HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

2007.09.23. 14:16 :: Tobber

Alapból nem értek egyet a pozitív diszkrimináció használatával. Legyen egyenlőség, legyen elért eredményeken alapuló ösztönzés, de ne legyen azért valakinek több, mert más származású, más nemű, más bármiben...
Biztos én vagyok a nehéz felfogású, de nem értem. Pedig nálam jóval okosabb emberek javasolják. Hogy legyen női kvóta a parlamentben.
Miért?
Miért kell nem szerint akár most is különbséget tenni nő és férfi között? Miért? Más a tudása, tehetsége, elhivatottsága? Miért lenne különböző? Az országház elnöke nő. Három miniszterünk. A négy nagy párt egyikének vezetője. Kerületünkben mindig indul női és férfi jelölt is. Ééééés??

Nem hiszem, hogy akárkinek lényeges lenne a NEME.

Miért kell erőltetni, hogy több nő legyen a parlamentben? Ma reggel hallottam olyan véleményt, hogymert a nők empatikusabbak, jobb problémamegoldók, etcetc. Kikérem magamnak az ilyen megkülönböztetést, az egykalapalávonást nőtársaimmal!
Szerintem itthon nincsenek hátrányban a nők. Diplomát többen szereztünk lányok, mint fiúk,elhelyezkedni ugyanúgy tudtunk, a mostani multi munkahelyemen a felsővezetés kb. 20%-a nő, de a középvezetés kb. 65-70%-a. Ez is nyilván inkább azért, mert a családban is helyt kell álljanak, nem azért, mert nincs lehetőségük továbblépni.
Legyen értelmi szinten a válogatás, legyen rátermettségen, tudáson, végzettségen, bármi máson múló szelektálás, de ne aszerint, hogy nő-e az illető.
Szerintem ezzel csak az országház felhigulása várható, kevesebb rátermett férfi helyett fog egy buta kvóta miatt több alkalmatlanabb nő bekerülni.

Nem kellene mindenben a nyugatot követni! :(

Kísérleti szakaszunk:
Jól aludtam, reggel korán keltem, már párás a kocsiablak és hideg az ülés, de a város üres reggel, imádok vezetni!! Végig fütyörésztem a napsütésben, és most már bátran merek végig rádiót hallgatni, eddig azért elvonta a figyelmemet.
Voltam görkorizni négy órát, ez nettó két óra mozgás lehetett, a többi haverkodás két tízéves kissráccal (bár Atibá szerint azért ők már TÚL fiatalok hozzám), akiket mágnesként vonzok (egyik már hetek óta nem akart görizni, a kedvemért felhúzta és jött! :D), meg a többiekkel (HATVAN kilót fogyni?? Te jó ég, hogy bírja lelkierővel???), gyönyörű idő van, fáj a szívem, hogy lassan vége a szezonnak.
Most hazajöttem zuhanyozni, hajat mosni, majd randizom mindegykivel, vacsora, egyebek...

:)

komment

2007.09.23. 01:46 :: Tobber

Japán az új felvágás-trend negyven feletti férfiaknál.

Anno volt a thaiföldi utazás, nomeg a titkos szeretők, a nagy autók, erős motorok, a hátborzongató borszakértés-borlovagság (annál antipatikusabb férfi nem sok van, mint aki állandóan fel akar vágni azzal, hogy csak a 2003-as küvé szovinyon az iható, dehát mindenki ismer ilyen férfit (csak nálam vicces, mert mellesleg utálom a bort és egyáltalán nem hat meg)), a golfklub tagság...

Idén pedig Japán a menő. Több férfiismerősöm kezdett japánul tanulni, több kezdett távolkeleti harcművészetekbe (hangsúlyozom: NEGYVENES férfiak!), meg thai chi-zni, csak úgy repkednek körülöttem a szavak, hogy szamuráj, katana, tachi, bujucukájkensinríu, kendó, ajkidó, tajó, tantra, etcetc.

