HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Hétvége

2009.09.13. 18:51 :: Tobber

Pénteken Illető, aki már csak kolléga és ex minőségben szerepel az életemben, elémjött a táncházba, hogy levigyen Zánkára kollégákkal hétvégézni. Békés, igazi ősz eleji hétvége volt, gyönyörű napsütéssel, 20 fokkal. Hajnalig ittunk, beszélgettünk a kivilágított ősfák alatt, majd nyugovóra térve Illető nálam kötött ki és nosztalgiáztunk kicsit.
Másnap kibővülve hatalmas adag lecsót és paprikás krumplit főztünk, majd elkirándultunk egy templomromhoz, át a hegyen és szőlőktáblákon. Útközben feketeszedret és szőlőt legeltünk, amikor egy pince mellett szőlőt préselő férfiakat találtunk.
Útbaigazítást kértünk, borozgatás lett a vége. Nagyon bőkezű volt a házigazda, ki kellett üríteni a hordókat az újbor érkezése előtt. Becsípve és nótázva indultunk tovább, az eldugott sósmogyorókészletnek köszönhetjük, hogy felszívta a gyomrunkból a bort és nem az árokparton aludtunk végül.
A faluba visszaérve egyik lányka nagymamájához kellett beugranunk.
Igazi árnyas kert, a lombok alatt finomságokkal terített asztal várt minket. Gyümölcsök, csörögefánk, pogácsa, bor és legfőképp gyerekkorom íze, a feketeszeder-szörp szódával.
Minden finomsággal eltelve beszélgettünk tovább a naplementében, én közben jó szokásom szerint a kutyával hemperegtem.
Este tüzet raktunk, sütögettünk, hajnalig beszélgetés, Illető ismét nálam, ma napozás, kártyacsata, labdázás, béke és pihenés.
Illető még beugrott az otthonomba az erkélyemre csacsogni, majd most gyors rendrakás és rohanok táncolni.

Békés vénasszonyok nyara.

ébredésekre várva

Illető reggelivel is kényeztetett

gyümölcsöt is kaptunk

az őszi színek


 

komment

töredékek magamnak

2009.09.11. 14:36 :: Tobber

Hogy sikertelen lenne a szerelmi életem?
"mert nem éred be akárkivel és nem félsz az egyedülléttől? szerinetm az egyetlen dolog a szerelmi életeddel kapcsolatban, amire rá lehet fogni, hogy kudarcos, az az, hogy minden hülyével szóba állsz és nehezen látod be, ha tévedsz (ld M, Ess...)"

És megemlíteném, hogy a nyaraláson ajánlatot tevő 23 éves zenészfiú tegnap fűzött, hogy szivesen velem tölti az éjszakát...
Őőő, nem.

És Illető jön értem ma táncra és felajánlotta, hogy készít szendvicseket, hogy ne legyek éhes utána. Nem eszem tánc után. És előtte sem pár órával.

komment

-

2009.09.11. 13:57 :: Tobber

Hogy közkedvelt blogszereplőnk, Ess reakcióit is követhessék kedves Olvasóim (és tudok nemkedvesről is, de neki is írom azért): szegényre nehéz napok járnak.
Nehezen kezeli, hogy visszautasítottam.
Megfigyelő Anyu szerint (aki olyan táncházakba jár, amikbe én egyre kevésbé) Ess rázogatja le magáról a vele barátkozni akaró nőket, rosszkedvű.
Engem már egy morrantással üdvözöl csak, puszi sincs. És akkor még olyan szitukba is belefut szegény, mint amikor szerdán kijött leskelődni, hogy mit csinálok kint a 18 évessel (mutogatta, hogy az ő táncegyüttesükben hogyan cifrázzák az egyik táncot) a kocsiból kivenni valamit és ugyanúgy üres kézzel visszasétálni, és visszajövet épp egy leendő táncostársam ölelgetett boldogan, hogy őket választom én meg sikoltozom, hogy titeket is imádlak, meg imádom ezt a pasit. (Értsd a tcs vezetőjét.)
Őőő, Ess-nek nem eshetett jól.
A tegnapi sem, 18 éves meglátott és percekig ölelt, hogy végre lát, épp Ess előtt sikerült ez neki.
És prosztatagondjai is lehetnek, mert feltűnően sokat sétált el mellettem a mosdóba, amikor vasárnap a tánccsoportvezetővel sutyorogtam.
//
És ma hárman röhögtettek meg eddig, egy kollegina a bébidollos nászéjszakás rúdtáncos rémálmával, Béká a tinédzserlamúr-felvetésével (sztem nem hiszi, hogy tényleg tudok zavarbajönni pasitól és akkor nagyon viccesen viselkedem), és agnus.freeblog.hu maija:
"nemrég megkérdezték, h a pszichológusom valóban létezik-e, v csak én találom ki h írhassak róla. a pszichológusom valós személy. nagyon nevetett, mikor ezt meséltem neki. persze soha nem fogom tudni itt bebizonyítani, h nem a képzelt pszichológusom nevetett, hanem az igazi. "
Itt szeretném megjegyezni: Drpr is igazi. És igazi Dr...

