HTML

-

2018.05.12. 21:39 :: Tobber

Mielőtt túl pozitívnak tűnnék, ma délután négykor keltem ki az ágyból. A pizzafutár miatt.

Pityergek, nyomaszt minden.

Anyunak nem tűnik fel, hogy szerda délután óta nem írok, hívom. A neten úgyis lát, hogy élek, apám elmeséli, hogy hívtam.

Naponta min. egyszer hívom Anyut 5-10 percre, írok minden csetjére, néha összefutunk a metrónál egy hellóra.

Most meg küldözget fotót a virágáról, megírja, hogy mennek a Zeneakadémiára, útlevélért, temetésre, tornára.

Nem reagálok semmire. Nem veszi észre.

Tulképp a metóduson húztam fel magamat, mindenért tud telefonálni, de azt cseten közölte drámai hangnemben, hogy ne menjünk nyaralni, ne haragudjak.

Merthogy Mallorcán olyan kevés a látnivaló.

Négy napra? He??

Mindezt cseten, váratlanul?

Meg hogy nem áll arányban az árával. (Én fizetek.)

Jó, ne menjünk.

De menjünk belföldre szerinte.

Miért, itt sok a látnivaló, amit nem láttunk végigutazgatott évtizedeink alatt?

Írtam neki, hogy ez hazugságszagú.

Írta, hogy akkor legyen Málaga.

Megint írtam, hogy itt valami nem stimmel. (Főleg az, hogy irogat, nem szóban mondja.)

Anyuval tökéletes süketek párbeszédét lehet játszani, így kaptam vasárnap kávét, bár többször rákérdezett és nemet mondtam.

Szal most azt játssza, hogy mi sem történt, mit sem írtam.

Nekem meg elment a kedvem.

Tök jó csajos program lett volna. Én vezetnék minden eldugott parthoz, Anyu imád tengerben úszni, napozni, utazni, sportos, hiperaktív, nagy világutazók, most 72 éves, mikor, ha nem most?

Szóval hazudik. Ismerem, szokott.

Sőt, engem is szokott úgy csapdába csalni, hogy rávenne, hazudjak.

Hidegzuhanyként éri, ha leállítom, már tudom a hanglejtéséből, ha manipulál.

Úgyhogy kap egy sütőt ajándékba helyette, azt apu úgysem engedi(???). Mindketten naponta főznek rajta, a sütő tropa, Anyu hozzám jár át sütit sütni.

Ja. Cigi havi hatvanezerért van apámnak!

Drága telek, japán luxusautó, éves pályamatrica, bár idén apám csak 2x járt a nyaralóban, az van!

Csempe az van!

Sütő nincs.

Én meg meggyőzöm Bét, hogy ruccanjunk ki valami bányához, vagy mikre bukik mostanában.

 

komment

Egyik kedvenc

2018.05.12. 21:05 :: Tobber

Egyik kedvenc magyar szavam a szobrozik.

Mennyire vicces, nem?

 

komment

Ennyi ruhát!

2018.05.12. 20:53 :: Tobber

A szekrényem még mindig tele gyönyörű ruhákkal, pedig kukáztam több tucattal, két hatalmas zsák megy Anyuéknak átguberálni, egy megy jótékony célra, egy óriási zsáknyit meg befotózva felraktam facebookra, el lehet vinni egy tál gyümölcsért.

Nem célzok, Müzli! ;)

 

komment

Morzsák

2018.05.11. 15:38 :: Tobber

Ma már tutira szelektálok. De tényleg. Kiszabadult a melltartómerevítőm és belémszúr és nincsen meg a többtucat cérnám, tűm.

---

Csak a mexikóiakkal tudok spanyolul beszélni. A többiekkel nem. Nem lehetne, hogy külön nyelvnek nyilvánítsák, és akkor elmondhatnám magamról, hogy legalább mexikóiul beszélek?