Negyvenes pasik, ez vicces!!!

Ennél csak az jobban, amikor azt mondjátok, hogy tudom, hogy nem nézek ki negyveniksznek.
De. pontosan annyinak néztek ki. Legfeljebb valaki jól karbantartott negyvenes, van aki nem.

A fiatalnak-nézek-ki mantrázás helyett nem ártana egy kis testápolás és sport.

Nem mellesleg egy kis agytornáztatás. Taoizmusról mindent, de egy magyar írótól nem olvasnak semmit. Ez szánalmas, pasik!!!!!!

:(

Kísérleti rész:
Tegnap munka után elintéztem pár ügyet, aztán randiztam nemkellnekinick-kel, Szomi tekintete az üdvözlőcsókon, hangulatos étterem, ittunk, szép az autója, nálam hajnalig beszélgettünk meg más, de ez is lelkizik. Nekem ez nem kell!!! :S
Úgyhogy keksz után(!) még órákig hallgattam a lelkét, meg a gitárjátékát, merthogy felfedezte a szépséges gitáromat és csak játszott, csak játszott...

(Pasik: keksz után menjetek haza! Vagy maradjatok, de akkor továbbkekszelni. De ne romantikázni...)

Ma reggel olvasgattam, majd szépültem, elmentem ismerőssel ebédelni, elrohantam a Pólusba, haza átöltözni, megvígasztaltam szomszédasszonyt, elmentem valakivel találkozni, jó volt, nem ecsetelem. :)
De a napom azért pocsék volt, sehol nem voltam ott lélekben, de ez mostanában pl. látszik a sporton is, semmi energiát nem adok bele.

Sport: március óta nem sportolok. Szégyellem a képemet!!! :(((
És még hízom is.

Hülye vagyok, mert a lelkemnek szüksége lenne rá, de ez a heti 4-5 óra, amit most művelek, nyúlfing sem. :((((((((

Lusta vagyok, meg fáj is a lábam, ettől még mehetnék többet.

Ezt itt vegyétek kemény önvádnak, nagyon dühös vagyok magamra. FÉL ÉVE alig mozgok!! :(((

 

Biztos, hogy kell nektek ez a mindentrészletezés?? :)))

Ja, és Szomi szánalmas. Mostanában szivat. Persze csak úgy, hogy a szándékosság vádját nem tudjam bizonyítani...  Pl. ház előtt egymás mögött két és fél autó fér el két behajtó között, így épeszű ember úgy áll meg, hogy középen hagy egy félautónyit, ott lehet kukákat kihordani, meg elhajtani a is könnyebb. Erre Szomi tegnap rámáll. De totálra. Érthetetlen. Hát kapja be...

 

komment

2007.09.21. 16:02 :: Tobber

...Ja jelenleg 3917 p+r parkoló van a fővárosban.

Öh. Ez lószr sem.

http://www.budapest-hotel-guide.hu/hu/budapest-informacio/tomegkozlekedes-budapesten/orzott-p-plusz-r-parkolok.php

 

komment

2007.09.21. 15:20 :: Tobber

Autómentes nap? Most győz meg a bkv arról, hogy végleg rászokjak az autóra.

Dugópénz, amikor nincs lehetőség városvégen hagyni az autót, mert a maradék parkolókat is beépítették. (Aki meg a végállomások környékén lakik, leláncolja a parkolóját, hogy legalább ő meg tudjon állni, jogos. Az Örsön pl. hatalmas parkolók voltak, most helyette van Árkád, meg IKEA, meg buszpályaudvar, mintha a régi nem lett volna jó. Vagy parkolhatsz a bevásárlóközpontok parkolóházaiban, remek. Nem arra van kitalálva és méregdrága. Bár asszem nem zárnak be éjszakára.)

Kossuth téren nem egy nő esett már el a szemem láttára, úgy csúszik a kő. Magam görkoris reflexeivel is néha alig kerülöm el a tanyálást. :((

Bajcsy alá metró. Hékás, azalatt már megy!!!!!

