HTML

Judós3 vizsgája

2017.08.31. 14:31 :: Tobber

MEGLEEEEETT!!!!

El sem hiszem, még mindig sokkban! :)

Azt mondja, nélkülem egyáltalán nem sikerült volna, annyit tanultam vele és nyúztam és ösztönöztem, meg sulit sem váltott volna, ha nem kérjük meg az edzőmet, hogy az ő sulijában fejezhesse be. (Nem, nem volt protekciós.)

Erre megkapta azt a tételt, amit utált. Megkapta azt a híres fitneszszakembert vizsgáztatónak, aki a másik suliban megbuktatta. És híresen buktatós, meg szőrszálhasogató.

És HATból NÉGY tanulót megbuktatott ma. Bakker.

Judós3 nagyon jó lehetett! :)

Megírtuk mindenkinek, ideugrott, lementem kávézni, ebédelni vele, átveszi a bizonyítványát és mostantól orrba-szájba reklámozni fogjuk, hogy edzést vállal! Ki kell alakítani az ügyfélkörét, addig meg elvállal valami átmeneti munkát, reggel megy interjúra a cégem melletti épületbe...

komment

A fodrász

2017.08.31. 12:35 :: Tobber

A régi fodrász, akinél ugye fél évre előre be kellett írnom magamat 4 hetentére, és kezd az agyamra menni az állandó időpontpakolgatásaival, hogy mindig áttenne nekem szar időpontokra (akkor mi a fszomnak vagyok beírva?), nem érzi a vesztét, meg hogy már a mostani tőfestésemet is megoldottam nélküle, most írt, hogy akkor a legközelebbit tegyük át hétfőre, mert akkorra neki közbejött valmi. Már megint. Nekem akkor hétfőnként spanyolom van, és az a hét egyáltalán nem jó, de elegem is van belőle, fuck.

komment

Merthogy...

2017.08.30. 18:43 :: Tobber

...a vezetőinknek két napos vidéki programot szerveztem potenciális külföldi befektetőkkel.

Ma végre szabin, aludtunk tízig (mert este kifingatott az edzőm), néztünk judót, átvettük a latin kifejezéseket, az izomanatómiát, lementünk a terembe, ahol a vizsga lesz és átnéztünk minden egyes gépet, beállítást, programokat, magyarul, angolul.

Sütöttem gyorsan, majd elugrott az edzőmhöz, akivel átbeszélnek néhány kérdést, addig tecsóztam, szereztem körömlakkhigítót, most meg két illatozó fokhagymás lángossal várok rá a termem előtti parkolóban.

Még pár definíció, csoportosítás, aztán holnap reggel tessék szorítani!

 

komment

Laza munkanap

2017.08.29. 14:49 :: Tobber

Előre feldolgoztam pár témát, felkészülve a határidőkre, nyár van, na.

Mára maradt 7-8 feladatom, a fele már kész, úgyhogy –bevallom,- ma laza nap van.

Ebédidőben kimentem egy tőfestésre a szomszéd házban lévő fodrászatba a tanulólányhoz. Szebben készíti, mint a saját fodrászom, aki mindig sötétbarna festékesen hagyja a homlokom, a fülcimpám, volt, hogy a fülembe folyt és napokig tisztítgattam, amihez képest baromi drága a csaj, 22 évesen, nem sok rutinnal elkér vágás-szárításért tizensokezret, melírért még többet. Előre fél évre be vagyok írva négyhetente, mégis úgy mondta le már nem először, hogy kizárólag munkaidőbeli új dátumokat ajánlott be a 17:15 helyett, sőt, olyan hetekre, hogy vagy még alig nőtt le, vagy már durván. Hát akkor megyek máshoz…

Szép lett és puha, illatos és NAGYON egyenes. És olcsó.

Most dolgozgatok már, de fél szemmel a telefonom UPC-s alkalmazásán nézem a Survivort, elkezdődött magyarul. A gyengém a stratégiai reality, évi kettőt megnézek.

Évi 1-2 ilyen laza nap van, holnap meg szabin leszek, Judós3-mal tanulok a finishben.

Na megyek számlákat kontírozni, gondolhatjátok, mennyi koncentrációt igényel. :D

komment

Élethosszig tartó tanulás

2017.08.29. 10:33 :: Tobber

Majd még kaptunk 20 oldal spanyol anyagot… Egyelőre az állóképességfejlesztő edzések fajtáit profibban nyomom, pedig végigvettünk minden (abból mindig akad egy új!) jelen idejű kötőmódot.

