HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Fcuk

2017.08.25. 13:05 :: Tobber

Három napja van olyan bélgyuszim, meg fejfájásom, meg néha felfutó lázam, hogy pocsék dolgozni járni.

---

Judós3-t megkértem, hogy ne keressen munkát, amíg nem vizsgázik jövő csütörtökön, inkább arra koncentráljunk, tanuljunk, utána azt vállal el, amit akar. Munka van Pesten dögivel!

Bekísér reggel, elmegy edzeni magát, aztán a fiúkat, takarít, mos, rendet rak, ágyat húz, csinibe vágja magát és elémjön a metróhoz.

Van egy ötvenes évekbeli feleségem.

A megtakarított pénze, meg amit az edzésekért kap, még kitart.

---

Novellákat olvasgatok (magyarul sajna), annyira marad időm.

Örömmel fedezek fel egy elhagyott anyákról szóló írást, sosem hallottam az íróját.

Átküldöm Bének, akivel általában ugyanazt gondoljuk a kortárs irodalmi művekről, de szerinte a legkevesebb áthallás sincsen, a novella arról szól, ami. De nem anyákról.

Szerintem először nem találkozik az értelmezésünk, furi.

---

Kicsit unom, hogy a hétvégi terv ismét a tételek, anatómiakönyv, pulzuskoncentrikusfázislégzésmódoknyújtásdefinícióterheléscsoportosításokról szól, de még mindig jobb, mint amikor a hülye haverjaival megy bele az éjszakába. Vannak nem hülye haverjai, de valahogy nem azok járnak éjjel kocsmatúrázni, nyilván.

Ma azért beugrunk a tesója kerti partijára, ha addig veszek valahol Saridont és hat, mert szédülök a fejfájásomtól...

komment

2017.08.22. 14:39 :: Tobber

Gondolkozom a környezettudatosságon. Nem vagyok az. Mégsem tartom magunkat nagyon környezetkárosítónak, nem zsákmányoljuk ki a Földet.

Judós3 biciklivel közlekedik, csak a CO2 kibocsátása, meg a néha defektes kerékgumik szennyeznek.

Én metróval és gyalog járok dolgozni. Két metróval is, az M3 tuti sok áramot zabál (ha éppen jár, hétvégén órákig állt „időjárási okok miatt”. Egy metró. A föld alatti szakaszán), de legalább áram. Gyaloglás helyett mehetnék busszal/trolival, de több idő odáig elsétálni és dugóban-csúcsban bezötyögni. Meg néha 15 percenként jönnek. Egyszerre persze. Szóval inkább 15 perc séta a metróig, meg vissza is.

Kocsival max. heti 2-3x megyünk 3-4 km-t, főleg bevásárolni, vagy a konditerembe.

De.

Nem gyűjtjük szelektíve a szemetet. Nem is férne el 38 nm-en, pláne a mini amerikai konyhámban kényelmesen/esztétikusan, és nem is hiszek benne, hogy utána becsülettel feldolgozzák, nem az égetőbe kerül a nagyrésze.

Cserébe egyáltalán nem használunk pillepalackot, sem üdítőt, sem ásványvizet nem iszunk, nem iszunk/eszünk tetrapak-os, alu dobozokból. Szívószállal sosem iszunk.

Nem járatunk újságot, szórólapot nem fogadunk el.

Kb. fél évente fogy egy flakon a mosószerből, öblítőt nem használok. Testápolót sem. Egyedül a kávékapszula, amiről le lehetne szokni és nem akarunk.

A boltból elhozzuk a nejlonszatyrot, de azt használjuk szemetesnek, így gazdaságosabb és cserébe szemetes zacskót nem veszünk.

Káros még a légkondink, de azt csak tíz percekre kapcsoljuk be, gyorsan lehűti a lakást arra a langyos levegőre, amit szeretünk, most persze nem is kell.

Korszerű minden háztartási eszközöm, fűtésem, jó minőségűek a nyílászáróim.

Zuhanyzunk, kádban talán évi 2-3x ülünk.

Takarítani szerek nélkül szoktunk, a vécét, kádat néha domestossal (már csak néha!), konyhapultot csak húsok/tojás után fertőtlenítek, felmosáshoz sima vizet használunk, semmi pronto, vagy fertőtlenítő, minek, cipővel nem megyünk a lakásba, állat nincsen.

