HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Hétvége

2018.09.28. 14:29 :: Tobber

Tegnap délben a jalapeno darabokat kiszedtem az ebédből, de így is fáj a hasam jóideje. Erre Kócos este egy hatalmas, hagymával teli kézműves hamburgerrel és egy nagy adag jó fűszeres ajváros csevappal állított be.

Ez nem egy kímélő diéta. :D

Aztán kaptam teljes testmasszázst, amiben zseniális.

A reggeli szeretkezésünk tökéletes volt. A tizedmásodpercre összehangolt orgazmus az ő munkája. Összeszokás, gyors tanulásra készség. Nyami.

---

Hétvégére ismét a kikapcsolódást terveztem, szoli, leárazások, holnap 6 órás kreatív tanfolyam, vasárnap apámmal hokimeccs (céges szponzoráljuk a csapatot és megfelelő helyen elejtettem megfelelő kérést ingyenjegyre. Apám meg évek óta kéri, hogy vigyem ki mérkőzésre. Válogatott meccsekre a Bé családdal járok, meg szeretőimmel, adott volt ez a lehetőség).

---

Hokis és a régi szépséges áll készenlétben.

---

Hétfőn a dokimnál kezdek, elmondom, melyik vizsgálat fulladt kudarcba, melyikből lett műtéti előjegyzés közben, és a harmadiknál mi a gáz érték. Plusz a műtét előtti vizsgálatokra is rá kéne hasalni.

Újabb rohangálások várhatóak.

komment

Itt a

2018.09.27. 15:01 :: Tobber

Itt a tavasz...

Nyomul a komolyan gondoló kolléga, pedig irtó bunkó vagyok magamhoz képest vele.

Így sem eléggé.

(Aki anno látott Judós3-mal, és nagyon ledöbbent, hogy miért nem inkább vele vagyok. He?)

Az asztalos is félreérthetett valamit, gyorsan gagyogni kezdtem a páromról.

Hokis állandóan nyúz találkáért, meg a macskaimádó régi szeretőm, sosem tudom, hogyan hívtam, meg Kócos (=a szombati) ma már jönni akar, Kismacska, a kis hormonbomba, akit az új barátnője még váratni akar (nem, nem jöhet), meg még egy régi, meg új lelkesek, én meg kizárólag Hokisra vagy Kócosra vágyom próbálom megfogni az elfolyó időt.

komment

Morzsák

2018.09.26. 10:53 :: Tobber

Én egy barlangban élek.

Sosem hallottam Dua Lipáról. A kvíz egyik képrejtvényében a megoldást tippeltük, abból következtettünk vissza a nevére. Majd megkérdeztük a szomszéd asztalnál ülő egyetemistákat, ez meg ki. :D

Méghogy nem találó a csapatelnevezésünk.

(Ellenben tudok a Monty-Hall paradoxonról. Csak részegen nem tudtam meggyőzni a cimboráimat, hogy miért az a jó válasz. Szerencsére okosnak hisznek és hogy a pincérfiú is azt súgta (a pincérfiú!) beírták.)

---

A kis Maugli végre megette a pöckök közé kiszórt tápot. Pedig volt a tálkájában is. Annyira büszke vagyok rá!

---

Ma KETTŐ fok volt reggel 7:40-kor (szeptember 26-a van!), szóval nyakig behúztam a sídzsekimet, sapka, sál, ahogyan kell. Két perc alatt bkv-ra szálló Kollegina persze tett megjegyzést, hogy ő nem fázott. Ja, az első 4-5 perc sétánál még én sem.

---

Úgy kell 295 Ft-ból ebédet venni a piacon, hogy nem viszel pénztárcát és ennyi aprót kaparsz össze a sídzsekidben. Gépsonkás zsemle.

A hűtőben van friss bio paradicsomlevem.

---

Ma sminkeltem. Nem vagyok kibékülve az alapozóm színével, mert nyáron semmit nem barnultam, ezért előkapartam egy régebbi MAC pro longwearemet. Akkor meg már rittyentettem egy 2 órát is kitartó sminket. :D

---

Totál lemaradtam, hogy Kulcsár Győző meghalt. Mondjuk Székhelyi Józsefről is csak egy helyen olvastam.

