HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Őszi aprók

2023.10.20. 14:31 :: Tobber

Viszlát Nagyika hagyatéka. Visszautasították a lányok, nem harcolnak az öccsükkel.

Összefoglalom az élet lényegét: ha becsületes idióta vagy, akire támaszkodhat a családod, fizeted az adódat, számládat, támogatsz elesett macskákat, jóban vagy az öregekkel az utcádban és próbálsz a társadalmi elvárások szerint élni, akkor egy örök balek vagy.

 

Ha nem dolgozol negyven éve, lopsz, többmilliós tartozásokat gyűjtesz össze és még neked áll feljebb perelni, amikor te nem fizeted meg, anyádnál élősködsz évtizedekig és eladod az ékszereit, ruháit, ellopod a számlákra odaadott pénzeket és a kutyád xarában élsz, rokonokat fegyverrel fenyegetsz, akkor kapsz egy hatvanöt milliós lakást a sorstól.

 

Ja, pozitív naplót kell írnom naponta. Hálanaplónak nevezik, de véleményem szerint annak nincsen fejlődésértéke, ha a tőlem független dolgoknak örülök. Én annak szeretnék örülni, hogy újra képes vagyok mondjuk olvasni, csempét lemosni vagy sétálni menni, szóval amit én képes vagyok újra megtenni. Persze azért örülök a szép ősznek. A pszichológus leokézta az Aktív Listát (biztosan örül, hogy megkérdőjelezem ezt a háladolgot, de rábólintott, nekem a tevőleges jobblét a célom. Messze vagyok.) A vicc, hogy erős telefonfüggésemet mobilappal egészítem ki, a másik opció a füzet-toll, de 38 négyzetméteren hetente fél kukányi szelektálás mellett is elúszom a kupiban, ha egy napig nem figyelek, nem kell több kacat.

 

Egyébként volt egy jó napom két hete, szombat reggel betaxiztam (a bkv-zás még nem megy) egy workshopra, ahol véletlenül a csajos elvonulásos szobatársam mellé ültettek, végigvihogtuk, meg nyilatkozatot tettünk, hogy legközelebb viselkedünk, majd amíg az ismerős oktató kiment, átírtuk a szöveget. Aztán maradt másfél órám és öt kilométer séta a következő workshopra, szóval az őszi napsütésben átsétáltam a körúton Nagypapám egykori háza előtt, a környéken, ahol éltem, hídon, majd kis utcákban bolyongtam. Vettem ételt, de annyira pis@szag az egész belváros (ezért költöztem el anno), hogy nem bírtam enni. Azt hittem, puccos Újlipótváros kimosakodta már magát a hugyszagból, megdöbbent, hogy erre nincsen igény, vagy legalább az éttermeknek 1-1 slag, hogy fellocsolják (lehet, Anyunak igaza van, hogy bezzegrégen a házmesterek reggeli első dolga, a járda fellocsolása zseniális volt).

 

A másik tanfolyam egy új technika, aminek az alapjait 40 éve ismerem, szóval amíg a többiek a fele művön kellett dolgozzanak, én meg látványosan unatkozva várogattam, dolgozhattam mindkét oldalon és így is gyors voltam, meg szerintem ügyes. Még van vele úgy 30 óra munka, de addig is jól szórakoztam, amíg a 2 négyzetcenti elkészült négy óra alatt. :D Nem ebből fogok megélni.

 

Kócos értem jött, szeretek este a városban autókázni, még ha nem is én vezetek. Szóval vannak néha jó napok.

 

komment

Keserű morzsák

2023.10.17. 17:26 :: Tobber

A cicám anyukája meghalt, beteg lett. 9 évesen még fiatal. És gyönyörű volt…

 

Amikor a főnök kishölgyét hülyére kíméljük, ezért nekem kell (egy újabb) feladatot megcsinálnom, majd egyik középvezető kijelenti, hogy ő nem adja meg nekem a számokat, mert érzékeny adatok (tíz nem tartotta annak) és minek kell a vezetőnek (aki szintén nem főnököm, merugye mindenki csicskája vagyok), kérjek indokot, majd a vezető ordítva káromkodva elküld mindenkit az anyjába nekem, hogy ehhez joga van én meg postáskodom ide-oda, főnök ribijének főnökét bevonva, hogy segítsen már, aki konkrétan leráz, pedig én aztán igazán ritkán kérek segítséget és akkor is lexarnak, szóval bőgök, mert egyszerre vár még három kivizsgálás, négy napi adminisztrációelmaradás, külföldi utak szervezése, évvégi vacsi 100+ fős intézés és egy 50 fős állófogadás a legnagyobbakkal, amiből már 70 fő lett és állítólag segít nekem valaki infókkal, aki viszont két hétig szabin van, nekem meg elfogyott az idő, válaszokat meg nem kapok, kinek, milyen szöveggel terveztessek oklevelet, ami még grafikus, nyomda és sehol nem állunk. Plusz még a saját munkám, számlakönyvelés, naptármenedzselés, IT-ssal cseszekedés, SAP inboxok szelektálása, nyomtatványok küldözgetése, szkennelések, postázások, iratkeresések, beszerzés, taxicsekkek, unalmas megbeszélések, nyilvántartás vezetése, negyedéves statisztikák angolul. Könyöklőasztal van.

