HTML

2007.11.03. 19:38 :: Tobber

Hamisítatlan ősz. Gyönyörű! Hulló falevelek, hűvös szél, tiszta levegő a város felett...

Hajnali ötkor keltem, kimentem a város külső végibe 'Meg'-gel találkozni. (Épp feleannyi idő alatt értem oda, mint a tippelte. Még nem jártam arra, de azt nem tudhatta, hogy gyorsan megyek.) Remekvolt-nemkéneújrakezdeni. Még mindig aszondom.

Aztán karácsonyra kézimunka, receptkeresgélések, vagy 20 sms megválaszolása, séta a városban. Majd 'Ja'-ra várva mellémült egy tini, aki kéttucat haverjával érkezett, és elkezdtek a falakon rohangálni, szaltózni, ugrálni, kézenállni. Tátott szájjal bámultuk.
Tinisrác készségesen mesélt hosszasan arról, hogy milyen street-sport a parkour. (Eztet nézzétek meg, lélegzetelállító --> https://www.youtube.com/watch?v=WEeqHj3Nj2c) Már hallottunk róla, nomeg valahol mi is streetsportot művelünk, de élőben látni, ahogy tizenéves kölykök kismajmokként ugrálnak!!!
Mesélik, hogy mindenhonnan kitiltják őket. Pedig csak kőfalakon ugrálgatnak át, senkit nem bántanak!!! :(

Anélkül is elegem van a fővárosunk kbaszott vezetéséből!!!! Ezeket a kölyköket nem engedik ugrálni (senkire nem veszélyesek, esetleg magukra), az Erzsébet térről kitiltották a gördeszkásokat. MIÉRT??? Kit zavartak??? Ott gyakoroltak, minket kikerültek, elfértünk egymás mellett!!

Ha legalább 3-4, 50x30 méteres sima aszfaltfelület lenne a városban pár betonkockával ehelyett, ahová kimehetnek, és ingyen gyakorolhatnak!!! :(((((( Mennyibe kerülne?? Max. párszázezer...

De gondolom begyöpösödött agyú városatyáinknak a parkour-ösök, a gördeszkások egyet jelentenek a graffitisekkel, a fülkerongálókkal, meg az antikrisztussal is talán! :(

Aszfalt kéne. Csak egy pár! Annyi aluljárót elfoglalnak a tetves, pisaszagú hajléktalanok, őket tűntessék el, mosdassák meg és tegyék szállóra, küldjék kényszermunkára vagy vissza a balkánra, és adjanak helyet a sportolni, mozogni vágyó fiataloknak!!! :(

Tudom, hogy a street-sport nem hoz hatalmas profitot, nem lehet mutogatni az olimpián. De értékelnünk kéne, hogy szürkearcú tízéves helyett jólevegőn mozgó kipirult, társaságban élő-szocializálódó gyerekek nevelkednek itt!!! Figyeltük több csoportjukat nyáron, udvarias, jó gyerekek, szorgalmasan, fáradhatatlanul gyakorolnak, verekedni sem láttuk őket sosem.
És hogy a tisztelet? Csak hallgassák meg a bezzeg-patrik-tíz-bóját-átugrik kiskölyköt! :)))) (Ja, azt, amelyik lenénizett minket a múltkor.) :)

És hogy miket enged meg a városvezetés? Motorosfelvonulás a lánchíd teljes lezárásával! Ma azért vártunk a dugóban. Miért a belvároson keresztül?? Ha Pestről jönnek Budára, akkor szembe miért nem mehetünk át???
Kisdobos tucat ember egész napra feltarthat és félelemben tarthat egy fél várost. Felvonulnak, tüntetnek, akadályoznak az ittélésben. :(( De azt lehet. Rendőri biztosítással. Biztosan lenne jobb dolguk a rendőröknek... :(

De a gördeszkásokat kitiltják a parkokból. :((((

Voltunk még múzeumban, ettünk és beszélgettünk istenit, nagyon jól esett, feldobott! :) Pontosan erre vágytam, gyógyította a lelkemet!! :)
És van meleg felsőm mozogni, már csak csizmát nem találok...

Béká, gyógyulj meg, mert holnap veled akarok mozogni!!!!

 

 

forrás: http://www.freewebs.com/whpk/pics.htm
 

 

komment

süti beállítások módosítása