HTML

Levél Demszky Gábornak

2007.09.17. 13:59 :: Tobber

Demszky úr!

Nagyon lelkesítő egy átlagos környezetvédelmi középiskolába járó optimista tinédzsernek, hogy bíztat minket a tömegközlekedés használatára.

Nekem EDDIG tartott a lelkesedésem.

31 éve járok BKV-val. A környezetbarát járművekkel, kizárólag metróval, trolival, villamossal, hévvel. Ezzel jártam óvódába, iskolákba, dolgozni, sportolni, szórakozni, pörgős dolgaimat intézni ezer helyen minden nap.

MOST lett elegem.

Évek óta tűrtük a felújításokat. Logikátlan, legkevésbé sem utasbarát megoldásokat kell elviselnünk.

A Combinon nem lehet kapaszkodni. Ülve leesel a székről. Távoliak az ajtók, de rövidek a megállók, ezért aki csak 3-4 megállót megy, nem megy beljebb, a tömeg az ajtókban kénytelen tömörülni.

A metróállomásokon semmi feljődést nem tapasztalunk. Egyetlen helyen épült csak plusz mozgólépcső, képzelem, kismama hogy cipeli le a stadionoknál a babakocsit. Az állomások egyforma színűek lettek, ülve és állva is képtelenség felismerni, hol járunk. Az állomásneveket ritkásan helyezték ki és olyan magasságokban, ami nem látszik.

Nincsen egy helyen sem kiépítve ellenőrző rendszer, hogy kiváltsa az ellenőröket. Nem drága a mágnes-, vagy akár csipkártyás jegy, a legtöbb országban jól működik, szvsz két hónapon belül behozná a rendszer az árát.

Az Örs megállója még ronda is, és még véletlenül sem mérték fel, hogy a tömeg így nem tud szétoszlani két oldalra, ha középen hosszú falat húznak fel. Arról nem szólva, hogy még mindig nem készült el.

A trolijáratok egyre ritkábbak. Vagy a 4-6-os villamos. Emlékszem, gyerekkoromban milyen sűrűn járt. Soha nem volt ekkora tömeg.

Reggel elindulok a frissen vasalt blúzomban, és mire beérek, átizzadt, gyűrött, a hajam összeesett, hozzámértek jópáran, molesztálnak egy-ketten, inzultus mindig van, esőben csöpögő ernyők... Tömeg van, na.

Köszönöm, nekem ebből lassan elég.

Eddig az autómat este és hétvégén használtam.

Most már munkába is ezzel akarok járni. Zugló-Belváros. Elég forgalmas szakasz így is.

Nem érdekel a dugó. A tömeg. A környezetszennyezés.

Nekem nincs már erőm napi két órát a tömegközlekedésen nyomorogni.

Van lehetőség, hogy a dugóban állva ne másszon belém senki, halk zenét hallgassak, egyek, és könnyen cipeljem be a korimat, sportcuccaimat.

Még nyomozom a cégnél a lehetőségeket, hogy hogyan, mennyi parkolást állnának.

Ha vonzó az ajánlat, akkor irány az autó.

Nem érdekel, hogy Ön mit mond.

Járjon Ön is bkv-val minden nap, minden programjára, szépen kiöltözve, laptopot, aktatáskát, sportcuccát, mindenestül cipelve, télen-nyáron.

Azt hiszem, hamar meg fogja érteni a véleményemet.

ÍGY nem lehet tenni a környezetért, a városért.

NEM ez az előrelépés.

Átgondolt fejlesztésekre lenne szükség, hisz ezeket a pénzeket logikusan is fel lehetne használni. Elszomorító... Javítási lehetőségek lásd fent.

Üdv,

Egy még lelkes lokálpatrióta

komment

süti beállítások módosítása