HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

.

2019.04.19. 20:28 :: Tobber

Próbálom tartani magamban a lelket.

Idén eddig 4 külföldi pihenés van tervben, a három rövid le is szervezve még májusra, meg egy belföldi wellness, 4 minőségi színház, minőségi nemzetközi hokimeccsek, egy kertiparti, ahová TCsV-vel készítjük az ételt, ő meg egy zseni, egy egész napos mesterkurzus kreatívkodásból 3 hét múlva.

És még csak utána kezdődik a nyár!

 

komment

.

2019.04.19. 10:02 :: Tobber

Három Cataflam doloval, Mydetonnal, szteroidos orrsprayvel kezdeni a reggeli kondizást hőstett, ugye?

Meg vagyok lőve a nagypénteki húshagyással.

Mivel a hűtőm/mélyhűtőm pár napja elromlott és nem tudni, nem fog-e megint, nem töltöttem újra teli.

Tehát ami nem hús... Nem is tudom. Van jégkocka, gesztenyepüré, tojás, sajt, túró, tejföl, zöldségek. Egyek egész nap rántottákat?

Ja, van feta. Akkor egy zablisztes muffint bekeverek. Amit nem merek bevinni az irodába, mert szétkapkodják...

10 dkg lereszelt feta, 6 dkg vaj, 1,5 e.k.tejföl, 6-7 e.k. zabliszt. Massza hűtőbe, majd belelapogatom mini muffinformákba, rá sajt, szezámmag, 180 fokon kb. 25 perc.

Csak kihűlve jön ki szépen a formából. Elkészítve: ezerszer.

Két órán túl megmarad: soha.

Hasonló zsírfüggőknek ajánlott Alacsony CH tartalmú.

 

komment

Lakások

2019.04.18. 20:08 :: Tobber

Nem sok relaxálóbb dolog van, mint egy nyugisan szuszogó kismacskával a kanapén spanyol garzonokat nézni és álmodozni.

Ilyesmikkel boldog lennék, ha van kedvetek, nézelődjetek ti is:

https://www.engelvoelkers.com/hu-es/exposes/bonito-apartamento-en-canyelles-petites-roses-3951931.1266574_exp/

https://www.engelvoelkers.com/hu-es/exposes/coqueto-apartamento-con-dos-terrazas--3968191.1275450_exp/

https://www.engelvoelkers.com/hu-es/exposes/idilicas-vistas-al-mediterraneo-3751513.1198446_exp/

https://www.engelvoelkers.com/hu-es/exposes/apartamento-con-gran-terraza-y-vistas-3955086.1271952_exp/

https://www.engelvoelkers.com/hu-es/exposes/apartamento-cerca-de-la-playa-con-gran-terraza-3779555.1208917_exp/

:)

komment

?

2019.04.18. 15:16 :: Tobber

Amelyik pasi (23) úgy indít a tinderen, hogy Trónok harca vagy Gyűrűk ura, az mit vár egy MILF-től? Néha úgy megmutatnám nekik, milyen a sikert hozó indítás. (Nagyjából egy szia, mit keresel erre, van-e kedved ismerkedni, nem zavar-e a korom, mert tetszik a tiéd, szép vagy a kettes képen, annyira szeretnék egy érett nővel beszélgetni... sokkal jobban működik.)

---

Azért jó mindenkivel beszélgetni, mert a kihirdetett pályázati nyertesek közül páran már délelőtt rámírtak, hogy együtt örüljünk. :)

Van, akit én hívtam, mert nyugdíj előtt áll és nagyon szurkoltunk érte, el akartam neki mondani, hogy hittünk benne.

Ebédelni nem is tudtam, mert ültem a kétszer kihűlt ebédem fölött, és mindig odajött valaki, az meg érdekesebb volt, mint a spagetti. Aztán lehuppant mellém a külsős főtanácsadó végigelemezni a területeket, na, arra meg pláne figyeltem, rém okos a nő, és jólesik, hogy bizalmasa vagyok, ma háromszor húsz percre "feltartott". Nem mintha lenne kedvem dolgozni...

Izgalmas heteink vannak a cégnél.

komment

...

2019.04.18. 12:28 :: Tobber

...amikor egészen konkrétan rám írnak ki egy tökéletes állást.

