HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Karantén? ? nap?

2020.07.06. 12:26 :: Tobber

Home office, a főnököm két hétig bent sem lesz, rámbízta a bejárást. Ha kéri bárki, bemegyek, de kb. senki nem is jár be. A cica a lábamnál elégedetten sóhajtozik, annyira cuki.

Pénteken átjött Kócos, szombaton felhős reggelre ébredtünk, ezért a Bé terv alapján először ebédelni mentünk le a tó mellé, aztán körbemutattam neki a környéket, ami nekem a gyerekkori nyaralások, kirándulások helyszíne, majdnem elvittem a telkünk felé, de kapcsoltam, hogy apám lent van, aztán strandoltunk három óra után, kellemes 28 fokban.

A kedvenc étterembe már hétfőn lefoglaltam a kétfős asztalt, ilyet nem bízunk a véletlenre. Majd kiderült, az újonnan nyitott strandunkon régi kedves street foodosaink nyitottak standokat, szóval az is opció legközelebb. (Most szombaton, TCsV és Kócossal.)

A pincér azonnal tudta, mit fogok kérni, unalmas lennék? :D

Aztán úsztunk egyet, és kicsi a világ: a vízben úgy tizen lehettünk, ebből az egyik kollégám úszik szembe. Kibeszéltük a világ dolgait lebegve a napsütésben, rém fura szitu volt.

Este ismét valami gyümölcsös alkoholt kutyultunk össze, hát ez nem volt olyan sikeres. Meg leveles tésztára pirítottunk bacont, meg hamis franciakrémest rittyentettünk a maradékból, nem kell mindig kaviár...

---

Megjött a fizu, amiből mindig 1. félreteszek, 2. utalok jótékonykodni rászoruló embernek és állatnak, mert hiszek abban, hogy a Jóisten/sors/univerzum visszaadja valamilyen formában, meg egyébként is hülye jószívű vagyok, úgyhogy inkább ne tudjátok meg, két macskának mennyit utaltam júniusban a műtéteikre, 3. kényeztetek. Ez a minőségi élelmiszer/vegyszer/ruhákon túl sminkben éééés krémben mutatkozik meg. Az utóbbi új.

Nem hiszek a krémek hatékonyságában, a belső bőrtáplálásban/hidratálásban annál inkább. Meggyőződésem, hogy a krémek max. 10-20%-kal jutnak a felszín alá. De azért a 45. évében az ember lányának illene többet foglalkozni a bőrével, mint egy minőségi kímélő arclemosó a városi légszennyezés miatt (CeraVe) napi kétszer, párhetente, ha eszébejut, NIVEA kézkrém az arcra, meg az epilálás utáni nyugtatásra az 500 ft-os, gyerekkorunk eukaliptuszos orrkenőcse (amit, reméljük, hamarosan kivált az ipl, már most milliárdszor szebb árnyalatú a bőröm, hogy nem fedi egységes szürke minipihe és nem gyullad be a pajesz-bajuszkavonal a csipesztől).

Szóval berendeltem 5-6 könnyű The Ordinary krémet hidratálásra, májfoltvilágosításra, csak a legkímélősebbet, semmi radikális.

Majd meglátjuk, az esetek 3/4-ében allergiás vagyok a krémekre/tusfürdőkre/samponokra, és full ragya lesz a bőröm tőlük, a hiperérzékeny bőröm a keresztem.

Röviden: kampánszerűen évi kétszer 2 hétig krémezem magamat, aztán megint nem. :D Ezen kéne lassan változtatni, bár 74 éves Anyu is kézkrémezik csak. :D

...meg sminkeket. A Cult Beautyn mindenféle kedvezmények vannak, szóval várok NARS-ot, meg IT Cosmetics-et, Anastasia BH-t. Nem vagyok egy sminkmaca, sőt, csak annyit kenek, hogy ne ötvennek nézzek ki, de kizárólag minőségit bír el a bőröm és nem dobja le az olajossága...

komment

süti beállítások módosítása