Ősszel kezd a tanárunk a CEU-n egy tanfolyamot angolul, már amennyit nem spanyolul beszél, most vagyunk intermediate szint körül, decemberre eljutnánk az upper-intermediate elejére.

Lehet, hogy kicsit maximalista a hozzáállásunk, de ami az Intézetben kétszer ennyibe kerülne és tovább tartana, azt megugranánk idén.

Ennyit arról, hogy idén már pihentetem a nyelvtanulást és inkább barista tanfolyamra megyek. Btw arra nem jönne el valaki velem? Jó móka lehet!! :)

Óra után készítettem pár fotót a CEU belsejéről, mert gyönyörű épület, imádom a letisztult, minimalista vonalait, aztán bevásároltunk Judós3-mal, majd elmentünk autókázva tanulni, gyakorolni. Egyetlen óra alatt átnéztünk 18 tételt! Bevált a módszertan.

Hazafelé mekdrájvoltunk két fagyit, elsétáltunk megnézni a karambolt, ami miatt elterelve kellett hazamennünk, és le is dőltünk.

komment

Morzsák

2017.08.28. 16:56 :: Tobber

Ha már mindent kipróbáltál és kikészít az allergia, adj egy esélyt az Avamys orrspray (2x2x2 puff) és Opatanol szemcsepp kombónak. Allergiám 39 éve alatt nem voltam ennyire elfogadhatóan augusztusban. Kb. 10%-a jelentkezik így a tüneteknek, ha kúraszerűen használom, ami még mindig bosszantó, de tudjuk, milyen a 100%...

---

Megyek spanyolra, SENKI nem csinálta meg a tegnapról mára feladott 15 sűrűn teleírt oldalnyi leckét, plusz kb. 15 gyakorlós linket és a meghallgatandó dalokkal is le vagyunk maradva.

Én ezt egyszerűen nem bírom tempóval.

Ja, a többiek sem.

Este megint tételek kikérdezése, vezetek egy listát a kritikus pontjairól, azok jönnek a következő két napban. Pffff.

 

komment

Nyugdíjas hétvége

2017.08.28. 10:38 :: Tobber

Nem szervezünk semmi extra programot a vizsgáig. Utána lesz wellness nap, Duna parti bulizás, judó vb, lovis nap, minden, amiket kihagytunk!

---

Pénteken Judós3 elémjött, közben hívták abból a boltból, ahol reggel vásárolt, hogy mehet interjúra.

Otthon morogtam (éhes és fáradt és has/fejfájós voltam, ő meg mogorva), hogy pont aznap reggel szabin leszek, így meg kelnünk kell. Na erre ugrott, hogy ő ezért miért hibás (nem az), és úgy egymásnak estünk, mármint szóban, hogy hazaküldtem, ő meg elkezdett csomagolni, aztán kiborultam, hogy hülyének nézett és kihasznál, amit egyébként nem, és megbeszéltük, hogy legyen vége, bár én nem akarom, ő meg nagyon imád, aztán addig balhéztunk, amíg egymásba nem gabalyodtunk... Béke van azóta is, bújós kismackó megint. Hát így élünk mi, bár ekkorát még nem balhéztunk.

Átmentünk a kötelező kerti partira a srác tesójának a barátnőjének a meglepetésbulijára, ami elvette az egész esténket, de megtudtam mindent a kacsasültek készítéséről a kikérdezett szakácsfiútól (aki annyira ismerős, hogy sztem tuti cseteltem vele tinderen, és aki megkérdezte, ő is odaköltözhet-e hozzám, szólhatok bármikor).

Hazafelé kiderült, hogy autóban tudunk a legjobban tanulni, én nem unom szét magamat a válaszok alatt, mert vezetek, neki meg nem vonja el semmi a figyelmét, mint otthon, úgyhogy autókáztunk egy nagyot.

Másnap elvittem a teremig edzésre, de én annyira gyenge voltam, hogy kihagytam, hazamentem aludni, majd érte pár óra múlva, TCsV-vel eldumcsiztunk a terem előtt, majd átmentünk Anyuhoz, mert beígért egy hatalmas adag lángost. Szegény TCsV csak nyelt nagyokat, nem is jött velünk, őt Judós3 diétára fogta! :D

Aztán tanultunk, majd annyira odahallatszott a szomszédos utcabál, hogy inkább lementünk (a fiú kitörésekkel, mert addig is sportol, én mellette cigizgetve), meghallgattuk a zenekart, Té tesójának bandáját, hazafelé is végig énekeltünk... :)

A vasárnap meg alvással, keksszel, meccsek nézésével, és ezek váltogatásával telt el, végre kipihentem magamat!!!! :)

És megfőztem életem eddigi legjobb tejfölös borsos tokányát csirkemellből. Annyira durván finom lett, hogy egész este azt hallgattam, mennyire zseni és fantasztikus vagyok. Hát most igazat mondott.

komment

Fcuk

2017.08.25. 13:05 :: Tobber

Három napja van olyan bélgyuszim, meg fejfájásom, meg néha felfutó lázam, hogy pocsék dolgozni járni.

