HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Reblog

2013.07.14. 23:20 :: Tobber

Nem véletlenül a törzshelyünk.

És a hely pikáns fűszere a két pincér, azzal a megmagyarázhatatlan ténnyel, hogy bár A fiatalember is bejön nekik, de tavaly az egyik pasi nekem írta fel egy blokkra a telefonszámát. (De nem lehet üdvözletet átadni, sosem árultam el neki a vezetéknevemet. :D)

Nagyobb összeget tesz bárki rá, hogy meleg. (Nem, nem A fiatalember.) Tehát vagy egy vonzó kísérlet lehettem volna neki, vagy férfinak nézett.

MNK témában pedig sosem tudsz utolérni. Bocs.

komment

ŐH

2013.07.14. 22:54 :: Tobber

Őszhalánték apró műtéte.

"Szorítok. Te inkább ne."

komment

Kicsi a világ sorozatunk...

2013.07.14. 22:20 :: Tobber

...következő esete:

Ma egy üvegfal mögött kreatív tanfolyamkodtunk, sok arrajáró benézett az ablakon és fotózgatott.

Az egyik pasi ismerős volt.

Nézem.

Ő fotóz.

Megnézi a fényképezőjén a fotó minőségét.

Rádermed a képernyőre.

Rámnéz.

A kijelzőjére néz.

Majd elkezd röhögni, én meg kifutok.

Anno sokat lógtam uszodában, az ottani bandánk oszlopos tagja volt, ezer éve nem láttam, nagyon megörültünk egymásnak. :D

komment

Idézet

2013.07.13. 18:34 :: Tobber

"szóval, eljöttem f4kor és megvettem a könyvet, most fejeztem be és máris jobb a szerelmi életem. ez a FejősÉva egy zseni, az igazi megtalálásához csak az kell, hogy legyen szép mobilod mobilékszerrel, kényelmes pizsamád, amiben vasárnapi álmos reggeleken egy csésze forrócsoki mellett társkeresőzhetsz, barátnőid, akik bármikor ráérnek egy kávéra (szigorúan édeskével), egy közepes munkád irigykedő kolléganőkkel, hosszú combod, vízálló szempillaspirálod és használj olyan szavakat, mint ágaskodó férfiasság, habos muffin, clutch, továbbá ha Téged nem is hívnak Priscillának, akkor legalább az életed főszereplője legyen Giancarlo vagy Leo.

mostanra mindent elrendeztem, de felhívnám a figyelmedet arra, hogy tegnap nem akartál velem kávézni (édeskével!) a Plázában*, szóval már 24 órája boldog lehetnék, ha Te is olvasnál fejősévát."
 
:DDDDDDDD
 
*Megbosszulta, ma oda ment vidékre, ahová velünk nem jön holnap...

komment

Kicsi a világ rovatunk...

2013.07.12. 22:00 :: Tobber

...következő mozaikja. A repülőn kifelé elmélkedünk, hogy milyen szimpatikus volt a tavalyi idegenvezetőnk egy másik irodánál, egy másik ország másik szigetén, 4 000 km-rel arrébb. Leszáll a gép, a kinti reptéren az első ember, akibe belebotlunk: ő.

Pont ide helyezték.

Visszafelé ránkbízta a hugát, hogy szórakoztassuk, bár a lány tőlünk kb. 200 km-re él (és januárban jártunk a városában Bével, láttuk is a szülei vállalkozását), mégis sikerült féltucat közös ismerőst találnunk pár óra repülés alatt.

Kicsi a világ.

(És a vágóistván-hasonmás utitársunk Pével egy egyetemre járt, és a kirándulós idegenvezetőnk volt Anyuéké is anno...)

komment

Reblog

2013.07.12. 21:36 :: Tobber

Béká, ez nem Dr. Retkes volt? :) Mármint a bőrgyógyász? :)

De látom, még mindig ragaszkodsz vassvirághoz. Mondom, hogy fejőséva!

