HTML

-

2019.11.11. 15:09 :: Tobber

...és aztán az éjszaka közepén próbálnak keresni, mert tudom a bántalmazó bunkóval kavaró lány számát, hívjam fel, mert olyanokat posztol a facebook-ra, hogy aggódnak.

:(

Olyan nehéz kiszemezgetni az életünkből, akik csak lehúznak, de meg kell tennie. Máig hiányoznak emberek, akikhez millió emlék köt, de minden találkozás után feszültnek és kevesebbnek éreztem magamat. Ők biztosan feltöltődnek ettől, de öregkoromra igénylem, hogy korrekten kezeljenek.

Beléptem egy csoportba, ahol egy önjelöltnek tűnő okoska ötvenes férfi ad "titkos" tanácsokat nőknek párkapcsolatról, pasikról. Hát, mondom, odamegyek trollkodni kicsit, rém utánom a mansplaininget (lásd még apám, főnököm, stb.). Aztán kiderült, hogy a pasas teljesen jól lát dolgokat, nem kelt illúziókat, sőt. Eltekintve az elkerülhetetlen általánosításoktól nagyon találó. Bárcsak tizenéve találtam volna rá, sok agyalástól és fölös reménykedéstől megkímélt volna.

Mindez azért jutott eszembe, mert négy nap, összezárva ennyi nővel... Hát, rémisztőnek hangzik, nem? Ehhez képest négy nap nevetés, csacsogás, előzékenység, figyelmesség, elfogadás.

Biztonságos burok. Nagyon kellett.

Nehezen dolgozom fel, hogy néha úgy beszélnek velem a cégnél, mintha hülye lennék. Nem tehetek róla, hogy nem vagyok okos, ezért még nem kéne lekezelni. Légyszi, ti okosak, meg a szépek, meg a vékonyak, meg a jobb felfogó képességűek, meg szórakoztatóak, meg akiknek nincsen bajuszkájuk vagy sűrű szemöldökük, NE kezeljétek le azt, aki más és szerintetek kevesebb.

Nem tehetünk a nagyrészéről és rém bántó.

(Igen, végig kellett hallgatnom, ahogy kolléganőim vihorásznak egy ott nem lévő lány bajuszkáján. Szerintem csak pihe, de az ő teste, azt csinál vele, amit akar. Ugyanők olyan vehemens kirohanást intéztek minden(!) meleg ellen, hogy lelki beteg idióták, mint valami negyvenes évekbeli homofób gyűlöletbeszéd, nyíltan, mindenki előtt, süllyedtem el szégyenemben. Hányingerem van ezektől a lenéző p.náktól, komolyan.)

Csak hogy ne tűnjek teljesen besavanyodott libának, ezt írta az egyik kis kolléganőm, akivel nagyon szeretek együttdolgozni:

"Imádom, ahogyan élsz! :) Ha valaki kicsit veled van, meghozod az életkedvét! "

komment

süti beállítások módosítása