Szívom magamba az infót, tudok mindent a retró számítógép csoportokról és a legújabb kötésminta divatról, talán még a gazdaságról is, de ez kimaradt.

---

Ami meg sokkolt tegnap: gyanúsan régen nem frissült egy blog, odakattintottam, hát Török Mónika meghalt.

Ledöbbentem. Nagyon!

Sok dologban nem értettem vele egyet, de érdekelt a véleménye. És a magánélete is, négy gyerek után szerelmes lett és 53 évesen ikreket vállaltak be egy béranyától. A mindennapjaikról irogatott mostanában. Meg hogy mennyire fáradt ettől. És volt egy posztja, amit csak a readeremben láttam, mert törölte hamar, abban arról ír, kiköltöznek az országból, homályosan rémlik.

És hirtelen meghalt.

És erről sehol nem hallottam két hónapja!

Ejj, de sajnálom!

---

Egy barlangban élek.

komment

Time management

2018.09.25. 14:26 :: Tobber

Szerintem egészen jó vagyok időgazdálkodásban, de valahogyan nem fér be minden, amit szeretnék.

Egy kicsi ez, egy kicsi az, nem tudom átélni a flowt, vagy hogyan mondják trendien, hogy belemerülök. Bével beszélgettünk, hogy elveszőben van gyerekkorunk elmélyült, belefeledkezős olvasása, nekem ez szinte teljesen eltűnt. Várták a kis könyvecskéim, hogy olvassak, de 2-3 órára nem kezdek bele. Féligkész ékszerek, végig nem vitt edzéstervek, félbemaradt levelezések, megrekedt spanyoltanulás, elsinkófált kötelezettségek.

Valamit át kéne szervezni, mert ezt így nem élvezem.

Tegnap kvíz (azt nyilván élveztem), ma munka után asztalos, éjjel visszatér egy régi szerető (akit nem tudom, hogyan hívtam itt, de odavoltam a szépségéért), fáj a hasam napok óta, Anyukám csak a cica hogylétéről érdeklődik, felőlem semmit, az orvosokat, műtét előtti vizsgálatokat nyomatnom kéne, kialvatlan vagyok és olyan céltalanul morzsolódnak az órák/napok.

A cégünk létszámát 20%-kal csökkentik, bőven háromjegyű szám. Az egyik közvetlen kollégám ma felmondott.

Kezdődik.

komment

Hétvége

2018.09.24. 11:38 :: Tobber

Az instán egyre többen követnek, nézegetem, nem ismerem őket. Az egyik luxusfeleség Vivien. Öh. Néha boldogságot érzek, hogy nincsen tévém, fura, hogy így is hallottam már róla.

Ellenben a metróplakátok szerint ma kezdődik a Survivor, ami az Éden Hotel mellett a kedvenc (half)reality műsorom.

Ma kvízestre megyünk a cimbikkel, remélem, holnap estére felteszik a netre és hogyvolt is lesz belőle.

A hétvégén kb. semmit nem csináltam és ezt nagyon élveztem. Főleg Kócost. Meg hogy átsétálok a plázába nyitásra, és a tömeg érkezéséig befejezek minden vásárlást.

komment

Dalí lesz

2018.09.24. 10:42 :: Tobber

Ő áll nyerésre a kis harcunkban. :D

Amíg hezitálok, hogy legyen-e még egy macsek, ne unatkozzon, addig vettem neki egy foglalkoztató játékot.

Étel 5 különböző helyre beszór, ő szórakozik, fejleszti a finommotorikus képességeit, illetve nem habzsolja fel az ételt (eddig még nem hányt).

Tápot beleszórtam. Megmutattam neki kézzel. Odavezettem a mancsát többször is. A fejét odadugdossa, de nem éri el az ételt. Két napja kint van, néha piszkálja, és megyeget neki, de pont lexarja.

Én adjak neki enni és én szórakoztassam, kiabálja a kajásláda mellől.