Néhány cikk a netről:

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/dugoado0919/

http://index.hu/politika/belfold/budapest/berlk2727272/

http://belsoseg.blog.hu/2007/09/21/automentesnap

http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=165816

Megjegyzés: Igen, sok a bliccelő. De erre nem foghatnak tömegközlekedés fejletlenséget. És úgy érzem, hogy nekem pl. jogom van bkv-t kritizálni, hisz 31 éve azzal járok naponta, és SOHA nem utazom bérlet nélkül. Ha otthon hagyom, bizony beállok a pénztárhoz és veszek jegyet. Mert így tartom korrektnek.

Az bkv hozzáállását nem tartom annak.

Évi 88 200 Ft.

 

komment

diary vs blog

2007.09.21. 07:23 :: Tobber

Nem az első megjegyzést kapom, hogy a velem történtek nagy részét nem írom le ide a blogomba, sőt, sok emberről, eseményről említést sem teszek itt, aki/ami fontos nekem.

Jogos. Itt kb. 30%-át írom meg a történteknek.

De ez itt nem az életdokumentációm, hanem az épp aktuális gondolataim kiadása...

Képzeljétek el, milyen unalmas lenne mondjuk a tegnapom:

Nyűgösen keltem és mentem be dolgozni, az egyik főnök egyszer beszólt nekem, a projektvezető olyanokat keres rajtam, ami nincs nálam, sok a munkám, egyik kollégám értetlenül kérdezgette, hogy hogy lehet ilyen tűsarkúban egyáltalán menni, nemhogy futni, csajokkal ebédeltem, telefonon beszéltem három szeretőmmel, közülük egyik nagyon elkezdett lelkileg kötődni, őt el kell távolítani, cseten írt Őszhalánték, munka után vettünk kaját Újszociológussal és nálam szórakoztunk estig sokat lélekelemezgetve, keveset kekszelve, bújósan relaxáltunk, ahogy ilyen őszi napon illik...

UGYE, mennyire unalmas?? :DDD

komment

2007.09.21. 06:54 :: Tobber

Március óta folyik a bkv-nál a szigorított ellenőrzés, azóta HAVI 100 millió forrint pluszbevétel van ezért.

Ellenőr nincs mindenhol. Egyhavi bevételből nem lehetne a mágneskártyás belépőt bevezetni legalább a metrókon?? Szvsz ennél jóval nagyobb bevételt hozna pusztán ez...

És NYOLC százalékkal csökkent tavaly óta a bkv utazóközönsége.

Tényleg nem teszik fel a kérdést, hogy vajon miért?

Nincs összefüggés az igénytelen szolgáltatás és eközött??

Nem szoktam összeesküvés-elméleteket gyártani, de ha normálisnak vesszük a bkv és a főváros vezetését, akkor csak az lehet a cél, hogy minél kevesebben használják a tömegközlekedést, hogy aztán drasztikusan le lehessen építeni, közben persze sírva, hogy mindenki autóval jár... :S

 

komment

2007.09.20. 13:15 :: Tobber

Projekt integrációs míting.

Olyan rémálom, mint hangzik.

És mivel én szerveztem, még csak nem is élvezhetem a relax részét sem.

A legrosszabbul mégis az esik, hogy megszerveztem tökéletesre a két és fél napot, többféle tolmáccsal, teremmel, buszostul, csárdástul, cigányzenészestül, mindenestül, és egy kbszott köszönömöt nem kapok.

Nem szívesen.

Siófokra saját kocsival mentem. Zuglóból 1 óra 10 perc alatt voltam háztól házig. Napközben nem volt dugó, az M7-es is viszonylag haladós volt, csak millió kamion. Meg iszonyú oldalszél, pedig ki akartam huzatni a kocsit.

De így végül "csak" 150-nel mentem párszor. Ilyen pici autónál ez igazán szép! :))

Az oldalszél azért elég váratlan volt, főleg kamionok mögül előbukkanva, huh.

