HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Na végre

2017.06.14. 16:54 :: Tobber

Cégünk egyik juttatása egy egészségügyi csomag. Év végén felmondtuk a szolgáltatóval a szerződést, mostanra sikerült újat találni. Igaz, kevesebb szolgáltatás jár, de ez is csoda!

A szemorvost ki is pipálhatom, lesz új szemüvegem végre, nőgyogyi kontroll jövő héten, még 1-2 elintéznivaló akad.

---

Körbeírtam a régi spanyolostársaknak, extanárunknak, hogy igény lenne-e nyáron ezen a szinten gyakorlóórákra és össze is gyűltünk páran, úgyhogy heti egyszer másfél órát bandázunk szintentartunk a tanárnővel, amíg ősszel nem folytatjuk.

Örülök, pocsék a memóriám.

Hétfőn vizsga, addig tanulni kéne, de persze mindig ezer más akad.

komment

Az estéink

2017.06.14. 09:57 :: Tobber

Némi túlóra után hazaestem, a nyugodt este érdekében szeretkeztünk egyet, intéztem vacsorát, elindítottuk a mosógépet a pecaházban összeszedett párnákkal, takarókkal, majd én az új kemény ágymatracomon, Judós3 pedig a terasz kanapéján nekiálltunk tanulni.

Megírtam a leckét, próbálom felfogni a spanyol nyelvtant, magolni a rendhagyó igeragozásokat, öt nap múlva szintugró vizsgám lesz, ő pedig az anatómia vizsgájára készül, kell az edzői papírhoz.

Namost ő diszlexiás. Baromi nehezen tanul olvasva. Viszont remek a memóriája. Ha hallja a dolgokat.

Szóval amikor este tízkor úgy éreztem, hogy kiesik az agyam a helyéről (gyenge kapacitású műszer szegényke), nekiállhattam kikérdezni. Csak az ment neki, amit átvettünk tegnapelőtt. Mert azt hallotta is. Szóval inkább felolvastam neki az anatómiakönyvet, így már rögzült. Nade kinek van kedve hulla álmosan pl. a kis rombuszizmok eredési helyéről (VI-VII. nyakcsigolya tövisnyúlványán, bocs) felolvasni másfél órát?

Hát nekem semennyi nem volt. Egy hős vagyok. :D

komment

Vadregényes hétvége

2017.06.12. 15:00 :: Tobber

Pénteken elugrottunk Judós3 szüleihez a fűnyíróért és kimentünk az agglomerációs falucskába, ahol a fiúnak van egy pecaháza. Nagyapjától örökölte, két éve nem is nagyon nézett felé.

Hát, az egy horrorfilm-díszlet, koszos, pókhálós ház elburjánzott, vad kerttel, nem volt valami szimpi hely.

De vadregényes, közel a víz, takarítsuk ki, egy-két kertipartinak megteszi. Ha majd kilátszik a grillező a derékig érő gaztengerből...

A kapun alig tudtunk bemenni a burjánzó bokroktól, a rozsdás kapu alig nyílt. A hajam tele lett a pókhálókra ragadó szöszökkel, bőröm a porral, ragadt minden, homok és levelek borították a két teraszt, lépcsőket. Felcsörtettünk a koszból alig kilátszó emeletre, hát, itt csak a kilátás szép, az tuti.

Nyolcvanas évekből ottmaradt asztalok, kerti székek szétszakadva, rozsdásan, ragadva, több évnyi szutyok, régi sütögetések zsírfoltjai, mosogatóba rohadt kajamaradékos tányérok, pókok, sosemlátott ízletlábúak.

A fekete asztalt megsúrolva kiderült, hogy világos rózsaszín. Mindent belepett a por, pókháló, potyogó mész, letört faldarabok, kajamaradványok.

Mintha megállt volna az idő, öreg tévé, hősugárzó, ócska kávéfőző, erdélyi emlék, minden begyűjtött jóleszmég kacat.

És akkor a sutban felfedeztem a művész hajlamú nagypapa szobrait, domborműveit. Csodabájos alkotások, a szívem szakad meg, a lelkét tette bele, most meg elzárva az enyészeté. Leporoltam, lemostam azokat is, kitettem méltóbb helyekre.

Felsikáltam többször is a teraszokat, követ, parkettát, kivitettem a ragacsos asztalokat a teraszra alaposan lesúrolni, kiporoltattam Judós3-mal a puffokat, fertőtlenítettem a penésszel borított konyhapultot, zsírfröccsel teli csempéket, lesikáltam a mosogatót, korlátokat, rácsokat, reluxákat, kilincseket, nyugágyakat, vécét.

Enni is elfelejtettünk, úgy ájultunk be egy kis éjszakai séta után a hozott tiszta ágyneműbe.

Valami szörnyű állapotban volt a nem is kicsi ház, 1,5 napig csak ezzel foglalkoztunk. Judós3 gazolt, füvetnyírt, szerelt, madarat lakoltatott ki fészkestül a vécétartályról, miután pisilés közben infarktust kapott a rátámadó rigótól. :D

És akkor eleredt az eső, kiültünk kicsit a teraszra a folyót nézegetni.

És feltűnt.

Hogy ez a hely varázslat. Lelke van.

A kert immár lenyírt fűvel, letisztított járólapokkal, papa domborműjével dekorált grillezővel, hintaággyal, tuják, jukkák, szökőkút a papa szobraival, házfal bájos reliefekkel, és egy régen letűnt világ újra csillogást kapott.

Így ismeretlenül is remélem, onnan fentről elégedetten néz le ránk.

komment

süti beállítások módosítása