HTML

---

2011.02.05. 17:21 :: Tobber

Síeltünk. Öt napot. Stájerországban. Ba-val. Aha, az exszel. Akivel most nem jöttünk össze, de évek óta együtt síelünk és ez a rész működik kettőnk közt.

Most nagyobb kihívás lehetett engem elviselni, mert a fájdalom, a fájdalomcsillapítók és az antibiotikum legyengített, plusz a hasmenés, a ritkább és friss levegő. Tehát vagy aludtam, vagy ettem (innen hála Anyu 1 kg húsból készített sültjének, amit zsírostul becsomagolt nekünk és hála Ba-nak, aki minden nap legalább négy narancsot kifacsart nekem), vagy még többet aludtam, a faluban lévő étkezdékig sem bírtam kocsi nélkül lemászni, a maradék kis időben napi 4-5 órát síeltem, ami ebben az állapotomban egész sok.

(Bár ugye itthon sem gyúrsz napi 7-8 órát napokon át. Most is hallgattam a hüttében ásványvizezés mellett, amint azzal gizdulnak negyvenesek, hogy 9-kor beállnak a felvonósorba és zárásig max. egyszer állnak le. Eleinte én is csak ezt láttam a környezetemben, de nem kellett sok idő, hogy felfogjam, nem én vagyok lusta, ha ezt baromságnak tartom. Úgyhogy az elmúlt pár évben lelkiismeretfurdalás nélkül kiülök egy erdei pálya magas kiszögellésére havat turkálni fotózgatni, ha ahhoz van kedvem. Tetszik ez az új mozgalom, a Slow Zone, Slow Siing, végre nem érzem egyedül magamat, hogy egy csodás hegycsúcson álmélkodva-nézelődve, igazán lassan ereszkedem lefelé. Ahol lehet. Túl sok ilyen pálya nincsen. Itt volt egy pálya 1980 méteren, a hegygerincen, ahonnan Európa legmagasabban fekvő szélparkjára látni, csoda érdekes látvány és évente 40 GWh áramot termel, többet itt.)

Végig tűzött a nap, -5-6 fok volt, tehát ideális, bár hó nem esett bő hete, nagyon kemény volt a pálya és két olyan felvonó nem járt, ahol vonzó terepek vannak. A technikám rohamosan fejlődött, főleg ha Ba otthagyott valami félelmetesebb feketepálya miatt, akkor lettem bátrabb.

Elhatároztam, hogy angolul egy szót sem, szerencsére a főbb ételeket könnyedén kérem németül is.

Csudaszép pályaszállásunk ez: www.sissipark.at/hu, nézzétek meg, jó szívvel ajánlom, jó kis pályák mellett, felvonóközelben, nagyon csendes környéken, meleg, kényelmes, új apartmanok mindenféle luxussal, net, mosogatógép, mikró, pirító, kávéfőző, padlófűtés, welcome bor, kb. jobb mint itthon.

Az erkélyen kávézgatni, lesni a naplementét a hegytető fenyőfái közt, a sötétben követni a ratrakok fényét, amint a pályákon bolyonganak, leírhatatlanul békés.

Ba is jól viselkedett, talán háromszor, ha kiakasztott, de így tompán az sem zavart...

Viszont szétrobban a fejem, gondolom a sok szél a hegyen nem tett jót, hiába döntöttem így öregkoromra, hogy sisakban síelek. Egyszer sem estem, de vidám atomantinak nézek ki benne.

Fotók fészbukon, holnap felé...

Elszomorít, hogy nem túl sok mindenre emlékszem, mert végigaludtam, élvezni sem tudtam annyira.

:(

komment

süti beállítások módosítása