HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Karanténsütés és emlékek

2020.04.09. 18:56 :: Tobber

Húsvétkor (is) egyedül leszek.

A citromokat fel kell használni.

Először lemon curd-ös linzermargarétákban gondolkoztam. De ha már sütök, miért is ne legyen tartelette au citron? (Keverjek még hozzá nyelvet?)

A habcsókos tetejét tuti elcseszem tetejéért nem vagyok oda, lehagyom.

És ha már francia, meg linzertészta, meg kattanok a szalonnára, legyen quiche lorraine ebédre vasárnap.

Nyam.

Rendeltem a teraszra 10 futómuskátlit, 20 pozsgást, levendulákat. Ja, tűzforró a terasz, a biztosra megyek.

És készítek egy (két?) üvegtálba florariumot. Kedvenc giccsem.

Szemben hazajöhettek a tetőtérbe, újra van mozgás, így behúztam a függönyt és rendeltem belátástakarót a korlátokra.

Azért ma bikiniben napoztam...

Felhívott az online-ra terelt nyelvgyakorló tanfolyamom, akarok-e továbbit. Naná, jól szórakozom, egy esti program pipa, be is fizettem gyorsan.

De a legcukibb ma:

Úgy 20 éve összefutottam gyerekkori szomszédbácsival, odaadtam a névjegyemet.

Hát most jutott ideje felhívni! :D De cuki! Imádtam!

Semmit nem változott. Megadtam a szüleim számát, le is beszéltek valamit a járvány utánra.

 terrarium_01.jpg

komment

Karantén 25. nap

2020.04.08. 16:59 :: Tobber

Gyomoridegem van, hogy megmarad-e a munkám. És hogy senki nem jó adatokat küld, már aki küld, és nekik áll feljebb, ha javítást kérnék überkedvesen. Már ha észreveszem, hogy rossz az adat, mert nem sokat értek hozzá.

Inkább nem is hívok senkit, megmutatom a főnöknek (ha végre rámérne KETTŐ percnél többet), és átnyálazzuk, mi nem is kell belőle.

Elképesztő a hangnem az elmúlt két évben. Egy éve ment el öt vezetőnk, ők előrevetítették. Pontosan ezt a hangnemet. Nem hittem el.

---

Tegnap tesco jött, 3 hete lefoglalt időpont. Előző nap még átlapoztam, hiánycikk-e bármi, nem. Mégis 13 000 Ft-tal(!!) kevesebb árut hoztak, épp a lényeget, olajat, salátát, élesztőt, szalonnát nem. Ha látom előző nap, törlöm a rendelést és intézem máshonnan. A tesco nem bírja a strapát.

---

Úgy nőttem fel, hogy bármi ötletem volt, Anyukám elkezdte sorolni, hogy mennyi hátránya van, inkább felejtsem el.

Leépítették az akaratot belőlem, most sem tudom érvényesíteni magamat, vagy nagyobb célokért harcolni. És ugyanígy reagáltam sokmindenre. Oké, sokat fejlődtem, mióta erre rájöttem 15 éve.

Tegnap beszéltem apuval, aki szakemberként annyit fűz a járványhoz, hogy az eddig megszokottaknál ijesztően gyorsabban terjed. Naszóval megkérdeztem, örülne-e, ha húsvétkor átmennék hozzájuk a kertbe, leülnék a fűbe a terasztól 5-6 méterre és telefonon beszélgetnénk, közösen elmajszolnánk egy-egy csokit. Apám ujjongott, jó lesz végre látni egymást, oké.

Felhívom Anyut, elmesélem. Reakció: döbbent csend, majd hogy ne menjek át. Veszélyes lehet. Miattuk nem kell. Ne fáradjak. Szó szerint sorolta az indokokat, miért ne.

Nem voltam túl jó kedvemben, úgyhogy egy faszom kicsúszott a számon, hogy ha ennyire nem örülne, majd megyek apuhoz, amíg elmegy sétálni a patakpartra.

Elöntöttek a gyerekkori emlékek, a lebeszélt hobbik, sportok, játékok, ötletek, iskolák, barátok(!). :( De gyűlöltem gyereknek lenni. Ja, már mondtam.

---

Oké, nehezen bírom a totális magányt. Ezen nem igazán segít a skype meg a zoom. Most még a kollégák is szabira mennek, megnémulok.

komment

Karantén 23. nap

2020.04.06. 14:43 :: Tobber

Megint elmaradtam a blogolvasásokkal és levélválaszokkal, bocsi!

Köszönöm a társasötleteket, ide jöhet még (ha nem találnátok a címemet): tobnlc@ és jahús vagyok.

Átküldtem Kócosnak, milyen vicces, hogy Jake Gyllenhall elfogadja, Ryan Reynolds meg csak megdöbben Tom Holland kihívásán: kézenállva kell egy pólót felvegyenek.

https://www.boredpanda.com/tom-holland-t-shirt-challenge-ryan-reynolds/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

Gondoltam, kuncog egy jót!

Negyed óra múlva érkezik egy videó: megcsinálta Kócos is. :D :D :D Sőt, le is vette a pólót, megpörgette vigyorogva, majd visszavette. Kézenállva végig.

A könnyeim potyogtak a nevetéstől.

Két hétig nem megy dolgozni, és a végén át szeretne jönni (azaz ő már most jönne, de akkorra megnyugtatóbb). Hát, nem tudom. Ti mit tennétek a helyemben? Én esélyesen nem vagyok fertőzött, boltban sem voltam 14-e óta, egyszer kocsival Anyuék kapujánál, egyszer meg üres munkahelyen pár percre, autóval, kesztyűben, senkivel nem találkozom, a 4 házhozszállítást (egy kreatív alapanyag meg egy bikini, na!) meg fertőtlenítettem.

Ő mostanáig dolgozott, emberekkel találkozott. Erős (lásd fent :D) és simán lappanghat benne hetekig vagy végig… Nem tudom.

Az egyik sulimtól még nincs vizsgaeredmény és most nem vagyok biztos, nem szúrtam-e el. A másik iskolám egzotikus országból hívott vendégelőadót (zoom-ban), aki mesélt a kultúrájukról, lehetett kérdezni is spanyolul.

Szombaton Kócossal randiztam online, vasárnap együtt sütöttük a reggelit, aztán a cimbikkel ittunk skype-on. Hat embert már nehezen bír a rendszer telefonon.

Jött domestos meg mosópor, sok husi szombaton, holnap jön az ott nem kapható mindenféle egy három hete lefoglalt időpontban a tesco-ból.

Azt hiszem, mindenem van 5-6 heti a cicaalomtól a tojásig. Boltba nem kell menni, sétálni a f.szom sem kíván, itthon is kifolyik a szemem az allergiától, fulladok, jipi.

Főzök minden nap, mármint ami szokásosat én szoktam, ma a mélyhűtőbe be nem fért csirkemellet eszem meg. Az ikeás Daim-os tortát is ki kellett vegyem, hogy ne foglalja a helyet, hát azt egy hétig majszolni fogom, olyan tömény. Legalább van édességem. (Még a kilenc napja két darab banánból sütött banánkenyérből is van. Nem vagyok édesszájú, na...)

komment

süti beállítások módosítása