HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Nyüzsi

2023.05.30. 11:12 :: Tobber

Felültünk a nosztalgiavonatra. Legutóbb Neoton famílián ment el a hangunk, aztán a Táncdalfesztivált énekeltük végig, katonás színészek és kedvelt popsztárok, ismerős zenék, remek hangulat.

 

Guns’n’ Roses és talán egy retroparty még vár ránk a nyáron.

 

Láttunk elképesztő táncelőadást és találkoztunk cimbikkel.

 

Kócossal tedlassozva felfigyeltünk egy mash up-ra, shazam, azóta Pomplamooset hallgatunk. Oké, le vagyok maradva a kortárs popzenével, nekünk új.

 

Na jó, most hetek óta Csinibaba meg Poór Péter ment, amitől fázik Kócos, de megígértem, hogy az este a színészekkel szórakoztató lesz. Az volt, nagyon.

 

Még keresztfiamba (12) is belefutottunk, a legutolsó ember, akire a Budapest Parkban számítottunk.

 

Isolde emlékezteti olvasóit, hogy a depresszióra remek a mediterrán étrend, szóval rendeltem lazacot meg citromos salátát és imádom. Mondjuk a többi nap zsíros kenyérre marad, de megérte.

 

A hasam is kevésbé fáj talán, de az még elég elviselhetetlen, a munka előtt fogorvosnál kezdés meg nettó szenvedés. De ha már lecsikorgattam egy újabbat, rendbeteszi, meg egy gyanús volt, röntgen, azt is kezeli majd, mielőtt fájni kezdene. (Elkezdett, ahogy megpiszkálta. A szülinapi lángosomat nehezen csócsáltam el.)

 

A pszichológus szerint komolyan megtévesztő még neki is, hogy ilyen mosolygós személyiség vagyok. Tudom.

 

A nyaralásnál bepánikoltam, nem akarok Spanyolországot, mert első világbeli problémám, hogy akkor hetekkel korábban rágörcsölnék a rendhagyó igékre, meg az utazásos szituációkat gyakorolnám fejben, hát ez vagyok, nem akarok megkopott spanyoltudásomon stresszelni.

 

Amíg kitaláljuk, lecsaptunk egy olcsó Prágára. Csehül egyikünk sem beszél.

 

Az utolsó táncok egyikére is lemászom talán, lassan zárnak, ennyi mozgás elég lesz egy évre. (Ja, tudom, az is kell a depresszió ellen. Meg a gyógyszerek, amire ismét nemet mondtam.)

 

Ja, és eddig nagyon vágytam New Yorkba, de egy ismerős mutogatja a képeket és mesél, hááát, már nem érdekel annyira. Van még elég hely, amit nem tudok megfizetni.

 

Ja, és a legkevésbé sem tartom pénzsóvárnak magamat, de elkezdtem rágni Anyu fülét, hogy amiért az apja megdolgozott vagyon, azt nem a négyből egy gyerekének és a lumpen unokáknak hagyta hátra, akik nem dolgoznak, hanem a becsülettel dolgozóknak is, ne mondjanak már le a hagyatékról a nagybácsi kedvéért, mert megsajnálták (miután felhalmozza a tartozásokat a lakásra és épp most örököl a felesége után is egy vidéki házat és ugye cigi-pia is mindig van, csak megjegyzem). Anyu is megérdemli, de nem haragszom meg, ha ad is belőle kicsit. Elvagyok 38 nm-en és MÉG nem kell anyagilag támogatni a szüleimet, de elviselném, ha egyszer-kétszer drágább utazásra is telne, vagy nem 17 éves autóra, ami szívja el a százezreket.

 

Na, lesz a héten négy nap csajos Balcsi, amiből felugrom fél nap kertipartizni a fővárosba, majd nagypapám és második felesége elszóratása, mert a családi döntés alapján feleslegesen fizetjük Farkasrétet, utána jön fel a céges csapatom Pestre, én pesztrálom őket, meg lesz karnevál, hobbim workshop, apu szülinap, cica szülinap. Kócos kezd elveszni, vele is kéne törődni.

 

 

komment

Szitu

2023.05.18. 15:24 :: Tobber

Apámat ma mentő vitte kórházba, mert eszméletét vesztette a villamoson (mondtam nekik, hogy elmegyek értük kocsival!!!!), egy egészségügyis élesztgette.

 

Még bent tartják.

 

Én közben várom Kócost, hogy az ötödik évfordulónkat ünnepeljük, bár a medencém is begyulladt a sok vérzés miatt, a gyomrom is szórakozik egy hete, irtó xarul vagyok.

 

A nőgyógyászom szerint legyek türelemmel még három hónapig, majd meglátjuk, hisz minden leletem negatív. De iszonyat fáj, fszom!

 

A lecsikorgatott fogamat akkor már gyökérkezelték, mire két napra rá egy másikat csikorgattam ketté, mehetek vissza.

 

Találtam pszichológust, aki foglalkozna velem, tegnap volt az első ülés. Amennyire bárkivel megtalálom a hangot, most annyira szeretném, hogy értelmes nő foglalkozzon velem, ő annak tűnik.