---

Szomszédban kolléganőnk elkezdett a válásáról beszélni. Hirtelen "nagyon fáztunk" Kolleginával, le kellett kapcsolnunk a légkondit. Hangos, na.

komment

Nyers

2018.05.11. 15:34 :: Tobber

Tudok én nagyon szofisztikáltan levelezni munkaügyben. Nagyon, majdnem Tatjána levele irodalmi minőségi szinten.

De a magánéletemben szerencsére nem igényli tőlem senki.

Bének kb. annyit válaszolok, hogy oks, hármasünnep*. Hokisnak a hellóra, hogy vasárnap kettőkor izéljünk. (Ha már ma elutazik mindkettőnk nagy bánatára.) Az egyik kissrácnak megígértem anno, hogy élőben szimpatikusabb leszek, utólag igazat adott. Műegyetemista jelentkezett a Judós3 is alkalmazta trükkel, "nem téged láttalak tegnap itt-ott". Nem. Igaz, erre visszaírta, hogy látja, valami bajom van vele. Mondjuk pont nem, de nincs kedvem az összes (pfff! :DD ) exszeretőmmel csetelgetni, főleg, aki Judós3 haverja lett mellettem. A mexikóival sokat levelezem, mert jó vele gyakorolni. Bár ma rákérdezett angolul, hogy azt akartam-e írni, amit írtam spanyolul. De igen. :D A cimbiknek a HÁROM hete időpontkeresős köremailezésben rákérdeztem, hogy a valóságtól elrugaszkodott ötlet lenne-e mindenkinek mindent szabad időpontját megírnia. Ezt mindig megkérdem és mindig ujjonganak, mekkora ötlet.

*Ja nem. Bének még küldtem Rogán Cilis fotót is.**

**Mondjuk ettől nem lettem szimpatikusabb, az tuti.

komment

Pofon

2018.05.10. 14:46 :: Tobber

Aztán Anyu húzott fel úgy, hogy este suli után bementem a plázába, ahol 15 percnél nem bírok többet, végigböngésztem a boltokat, vettem 3 blúzt, 2 trikót és 2 felsőt, mert már tényleg gány volt minden tavalyi cuccom.

Amikor bezártak a boltok, szereztem egy hatalmas adag kaját a KFC-ben, ripityára ázva battyogtam a sötétben és nagyon sírtam.

Legszívesebben aludnék, dolgozni alig bírok.

komment

Bp

2018.05.10. 14:10 :: Tobber

Tarlós pár hét múlva okosabb lesz. Várva várjuk az áttörést.

http://hvg.hu/itthon/20180510_Nem_biztos_hogy_Tarlos_ujra_elindul_a_fopolgarmestersegert#rss

komment

Túlórák oka

2018.05.09. 15:51 :: Tobber

A munkánkkal nem tudunk haladni, mert két órás oktatáson ülünk egy olyan új program használatáról, amit kb. 10 perc alatt be lehetne mutatni, de magunktól is rájövünk élesben. Aztán maradhatunk bent tovább a saját munkánkkal (én majd holnap, ma spanyol).

A négy vicces lány összeültünk egy homeofficeos irodájába, odahívtuk az új kolléganőt is.

Országos videókonferencia.

Negyed óra alatt még az alapbeállításokon nem jutottak túl. Tötymörgünk, mint Windows oktatáson a nyugdíjas otthonban.

Előbb levettük a kameránkat, mert fintorogtunk, meg mutogattunk tárt karokkal, minek ez az egész. Tuti benne van a prémiumcéljaikban. Az övékben.

Aztán levettük a mikrofonunkat, hogy hangosan is tudjunk röhögni.

Aztán már fél füllel sem figyeltünk, én a kivágott nyelvtani szabályokat ragasztgattam a spanyolfüzetembe, közben pedig Laár András verseket szavaltunk, egy emelkedett pillanatban Galla nótára is gyújtottunk.

A hírek szerint a végeken ketten elaludtak közben.

Néha bekapcsoltuk a mikrofont és hozzátettünk valami értelmesnek látszót, ritkán várom ennyire, hogy visszatérhessek a feladataimhoz.