Ott lent rohanás, mítingek, sok küffődi, csárda-cigányzene este, a csárdatulaj rájött, hogy imádom a pálinkát, úgyhogy nyolc felesig nem álltunk meg fejenként. Igaz, a többiek pasik voltak. :D

(Ja, továbbra sem tudok berúgni, viszont annyira fáj a fejem azóta!!! :( )

Hajnalig mulattunk, még néhány hidegvérű cseh és szlovák megfürdött a TIZENHÁROM fokos Balatonban esőben és viharos hullámoknál, sötétben. Engem is majdnem rávettek, egy 15-16 fokba biztos belementem volna, ez már túlzás volt. :)

Másnap iszonyat rohanás 3 óra alvással és némi feldolgozatlan alkohollal, majd irány Pest kocsival. Az idő vissza 1 óra 25 perc, de csak a pesti dugó miatt. Egy csellel azért kikerültem a nagy részét, jó volt, élveztem. Csak nagyon fájt a fejem. :)

Az persze esőben derült ki, hogy az ablaktörlőgumim kikopott és nem mos ablakot, el kellett ugranom egy banzinkútra. (És nőiesen pislogni mán megint, hogy szerelje is fel valaki, mert az nem fog menni.) :D

Ma már pörgés, rémálom, ami itt bent van... :S

 

komment

2007.09.19. 21:02 :: Tobber

Wapról blogolok? Hú, erre kiv.leszek holnap! Wapról iwiweltem, szótároztam, leveleztem ma, hurrá!

komment

2007.09.17. 20:24 :: Tobber

Üdv az új formában...

Ez még nem végleges, de mivel eddig minden színt, képet, rajzot a pinkhez igazítottam, most ez megy talán a legjobban az archívumhoz. Túl szűk volt a régi oszlop, ez pár centivel szélesebb sorokat ad.

Megnéztem a statisztikámat. Jé.

---//-------S-------X-------S---------\\---

Geréb Ágnes és az otthonszülés. Ránézésre ki ad hitelt egy ilyen nőnek, akinek van szíve, hogy mer bármit kockáztatni a várvavárt gyermeke egész életét meghatározó pár órájáról, ki áldoz fel némi kényelmetlenséget a biztonságért, miért küzdöttek zseni orvosok, kutatók azért, hogy a legnagyobb tudással állhassanak ott az orvosok készenlétben a legkisebb hiba elkerülésére, és nem mellesleg tényleg senki nem hallott még eü dolgozót, aki dolgozott ezzel a nővel, hogy hány elcseszett szülését vitték pánikban rohanva a kórházba, mert gáz volt otthon?

Nem itt kezdődik a liberalizmus, nem itt a demokrácia...

:(

 

komment

Levél Demszky Gábornak

2007.09.17. 13:59 :: Tobber

Demszky úr!

Nagyon lelkesítő egy átlagos környezetvédelmi középiskolába járó optimista tinédzsernek, hogy bíztat minket a tömegközlekedés használatára.

Nekem EDDIG tartott a lelkesedésem.

31 éve járok BKV-val. A környezetbarát járművekkel, kizárólag metróval, trolival, villamossal, hévvel. Ezzel jártam óvódába, iskolákba, dolgozni, sportolni, szórakozni, pörgős dolgaimat intézni ezer helyen minden nap.

MOST lett elegem.

Évek óta tűrtük a felújításokat. Logikátlan, legkevésbé sem utasbarát megoldásokat kell elviselnünk.

A Combinon nem lehet kapaszkodni. Ülve leesel a székről. Távoliak az ajtók, de rövidek a megállók, ezért aki csak 3-4 megállót megy, nem megy beljebb, a tömeg az ajtókban kénytelen tömörülni.