---

Judós3-t megkértem, hogy ne keressen munkát, amíg nem vizsgázik jövő csütörtökön, inkább arra koncentráljunk, tanuljunk, utána azt vállal el, amit akar. Munka van Pesten dögivel!

Bekísér reggel, elmegy edzeni magát, aztán a fiúkat, takarít, mos, rendet rak, ágyat húz, csinibe vágja magát és elémjön a metróhoz.

Van egy ötvenes évekbeli feleségem.

A megtakarított pénze, meg amit az edzésekért kap, még kitart.

---

Novellákat olvasgatok (magyarul sajna), annyira marad időm.

Örömmel fedezek fel egy elhagyott anyákról szóló írást, sosem hallottam az íróját.

Átküldöm Bének, akivel általában ugyanazt gondoljuk a kortárs irodalmi művekről, de szerinte a legkevesebb áthallás sincsen, a novella arról szól, ami. De nem anyákról.

Szerintem először nem találkozik az értelmezésünk, furi.

---

Kicsit unom, hogy a hétvégi terv ismét a tételek, anatómiakönyv, pulzuskoncentrikusfázislégzésmódoknyújtásdefinícióterheléscsoportosításokról szól, de még mindig jobb, mint amikor a hülye haverjaival megy bele az éjszakába. Vannak nem hülye haverjai, de valahogy nem azok járnak éjjel kocsmatúrázni, nyilván.

Ma azért beugrunk a tesója kerti partijára, ha addig veszek valahol Saridont és hat, mert szédülök a fejfájásomtól...

komment

2017.08.22. 14:39 :: Tobber

Gondolkozom a környezettudatosságon. Nem vagyok az. Mégsem tartom magunkat nagyon környezetkárosítónak, nem zsákmányoljuk ki a Földet.

Judós3 biciklivel közlekedik, csak a CO2 kibocsátása, meg a néha defektes kerékgumik szennyeznek.

Én metróval és gyalog járok dolgozni. Két metróval is, az M3 tuti sok áramot zabál (ha éppen jár, hétvégén órákig állt „időjárási okok miatt”. Egy metró. A föld alatti szakaszán), de legalább áram. Gyaloglás helyett mehetnék busszal/trolival, de több idő odáig elsétálni és dugóban-csúcsban bezötyögni. Meg néha 15 percenként jönnek. Egyszerre persze. Szóval inkább 15 perc séta a metróig, meg vissza is.

Kocsival max. heti 2-3x megyünk 3-4 km-t, főleg bevásárolni, vagy a konditerembe.

De.

Nem gyűjtjük szelektíve a szemetet. Nem is férne el 38 nm-en, pláne a mini amerikai konyhámban kényelmesen/esztétikusan, és nem is hiszek benne, hogy utána becsülettel feldolgozzák, nem az égetőbe kerül a nagyrésze.

Cserébe egyáltalán nem használunk pillepalackot, sem üdítőt, sem ásványvizet nem iszunk, nem iszunk/eszünk tetrapak-os, alu dobozokból. Szívószállal sosem iszunk.

Nem járatunk újságot, szórólapot nem fogadunk el.

Kb. fél évente fogy egy flakon a mosószerből, öblítőt nem használok. Testápolót sem. Egyedül a kávékapszula, amiről le lehetne szokni és nem akarunk.

A boltból elhozzuk a nejlonszatyrot, de azt használjuk szemetesnek, így gazdaságosabb és cserébe szemetes zacskót nem veszünk.

Káros még a légkondink, de azt csak tíz percekre kapcsoljuk be, gyorsan lehűti a lakást arra a langyos levegőre, amit szeretünk, most persze nem is kell.

Korszerű minden háztartási eszközöm, fűtésem, jó minőségűek a nyílászáróim.

Zuhanyzunk, kádban talán évi 2-3x ülünk.

Takarítani szerek nélkül szoktunk, a vécét, kádat néha domestossal (már csak néha!), konyhapultot csak húsok/tojás után fertőtlenítek, felmosáshoz sima vizet használunk, semmi pronto, vagy fertőtlenítő, minek, cipővel nem megyünk a lakásba, állat nincsen.

