HTML

Hosszúhétvége

2017.04.10. 14:37 :: Tobber

Pénteket kivettem szabinak, ugye.

Nem volt kedvem Rosszfiúhoz, úgyhogy csütörtökön leállítottam, inkább aludtam, Judós3 mellett nem könnyű úgysem.

Nyitásra odamentem a plázához Glamour-napozni, fejemben a térképpel, telefonomban a listával. Kizárólag egyébként is szükséges dolgokat vettem, szappan, zsepi, tampon, betét, púder, óvszerek, parfüm, kávé, akartam egy pénztárcát, színes táskát, pipa.

Megspóroltam húszezer forintot, örülök. Ha veszek cipőt, ruhákat, akkor mégtöbb lehetett volna.

11:20 körül már elhagytam a terepet, rendberakattam a kocsit, majd szépültem. Este Bével, Bézséjével jégkorongmeccsre mentünk előtte a kötelező pálinka-körrel, imádtuk. A fiaink a saját szintjükön mindent beleadtak, nyilván egy világmásodik finnek ellen nem sok esélyünk volt, de le a kalappal. A játékosok, a hangulat, a szurkolók, mindenki odatette magát, bárcsak minden héten lenne ilyen!!

Átjött Judós3, éjjel végigvettük a tételeket, reggel eldobtam a közelben lévő vizsgájára. Hallgattam az ajtón keresztül, ahogy az ötvenes vizsgáztatónő annyit mond neki, látom, maga sokat edz... Nem értem a kontextust, de le tudja venni az idősebb csajokat a lábukról, megvan a srác jogsija.

Egy kiadós reggelivel megünnepeltük a teraszon a friss szélben, napsütésben, madárcsicsergésben, aztán szétrobbant a fejem, lefeküdtünk aludni. Még morogtam a múlt hét miatt, estig sikerült ostromolnia a kedvességével, utána nem lehet rá haragudni, papucsot szétrágó kiskutya effektus.

Átugrottunk a kondicuccáért, elhozta a ruháit is, megsétáltattuk a kutyát, elmentünk étterembe, ahol megint egymásnak estünk, megegyeztünk, hogy többé nem megyünk étterembe! :D

Sétáltunk, majd kérte, hogy várjam meg, visszatért egy csokor tulipánnal. :)

Este kapott egy polcot a szekrényben, kipakolászott és örvendezett, hogy még sosem volt senkinél polca. Szöszölt a nappaliban, hajtogatott nekem virágokat és eldugta a lakás különböző pontjain, hogy meglepjen.

Reggel ágyba kaptam a kávét, aztán kimentem, de kiküldött a konyhából, hogy ő még meglep valamivel. Majd felbúgott a narancsfacsaró. Hát, nagyon meglepődtem! :D Kaptam facsart narancsot, majd sütött egy hatalmas adag zabpalacsintát. A teraszon megettük, beszélgettünk, élveztük a szépséges tavaszt.

Anyukája átküldött közel két kiló(!!!!) nyers húst. Belenéztem a dobozba, szép pulykamell volt. Viszont már volt fagyasztva, meg kell enni. Viszont a fiú katolikus, éjféltől egy hétig nem ehet húst. Tehát van egy fél napunk legyűrni ennyi pulykát! Öh.

Körülnéztem, mi van a hűtőben, rittyentettem egy rakott pulykát*. Mivel Judós3-nak az elején kifejtettem, hogy bármit kérhet, de pótanya/cseléd nem leszek, mint az exélettársaknál, ezért arra ne számítson, hogy főzni fogok rá, meg is lepte a srácot, hogy tudok főzni, teljesen odavolt a kajámért, ezt hallgattam fél délután.

Aztán megint kekszeltünk, mert úgy kattanunk egymásra, mint én régóta senkire, aludtunk, kisimulva ébredtünk.

Megvártuk, míg Béká elmegy, utána lerohantunk kondizni. Nekem új edzéstervem van, meg az egész napos 90/55-s vérnyomásomat is sokkolta a terhelés, úgyhogy végigszédültem az edzést, szerencsére Judós3-nak épp friss az elsősegélynyújtás tudása...

Estére még akadt majd' egy kiló pulykánk megsütve. Kitaláltam, hogyan dobjuk fel**, alig maradt nekem mára ebédre, Judós3 teljes extázisban volt, hogy ő még ilyen finomat soha nem evett, nem is tudja, mihez hasonlítsa, és hogy mennyire zseni vagyok (nem), hogy így tudok főzni is, milyen ideális. Aztán lehűtöttem, ne szokjon hozzá... :)

Reggel kapott egy kulcsot a lakáshoz, ma beköltözik állítólag. Én még kételkedem, hiszem, ha látom.

Van néhány kérésem, főleg hogy hét elején tisztázzuk, ki melyik nap mikor ér haza, lehetőle egy estére szervezzük a kimozdulásainkat. Kéne egy tábla, amire mindig kiírjuk.

Egyelőre fenntartással fogadom, mert nem bízom meg benne, de mivel irtó szórakoztató és kellemes társaság (nomeg a keksz, ugye), teszünk egy próbát.

* Vékonyra szeleteltem, sóztam, borsoztam, majorannáztam, majd a kiolajozott tepsibe letettem egy sort, fokhagymát nyomtam tejfölbe, vékonyan megkentem a húst. Rá light sajtot tettem egy keveset, majd így négy réteget készítettem. A tetejére light sajt, majd 35 percig alufóliával, majd még bő 10 percig anélkül sütöttem. Diétás, zsiradék alig van benne, és finom szaftja is volt. Legközelebb mustárt is keverek majd a tejfölhöz, az már sülés közben jutott eszembe.

** Akadt a konyhámban (jééé!) egy kis maradék lesütött szalonnazsír. Egy kevésen megforgattam serpenyőben karéjnyi kenyereket, aranybarnára pirítva. Aztán a serpenyőbe dobtam a maradék husit két villával széthúzogatva rostjaira, finoman megpirítottam. A kenyérre majonézt, apró paradicsomkockákat, lilahagymát szórtam, megsóztam, rá a húscafatok. És ennyi. <3

komment

süti beállítások módosítása