HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

2007.06.15. 06:40 :: Tobber

"Töröltetné a jobbkéz-szabályt a KRESZ-ből az MDF, és minden kereszteződésbe az áthaladási elsőbbséget egyértelműen szabályozó táblákat helyeztetne ki - írja a Népszabadság.

A jobbkéz-szabály eltörése esetén több tízezer kereszteződésbe kellene 2-2 elsőbbségadás kötelező táblát kihelyezniük a közútkezelőknek, illetve az önkormányzatoknak. Az MDF-es politikusok szerint egy tábla beszerzése és felszerelése 15 ezer forintba kerül, míg a rendőrség bruttó 80 ezerről beszél, a fővárosi közterület-fenntartó pedig 23,500 Ft-ról tud.

Az MDF szakpolitikusai a baleseti statisztikákkal igyekeztek javaslatuk mellett érvelni, míg az EU-ban a magyar gyakorlatnál lényegesen kevesebb közlekedési táblát állítanak fel az utak mentén, és inkább a jobbkéz-szabályt alkalmazzák.

Azt az MDF-esek is elismerik, hogy kedvező fogadtatás esetén is csak 8-10 év alatt lehet végrehajtani a javaslatot."

 

Barmok. Ezt csak így halkan. Nem bonyolult dolog ám a jobbkéz-szabály. (Kivéve néhány antivezető ismerősömnek, akiknek szvsz tilos lenne jogsit adni, mert ön- és közveszélyesek. :(((( ) Ha annak gondolják, csináljanak Győzikesó előtti oktatófilmeket arról, hogy 1. lassíts(!!!), 2. nézz jobbra (is), oszt kész.

De nem gondolnak bele, hogy DIREKT maradnak az utcák így?

Jobbos utcák főleg családi házas részeken vagy kis utcáknál vannak, több baleset lenne biztosított kereszteződésekkel, mert az autók sokkal gyorsabban mennének!!

Gr.

 

komment

süti beállítások módosítása