HTML

Egészség

2017.05.09. 18:54 :: Tobber

Egész télen szenvedtem valami megfázással, felfázással, gyulladással, bőrgondokkal, hajhullással, bélgondokkal. Arra mondjuk megoldás volt a rostszegény étkezés (sajnos, viszlát sok gyümölcs, hatalmas saláták, amik fél nap fetrengést okoztak), a többi is nagyjából rendbejött.

Vitaminok, joghurt, magok, sajtok, grillezett szárnyasok. Kevesebb édes, kávé üresen. Fehérjedúsabb étkezés. Sok szeretkezés, sok bkv-zás séta és próbálunk lejutni heti 2-3-szor másfél-két órát kondizni, de nem sok időnk marad, mindketten hullák vagyunk és késő este esünk haza, 4:55-kor kelünk (oké, akkor csak Judós3-nak kell szedelőzködni, de segítek a kaját összekészíteni, meg utána szoktam tanulni, leckét írni, szépülni, máskor nem marad sok idő rá, aztán én is rohanok). Jó, az tény, hogy nem tespedünk a kanapén, nem ülünk a tévé előtt, mert puskapor van mindkettőnk popsijában. :D

Újra ráfeküdtem az alakformálás témára, mert 2-3 hónapja a kajában elszabadultam, így sincs túl sok energiám.

Még az alvással vannak elmaradásaink, de csúnyán. Meg a tanulással, de annak nincs köze az egészséghez...

Ma Kolleginának csak három hónapra adtak alkalmasságit, mert 200/ körüli volt a vérnyomása. És megijedtem. A csaj fiatalabb nálam. Otthonülős típus, és soha, de tényleg soha nem mozog, sokezer kalóriát eszik, főleg cukrot, nagyon el is hízott. (És úgy reagálta le, hogy akkor majd szed vérnyomáscsökkentőt, nem gond. Eszébe nem jutna egészségesebben élni? :( )

És ez ösztönzés, én nem akarok beteg lenni. Jó, nyilván nem a vérnyomásommal lesz gond, mert az kb. nincsen, hanem a cukor veszélyes, örököltem a hajlamot a diabéteszre. Szerencsére sós szájú vagyok, nem izgat az édesség, de a lángos, pirítós is egy tonna szénhidrát.

Naszóval a nagy nyári-őszi-téleleji kampány után ismét fegyelem van és odafigyelés.

komment

süti beállítások módosítása