Egyszer láttam egy irtó környezettudatos Új-Zélandi házat, körbemutogatták, hogy mi minden készült helyi alapanyagokból, mi minden ultra energiatakarékos is. Majd a kamera a fürdőbe fordult, hogy ott is milyen takarékos a szárítógép(!!!!). Faxom. A levegőn nem száradna meg?

Élelmiszert főleg kenyeret, húst, tejterméket veszünk, egyik sem import, sem agyoncsomagolt, a tűzhelyem takarékos villanytűzhely, de alig főzünk, inkább viszek a céges menzáról Judós3-nak is, olcsóbb, hatékonyabb. Energiát „feleslegesen” a mosogatógépünk eszik nagyritkán, az sem sokat, cserébe nagyon sok vizet megspórolunk.

A heti 4-5 szál ciginktől sem romolhat látványosan a levegő minősége.

A cégnél tíz év után végre ablakos irodában ülünk, jippiii, nincs lámpagyújtás, ami egyébként itt überszupermodern, környezet/szembarát darab, ha este szükség lenne rá, most is szellőztetünk, a légkondi le van kapcsolva.

Én ezt elégségesnek érzem...

komment

Munkahelyzet

2017.08.21. 16:16 :: Tobber

Judós3 addig szeretne kiegészítő munkát, amíg meg nem él a személyi edzésből, elvégzi a továbbképzéseit.

Tehát semmi extra szaktudást igénylő munka, nagy fizetést sem vár el.

Nagyjából tízből kilenc helyről visszajeleznek, keresik, ő kiválaszt egyet.

Valamiért mégsem jön be, pedig nem válogathatnak.

Ahol két hete kezdett, megegyeztek, hogy jöhet ő a reggeli műszakba 5:30-14 h között, főleg hétközben, így tud edzeni esténként.

Erre ma kitalálták, hogy így nem lesz jó, majd hívják a héten. És ez mit jelent? Újra egyezkednek, vagy keressen mást?

Ahhoz képest, hogy alig találnak munkaerőt a cégek, négy órában, vagy alkalmi munkavállalónak akarják bejelenteni, sok helyen a napi nyolc óra 9,5 (mert nyitás előtt-után bent kell lenni, nálam az is a munkaóra része, nem?), hétvégi, esti pótlék sehol nincsen.

Most várunk, közben egy kertépítő cégnek nagyon szimpi volt anno a srác, hozzájuk addig is beállhat jó pénzért, várják szeretettel. Elég kemény munka lenne, de pár hétről lehet szó talán.

Összefoglalva: ahhoz képest, hogy alig találnak a munkaadók embert, még mindig sok cég umbuldálgat. Megértem, terhek, járulékok, nekik is nehéz. De korrektek azért lehetnének.

Hogy a fiú hibázik-e? Nem tudom. Benne van a pakliban...

komment

Iskolakezdés

2017.08.21. 12:51 :: Tobber

Múlt héten Judós3-mal elmentünk sportcipőt venni neki (ő fizette), mert a régi már szétesett.

Akkor már magamnak is vettem egy őszi deszkás cipőt, csúszik az avar a környékemen, rohanok reggelente, alapból is bizonytalan a járásom (két héten belül kétszer zakóztam óriásit sima talajon), ő meg szépen kivárta türelmesen.

Kapott érte ajándék fagyit tőlem. Sétálgatunk haza, beszélünk a vizsgatételeiről, amikor beugrik, hogy olyan a szitu, mintha a gyereknek vettünk volna a sulikezdésre tornacipőt, kapott dicséretnek fagyit, amiért türelmes volt, most meg spuri haza a pótvizsgára tanulni...

Hétvégén végig tanultunk, 1-1 kondira szakítottuk meg, és Anyunál egy gyors vacsira. Megvétóztam a tüzijátékot. Mármint a tömegben bámulását. Kondizni jobb, főleg, amennyit zabálunk. Ja, meg belenéztünk egy ősmagyar szittya augusztus 20-ai fb live műsorába, vihogva próbáltuk értelmezni az ezo-ufo-mag-fény témákat. Ezek döbbenet s.gghülyék.

http://www.pumasuede.ch/images/pumasuede/Puma%20Smash%20Jr%20Wei%20M%20dchen%20497-83243%20256_1.jpg

komment

süti beállítások módosítása