HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Blogajánló

2020.01.23. 10:00 :: Tobber

Ha még nem olvasnátok hello.agi-t, ajánlom nektek jó szívvel. Ez a kedvencem a kimerültségről, nem győzöm magam is mantrázni:

"Ide is leírom, emlékeztető önmagamnak vagy segítség nektek.

-jó minőségű és elegendő alvás. Ha megteheted, feküdj le jóval éjfél előtt és inkább a koránkelésre szoktasd magad.
- D vitamin (legalább 2000NE), télen mindenképpen
- sok folyadék, legalább 3 liter
- tápláló, vitamindús ételek, minimális cukor és feldolgozott élelmiszer
- sport (heti 2x egy óra legaálbb) és séta a szabadban

A fentieket sajnos minél elfoglaltabb az ember, annál nehezebb tartani, hiszen könnyű lecsípni az alvásidőből, bekapni valamit egy gyorséttermben és ellógni az edzést. De ezekre tekints úgy, mint egy befektetésre, ami pár hét után már észrevehető javulást hoz az életminőségedben.
A fentieken kívül érdemes azért vérvételre is elmenni, jó kizárni az egyéb okokat.

Ha az alapok megvannak, akkor jöhet a kérdés, hogy mi az, ami téged feltölt? Erre érdemes szintén heti pár órát szánni.
- olvasás egyedül? barátokkal társasjáték? egy nagy fürdő gyertyákkal? sorozatnézés? bármi ami után úgy érzed, hogy több energiád van, mint előtte.
- tanulj meg nemet mondani, nem egyszerű mindent egyszerre csinálni. fontos tudnod, hogy mi az, ami már nem fér bele az életedbe, a hétköznapjaidba, mert nem fog mindig minden beleférni. ez egy nagyon fontos képesség, hogy ki tudd szűrni, priorizálni tudj, vagy későbbre áttenni, ami nem életbevágó jelenleg.
- képezld el, hogy a feladataid labdák, amivel zsonglőrködsz. ne felejtsd el, hogy a saját egészséged, a család és a barátok a legfontosabbak. mind az egyetem, mind a munka olyanok, mint egy gumilabda: ha leejted őket, visszapattannak hozzád. Az egészséged és a kapcsolataid olyanok, mint egy üveglabda, ha leejted őket, összetörnek."
...Plusz egy, ami régóta nyomatsz munka, feladat, elmaradás, konfliktus, arra rászánni némi energiát és lezárni, hogy ne okozzon több gyomorgörcsöt...

komment

süti beállítások módosítása