komment

-

2009.09.11. 10:48 :: Tobber

...és egy dekát nem fogytam a tegnapi 3 óra táncpróba és utána kb. másfél óra táncház alatt, nem lötyög a nadrágom sem.

Titokban egy műanyag váz vagyok belül sok-sok nutellával és baconnel kitömve.

Viszont rájöttem, mi lesz a baj.

Nem fizikailag nem bírom a próbákat (sőt), hanem aggyal. A harmadik óra végére a három koreográfia, lépések, ritmusok, kéztartások, lábtartások, irányok teljesen összekeveredtek a fejemben.

komment

-

2009.09.10. 14:22 :: Tobber

Ha lenyugodtál, kedves Olvasó, hogy eldöntöttem az Év Dilemmáját, hát nem.
Imént hívott fel A. együttes vezetője, hogy nem fogadja el a leírt indokomat (más elfoglaltságom van abban az időben, ezért nem tudok most sajna), és ő reméli, hogy menni fogok, olyan jó lenne.

Két hét haladékot kértem, hogy eldöntsem, van-e helyem és tehetségem a jóval nehezebb B. együtteshez, vagy...

Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!

(És innét is szeretném üzenni, ha már felmerült a kérdés, nem szedek semmit, sokat eszem, onnan az energiám.)

:)

komment

B. csapat marad

2009.09.09. 23:25 :: Tobber

Úgy tűnik, holnap is B. együttes táncpróbájára megyek, meggyőztek.
Ma táncon kikérdeztem néhány gurut, meg zenészt, B. marad.
Egy lány örömében a nyakamba ugrott és már tárcsázta is a vezetőjük/nk számát, belesikította az örömhírt. Átvettem a telefont, tényleg ujjongott a fickó. Aztán lányka elárulta, hogy agyonaggódta magát a vezető, mert nagyon meg akart szerezni engem és félt, hogy A. együttes elszipkáz. Annyira édes az a pasas!!!
(Egyébként nem csak táncházban szúrt ki magának (csak engem, mást nem is hívott, igeeen!), tánctáborban tanított már régebben.)

Ma munka után hangulatos beszélgetésbe merülve üldögéltem Drpr-rel, szépen magázva csacsogtunk, ahogy szerintem orvos és gyógyult betege között illik. Diszkréten elválasztja saját életét az enyémtől, de ma kijelentette: ha két hónap múlva fellépek, ő ott lesz és megnéz.

De jó, legalább megismerkedik Anyuval!!! :)

komment

B. próba

2009.09.09. 14:25 :: Tobber

Baaaaakker!

Az a reményem, miszerint a döntésben jelentősen segíteni fog a sok bénázásom, háát nem jött be!

Ment. Jól. Nagyon. Bármit, azonnal. Pedig tökismeretlen mozgások voltak.
A vezetőjük nem győzött dicsérni utána, meg önmagát is, hogy ilyen jól kiszúrt a táncházas tömegből. A többiek is mind egyenként odajöttek, sztük mintha mindig is velük táncoltam volna.

Őőőőő, ez tök jó. Kis együttes, tehát szinpadra kerülnék azonnal. Megosztottam velük a dilemmámat, hogy megnézném A. csapatot, de állítják, ott sok a széthúzás és évekig esélytelen egy fellépés.

Nem tudom, hogyan döntsek, a társaság édes. Elmenjek egyáltalán megnézni a másik csapatot?