Egyszer láttam egy irtó környezettudatos Új-Zélandi házat, körbemutogatták, hogy mi minden készült helyi alapanyagokból, mi minden ultra energiatakarékos is. Majd a kamera a fürdőbe fordult, hogy ott is milyen takarékos a szárítógép(!!!!). Faxom. A levegőn nem száradna meg?

Élelmiszert főleg kenyeret, húst, tejterméket veszünk, egyik sem import, sem agyoncsomagolt, a tűzhelyem takarékos villanytűzhely, de alig főzünk, inkább viszek a céges menzáról Judós3-nak is, olcsóbb, hatékonyabb. Energiát „feleslegesen” a mosogatógépünk eszik nagyritkán, az sem sokat, cserébe nagyon sok vizet megspórolunk.

A heti 4-5 szál ciginktől sem romolhat látványosan a levegő minősége.

A cégnél tíz év után végre ablakos irodában ülünk, jippiii, nincs lámpagyújtás, ami egyébként itt überszupermodern, környezet/szembarát darab, ha este szükség lenne rá, most is szellőztetünk, a légkondi le van kapcsolva.

Én ezt elégségesnek érzem...

komment

Munkahelyzet

2017.08.21. 16:16 :: Tobber

Judós3 addig szeretne kiegészítő munkát, amíg meg nem él a személyi edzésből, elvégzi a továbbképzéseit.

Tehát semmi extra szaktudást igénylő munka, nagy fizetést sem vár el.

Nagyjából tízből kilenc helyről visszajeleznek, keresik, ő kiválaszt egyet.

Valamiért mégsem jön be, pedig nem válogathatnak.

Ahol két hete kezdett, megegyeztek, hogy jöhet ő a reggeli műszakba 5:30-14 h között, főleg hétközben, így tud edzeni esténként.

Erre ma kitalálták, hogy így nem lesz jó, majd hívják a héten. És ez mit jelent? Újra egyezkednek, vagy keressen mást?

Ahhoz képest, hogy alig találnak munkaerőt a cégek, négy órában, vagy alkalmi munkavállalónak akarják bejelenteni, sok helyen a napi nyolc óra 9,5 (mert nyitás előtt-után bent kell lenni, nálam az is a munkaóra része, nem?), hétvégi, esti pótlék sehol nincsen.

Most várunk, közben egy kertépítő cégnek nagyon szimpi volt anno a srác, hozzájuk addig is beállhat jó pénzért, várják szeretettel. Elég kemény munka lenne, de pár hétről lehet szó talán.

Összefoglalva: ahhoz képest, hogy alig találnak a munkaadók embert, még mindig sok cég umbuldálgat. Megértem, terhek, járulékok, nekik is nehéz. De korrektek azért lehetnének.

Hogy a fiú hibázik-e? Nem tudom. Benne van a pakliban...

komment

Iskolakezdés

2017.08.21. 12:51 :: Tobber

Múlt héten Judós3-mal elmentünk sportcipőt venni neki (ő fizette), mert a régi már szétesett.

Akkor már magamnak is vettem egy őszi deszkás cipőt, csúszik az avar a környékemen, rohanok reggelente, alapból is bizonytalan a járásom (két héten belül kétszer zakóztam óriásit sima talajon), ő meg szépen kivárta türelmesen.

Kapott érte ajándék fagyit tőlem. Sétálgatunk haza, beszélünk a vizsgatételeiről, amikor beugrik, hogy olyan a szitu, mintha a gyereknek vettünk volna a sulikezdésre tornacipőt, kapott dicséretnek fagyit, amiért türelmes volt, most meg spuri haza a pótvizsgára tanulni...

Hétvégén végig tanultunk, 1-1 kondira szakítottuk meg, és Anyunál egy gyors vacsira. Megvétóztam a tüzijátékot. Mármint a tömegben bámulását. Kondizni jobb, főleg, amennyit zabálunk. Ja, meg belenéztünk egy ősmagyar szittya augusztus 20-ai fb live műsorába, vihogva próbáltuk értelmezni az ezo-ufo-mag-fény témákat. Ezek döbbenet s.gghülyék.

http://www.pumasuede.ch/images/pumasuede/Puma%20Smash%20Jr%20Wei%20M%20dchen%20497-83243%20256_1.jpg

komment

Szemétláda

2017.08.18. 15:13 :: Tobber

Én lennék a világ leggecibb edzője. Kíméletlen vagyok, kemény tempót várok el, és nem sajnálom meg, ha fárad, vagy nyűgös, vagy elege van.