Én meg kivárok inkább.

komment

Kicsi a világ

2019.04.18. 12:16 :: Tobber

Amikor a hokicsarnok büfésorában annyira lelkesen üdvözölnek egy Andrást, hogy odalesel... És te is lelkesen üdvözlöd ezt az Andrást.

Exem, négy évig együtt éltünk. Húsz éve. A legjobb humorú exem evör.

Totál részeg volt, inkább facebookon folytatjuk. :D

Meccs után átmentem jubileumi koncertre/táncra, ahol le is zuttyantam fél órát csacsogni az egyébként is sűrűn látott cimbikkel, majd külön köszöntöttem a másik sarokban álló I-t, mertugye bonyolult...

Aztán nagyon sokat örültek nekem, én meg a felének még a keresztnevét sem igazán tudtam felidézni. :)

Ma nagyon másnapos és harmadnapos vagyok pms-sel spékelve elkezdtem új kávéfőzőbeszállítót keresni, mert semmi kedvem két frusztrált barom boxzsákja lenni.

Hazacipelek millió cuccot, bevásárolok, és mától antiszociális leszek (mármint magamhoz képest), és főleg megpróbálok offline maradni. Ez úgy fél-fél órákra sikerülni is fog, gondolom. :D

komment

...

2019.04.17. 18:59 :: Tobber

...aztán még a Kolleginának is készítettem, elküldtem neki a lányával, imádta.

...aztán babáztam is, mert a kolléga gyereke a nyakamban akart lenni. Édes. :)

...aztán eljuttattam az összegyűjtött kupakokat a kolléganőnek, aki egy hete nem jön le érte.

...aztán kifizettem a búcsúajándékát egy gyes-re menő lánynak.

...aztán váratlanul beállított a kávéfőzős, aki két hónapja vitte el a céges kapucsínófőzős csodát egy hétre(!) javíttatni, majd kijelentette, hogy leégett a panel(???), mert víz ment a gépbe(???). Amikor megjegyeztem, hogy ez egy kávéfőző, szoktak bele vizet tölteni (kb. 50 kolléga használja a kettőt), fintorgott.

Szerinte 90 000 Ft a kár, mennyit fizetünk belőle? Én állok ott kukán, mi közöm hozzá, mondtam, hogy nem tudok nyilatkozni.

De ez a gép 800 000 Ft. Szerintem nem, mindegy.

És különben is le van esve két előlap, és akkor inkább fel is mondanák a szerződést.

Én meg mondtam, hogy nem tudok hozzászólni és most már mennem kell, úgyhogy otthagytam, majd keresünk másik beszállítót.

...és még neki van a kellemesebb hangneme.

Plusz még dolgoztam is.

Néha úgy érzem, kicsit sok történik egy-egy nap.

komment

Bók

2019.04.17. 18:35 :: Tobber

Nem tudom, mi kedvesebb bók, a kreatív foglalkozáson az instruktorunk megjegyezte, hogy látszik a rutinom nem égetem meg magamat ragasztópisztollyal, vagy hogy tudom, ki Sztahanov és megjegyeztem a főnökömnek, hogy azért, mert nem vagyok fiatal, de azt mondta, azért, mert művelt vagyok.

komment

Jövedelem

2019.04.17. 15:32 :: Tobber

Namost vagy én keresek nagyon xarul (szerintem nem), vagy életszerű, hogy 500 000 Ft havi jövedelemmel rendelkezik egy (két) átlag magyar?

Az új JTM szabályokat néztem. Persze logikus döntés, meg fontos, meg hülye magyar analfabéta hitelfelvételekben, lásd még devizások...

komment

Morzsák

2019.04.17. 11:32 :: Tobber

Gondoltam, hogy eljön a nap, amikor cica bajba keveredhet, benyúlt az ajtórésbe vadászni valami után és ráhajtotta a mancsára az ajtót. Felkiáltott, kimenekítettem, megölelgettem, nagyon dobogott a kis szíve.

Megtapogattam, de semmire nem reagált, talán nem fáj neki, megfuttattam a labdáival, nem sántít.

Este figyelni fogom, egy kis fényponttal felugráltatom szekrényre, falra, remélem, nincs nagy baja! Kapott fájdalomcsillapító aszpikos lazacot. Kis kelekótya!

