HTML

Kinti macska, mi?

2019.07.10. 21:45 :: Tobber

:((((

Kócossal láttunk egy darabokra elütött cicát a főúton. Ijedten mondtam is, hogy ez a házbeli kinti-benti cica, jellegzetes a foltja.

Emlékeztek, amikor hezitáltam a befogadáson, váratlanul egy kisfiú állt cicával a lépcsőnkön, bár addig egyiket sem láttam? Hát ő volt az. Egy jel.

Reménykedtünk, hogy mégsem, nem akartuk elmondani a gazdájának, hátha...

Aggódva kereste. Ő volt az. :'((

Hát én úgy sírtam! :(

Péntek este még valami szelvényes pajorszerűt piszkált a kertben, játszott velem. Hallottam balhézni később, talán akkor futott el 100 méterre, ahol elcsapták.

:(

Láttam énekesmadarat levadászni, felv/fives erre jópár, mérgezik őket, ő is összeszedett egy alom kölyköt, ezer oka van, hogy Pesten nem engedjük ki a cicákat. Sosem látom évekig ugyanazokat.

Ez a macsek egy szépséges 2 éves állat volt.

Még tizensok éve lehetett volna. :'(

 

komment

Komfortzóna durva elhagyása

2019.07.10. 19:47 :: Tobber

Kitaláltam, hogy talán egyetlen nap az életemből ehetnék kevesebb állati eredetű élelmiszert.

Egész nap nagyon vegánnak éreztem magamat hús nélkül.

.

.

.

.

.

Aztán kapcsoltam, hogy mind a reggeli rántottám, mind a khöm töpörtyűkrém állati, ha nem is hús.

komment

De most tényleg

2019.07.10. 16:35 :: Tobber

Évtizedek óta igazodnom kell mások családi életéhez, férj szabijához és gyerekek táborához, meg hogy ők mikor találnak olcsó nyaralást, hogy én mikor vehetek ki szabadságot.

Idén max. 1-2 napokat vettem ki még külföldhöz is, szeretnék legalább egy, de inkább két hetet pihenni.

Hetek óta kérem, hogy találják már ki a többiek, mikor mennek, mert én sem télen akarom a 23 meglévő napomat kivenni, ellenben rugalmasan alkalmazkodom, csak mondják már meg, mikor.

Július közepe van. Jövő héten ne menjek, mert Kollegina nincsen. Utána rendszerint 1-2 napokat kivesz minden kib.szott héten(!!!), tehát nekem egyben nem lenne egyetlen teljes hét sem.

Augusztus közepén mindenki más megy, tehát azért ne menjek, hogy ne terheljem Kolleginát a helyettesítéseknél. Legkorábban egy hétre augusztus 20-a után mehetek Kollegina szerint. Amikor már jön a szarabb idő, majd az őszi projekt, a tél.

És most én érzem magamat k.rva szarul, hogy forszírozom a saját szabadságomat, jöttek a szájhúzások, passzív agresszívkedések. Kb. úgy érzem, minek megyek szabira, ha úgysincs gyerekem.

Mindig a szingli a balek a cégeknél. (De azért a szinglik az önzőek, nem a gyerekesek. Ja...)

komment

Morzsák

2019.07.10. 11:38 :: Tobber

Biztos én vagyok az utolsó, aki erre rájött. Olvasom a Forbest papíron, miközben utálok papírt olvasni/fogni, meg cipelni magammal, nomeg környezetszennyező.

Próbáltam utánajárni, hogy lehet-e kizárólag elektronikusan megvásárolni: lehet.

Aztán csacsogok Anyukámmal, és beugrik, hogy ő a papíralapú magazinokat szereti, de rosszul van a Nők Lapja színvonalról, a Forbesaimat meg mindig kiolvassa.

Röviden: előfizettem a lapra Anyunak, én meg olvasom az applikációt, visszamenőleg fent van 2013-tól minden anyaguk.

Tegnap tökölt a hármas metró, ki is olvastam a legutóbbi felét.