Fél nap után megsajnáltam, inkább éhezne. Mondjuk erős a pályán, kóbor cicaként sokszor éhezhetett, érthető, hogy inkább az enni adó rabszolgának kiabál, mi van már, a tálkája üres. :D

Gyakorlunk még, Maugli.

 

komment

Morzsák

2018.09.21. 15:32 :: Tobber

Nem hinném, hogy attól beképzelt lesz valaki, ha sok jóképű és jóhumorú pasi szeretné őt, ezért egy nem esztétikushoz/nem humoroshoz nincsen kedve. Ha van miből válogatni, akkor az nem válogatósság…

---

Anyáinkat analizáljuk, miért reagálnak teljesen abszurdan a lányaik problémáira. De komolyan. Amikor kétszer is meggondoljuk, hogy elmondjuk-e nekik, hogyan vagyunk.

---

Beugrottam a fogorvosomhoz egy utolsó etapra, végeztem. Hazafelé összefutottam a szüleimmel öt percre, ők mentek befelé a Vigadóba hangversenyre. Anyu ajánlotta, hogy menjek be helyette, Bartók lesz, de álmos voltam.

Megnéztem egy kis kiállítást, aztán hazamentem. Már fél nyolckor sötét van és 20-25 cm mély kátyúk, izgalmas felénk. :)

--

Az iroda szomszédjában nyitott egy zöldséges, aki salátapultot is nyitott, kirakott reszelt répát, cukkínit, salátákat, káposztát, kukoricát, paradicsomot, paprikát, minden zöldséget, amire kattanok. Főleg a reszelt répát magamnak meg nem csinálnám... 150 Ft egy dobozzal, magamnak szedem. Nem bírok leállni, minden nap eszem az ebédemhez.

Egyik vezetőnk tegnap behozott nekünk vagy 20 kg szőlőt, elképesztően aromásat, azzal sem bírok leállni.

Úgyhogy kicsináltam a szervezetemet. Annyi wc-papírt hordok fel a lakásba, hogy a szomszédaim biztos azt gondolják, egy hajónyi szír menekültet rejtegetek a kecóban...

---

A cica rám várt tegnap!!!! Végre!

Nem az Ételadó Nőre, hanem rám. :)

12 órát volt otthon egyedül alig pár szem táppal (aludt, nyilván, az alom szinte teljesen tiszta volt). Elémjött, de nem akart kiszökni, aztán sündörgött körülöttem, amíg kabátot, cipőt, nacit ledobtam, kezet mostam, és nyugtattam, hogy mindjárt kapja a vacsoráját. Kiöntöm neki, odadörgölőzik, így szokta megköszönni, majd arrébbmentem pakolni. És nem evett, hanem jött a nyomomban. Leültem a kanapéra, mellémspurizott, dugta oda a kis koponyáját, paskolta a mancsával a combomat. Hoztam neki egy ceruzányi macskakolbászt, boldogan elfalatozta, aztán extázisban bújt, forgolódott, mellémheveredett. Kapott hónaljvakarászást, mert az én cicám furcsa és azt imádja és feküdt mellettem egész este. Mondom, az étele érintetlen.

Szeret engem. :)

---

Ez a hétvége ismét semmiségekkel fog eltelni, talán kondi vagy tánc lesz, ha a cimbiknek van kedvük, meg szokásos Kócos szombat délutántól vasárnap délig, takarítás, mosás, főzés, cicázás. Nyugdíjas évek.

komment

Helyzet

2018.09.20. 13:19 :: Tobber

Exrákos kollegina Drpr-hez jár terápiára. Akihez én is jártam késő huszas éveimben, életem legmélyebb pontján.

Neki köszönhetem, hogy élek, nevetek, helyén kezelem a hülyéket és kezelem a családomat, a játszmabajnok szüleimet, kollégáimat, kukáztam az álbarátokat.

Hogy a helyemen vagyok, pedig az a hely messze esik a fősodrástól.

Üzentem neki, hogy puszilom, visszaüzent, hogy a szíve csücske voltam és bár utálja a közösségi oldalakat, engem meg szokott lesni néha.

És írjak neki, hogyan alakult az életem. Stabil állás azóta, cimborák, hobbik, magabiztosság, célok kitalálása/elérése, mind okés. Ez a bipoláris zavar vagy van, vagy nincsen, még kutatgatják, de ami rajtam múlik, megteszem.