Íme a bizonyíték, hogy vannak fölösleges pillanatok egy multi életében. Megkapják a visszajelzésünket, a szoftvert úgyis tudjuk majd használni, végre ideje produktív munkát is végezni.

Jobban élveznénk, ha munka HELYETT kellene ezzel foglalkozunk. :D Csapatépítésnek jó volt. Persze bosszantó, hogy az érdemi munka ezek miatt késik, határidőnapon egy ilyen időhúzás elég stresszes.

Dehát ez a multilét.

---

Rájöttem a trükkre, a menzán ebédre minden van, ami ugye nem izgat, DE reggelire készítenek rántottát baconnel, sonkával, hagymával (meg bundáskenyeret is pl.), úgy készítik, ahogyan szeretnénk.

A reggeli az ebédem.

komment

Másnap

2018.05.08. 15:00 :: Tobber

Értem én, hogy egy kocsmakvízen inni kell, de a hétfőinek kedden van a másnapja.

Úgy éreztem, hogy még kimaradt egy kocsma a városban, ahol nem ittam, még kimaradt egy kocsma a városban, ahol nem kvízeztem kevesek vagyunk Békához és barátaihoz, nem húzzuk le a szintjüket, így a táncos cimbikkel külön csapatot indítottunk. A filmhez, sporthoz mind hülyék vagyunk, a matekot mind értjük, Tével jók vagyunk művészetekből, I végtelenül logikus, Gé meg vicces, ha iszik.

A matek kérdéseknél naaaaagyon büszkék voltunk a felismert képletekre, aztán kiderült, minden csapat tudta...

Hát én még mindig remekül szórakozom a csapatnévadásunkon a tájékoztalanságomon a kvízjátékokon.

Meg vicces hazafelé a taxiban ugyanazokon a hibákon röhögni, amiket Békáék is elkövettek.

Előtte dolgoztam, meg voltam két spanyolon, meg felfedeztem, hogy van élet hányinger nélkül, és ez annyira meglepett, hogy minden mozdulatnál vártam, ami nem jött. Óra előtt kávézattam a csoporttárslánnyal, órán röhögtem az abszurd humorú oroszon, óra után péksütit majszoltam a nagykörúton, aztán ugye a belvárosi este és éjszaka.

Nagyon-nagyon megérkezett a nyár Budapestre. Imádom.

komment

Ibéria

2018.05.08. 09:51 :: Tobber

Ja, Spanyolországban jártam többször is, Portugáliát 10 napig jártuk autóval, csak ott nem jártam, amit Anyu tanácsolt.

komment

Hétvége

2018.05.07. 16:12 :: Tobber

Na jó, beugrottam még egy világos dipladéniáért. Kizárólag azért!

Az nem volt. Némi szegfű, eperpalánták, két mini petúnia és még egy rózsabokor hazajött velem. Utóbbit kockáztatom, de ha úgy számolom, 3 500-5 000 Ft körül van egy csokor vágottvirág, ami elhervad egy hét alatt, akkor egy ezresért megéri.

Egyik kezemben a kosár, a 2x10 liter virágföldet félkarra vettem, úgy egyensúlyoztam, egy szembejövő fickó arcáról le lehetett olvasni, hogyan bírhatom el.

Erős vagyok, csak kövér.

A hőség miatt sötétben álltam neki, terasz, van világítás, csak a sarokban alig találtam a megfelelő kaspókat.

Pénteken egy fekete farmerért mentem be a plázába, úgyhogy van egy fekete és egy menta vászon répanacim, meg egy halásznadrág farmer (ciki, de a hétvégi kondizásra menet a kocsiban pont nem izgat, máshová fel nem venném).

Szoli, mert a fejem már öt árnyalattal sötétebb.

Szombaton tényleg csak pihentem, aludtam, főztem. Estére négyen akartak bejelentkezni, Hokis, Kismacska, Judobíró, meg az új kissrác, aki egy hónapja van talán. És nagyon szép. Nekem meg senkihez nem volt kedvem.

