HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Ez a bemutatkozásom a randioldalakon:

2018.12.10. 21:14 :: Tobber

Életem leghosszabban kinyiffantó vírusos fertőzése, hatodik napja nem szűnő lázzal és folyamat csatakokban folyó izzadtsággal. Undorító szárazköhögés, hasmenés, menzesz sokadik napja, már annyira kivetkőztem a méltóságomból, hogy szégyellem. Mármint a macska előtt, ő meg pont leszarja, de el sem merem mondani, mik voltak.

Úgyhogy reggel felhívtam a háziorvosomat, hogy rámnéz-e, mire lebszcsizott, hogy már rég ott kéne lennem, pláne nyaki műtét után hat héttel ordas köhögéssel.

Úgyhogy elvitettem magamat édesapámmal (itt a Papírkutyák már röhögnek), szerintem olyan 15 perc volt az út (gyalog is annyi) és volt benne egy tiltott megfordulás is (mondjuk azt én is megcsináltam volna, csak nem egyesben kizárólag kuplungozva). Aztán a kocsiban még vitáztak Anyámmal, hogy kinél van a Family Card, itt felhívtam a figyelmüket, hogy csatak izzadt vagyok, kint 3 fok és szélvihar, én inkább megközelíteném a tbc-sekkel teli sztk-t.

3 nap táppénz, persze ne aggódjak, még 3-4 nap és a láz elmúlik, a köhögés minimum 3 hét. Hát, annyi szokott nekem mindig, de nem vagyok boldog.

Rákérdeztem az erősítőszerekre, ajánlott multivitamint, felírt D3-t, vasat, ugye, mert azon elborzadt, vettem lázmérőt. Mivel 35,6-9 között volt a műtét környékén is az alaphőmérsékletem, semmi értelme mérni, úgysem megy láz tartományba. Hát ma paracetamol után egy órával volt 38,6, tehát nálam erősen felső tartomány.
Így, hogy oxigénhiánnyal szédülve ugatva szárazköhögök, néha khöm hányásig, bár nem látott semmit a torkomban, felírt némi nyákoldót. Bszom. Nem tetszett a dolog, de beszedtem. Hát, órákig küzdöttem, hogy egyáltalán levegőt vegyek!
Egész éjjel nem aludtam, jólesett volna némi szundi, de olyan hörgős köhögőrohamaim voltak szinte minden levegővételnél, hogy kapaszkodnom kellett. Szerintem a szembeházban hallották! (Most is.)

Hát köszi, felhívtam biokémikus apámat, azonnal leállított róla.

Közben megjött a mosógép, vagy öt óra alatt megmosta/szárította a teljes garnitúra ágyneműt, amiben már nem bírtam ma fetrengeni és utolsó erőmmel lecseréltem.

Most felültem dolgozni pár órát, év végi zárás, hideg priznic mindenemen, próbálok levegőt venni, majd fertőtlenítem a billentyűket.

Ti hogy vagytok? :D

komment

süti beállítások módosítása