 

Egyelőre felméri a xarhalmot, aztán nekikezdünk.

 

Eljövet sikeresen leestem a lépcsőn, csúnya a térdem és közepesen fáj.

 

Csak túlélek, de nem sok kedvem van hozzá.

 

komment

Szülinap

2023.05.17. 09:42 :: Tobber

Nagykorú lett a blogom.

image001_1.jpg

komment

Zsizsegés

2023.05.04. 15:25 :: Tobber

A telek gyönyörű. Az erdő fullos, apu elhanyagolt virágágyásaiban ezerrel virágzik a nárcisz, jácint, tulipán, japánbirs, aranyvessző, burjánzó futónövények. Madarak csicseregnek, végtelen csend, senki emberfia a környéken sem.

Ha nem lenne kint az allergiám, ha nem lenne ennyi rossz emlék, azonnal költöznék. Csoda.

Apám a gyógyszer vagy a betegség miatt irtó kedves, előzékeny. Vittem a telekre, beszélgettünk műemlékektől, elmesélte, hogy egy gyerekkora helyszínét renoválták, hát csaptunk egy balost és a kastélynál találtuk magunkat. Gyanúsak lehettünk hétközben a kerítésnél ólálkodva, odajött a gondnok, apám sztorizott, perceken belül a kastélykertben sétáltunk, fotózhattunk, nagy élmény volt.

Húsvétkor nyugit szerettem volna, végre olyat alkotok, amit hordok is. Azóta több nagyon mélypont, egyik nap pl. a macskámat sajnáltam egész este bőgve, mi lesz vele, ha én már nem leszek. Nem sok embert szeret, engem nagyon.

A krízisintervenciós pár alkalomnak vége, kihisztiztem egy kontaktot, aki bevállalna terápiában, pár hét múlva kezdünk.

Jártunk Papírkutyákkal remek színházban, ettünk Kócossal a főváros legfinomabb hamburgeréből, társasoztunk, iszogattunk cimbikkel, cuki babáztunk, workshopon kreatívkodtunk, Bé felugrott, de erőltetnem kell az emberi kapcsolatokat, irtóra idegesítenek és fárasztanak egyébként szeretett ismerősök. Dobom vissza a programokat, nincsen lelki erőm. Aki elfogadja, szeretjük, aki magáraveszi és sértődős drámát játszik (ezt nem is értem, mekkora ego kell már ehhez!), annak nem fogom még pluszban ápolni a lelkét. Az egész életem úgy telik, hogy mindenkire legyen tekintettel. Hát kedvesen passzolok, de nincsen erőm mindig jó arcot vágni.

Megint kettécsikorgattam egy fogamat. Legutóbb még az utcán is utánamszólt a fogorvosom, hogy ne merjek megint csikorgatni.

Szerveződik cimbikkel kerti parti is, csak átlendülök ezen az egészen valahogyan…

A munka eszetlen sok, esténként dübörög a stressz bennem.

A gyógyszerem mellett IS menstruálok három hete, megőrjít a hasgörcs meg az állandó dunsztolódás, a doki szerint még tesztelgessünk három hónapig. Durva hőhullámaim vannak, totál kiborít a perimittoménmilyenklimax. Kócos farmer, póló, kapucnis pulcsisban, én egy bugyi-vászoningben, izzadva ülök az esti 16-18 fokokban kint.

A cégnél egyik nemmunkáltatóm vezető fejtegette öt percig nekem, hogy milyen jó, hogy vagyok(!), hogy van kivel kielemezze a folyamatokat, hogy más szemszögből látom és felhívom az esetleges hibákra a figyelmét, velem szereti megbeszélni a szakmai ügyeket. Szerinte ez egy tudomány, ahogyan a vezetőkkel tudok kommunikálni, mert az is fontos, hogy át is érjen az info, tömören, lényegre törően. Hát, bírom ezt a nőt.

Olaszországból hazafelé a repülőn megütötte a fülemet, hogy a csajok a Balcsin fognak bandázni. Beütött a FOMO, pedighát miért kéne mindenkit mindenhová hívni.

Aztán jött az üzenet, hogy mehetnék velük, hatan leszünk, tó, medencés ház, kiesett a kint gázul viselkedő lány. Megyek!

Jártunk a szokásos csajos vidéki kreatívkodáson, eddigi legnyugisabb, legjobban sikerült. Hárman az én ékszereimet kérték el inspirálódni, ebben a körben bók. Évek óta szemezünk egy szembedombbal, hogy oda egyszer elkirándulunk, hát most nekiindultunk toronyirányt: pont oda lukadtunk ki, integettünk az otthonmaradottaknak. Meg kölyökkutyáztam is egy nagyot.

Közben jött a telefon, hogy meghalt egyik nagynéném. A bolond nagybácsi neje. Épp eltemettük másik nagybácsit. Télen Nagyikát. Előtte a keresztapámat… Áh, szörnyű szembesülni az elmúlással, a ritkuló családi hálóval.

 

komment

süti beállítások módosítása