Örülni fog. :)

---

Tegnap nem beszéltem Anyuval, nem is érdekelte a helyzet. Ma azért már rámírt, hogy hívjam. Felhívom, hogy nyaki műtét, október, a klinika igazgatója a sebész, ő sem tudja, mi a fene lehet, mert gyönyörűek a leleteim (az egyetlen kiugró adat nem a nyaki valami, hanem más területről jövő jel), szóval nem tudja, mit műt, de mivel nagy, ezért egyértelmű.

3-4 hónap a várólista, de az igazgató a betegeivel beelőzhet.

Na ennyit elmondtam kb. egy percben, nem kérdez, hanem elkezd sztorizni, hogy Orbán Ráhel miatt kiküldtek egy vajúdó nőt a nemtomhonnan, olvasta a facebookon, meg hogy milyen rossz volt a Nagyinál, mert hülye az öccse. (70 éve az.)

Remek, hogy ennyire érdeklem Anyut.

komment

elegem van

2018.09.19. 11:57 :: Tobber

Reggel a ct-re 1,5 órával korábban kell menni, ugyanazokat a gdpr papírokat töltöm ki, mint két hete, meg három hete, majd várok fél órát, de csak nem adják a kontrasztanyagot. Szívesen aludtam volna fél órával tovább, 6:00-ig. Majd behívnak, hogy mire is kell pontosan a CT (a tököm kivan, miért engem kérdeznek? Nagy mennyiségű orvosi lapot fénymásolgatnak le, én meg hülye a témához), merthogy ő átküld kontrasztos MR-re, az a tuti. Nyilván, csak azt a biztosítóm nagy eséllyel még egyszer nem állja, és 83 000 Ft-ba kerül. Ha a CT-n megnézné, hogy egyáltalán van-e a hasban valami gebasz, akkor esetleg, de így egy tisztázandó gyanúra...

Úgyhogy elküldtek vizsgálat nélkül. Harcolok a biztosítómmal, hogy állja, egyelőre nem akarják.

Elbőgtem magamat.

Egyelőre 30%-on áll a mutatóm, hogy feladom. A nyakit, ha nem rák, műtsék meg, a többi helyen meg nőjjön, ami akar. Elment az erőm. Fáradt vagyok, stresszes, szar a közérzetem, és nem hiszem, hogy mindenkinek 100 évig kell élnie.

Agyalok, agyalok.

komment

2018.09.18. 17:40 :: Tobber

Az én cicám:

Végre eszik a kezemből! :) A tenyeremből még nem, és a hosszúkás kaját sem értette, miért nem teszem a földre, de benyammogta. Olyan cukin eszik!

Szereti a macskakolbászt. Lehet kapni a Rossmannban hosszúkás jutalomfalatot, de mivel nem képes felfogni a jutalomfalat fogalmat (a töltött falatkákat meg sem eszi!), így azt kap, ha hazaérek. Kolbász. Én cicám.

Kurvasokat beszél. Mindenféle hangszínben kommentálja a világot. Cukika, de este a szopránja órák után rém idegesítő. Akkor van csendben, ha a kanapén olvasgatok és a lábamnál üldögél, vagy a támlán szunyókál a karomnál. Ha a hálóba megyek, és az ágyra ugye nem követhet, pofázik, hogy menjek már szórakoztatni.

Futásból szabályosan oldalra vetődik egy TJ Hooker bukfenccel, ha rátámad egy papírfecnire. A fecni mozdulatlanul a helyén marad, de irtó látványos.

Nekifut szemből az ajtófélfának, magasraugrik, két oldalt elkapja, majd a félfát ölelve csúszik le. Ezerszer is, ha árnyékot lát. Nagyon látványos show-elem!

Kanapétámláról beleborul a gyomromba.

Szekrényt nyitogat.

Fiókot húz ki és a zoknijaimon pihenget, vagy alóla leselkedik ki.

Kijön mellém az almon üldögélni, ha a mosdóba megyek.