A metróállomásokon semmi feljődést nem tapasztalunk. Egyetlen helyen épült csak plusz mozgólépcső, képzelem, kismama hogy cipeli le a stadionoknál a babakocsit. Az állomások egyforma színűek lettek, ülve és állva is képtelenség felismerni, hol járunk. Az állomásneveket ritkásan helyezték ki és olyan magasságokban, ami nem látszik.

Nincsen egy helyen sem kiépítve ellenőrző rendszer, hogy kiváltsa az ellenőröket. Nem drága a mágnes-, vagy akár csipkártyás jegy, a legtöbb országban jól működik, szvsz két hónapon belül behozná a rendszer az árát.

Az Örs megállója még ronda is, és még véletlenül sem mérték fel, hogy a tömeg így nem tud szétoszlani két oldalra, ha középen hosszú falat húznak fel. Arról nem szólva, hogy még mindig nem készült el.

A trolijáratok egyre ritkábbak. Vagy a 4-6-os villamos. Emlékszem, gyerekkoromban milyen sűrűn járt. Soha nem volt ekkora tömeg.

Reggel elindulok a frissen vasalt blúzomban, és mire beérek, átizzadt, gyűrött, a hajam összeesett, hozzámértek jópáran, molesztálnak egy-ketten, inzultus mindig van, esőben csöpögő ernyők... Tömeg van, na.

Köszönöm, nekem ebből lassan elég.

Eddig az autómat este és hétvégén használtam.

Most már munkába is ezzel akarok járni. Zugló-Belváros. Elég forgalmas szakasz így is.

Nem érdekel a dugó. A tömeg. A környezetszennyezés.

Nekem nincs már erőm napi két órát a tömegközlekedésen nyomorogni.

Van lehetőség, hogy a dugóban állva ne másszon belém senki, halk zenét hallgassak, egyek, és könnyen cipeljem be a korimat, sportcuccaimat.

Még nyomozom a cégnél a lehetőségeket, hogy hogyan, mennyi parkolást állnának.

Ha vonzó az ajánlat, akkor irány az autó.

Nem érdekel, hogy Ön mit mond.

Járjon Ön is bkv-val minden nap, minden programjára, szépen kiöltözve, laptopot, aktatáskát, sportcuccát, mindenestül cipelve, télen-nyáron.

Azt hiszem, hamar meg fogja érteni a véleményemet.

ÍGY nem lehet tenni a környezetért, a városért.

NEM ez az előrelépés.

Átgondolt fejlesztésekre lenne szükség, hisz ezeket a pénzeket logikusan is fel lehetne használni. Elszomorító... Javítási lehetőségek lásd fent.

Üdv,

Egy még lelkes lokálpatrióta

komment

2007.09.17. 13:26 :: Tobber

Tegnap este két órás szociológiai elemzést hallgattam arról, hogy a kultúra hogyan növelheti a gazdasági fejlődést.

Voltak benne vitás pontok, de arra nagyon kattanok, ha egy pasi ennyire értelmes, konyít a kultúrához és a szociológiához. Felizgat, na.

Ja nem, ez a szociológus egy másik szociológiai intézményt vezet.

Ja, beújítottam egy új szociológussal.

 

komment

2007.09.17. 01:33 :: Tobber

"Gyakran hallom azt Dzsótól (aki most épp Szandokán), hogy tanulhatnék egy-két dolgot Tobbertől"
Dzsó a saját csapdáját ássa? :DDDD
Te jó ég, miket mond Békának a pasija és miket képzelhet rólam??

Minden pletyka a szoknyám alatt csipkés harisnyatartóimról csak ronda pletyka!!! :)) (már egy hete nem voltam az utcán így öltözve, akkor is csak Őszhalánték külön kérésére. Nem kényelmes ám az. :))))))) )

Jó, az igaz, hogy egy mosollyal és csipet flörttel a legbarmabb pasitól is lehet szivességet kuncsorogni... :))) (Majmok, kiéhezve várják a legkisebb pozitív jeleket is. De ezért szeretjük őket.)

