HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Hétvége

2009.09.13. 18:51 :: Tobber

Pénteken Illető, aki már csak kolléga és ex minőségben szerepel az életemben, elémjött a táncházba, hogy levigyen Zánkára kollégákkal hétvégézni. Békés, igazi ősz eleji hétvége volt, gyönyörű napsütéssel, 20 fokkal. Hajnalig ittunk, beszélgettünk a kivilágított ősfák alatt, majd nyugovóra térve Illető nálam kötött ki és nosztalgiáztunk kicsit.
Másnap kibővülve hatalmas adag lecsót és paprikás krumplit főztünk, majd elkirándultunk egy templomromhoz, át a hegyen és szőlőktáblákon. Útközben feketeszedret és szőlőt legeltünk, amikor egy pince mellett szőlőt préselő férfiakat találtunk.
Útbaigazítást kértünk, borozgatás lett a vége. Nagyon bőkezű volt a házigazda, ki kellett üríteni a hordókat az újbor érkezése előtt. Becsípve és nótázva indultunk tovább, az eldugott sósmogyorókészletnek köszönhetjük, hogy felszívta a gyomrunkból a bort és nem az árokparton aludtunk végül.
A faluba visszaérve egyik lányka nagymamájához kellett beugranunk.
Igazi árnyas kert, a lombok alatt finomságokkal terített asztal várt minket. Gyümölcsök, csörögefánk, pogácsa, bor és legfőképp gyerekkorom íze, a feketeszeder-szörp szódával.
Minden finomsággal eltelve beszélgettünk tovább a naplementében, én közben jó szokásom szerint a kutyával hemperegtem.
Este tüzet raktunk, sütögettünk, hajnalig beszélgetés, Illető ismét nálam, ma napozás, kártyacsata, labdázás, béke és pihenés.
Illető még beugrott az otthonomba az erkélyemre csacsogni, majd most gyors rendrakás és rohanok táncolni.

Békés vénasszonyok nyara.

ébredésekre várva

Illető reggelivel is kényeztetett

gyümölcsöt is kaptunk

az őszi színek


 

komment

süti beállítások módosítása