Eljátssza, hogy tiltakozik a szőrkefélésen, közben meg a kefe alá mászik, ha abbahagynám. Aztán hátravetül és pofozgatni kezdi.

Nem lehet zizegő bármit fogni, mert hörögve odarohan, hogy tasakost nyitok!

Véééégtelen óvatossággal, gyengéden a pici rágófogai közé veszi a kezemet, ha unja a hasvakarást, és arrébbpakol. Újrapróbálom, megint. Kipróbáltam, hogy rám haragszik-e, vagy csak unja a babrálást (habár nem megy arrébb mellőlem). Odadugtam neki az ujjamat, hogy harapja meg, de összeszorította a száját és behúzta a fejét, dehogy fog ő bántani, hát hülye vagyok? :D Édeském.

komment

Emberek

2018.09.18. 16:30 :: Tobber

Állunk a zebránál, pirosnál, anyuka elkezdi biztatni a négyévest a bicajon, indulhatsz, na menjél csak.

A gyerek el is indul. Rákiabáltam, hogy gyorsan álljon meg és jöjjön vissza! Akkor indult a két sáv kanyarodó autósor, ez a segganya meg annyit figyelt csak, hogy a másik autósor megállt. Faszom nehéz ám a gyalogos/bicikliút jelzőjét figyelni, hogy zöldre vált-e, mi?

Azt sem értem, minek közúton gyerekkel bicajozni, hatalmas forgalmú kereszteződések környékén pláne, de beleereszteni a kicsit a pirosba?? :O Néhány nő kurvára alkalmatlan anyának.

Megköszönte, majd magyarázkodott, hogy az oszloptól nem látta a lámpát. He?

Leizzadtam, nem sokon múlt, hogy nem csapták el szegény kislányt. :(

---

Reggel, metró, 8:00-s tömegnyomor, felszáll ötvenes apuka, látszik, hogy nem sűrűn látott bkv-t. Rámorran az emberekre, hogy álljanak arrébb, töri az utat, negyvenes anyuka tolja mögötte a babakocsit. (Egyébként is arrébbáll a metró népe a babakocsiknak. Egyébként a végállomáson tuti a két(!) perccel később induló, még üres szerelvénybe szállnék, mert akkor úgy alakul a massza köréjük.) Leálltak, majd végigvitatkozták az utat, nem lehetett nem hallani. A nő könnybelábadt szemekkel magyarázta, hogy ha kettesben vannak, nem ilyen a gyerek, csak ha apa megjelenik, és hogy apának nem kéne a rosszalkodást erősítenie, mert anyukának ettől jóval nehezebb, mire a pasi lereagálta félmondatokkal, nagyjából azt sugallva, hogy nem hiszi, amit a nő mond, és hogy úgyis hülyeség és minek is változtatna ő bármin is, majd nekifogott kioktatni őt gyereknevelésből.

Látszott a nőn, hogy erőlködik, hogy megértesse a gondjait, és hogy pont leszarják. Ha a metrón, mindenki füle hallatára, akkor mi lehet otthon...

Aztán a faszi leszállt, a nő utánaszólt, hogy tudnál-e ma ötkor végezni, mire a faszi visszafintorgott, hogy tuti nem.

Snitt.

Nagy összegben fogadok, hogy a nő nem fogja sokáig bírni szegény.

Összenéztünk a mellettem álló ötvenes nővel, aztán a harmincas sráccal. Egyformán gondoljuk.

Nem is említve, mennyire megalázó már ennyi társadalmi gátlást sem érezni. Azaz a pasas egyáltalán nem érzi, mennyire sértő volt viselkedése.

Fű, de lefejeltem volna. Fű, de gyerekkorom. Fű, de felnőttkorom jónéhány kapcsolata.

---

Minden nap van a cégnél valami cicaharc. Én meg jellemem ellenére baromi empatikus fejszerkezettel rendelkezem, úgyhogy minden panasz nálam csapódik le. 12 éve alatt hozzászoktam annyira, hogy csak felröhögök, és lerázom valami huszárvágással. Véletlenül sem megyek bele.