Megint rajtam volt, hogy senkinek nem vagyok fontos. Dehát végülis így van.

Vasárnap anyák napja, meg lángos. Évek óta hallgatom Anyutól, hogy Mallorcára el akar jutni és nagy utazó apám már nem hajlandó nekiindulni. Úgyhogy keresgéltem, kb. 200 000 Ft-ból meg tudnánk oldani a repjegyet, hotelt, plusz az autóbérlés, ha kell egyáltalán. 4 éjszaka, lehet, kevés, de egy benyomásnak miért is ne?

Anyu nagyon örül. Lassan foglalnám, közben kitalálta, hogy bár kétszer annyi, de inkább az Ibériai-félsziget, meg 7 éjszaka / 8 nap, mert ott még én(!) nem jártam. Értitek? Ott ő járt, én meg mehetek bármikor bárkivel, ő meg Mallorcát szeretné. Azért azt is tisztáztam vele, hogy 8 nap alatt megölnénk egymást, Anyu is elég nehéz személyiség (ritka agyamramászósan csesztet két percenként azzal, hogy miért azt eszem, miért nem kapcsolom ki a tollat, ha leteszem, jó az a valami úgy, de azért mégis inkább máshogy legyen, de azt nem tudja, hogyan és miért is, oda szeretne menni, ahová én, de mégsem, mert hátha az nekem nem lesz jó, használjak hajkefét/fésűt, de persze jó az, amit használok, de na. Szeretem, de elég falramászós a kapcsolatunk, pedig egy ideig csendben tűröm. Egy idő után nagyon nem. :D)

Mindent megtudtam apámtól a csúcsmerisztémáról és hogyan szaporítják ezzel a módszerrel a hollandok az orchideákat, aztán elmentem a rákos kolléganőhöz és hosszabban beszélgettünk a vártnál, így elkéstem a cimbiktől.

Beton(!) kockaköveken(!) táncoltunk 1,5 órát a tűző napon 30 fokban. A térdem bedagadva, a vádlim beállva. Megnyugtat, hogy a többieknek is. :D 40 fölött nagyon nem kéne betonon ugrálni.

Ma két hét után bejött végre Pestre is az ÚjNagyfőnök, behívott, hogy átadja a bérfejlesztési papíromat, amit én adtam oda neki (:D), elmagyarázta, hogy miért "csak" a  kötelező béremelést kaptam. Van nálunk egy adható kiegészítő plusz, de ő csak 2 hónapja ismer minket, illetve jóval a bérsáv fölött keresek, nem akart így osztogatni. Kb. elnézést kért. Felnevettem, ő is látta, mennyi a bruttóm, plusz még a sok juttatás.

Nem tudom, hányan dolgoztok ekkora multinál, ezen a héten munka mellett pl. a kötelező adatvédelmi teszten, új önkiszolgáló jelszóvisszaállító rendszeren és a repjegyfoglaló új program oktatáson kívül ki kell töltenem egy kérdőívet, miben látom a főnököm erősségeit és melyik területen milyen fejlesztéseket javasolok.

Megvan, amint mancika megmondja egy nagymulti igazgatójának, hogy miben kéne fejlődnie?

Egy órája visszakattintgatok rá, lövésem sincsen. Tíz kérdés. Ja, és kötelező kitöltenem 3 havonta.

Tollampapíromnak van egy bejegyzése, pontosan rólam szól, meg az ismerősi körömről. A beragadt életutakról, mert végülis jó így nekünk, fix munkahely, jó fizu, szép lakás, nyaralás.

Csak valahogy nem erre vágyunk már. Változtatni szeretnénk, de ez annyira stabil és tulképp sok embernek fele ennyi sem jut. Csak éppen...

Minden mondata találó, olvassátok el.

https://tollampapirom.wordpress.com/2016/08/07/a-harmincasok-nyomora/

komment

süti beállítások módosítása