---

Munka után elmentünk a lányokkal nem izgi babás témákat kibeszélni (én megértem, hogy az anyaság szent, meg minden, de szerintem a szívsebészet is az, mégis unnám ekkora dózisban, na), aztán leléptek a vallásosak és belekezdtünk a keksz-témába kissé becsípve. :D Egyikünk férjnél van 10 éve és bizony a házasságban már nem működik, aminek kéne, a pasit nehéz rávenni (vááá, ez milyen, "rávenni") és vajon ilyenkor joga van-e egy nőnek akár nyíltan félrelépni.

Remélem, a szomszéd asztalnál a fiatal srácok nem értenek jól angolul, mert egy életre elrontottuk őket. :D :D :D

---

Estére már elviselhetetlen volt a párhete belobbant állkapcsom, így diklofenák-mydeton kombót vettem be. Aludtam is, mint a bunda! :D

---

Regisztráltam a Drive Now-ra, persze megint egy kilométerrel arrébb húzták meg a zónát, mint ahonnan nekem kényelmes lenne.

---

Ma még kreatívkodom a kollégákkal, aztán hokimeccs, aztán átrohanok táncolni, majd holnap lezárom a feladataim nagyját és reménykedem, hogy kevés új esik be.

Aztán négy nap csak család, Nagyika, Kócos, cica, uszoda, kávézás, sok-sok csendes óra Rubik barátunkkal és kreatív dolgokkal és a kötelességekből max. a takarítás, epilálás jöhet, esetleg egy kis szanálás, minden más vagy megvan, vagy megvár.

komment

Morzsák

2019.04.16. 15:47 :: Tobber

Véletlenül sem akarom kicsinyíteni a problémát, hogy a Notre Dame teteje kiégett. De azt tudják a siránkozó kommentelők, hogy ez nem a 850 éve épült eredeti? A francia forradalom alatt szinte teljesen megsemmisült, úgy építették újjá évtizedekkel később? És megvannak az eredeti tervek. A Vatikánnak meg a pénze rá.

Szóval reménykeltő.

Húsz éve jártam Párizsban. Romantikusabbnak képzeltem, persze így is gyönyörű!

---

Az órám méri a mozgásaimat. Bekapcsol, ha elindulok munkába (1 050 méter a metró, 1 400 lépés, átlag 6 km/h, késésben vagyok, na! :D), mér egész nap (csak a cégnél két kilométert!!! rohangáltam tegnap), megmásztam 10 emeletet. Bezzeg a konditermi dolgokkal nem tud mit kezdeni egyelőre. Épp ott kéne, még guglizok, mit kéne beállítsak.

---

Van új közös képviselő jelöltünk, körbe kell vinnünk a házban, persze, hogy én vagyok majd épp otthon... Annyira nem ezzel akarom tölteni a szabadidőmet!

---

Szerintem ez közelítene a nullához, ha nem lenne internet és azon elérhető a számtalan algoritmus.

rubik.jpg

komment

Hehe

2019.04.15. 15:38 :: Tobber

Kiírtam vicceset a konyhaajtóra, jönnek ide nevetgélni. Aztán meglátják az órámat, és lassan részesedést kérek a Samsungtól, mert mindenki ilyet akar. Hát, tényleg okos.

---

Hivogat Szomi, hogy melyik lakó miért hülye. Hát, tényleg azok! *hányós szmájli*

---

-Igaz, hogy te az igazgató helyett digitálisan aláírhatsz?

-Jesszus, dehogy.

-Mert ez a hír járja.

-Hát ne járja!

---

Amikor próbálod nyugtatni a beteg kollégát, hogy ha visszahívták alapos kivizsgálásra, a végén megnyugodhat, miért fáj, erre ott előtte rámkontráz Kollegina, hogy ez tuti rossz hír. Lehet. De biztos jólesik neki...

---

Amikor győzködnek a végeken, hogy XY-t meg kell hívni a workshopra. De annak oka van, ha nem hívták a Fontos Emberek. Én nem szívesen pisilnék széllel szemben, de ők tudják.