(És ronda dolog, de meggyőződésem, hogy a semmiségeken nagydrámázó szép életű kolléganőim elkényeztetett libák, akiknek egy reggeli jóízű szex/orgazmus helyretenné a napjukat, dehát ez szemétség leírva. Azokon megy a hiszti, hogy a nem automata váltós autót hagyta otthon a férj, vagy túl sok a kalória az x cég diétás menüjében.) Ma épp a diéta volt a téma, amin felhúzta magát az egyik duci csaj, hogy biztosan rá célozgatnak. Jött hozzám hőbörögve, hogy ez milyen szemétség. He? Senkinek eszébe sem jutott szvsz.

Közben jött hozzám négy ember feladatokkal, kérdésekkel, addig türelmesen várt, majd folytatta tovább a sírást. Rám vártak a rutinmunkáim, a közben kiadottak, miéééért?

Aztán jött egy egyéves, vele játszottunk fél órát. Egyeztettünk anyukával, mikor jöjjön. Annyira belejött a szülőszerepbe ez a kolléganő, hogy nem is akar visszajönni jópár évig. :D

(Azért kapom az ívet Kolleginától, mintha nem is nekem beszélne: akinek nincsen gyereke, nem is tudja elképzelni, mekkora áldozatot kíván egy gyerek… De. El tudom. Nagyon is. Ezért nem szülök. Jé. Lehet így is dönteni és nem kell szenvedni állandóan. De a mártíranyasága sokat segített a döntésben, a Jóisten nem véletlenül küldte mellém. Kedvelem, de mindent erre fogni… Nem bírnék ilyen öntelt lenni.)

És miért érzi mindenki normálisnak full taknyosan, meg rázza a láz két napja és köhög, hogy közösen ebédeljen velünk, hogy az arcunkba beszéljen? Ma eddig négyen. Egytől elnézést kértem, hogy írja majd meg a sztoriját, és arrébbjöttem. Még én érzem magamat kellemetlenül. Értékelném, ha nem lennék taknyos, vizsgálatok, műtét(ek??), megyünk befelé a prüszkölő bkv-s fél évbe. De egyébként sem.

Igen, megjött és ma még fogorvos és reggel CT és munka után sebész és az egyik eredményem a referenciamaximum tízszerese, ami nem illik bele a mostani képbe. Eh.

komment

Na, így kéne mindig

2018.09.17. 14:34 :: Tobber

Pénteken munka után elintéztem pár vásárlást, aztán hazarohantam hajat festeni. Nagyon vigyáztam, ne csöpögjön le, mert Lábalatti Cica szebb cirmosan, mint feketén.

Utálok hajat szárítani, a párnára szoktam hagyni a feladatot, de most kihúztam szépen, mert visszarohantam a belvárosba a cimbikkel találkozni, táncolni egy nagyot.

Azért kell félévente menni, vagy még ritkábban, mert 1. nagyon örülnek nekünk, 2. azonnal odajött a zenekarvezető, hogy miért nem jeleztük a jövetelünket, akkor hozott volna még pár hangszert és a kedvenceinket is játszhatták volna.

Na majd legközelebb.

Aztán kiültünk az Andrássyn egy padra és élveztük, hogy lezárták a forgalom elől és az ilyen csacsogásokat random helyen a budapesti éjszakában imádom.

Le is beszéltük a másnap délelőttöt ugyanoda, kimentünk a street food fesztiválra.

Bemacifröccsöztünk a tűző napsütéses délelőttön, flangáltunk a füstölők és kézműves hamburgeresek közt, vettem vásárfiát a macseknak (kuss!!!!), valami szárított rágcsálnivalót, bio, meg minden.

TCsV-vel egyszerre sikoltottunk fel, amint egy félbeosztott pulthoz értünk: az ő oldala roskadt a sajtoktól, előttem szalonnahegyek tornyosultak. :D

Aztán befaltunk egy hatalmas adag marhát, meg garnélát és nagyon boldogok voltunk. Kószáltunk a belvárosban vagy három órát, pedig sietnem kellett volna. Beugrottam a kedvenc gyöngyboltba ("Téged mindenhol név szerint ismernek?"), aztán egyetem után sietett hozzám Kócos és együtt töltöttük a délutánt, éjt, másnap sokáig.