Az fel sem merült, hogy fizikailag nem bírnám, pedig 2 óra nonstop ugrálás, rohanás, holnaptól ugyanez csak 3 órában.

komment

-

2009.09.08. 16:23 :: Tobber

Hogy bonyolítsam, A. együttes is kezd. Csütörtökön. Amikor B. együttesnek a második próbája lesz. Ma van az első.
Nem tudom mindkettő kipróbálását diplomáciailag úgy intézni, hogy valakit ne sértsek meg.
Nem mellesleg továbbra sem tudom, melyiket és kikkel táncolnám, élvezném, ha más napokon lenne, mondjuk fél évig.
Heeeeeelp!!!
(És szorítsatok, enni nem bírok az idegességtől, nem akarok lebőgni.)

komment

-

2009.09.08. 12:26 :: Tobber

Vázoltam a helyzetet Drprnek emailben, rákérdeztem, hogy Esst, Mr Hisztériát hogyan kellene kezelni, mert új taktikája szerint hozzám kb. két szót szól, de másoknak azt terjeszti, hogy én megbántottam őt. Meg ki tudja, mit.

Az válaszolta, hogy "a sas nem fog legyet". Percekig röhögtem... (Na jó, írta azt is, hogy legyek közönyös, akkor elunja. Dehát ezt kb. mindenki mondja.)

Ma elmegyek B táncosok próbájára, sztem csúfos szégyennel fogok két perc után lelépni onnan. :(((
Nem kishitű vagyok, ezek a táncok nem mennek. A együttesé igen, de még nem kezdenek.

Szerintetek tényleg maximalista vagyok? :)

komment

-

2009.09.07. 22:00 :: Tobber

Hogy mégse legyen teljesen alaptalan a belém vetett bizalom, ma a nappalimban fél este a titokos (jelszót kérésre küldök) táncos blogról gyakoroltam az adott népekre leszűrt táncokat. Egyik sem megy olyan tisztán, mint A (nevezzük így az első ajánlatadót) táncegyüttes népének táncai. Közel sem.

Holnap még csak a B. (nevezzük így a tegnapit) együttes kezd, elmegyek megnézni.
Hurráoptimista egy vezetőjük lehet, ha bennem lát fantáziát...

komment

Áááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!

2009.09.07. 00:19 :: Tobber

...akarom mondani soha senkinek ne legyen nagyobb problémája az életben, de nekem ez most tényleg nagy, bármennyire is húdebazmeg!

Ma este táncon odajött hozzám egy profi táncegyüttes vezetője és miután agyondicsért, hogy mennyit fogytam és micsoda kisugárzásom lett azóta, kifejtette, hogy nagyon szépen táncolok és hogy mindenképpen az együttesében van a helyem. Ááá, dehát én ennek a népnek a táncát még csak másfél éve táncolom! Nem, nekem mennem kell! Kevés az ember? Nem, de nagyon profi vagyok, nem szabad kihagynom, és milyen jól nézek ki, jól mutatnék a színpadon.
Jó, mikor lennének a próbák? Kedd és csütörötk este.

Pont, mint a másik együttesé.

MELYIKRE JÁRJAK EL??????????????????????????????????
A profibb együttes népének táncait csukott szemmel is tudom, ha én megtanultam 1,5 év alatt, akkor nem lehet kihívás. De ott nem ismerek senkit, és már öreg vagyok 33 évesen nagyonprofinak állni.
A mostani táncai meg sokkal nehezebbek, de kisebb és kicsit amatőrebb csapat és mivel alig páran vannak, több szerepem jutna majd.

Te jó ég, mi a fenét csináljak???

(Azért csendben megjegyzem, hogy mázlista egy dög vagyok. :D)

Ja, a randi. Kedves pasi, családot is akar és legyőztem a nem értelmiségivel nem kezdünk elvemet, de nem.
Az én kis tisztán magyar, ám(?) liberális lelkem hülyét kap a magyarkodó, a zsidók már lakóparkokat építenek ide, hogy elhagyják a Szentföldet, mert az kiszárad elméletektől és a tudod kinek a kezében van az internet és nem mellesleg Ákos dalszövegeitől, amiről nem gondoltam, hogy valaki még emelkedettnek hiheti azokat.
Én meg szeretem a homoszexuális, a biszexuális és a zsidó barátaimat is.

Na jó, nekem a magyarság mást jelent. Nem mellesleg nem tudnék bárkit utálni a szexuális beállítottsága miatt. Többek között ti is tudjátok, miért.

Bár, valaki szerint (2:26-tól):

 




 

:)

komment

süti beállítások módosítása