---

Hétvégén padlizsánkrémet kaptam avokádókrém helyett. (Felismerem, tonna számra ettem mindkettőt, a másodiktól szép gyomorgörcseim szoktak lenni, nomeg ízre és állagra is különbözik a kettő, a padlizsánt nehéz nem felismerni a kis magmintázatáról.) Egyébként finom volt. A hamburger 3-4 órás elvitellel kevésbé. :D

---

Ma az igazgatómmal ebédeltem. Mármint a konyhában leült mellém. Végre volt időnk beszélgetni...

komment

---

2019.04.15. 14:16 :: Tobber

Apám a temetésen (nagybátyám halt meg, nagyon beteg volt már) elhaladt egy másik gyászoló csoport mellett (köztük egy tetkóssal), és hangosan kifejtette (de ők is hallják), hogy tudja magáról, hogy előítéletes, de minden tetovált primitív.

Egyszer meg fogják verni. :D

---

Teszem hozzá, nekem sem jön be, és tetovált pasim nem is volt, talán egy, aki közben kezdett neki.

---

Az egyik vezérünknek (nő) is van, csak mondom.

---

Órákkal korábban kimentünk, lófráltunk a Köztemetőben (meg ugye nekem kellett videózni, meg a kísérőzenét kiválasztani), ahol csak 100-120 méter magasan ereszkednek a repülők Ferihegyre.

Gyerekkorom emlékei jöttek elő (Zuglóban nőttem fel, ami ugye most is légi útvonal), apuval megálltunk minden gépmadarat megbámulni és versenyezni, ki találja ki hamarabb a gyártmányt. Aztán ellenőriztük a flightradaron.

---

Kócos (egyébként légügyi dinasztia tagja*) nem értette, miért Gépmadár utca a Don Pepe központja, úgyhogy hosszas előadásba kezdtem a régi pesti repülőterekről, meg a magyar repülés hőskorszakáról, rágugliztam az illusztrációkra, retro fotókra és szobor emlékműre neki.

Egy másik életben pilóta lennék.

*Légyszi írjon rám egy igent, aki emlékszik még erre az elhíresült Torgyán mondásra Hingyi Beatrixszal kapcsolatban! :D

---

Sajnos egy másik nagybátyámnak is drasztikusan romlanak az értékei. :(

Ők nagynénéim férjei, nem hasonlít a genetikánk. Az öreg csajok A felmenőim nagyon bírják a tempót.

komment

Morzsák

2019.04.15. 12:37 :: Tobber

Aztán szombat délután Kócos izgatottan elémállt, hogy ő sokat gondolkodott rajtunk, és neki nincsenek alkalmi kapcsolatai, meg bennem is megbízik (parásan kényszeres óvszerhasználó vagyok) és mi lenne, ha nem használnánk gumit.

Szerintem azt kifelejtette a kalkulációból, hogy bár 17 évvel idősebb vagyok nála, ám tökéletesen ovulálok, szóval könnyedén teherbe eshetnék... :D

Cuki volt, amikor erről felvilágosítottam, de nem, egyikünk sem akar gyereket.

---

Annyira szeretem, amikor vele vagyok, a legkedvesebb énemet hozza elő. Meg a friss reggeleket, az ágyba (két) kávét, a rituális reggelisütését tálalással, a bújásokat, jaj, nagyon.

---

Aztán sunday bruncholtunk a vidám Papírkutyákkal, Papírkutyus egyértelműen kifejezte a véleményét a rasszomról a hajszínemről, de így is imádnivaló. Ő is a legkedvesebb énemet hozza elő.

Glamour-napoztunk egy gyorsat, mert kell a hajfesték, betét és a gumi ugyebár.

---

Kipróbáltam az új okosórámat, és nem bírok leszakadni róla. Van eSIM benne, szóval nem kell a teló a közelében. Rendszerint parázom, hogy ellopják a telefonomat táncon. Hát akkor nem is viszem.

---

A hétvége legnagyobb híre, hogy a magyar női jégkorongválogatott feljutott az A csoportba, a világ legjobb 12 csapata között van! :O Örülünk.
---

Szívmelengető, hogy ha végigjövök a nagy open space-ünkön, a komor arcok felkapják a tekintetüket, és sorra mindenki rámmosolyog. Cukik. <3

komment

süti beállítások módosítása