Kitaláltuk, hogy desszertnek gyümölcsrizst készítünk, aztán annyira belelelkesedtünk a dekorálásába, hogy kész művészet, amit alkottunk hajnal felé! :D

Cuki ez a kölyök nagyon.

Reggel kifeküdtem a kanapéra olvasni, hagytam, hadd aludja ki magát. Amikor kijött és odahajolt megcsókolni, a macska közénkugrott hőbörögve, hogy ő is ott akar lenni, vele is foglalkozzunk. :D Annyira szeretném hinni, hogy miattam féltékeny, de igazából Kócosba szerelmes, nagy az imádás köztük. Szex közben is hajlamos közénkállni, ha nem vigyázunk és besétál, szóval mostanában kizárjuk inkább. A kanapén beszélgettünk, akkor a mellemre futott fel és odakucorodott. Elfér ott, na. :D

Keresi az érintkezési pontokat, de szegény a minikanapémon sehogy nem tud hozzámférni, csak rámborul a támláról egy kellemes gyomrossal. Tegnap flitteres felső volt rajtam, hülyét kapott a csillogásától, ötvenszer tuti végigtapicskolt meg átrohangált a hólyagomon.

Rém kellemes macskával élni. :D

Ma további vérvételeken kezdtem (a hasi CT lesz szerdán), tumormarker, egyebek, prolaktinterhelés. Megérkezem, nekemszegezi a recepciós: hozta a gyógyszerét?

A mimet?

Hát amivel terhelni fognak.

Senki semmit nem szólt, nem adott, jelzett, meg hát eszembe sem jutott, hogy egy soktízezres vérvételre nekem kell vinni valamit.

Akkor menjek el az orvosomhoz, szerezzek receptet, patika, új időpont minimum 2-3 hét. De azért próbáljam meg szemben, kérjek az ottani rendelőben konzultációt, receptet, fussak le a gyógyszertárba, és kb. érjek vissza azonnal (mindezt éhgyomorra, kávé nélkül, jaj). Beugrott, hogy az endokrimológusom a szembeni rendelőben aznap rendel, átfutottam, hogy hívják már ki, helyzet van, légyszilégyszi. Mire kijött, a laboros lányok meghallották a gondot, kihoztak a saját laborukból egy tablettát, a markomba öntötték, hogy vigyem bátran, majd elszámolják hiánynak valahogyan. Annyira jófejek! (Ismernek, alapból hozzájuk járok.)

Visszarohantam a konkurenciához, öt kémcső vér le, terhelés, végre kávézhatok, újabb vérvétel egy óra múlva. Ha ezt tudom, pláza nyitvatartási időben megyek...

Kicsit unom az eü bénázásait! Hogy nem szólnak ilyen tabletta miatt. Vagy hogy a biopsziára belépve azt kérdi a doktornő, magát minek küldték ide, úgyis műtét és ott lesz szövettan (felajánlottam, hogy hazamegyek). Vagy hogy a CT-n hosszan kioktattak működéséről, hogy a problémámat az MR mutatja meg, úgyhogy ők meg sem csinálják, kérjek oda időpontot.

Mintha magam találnám ki, hová küldjenek.

Mindezek újabb napok...

komment

Ismét

2018.09.14. 15:17 :: Tobber

Ismét megvalósítom a kevés program, és az nyugis terveimet, ma táncolunk a cimbikkel, délelőtt befejezek valami kreatívat, aztán délután jön Kócos és marad másnap délig és vicces dolgokat szeretnénk kipróbálni, aztán fotózom sokat játszom sokat a cicával, takarítok, mosok, talán még egy srác befér vasárnap estére, ha lesz hozzá kedvem.

Hétfőn munka előtt hasi CT, szerdán még több terhelés, meg az agyalapimirigy vizsgálata, kértem időpontot a sebész profhoz, de még nem tudnak adni, van időpontom a dokimhoz, beszéltem a főnökkel, jelezni fogom a HR felé, elmondtam apámnak, aki szomorú a hírtől, ellenben elkezdett érdeklődni a macska felől, ami nála Nagy Áttörés, szóval elfogadom a nyitást.

komment

Sok

2018.09.14. 14:48 :: Tobber

Soksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksoksok.