(És a CERN-nel kapcsolatban is sok kérdésem marad megválaszolatlanul, és KA filozófiai tanain is rágódom egy ideje, de amit egyáltalán kicsit sem értek, hogy ennek a két nőnek milyen létjogosultsága van az irodalomban? Vagy hová helyezném...)

komment

Mobil

2013.07.12. 21:17 :: Tobber

Nyomatékosítanám: NE keressetek mobil applikációkon.

Már nyaralás előtt is vírusosnak tűnt a mobilom, tegnap ugye a kioktatós el is küldött szervízbe, ami persze csak munkaidőben van a legtöbb pontjukon.

Főnökeim hiányában rászántam ma egy órát, hogy kimenjek munkaidőben. Nem vírus, igaza van a vírusirtómnak, operációs rendszer hiba. Szoftverfrissítés. Egy óra. Menjek csak sétálni, de óra nélkül nem tudom, mikor menjek vissza. A pasi irtó cuki.

Kész, átveszem, nem talál hálózatot, majd rövidest megint lefagy, homokórázik, alap funkciók fagynak le folyamatosan, úgymint érintőképernyő.

Ha bármi okosat akarok vele kezdeni, leállítja magát.

Másik szervíz munka után, pasi megnézi: miért a kettővel ezelőtti frissítést tették fel délben?

Újabb frissítés, újabb várakozás. (Plusz még oda is adtam egy utánam érkező pasinak a saját sorszámomat, mert egy 3-4 hónapos babával a kengurujában álldogált ott.)

(Ott járkált egy ügyintézőpasi, valami elképesztően jól állt a fenekén az egyenruhája!! Ő is megbámult, oda kéne járnom, ha nem csak hatig lenne szervíz, na mindegy.)

A telót kikapcsolva visszakapom, hogy kész, mehetek.

Nos, azóta eltelt három óra, a telefonomat egyszer 30 mp-re sikerült életre kelteni, azóta csak újraindul, homokórázik, elsötétül, már az alap rendszer sem áll fel.

Fasza, mert elment rá ma 2 órám, és már egyáltalán nem tudtam onnan elintézni egy sürgős telefont. (És akkor még a kulcsom sem találtam a ház előtt, Anyuék vidéken, Bét nem tudom hívni így. De az meglett.)

Régi mobilról felhívtam az ügyfélszolgálatot, hétvégén nincs szervíz (fura, a neten találtam), hétfőn vigyem be, beküldik a Samsungnak.

Háááát, nincs két hónapos a telefonom, ha hamarost nem lesz kész ÉS tökéletes, akkor cserekészüléket kérek.

Van valakinek infója, mikor van erre jogom vajon?

komment

Visszhang

2013.07.11. 23:09 :: Tobber

Nyaralásról levelezek mindenkivel, KA:
"ez érdekesen hangzik,
ha még téged is kiborítottak, na mesélj."

 

komment

Méreg

2013.07.11. 21:02 :: Tobber

Nem tudom eldönteni, hogy mi bosszant jobban.

Ha a T-mobil ügyfélszolgálatán a platinakártyás seggnyalás során elhangzik a "nem szabadna nem biztonságos applikációkat letölteni"*, illetve a panaszomra, hogy valszeg vírusos**, mert kikapcsol a telefon váratlanul, pl. ma éjjel, ezért reggel nem ébresztett az a válasz, hogy dehát a telefon nem ébreszt, ha nincs bekapcsolva!

Tisztelt ügyintéző, kb. egyidősek vagyunk és ne kezeljen már laikus debilként, vagy hallgassa végig, amit mondok.

15 éve vagyok ügyfelük, ez a pasi már másodszor flegma, vagy épp erőszakos, a múltkor az arcombatolta a tokokat, hogy miket vegyek meg. Nem is akartam tokot venni.

Vagy az bosszant, hogy férfiak milyen állati megdöbbentő módon tudnak bunkók lenni, és totál elfelejtik, hogy a facebookon az is látja a menőzésüket, akit megbántanak vele.