Hát ezt imádom.

---

Celebspottingoltam. Elmentem az Opera próbaterme előtt, belestem, hátha látok sztárt, erre elsétált Szente Vajk előttem.

A repülőn meg Kisgyörgy Évát láttuk, nagyon megörültem, de barátokkal volt, így nem ugrottam a nyakába, hogy mennyire szeretem az írásait. :D

---

Napok óta elzsiványkodom a kondizást, nyűgös vagyok, kialvatlan és a kekszhez sincs sok kedvem és legalább egy napot rátesz a 8-9 napos menzeszemre. Gatyába kell ráznom magamat millió kalóriát eszem naponta, legalább így kompenzáljak, eddig olyan szépen ment.

---

Hónapok óta imposztor-szindrómám van. Na jó, már az iskolában is így voltam jó tanuló.

Ezen mindig röhögök, pedig igaz rám. :D https://mivoltma.444.hu/2016/01/17/ha-igaz-rad-ez-a-12-grafikon-te-is-imposztor-szindromaban-szenvedsz

komment

Nehezen bírom a...

2019.07.09. 12:56 :: Tobber

Oké, a stílustanácsadás-színelemzéshez nem kell túl sok ész, tehetségtelenebb kozmetikusoknak is megy.

A díjuk felér egy nemzetközi topügyvéd óradíjával, sőt. (Yurkov Mindigzsíroshajú Orsival 190 500 Ft egy alkalom.) Rendben, végülis hasznosak lehetnek.

De hogy elkezdenek étkezési tanácsokat osztogatni, aminek alapja a vércsoportdiéta meg valami ezozié, az gáz.

De hogy egy akármilyen tanácsadó könyvajánlónak a nőgyűlölő vérsoviniszta kretén Joós I. könyveit hozza fel önbizalomkereső nőknek, az több mint nevetséges.

Törlés, pedig szimpi volt. Van ezer ilyen másik...

(Szemes Nóra)

komment

Tyű hétvége

2019.07.08. 13:26 :: Tobber

Hát ez a hétvége tökéletes volt.

Pénteken még a PMS lendületével ráfeküdtem a takarításra (nem tudom, mi marad majd a taktónéninek :D), csillog a kecó. Aztán elvittem este az autót lemosni, annyira benne voltam a suvickolásban. Még játszottam egyet a ház kinti-benti cicájával, később hallottam, hogy valakivel bunyózott az udvaron. Aztán láttunk Kócossal egy darabokra elütött cicát 100 méterre és a színeik egyeztek, nagyon remélem, hogy nem ő volt az!!!!!!!! :'(

Szombaton átjött látogatóba a lány, aki anno gondozta a kóborkákat faluvégen, és még a cicámat is látta megszületni.

Szerintünk a macska nem ismerte fel egy évvel később, de kedves volt a maga Maugli módján. A lány meg pláne, több mint három órát csacsogtunk az irodalomról, írókról, feminizmusról, kávéról, ő sem akar gyereket, ő is ugyanúgy látja a 40-50-es anyjukba szerelmes pasikat, hehehe. És tök mutatós lány, nagyon.

Aztán átjött estére Kócos és übercuki volt, masszírozott és körbeugrált és reggel ágyba hozta a kávét majd reggelit sütött, majd elrohantunk repülőmúzeumot nézni és sétarepülni Budapest fölött egy retro géppel.

Hát ez valami csoda, imádtam! A város is gyönyörű, a gép is izgalmas, picike, öreg, de felújított szépség. Kócos repülős családból származik, de még ő is izgult.

Aztán valami fesztiválba botlottunk, ahonnan hazavittünk két hatalmas kézműves hamburgert, összebújtunk, ettünk egy nagyot, aztán estefelé beájultam órákra.

Mától visszatér a főnököm a szabiról, de valahogyan nem az igazi a benti lét. Jobban szeretek pörögni. Igaz, az új monstre projekt szeptemberre várható, szóval nem baj, ha rápihenünk.

komment

süti beállítások módosítása