 

komment

2018.09.12. 17:12 :: Tobber

Nem tudom, miért tűnnek el bejegyzéseim. Legutóbb időzítenem kellett (egyébként is úgy szoktam a legtöbbet), mert nem élesítette a blog.

---

Írtam olyat, hogy ne essék félreértés, minden tiszteletem a pedagógusoké, mert mi is egy seggarc generáció voltunk, a maiakkal sem lehet könnyű. Kezelni őket, tanítani, nevelni.

Csak ne sírjanak már egy hét munka és több hónap pihenés után. Mi, sőőt, orvosok, buszsofőrök, stresszes munkát végzők dolgoznak nyáron is. Nagyon sokat. Rém idióta emberekkel. Akiket meg sem nevelhetünk. Az is megterhelő. Miért nem választanak más pályát akkor?

---

Biopsziám még úgysem volt.

Helyből kettő, mert az első nagyon vérzett.

Nem jó, ha nyakonszúrnak egy rozsdás bökővel hosszú tűvel.

Ez a dokinő azt gyanítja, nem adenóma. Mert ahhoz rohadt nagy. Fasza. Szövettan egy hét múlva.

És a féltenyérnyi ragtapasz miatt mindenki kérdi, hogy pajzsmirigy-e. Nem.

És hogy parázom-e. Nem parázom. Nem rajtam múlik, hogyan alakul.

Viszont beleállok a vitákba, annyian mondogatják, hogy ne gondoljak rosszra, meg biztosan rendben lesz, ugye TUDOM, hogy nem lehet baj. Nem!!! Gyűlölöm az önámítást.

Igenis fel kell készülni rossz verziókra is. Milyen élete lehet annak, aki mindig csak a legjobban reménykedik, de nem készül fel más kimenetelre?

Oké, kérdem ezt a devizahiteles hülyék országában.

És hogy Anyu ment-e velem. Nem. Önálló nőnek nevelt, ezért hálás vagyok, de most jólesett volna egy kis támogatás. A gyerekkoromat végigkísérte, hogy Anyuhoz járok kórházba, kezelésre, hosszú hetekig feküdt bent többször, stb. De nem fogok erőszakoskodni. Ha így gondolja…

Békának eszébejutott, exrákos kollegina is be akart kísérni feltétlenül, ragaszkodik hozzá, hogy majd segít és vigyáz rám, mint én neki. Cuki. De tényleg nem igénylek támogatást.

---

Az eddigi vizsgálatokat kisajtoltam a magánbiztosítótól, amíg lehet, kerülném az államit.

---

A macska (nem steril környezet) okozhat gondot a sebgyógyulásnál? Elképzelem, ahogyan Anyuékhoz lepasszolom a cicát hetekre, aki imád láb alatt lenni, és apámnak kerülgetnie kell, amikor rühelli. :D

Van jópár cicás ismerősöm, aki átvállalná, legalább bandázna egyet. Úgyis sokkal jobban ellenne társsal. Nyitott vagyok még egy cicára, ha úgy alakul, nem hinném, hogy megterhelőbb lenne és a macsek is ellenne egész nap (éjjel).

---

Magyarul a témáról semmi nincs a neten, mennyi idő a rehab, a műtét maga, milyen tünetek múlnak el és mi csak stagnál, ezer más.

Amerikai oldalakat találtam, de annyira irritálóan hurráhepik és gyermekdedek, hogy csak brit betegtájékoztatókat vagyok hajlandó olvasni.

---

A főnökömmel megbeszéltem, hogy egy hét táppénzből kihozom, a többi szabiból és home officeból. (Főleg anyagi okok miatt.) 3 hétig akarok távolmaradni a metró/sok emberes meló/open space-es őszi takonyfertőzésektől.

---

Nekem kell sebészt keresnem, az már TB alapú lesz. Úgyis fizetem jócskán... Már van három név a tarsolyomban.

---

Még jó, hogy egyébként az összes leletem ideális, teljesen egészséges vagyok.

komment

süti beállítások módosítása