*Kb. mint egy uszodafertőzés után egy régi nőgyógyászom: jobban kéne ügyelni a szexuális higiéniára (épp nem is volt pasim)
**Egyébként van vírusölőm, és nem talál semmit, és a triposon, feedly-n, meg google sky-on kívül is csak biztonságos 1-2 appot tettem rá.
És nem, nem oldotta meg az ügyintéző a problémát.

komment

Amikor szeretem...

2013.07.11. 15:01 :: Tobber

...a munkámat. Senki nem pofázik, csend van, elhalmoz munkával mindkét főnököm, de nem két hangos telefonálás, Kollegina állandó és rendkívül érdektelen csacsogása között kell elintéznem fél figyelemmel, hanem csak végzem, ahogy kell. Így beleférnek a cikkek, a levelek megválaszolgatása, a saját gondolataim is végre.

Végre.

Negyed éves jelenésem lesz a főnökömnél, lehet, hogy jelzem neki, hogy mi is a bajom egy átlagos nappal, sosem a munka, mindig a zaj, a figyelmem elvonása.

(És milyen pofát kell még vágjak, hogy felfogják, nem érdekel, hogy a férj kollégájánal a sógornőjének a derékműtétje melyik műtőben történt, főleg miközben ezer mást kéne-akarok csinálni?)

komment

Nyaralós

2013.07.11. 14:10 :: Tobber

Írok majd nyaralós pozitívat is, nomeg a fbookon látszik a hely szépsége.

A barnaságom meg korrekt.

A mobilom meg vírustalan, pedig ellenkezőleg viselkedik. Ha mobilon/appokon nem értek el, retró email+közösségi csatornákon próbálkozzatok.

komment

Nyaralás

2013.07.10. 16:35 :: Tobber

Hát. Velük már háromszor voltam külföldön és tucatnyi alkalommal belföldön. Minden alkalommal azt kérdezték közös ismerőseink, hogy hogyan bírom ki.

Tudom, mikre céloztak.

Mivel ha egyetlen jó tulajdonságom is van, az az, hogy minden hülyét huzamosabb ideig magas szinten tolerálok, nekem elfogadható volt egy kulturáltsági szinten.

Most nem.

Az a viselkedés, amit napjában 4-5-ször átéltünk a kölyökkel, nem csak a személyzetnek, a helyieknek volt bántó, de a kölyöknek és nekem is mélyen a lelkünkbe gázoltak. Igazságtalan, rosszindulatú, ingerből beszélő és kritizáló hangnem, piti ügyek és balhék egymással, velünk, a recepcióval.

Sértő volt, sértődött vagyok.

Egy idő után egyszerűen kerültem a társaságot az udvariassági érintkezéseken túl (=bámultam félálomban, hogy reggeliznek), soha így még nem viselkedtek és bármennyire meghúztuk magunkat, támadtak.

Úgyhogy egy idő után néha én is felemeltem a hangerőt, ezt, úgy tűnik, értették talán.

De aki mélyen elmerül a saját görcseiben, már nem veszi észre magát.

Kölyökkel egy hétig dacszövetség, felületminimalizálás (=mi a tengerben inkább), játszma első pillanatától leállítva, ami nyilván dühítő annak, aki épp egy játszmázásba akar belemenni. Ami nyilván sértett megnyilvánulásokat hoz magával, ezen meg felülemelkedem. Nem az én nyomorom.

Szerintem ügyesen oldottam meg, az a tény zavar, hogy valaki a lelki fejlődésnek olyan mélységében jár még, hogy jogának érzi szórakozni másokkal, elrontani mások nyaralását.

komment

A múlt hétfő margójára

2013.07.10. 11:59 :: Tobber

Óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!

Amikor azt hittem, nekem senki nem tud meglepetést okozni és borítékoltam egy középszerű estét, akkor az elmúlt öt év egyik legjobbja sikeredett!

komment

süti beállítások módosítása