Judós3-mal tanulunk.

Megszerezte a 40 tételt, kidolgoztattam vele egy hatalmas füzetbe, kikérdezem oda-vissza, nekem itt nincs himi-humi, meg majd holnap, meg munka után edzéseket is tartottam dumák! Jön, és fáradtan hozzámbújik, egy kis ölelésre vágyik, én meg visszazavarom tanulni.

Rém szenya vagyok, de majd pihenünk 31-e után!

Ugyanitt lusta kamaszoknak korrepetálást vállalok. :D

komment

Rém. Fontos. Dolgok.

2017.08.16. 10:09 :: Tobber

Ti tudtátok, hogy a hajakat hullámosságuk/göndörségük szerint osztályozzák?

Kellett nekünk ez az internetdolog.

2A/2B vagyok. Legalább olyan fontos infó, mint a 7,5-es kesztyűméretem. Sosem hordok kesztyűt, jól választok zsebes kabátokat.

Akinek hasonló a haja, próbálja ki az Aussie curl defining & shine habját. Utálom a habokat, de ezt agyondicsérték, és a tecsóban 1 399 Ft-ra van leárazva, hát kipróbáltam. Pihe-piha, csillogó, szépen szétváló hullámok, másnap is szép tartású tincsek, citrusillat, imádom!

A White snake visszatért 1987-ből.

https://thatmixtapewillrock.files.wordpress.com/2016/05/whitesnake-1987-3.jpg?w=555&h=371

komment

Albérlet árak

2017.08.16. 09:29 :: Tobber

Ha a hétker legrosszabb részén, enyémmel egy méretű magasföldszinti lakás 150 000/hó, akkor az enyémet csodaszép környéken, metrótól pár percre, tetőterasszal mennyiért lehetne kiadni vajon? :O

komment

Small talk

2017.08.15. 13:12 :: Tobber

Rém fárasztó munka mellett egész nap small talkolni.

Minden nap. Ha sok munka van is.

Bevallom, a nagyját nem is jegyzem meg, így is irdatlan infómennyiség szakad rám, ami abszolút nem érdekel. A fontos dolgokat sem mindig tudom megjegyezni, de hogy kinek melyik testvérének a gyerekének milyen gondja volt két éve a bölcsiben, na az totál kimegy a fejemből!

Összeírtam ma csak ebédig, miket kellett beszélgetnem a munka mellett:

Nagyfőnök megérkezett a szabadságról, nyaralás, család, pihenés, külföld, erdőtüzek, betegség, Kollegina, plüssállatok.

Kimegyek egy kávéra, I kolléganőmmel a mosogatógépkinyitási szokásokról.

A1-gyel a sales fiúk arrogáns viselkedéséről, arról, hogy mennyire nehéz nyers pasikkal együtt dolgoznunk. Meg ugye a jégkockaügy.

A karbantartófiúkkal, hogy hogyan kell matricákat leszedni a falról.

Jóképűújkollégával, hogy hogyan kéne trollkodnunk egy jóízűt, mikor ebédelünk ma.

Z-vel megbeszéltük, kell-e feltétlenül cukor a kávéba. (Nem.)

L-lel, hogy mikor kávézunk délután, melyik teákat szereti, holnap mikor ebéd.

Cs-vel a diétájáról. (Nem engem érdekel, épp szalonnán, fehérkenyéren és üres kávén élek, csak ezektől nem fáj a gyomrom.)

A2-vel az izomlázról, hogy milyen hülyékkel nyaraltak, mikor ebédelünk ma, X hogyan vált el.

B1-gyel a plüssállatról.

B2-vel, hogy miért nincs kamera a próbababákon a plázákban.

T-vel a nyaralásáról, az én növényeimről, a hazánkba behozható növényekről, a vegánok hogyan visznek be zöldséget a reptereken, céges pletyik.

Á-val a céges pletyik, hogy milyen pénztárcába férnek bele a dolgai, hogyan tűntette el egy kártyáját.

 

A cuki gyakornokunkkal (csacsogós izmos cukorfalat, profi kosaras, nyami), hogyan találjon itt állandó pozit.

D-vel, hogy hány napra érdemes nyaralni menni.

T-vel (akivel a tinderen anno megtaláltuk egymást) a kávéfőző helyrerakásának módjairól.

Plusz még ugyanennyit beszéltem kb. munkaügyekben is.

ÉS MÉG CSAK DÉL VOLT!!!!!

 

komment

süti beállítások módosítása