 

Kollegina anyukának három évet kell várni a pesti kórháznál csípőprotézisra. Miközben vezettem a csili-vili Puskás előtt, dühömben elbőgtem magam. Ott rohad a jövőnk és a szüleink megbecsülése…

 

Kiderült, hogy amikor anyacégünknél felszabadult egy pozi, engem akartak beajánlani, mint legalkalmasabbat. Csak jött egy protekciós. Aki azóta sem muzsikál jól. Hát hajrá.

 

Szüleim a házuktól 100 méterre láttak három élő patkányt. Gazdag kertváros. Köszi, hogy a Bábolnát ellehetetlenítettétek!

 

Október 17-én is szúnyogom van, múlt héten kettőt nyomtam agyon, ma is megcsípett, fél éve vakarózom a csípések miatt. A teraszon még mindig nem lehet megmaradni.

 

Hol a fszomban az adópénzünk????? Ja, Tóth Gabinál.

 

Nagynénim nyugiban várja a hagyatékit nagybácsi után, sem gyerek, sem testvér, mire előkerül egy unokahug végrendelettel! Kb. húsz éve nem volt egymástól távol 5 percre sem a férj-feleség, hogy ilyet megírjon, és nem is olyan ember, aki a háta mögött kicseszett volna nagynénivel. Az unokahug meg ott sertepertélt az özvegy körül. Ha valódi, hogy volt képe? Ha meghamisították, hogy volt képe?

 

Ja, Nagyikának 11 hónappal a halála után lesz hagyatékija, öcsi kavar, nővérei kivannak.

 

Nagyon boldoggá tesz, hogy nincsen férjem, gyerekem, testvérem. Ez a potyalesés gyomorforgató!

 

Utálom az embereket. A macskám és a kreatív dolgaim mellett akarok meghalni.

 

komment

Kicsi a világ rovat

2023.10.02. 15:52 :: Tobber

Szüleimmel, majd exszel éltem egy társasházban, ahol egy cuki tízéves szomszédgyerek rám volt kattanva, állandóan görkorizni kellett járni vele a környékbeli utcákba…

 

Most ő műti Kollegina anyukáját.

 

 

---

 

 

Egyik hétvégén ünnepi alkalom, ahol nagyapám évtizedekig szolgálta a közösséget, megemlékezés, ezüst plakett, hatalmas csokrok, mindenki szeretettel beszél róla, nagymamámról is. Egyik iskolaigazgató rendszerint mamámat emlegeti a szakmai felszólalásaiban, úgy tiszteli. Szóval emlékek, gyerekkor óta nem látott kedves ismerősök, öregek, bottal, meghatódva pityeregve.

 

Leülök a fogadáson keresztanyám mellé Kormányzati Fontos Embert meghallgatni, ülésrend, roskadozó tányérok. Folyt.köv.

 

Emlékeztek Öcskösre? Régi haver a főiskoláról, felváltva zúgtunk egymásba, sosem egyidőben. Ahogyan az anyja és én apám 60 éve. Elsodort az élet, aztán összehozott 18 éve, romantika, piknikek, majd miután bejelentette, hogy hozzámköltözik, másnap reggel megjelent a munkahelyem előtt, hogy bocs, mégsem. Mivel időre rohantam, esélyem sem volt öt percet beszélni róla. Padlóra vágott pár évre. Apám megtalált, hogy a srác szülei elmondtak mindennek, hogy kikészítettem a fiukat, ami mondjuk meglepő volt, hisz ő dobott sokadszor, én őt sosem, de feszkó sem volt, csak nála más nők. Ergo hazudott otthon. Én meg letojtam, ki mit gondol, sosem látom őket többet.

 

Hát összefoglalva egy gerinctelen alak volt.

 

És akkor a fogadáson kit ültetnek velem szembe? A srác anyját.

 

Kedvesen elbájcsevegtünk, megdicsért, hogy sokat változtam (=felszedtem 25 kilót a 25 év alatt), de még mindig szép vagyok (=nem, csak sminkeltem), aztán sikeresen elvonták mindkettőnk figyelmét mások.

 

Alig volt kínos.

 

Egyébként végre Anyu is lejött, apám hálás, hogy a telekre is átvittem kicsit, azóta hallgatom a köszöngetéseit, tényleg örül.

 

 

komment

süti beállítások módosítása