HTML

Memó

2018.04.01. 17:52 :: Tobber

Azt írja egy nem európai tinderes srác, hogy nem is látszik, Pesten húsvét van. Az utcán sem ünnepelünk, meg a bárok és night clubok sincsenek feldíszítve.

Jogos.

---

Imádom Budapestet.

Olyan az utcám, mint egy kis Balaton-közeli településé. Öreg fenyők, tölgyek, bimbózó kertek, krókusz, ibolya és százszorszép. Az eső miatt seregnyi giliszta. Hangos madársereg, egyetek.

Cica ugrik 30 cm-t egy öt méter magasan szálló szarka után. Nyestek, sünök, róka is előfordul.

Miközben 15 perc gyalog a metró, pláza, a lüktető élet. Gé nyúz, hogy élvezzük ki, de irtó álmos vagyok.

Egyik kolléganőm lecsapott rám, hogy maradt egy fölös jegye. Egy olyan darabra, amit Bével lenne jó megnézni. Sztem elmegyek vele is, mert nagyon-nagyon.

Bodó Viktor rendezés. Már ez garancia. Keresztes Tamás. Korunk zsenijei.

Gogol Egy őrült naplója (kuss :D).

Fuh, elsöprő, drámai előadás.

Amikor a végén felállsz és... és nincs mit mondanod. Egy cigi a kihalt, esős éjszakában a taximat várva, házak között kukucskál a díszesen kivilágított parlament, valahol lent sötéten hömpölyög a Duna, József Attila nézi.

Imádom, hogy itt minden este száznyi értékes program van, csak ne lenne az a sok munka/bkv előtte, pont az érdekesre leszünk fáradtak.

---

Aztán volt húsvét szülőkkel. Húsvéti csoda, hogy 15 perc alatt hogyan bukkant fel minden szokott téma, pl. milyen vicces OV, ahogy sonkát főz, ezt meg is néztük óránként (szvsz sík részeg volt). Fél éve nem kapcsoltam be a tévémet, előtte is max. hoki, darts vagy fontos meccsre, úgyhogy az M1 töményen sokkolt.

Vezettem, nem ihattam. Ellenben OV.

15 perc alatt négyszer hangzott el, hol találom a szalvétát, pedig látok ÉS volt egy a villám alatt. Amint koszoltam, Anyu már tolta is félre a kezem, hogy újat tegyen oda.

És 4x hangzott el, hogy apu csinálta a tormakrémet, úgyhogy egyek, bár 41 éve nem eszem meg.

Meg egyébként is mindent 4x egyeztettünk. Elmesélték, mit látok az asztalon (főtt tojás, sonka, hagyma, meglepetés!), mondom, hogy hülyének tartanak.

De cukin magyarázták, apu hol szedte a tormát, ő pucolta a hagymát, mennyi ideig főtt a két féle sonka. Én sutyi meg nyersen eszem itthon.

Apám nagy mennyiségű festményt, rézkarcot vásárolgat, majd ott porosodik egymáson az ágy mögött. Kölcsönkértem valamelyiket, fél év alatt megunom a dekorációimat, visszahozom. Apám lelkesen kb. a felét nekemadta volna.

A parasztbácsis, a nyomasztó Szász Endre, akvarell nem megy a kecómhoz, egy szépséges kicsike Szalay Lajos nyomatot választottam óarany keretben. Halászbástya.

A művészről annyit érdemes tudni, hogy a grafika úttörője volt. Picasso szerint a saját, és Szalay nevének kell fennmaradni a 20. századi grafikusok közül.

---

Lelkiismeretfurdalásom van, nem vagyok jó gyerek.

---

Aztán tinderpasikat ráztam le, mert vagy beképzeltek, vagy sumákoltak, inkább néztem sorozatot. Még Hokist is lepasszoltam. És megyek ma is gyúrni, HA megszárad vmelyik sportmelltartóm. Nem nagy a kockázat, délben teregettem ki, becsszó nem akarattal (<---ugyanitt megjegyezném, hogy demotiváló kifogásokat írtam reggel Békának, de ez nem jutott eszembe).

 

komment

süti beállítások módosítása