HTML

Nyár

2017.06.21. 19:08 :: Tobber

Három dolog állandó nyár elején.

- Balhé, ki mikor akar nyaralni menni. Mert annak a párjához is kell igazodni, meg akit helyettesít, ahhoz is, meg annak a párjához, meg mindenki gyerekének táborához, az olcsó repülőjegyhez, mensikhez, céges leállásokhoz.

Judós3-ék jövő héten, június utolsó napjaiban döntenek(!!!), ki mikor mehet. Ergo addig itt lebegtetem a cégnél, addig lebeg Kollegináé, meg az egész családjáé, és több lépésben attól függ, hogy mensizek-e a strandolásom alatt, hogy valakinek valahol bezár-e két hétre a patikája? Grrrrrrr.

Július 14-től van a haverokkal a Balcsin, előtte 9-étől van a mi foglalásunk, de addig nem fizetem be, míg tökölnek náluk, ááá!!

- Ennyire meleget nem akarok, "csak" nyarat! -sír mindenki. Ergo ne legyen hőség, de egész évben rinyál, hogy mikor jön már el a június. Most meg ez nem jó. Magyarország. Minden nyáron meleg van. Amikor merem említeni, hogy a telet szeretem, akkor leugatnak, miért nem a nyarat. Úgy emlékeztetném őket! Faxom.

- Pedagógusok. Előrebocsátom, semmi bajom nincsen velük. Egy dolgot kivéve. Tanév végén elviselhetetlen stresszre panaszkodnak, dörgölik az orrunk alá, hogy alig várják a jól megérdemelt két hónapos pihenést.
Miiiért is megérdemelt? Minden barátom szétdolgozza magát, ezer feladata van! A multinál nem stresszelnek és halnak meg 45 évesen infarktusban? A büdös ügyfelek balhéi nem idegölőek a frontokon? A tecsóban tejeket kasszázni, pénzzel-kuponnal-akciókkal-matricákkal-pontgyűjtőkkel foglalkozni megállás nélkül nem monoton? Tűző napon aszfaltozni könnyebb? A BKV pótlóbusz sofőrjei nincsenek extra nyomás alatt? Egy ápolónő nem érdemli meg legalább ugyanúgy? A könyvelőn nem múlik sokmilliós adóbírság? Embereket elküldeni központi költségcsökkentés miatt HR-esként nem dráma? Jogászként széttanulni az agyadat, milliárdos ügyeket lepapírozni nem teher? Miért megérdemeltebb a pedagógusok pihenése, mint akiknek nem jár?
Elismerem, hogy fárasztó munka lehet tanítani, felkészülni, gyerekekkel dolgozni, de mi is felkészülünk, sosem végzünk kettőkor, vagy kezdünk 11-kor, túlórázunk évközben, zárásokkor, határidőknél, projektkáoszban, összeomló informatikával, nem működő supporttal, hétvégén, ülünk ezernyi oktatáson, vizsgázunk és tanulunk meg több tucat programot, és én még viszonylag nyugisabb területen dolgozom, most "csak" 10-12 ügyem fut párhuzamosan.
Nyáron is.

Miért néznek le másokat? És ha nem tetszik, miért nem váltanak?

Na, ezekért SEM szeretem a nyarat.

komment

süti beállítások módosítása