Megjegyzem, hogy két, szívemnek kedves ember között szövődik egyelőre flört, de szorítok neki, hogy igaz barátság váljon belőle... :))))

---------------

Ma elérkezett az alkalom (nem kellett sokat várni, ontja a lehetőségeket), hogy rendkívül öntelt és irritáló Gyunak beszólhassak. Megpróbált visszaszólni, gyenge volt és suttyó.

Béká azóta irigyli a lehetőséget, mert neki ma csak mérsékelten sikerült! :DDDDDD

Rádudáltam még egy nénire, aki a város egyik igazán forgalmas kereszteződésén rohangált át a piroson, ez volt a mai nap habja a tortán. :D

Ha már autó, megjött az erősen ironikus Totalcar cikk a kezdő és női vezetőket elítélőkre. Olvasd totalcar szemüvegen keresztül:
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/tbetu/

Bizony, én az egyik legveszélyesebb kategória vagyok, hihihihihi, van T-betű az autómon, női vezető vagyok, SUZUKIM van, hamar középsőujjat mutogatok autóstársaimnak, flörtölök a pirosnál a szomszédautóssal, vezettem már tűsarkúban (ami nem a sarok szőnyegbeakadása miatt volt rémálom, hanem a hegyesorr fékalászorulása miatt, abba is hagytam, azóta ott a sportcipő a kocsiban!). :)))

Ja igen, a hétvége tanulsága: Ha már olyan hülye a divat, hogy a szélesszárú szemüveget preferálja, NE vezessünk ilyen szemüvegben!
Kipróbáltam, széles sávot takar a perifériában, főleg a tükör holtterének csekkolása lehetetlen. Veszélyes, na.
Meg én is, amikor kilencvennel rohanok mérgemben a Megyerin. Békának ma ugyanott mesélem, húúúzik, de nem is vette észre, hogy ugyanott épp 85-tel megyek...
Önmérséklet, vagy ahogy apám mellettem ülve ezerszer elismétli, hogy jól csinálod, de langsam, bitte, langsam! :S

---------------

Tini. Lázad. Utálja az anyját (megértem, az a nőtípus, aki erőszakkal ráveszi sítársait, hogy kifesthesse a körmüket esténként. Síeléshez. Ja.), ezért elkezdett inni és cigizni, és számolja a napokat, hogy mikor mehet már egyetemre Pestre... :(( Még 2,5 év.
Most épp a nettől is eltiltotta, mert leszbi csajos videókat töltött le. Bakker, 16 éves a fiú, velem fantáziál!! :)

----------------

És a Sötét Libák Ezoterikus Klub kihozta az eheti horoszkópomat:
"Találkozik valakivel, aki nem kéreti magát, és éppen az Ön esete. Ragadja meg az alkalmat, ilyen forró kaland ritkán adódik az életében. Ez a kapcsolat feldobhatja, és ahhoz is hozzásegíti, hogy nagyobb önbizalommal lásson hozzá tervei megvalósításához, ilyenek ugyanis bőven vannak, de eddig túl visszafogott volt."

Leesett az állam! :DDDDD
Ha legalább általánosságban írnának, de ez így nagyon mellétalált. Ha valamiben nem ismerek önmérsékletet, az pont az ilyesmi. ANNYI jó pasi vesz körül, és olyan rövid az élet... :D
(Asszem, TaxisEgynek nem esett túl jól, amikor a múlt heti tréningre pakolván belelátott a nesszeszerembe, amiben kb. 10 óvszer volt. Kérdezte, hogy nem akarom-e kipakolni. Őőőőő, nem válaszoltam. ;) )

Sokkal jobban idegesít az, ami vonzalom tulképpen kolléganőmnek tűnt fel a cégnél. Az szívás lenne. A szó rosszabb értelmében. :(((

--------------

Ja és ma estére hiphop beszerveztem egy 190 magas szórakoztatót, aki szorgalmasan megtette feladatát. ;)

komment

süti beállítások módosítása