HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Vesztes

2023.02.10. 18:38 :: Tobber

Kéne csinálnom a munkámat, a rámsózott másik munkát, közben ezer közeli ügy kivizsgálását, tegnap három mítingem ér össze a négyből, enni nincs időm, éljen a cukorbetegség, ideges és ájulós leszek éhesen. Videós mindegyik, hogy véletlenül se tudjak közben egy szenyát bedobni, a beözönlő levelekre válaszolni, nyomtatni egyet vagy őket lenémítva telefonálni, pedig SOS feladatokat intéznék közben, fontos emberek várnak. Délben van fél óra „szünetem”, dolgozhatnék végre, akit csak felhívok, elhajt, hogy ebédel. Már szorított a szívem.

Legalább végre tudok betétet cserélni, az is öröm.

És akkor Anyu megkér, hogy félóránként telefonáljak apura.

És megint nekiáll mártírkodni, azt hiszem, kezd kiakadni az egész szitun apuval. Megértem, de kicsit elegem van az előadásmódból, hogy csak neki nehéz az életben.

Ha panaszkodnék a munkára, kioktat. 38 éves kora nem is dolgozik, nagymultikörnyezetben sosem járt.

És akkor a lényeg: ő lemond a Nagyika-örökség budai lakás részéről az öccse részére.

Nem megosztoznak a testvérek négyen és esetleg vagy ők teszik kényelmesebbé a nyugdíjas éveiket, vagy ne adj isten a gyerekeknek adnák, hogy én pl. 18 év után talán tudnék venni egy plusz fél szobát a 38 nm-emhez, unokatesóm beköltözhetne a víkendházából, neeem. Az öccs a fontos, mert ő félelmetes, meg fenyegető lenne, meg nem tudna hol élni. Oh, szegény, 40 éves kora óta az anyja pénzén él-iszik-cigizik a kisszobában, de tarhálni tőlünk tarhált, Nagyitól lopott, így is megterhelte a lakást milliókkal, tehát el lesz árverezve, úgysem lesz hol tovább élnie.

Hát itt jöttem rá, hogy én idióta, aki fél éve nem alszom a munkám miatt, hogy becsületesen tudjam végezi, sosem lóg, aki a lelkét kiteszi a családért, tanul, nem iszik, nem lop, nem adósítja el az anyja lakását és még mindenki érdekeit is előre helyezem, én xart sem érek. Mert az erőszakos öccs a minden.

Megint érzem a fontosságomat. Unokatesóm is.

komment

Off

2023.02.08. 17:13 :: Tobber

Biztosan fordítva lehetek bekötve, a Breaking Bad után sem értettem, hogy a legunalmasabb és legtehetségtelenebb szereplővel készítenek spin off-ot. Egy évadot bírtam arckaparva.

Nagy pénzrablás Berlin??? Ne már.

Most a Good fight spin offból kiemelik Elsbeth-et saját sorozatra. De miért épp őt?? Finoman szólva sem volt vicces.

A Diane Morgan-es netflixes Cunk on Earth várós, ettől a nőtől bármit megnézek, nagyon angol humor. Úgyis kaszálnám a Good place-t. Ja, a Jimmy sorozatot végignéztem. Szerintem még így is túl intelligensre hozták ki a figuráját, pedig…

 

Pénteken volt egy mélypont. Nagyon.

Meghalt egy kolléga.

Visszatér egy khöm nem egészen egyenes.

Két napja fogalmaztam a levelet, bocs hogy élek, de belefulladok a munkába, mert ez két embernek is sok, és ilyet sosem rinyáltam évtizedek alatt, majd felbátorodva elküldtem. Kapkodtam a Frontint hétvégén, pedig vigyázok, ne szokjak rá. Megkaptam a választ a két vezetőtől: egyik szerint lehet egyszerűsíteni a folyamatot, a másik egyszerűen megkérdőjelezte a szükségességét és ha valid is, nem az én dolgom lenne. Holnap leülünk két órában…

És a havi angol statisztikakészítésem és abból a prezi is ráér ezentúl negyedévente.

Én meg egy megbeszélésen a kell-e még egy ember-en polemizáló vezetőnél bejelentkeztem, hogy azt imádnám csinálni. (Nyilván nem lenne diplomatikus cégen belül innen oda átlépni, de nem érdekel.)

Kócos nem vette meg a karácsonykor megbeszélt ajándékot, majd gyorsan felkutatta, én meg úgy 30 éve vágyom rá, és pénteken kipróbáltam, elrontottam és elszakítottam véletlenül. Annyira utolsó csepp volt a pohárban, hogy elbőgtem magamat.

De még ezt sem tudtam kivel megbeszélni.

Mindenkinek jóval nagyobb bajai vannak, minthogy elszakad egy kütyü vagy hogy mikor dugja be az apját egy otthonba, amikor nem akarja!

És hogy mi lesz utána az anyjával egyedül.

 

Már nem csak a fogmosás, a köhögés is hányingerbe csap át, agyaltam, mikor lenne a legjobb időpont kilépni ebből az egészből.

Esténként összekucorodva bámulok magam elé, nem járok sehová, idén egy babanézés, egy színház és egy nőgyógyász volt a programom. Lecsukom a gépet és elalvásig hasonfekve bámulom a párnát.

A hobbimban négyből négyet készítettem el ocsmányra, szétszedtem. Nem is okoz örömöt. Semmi.

A hónapban a kocsi semmibaja szerviz 150 000 forint. Az új ajtózár 100. A cica új hálója szintén 100. Nem 350 000 forint a sok, a fizetésemből nem jön ki!

Mindent szarul csinálok.

Kivéve a kollégáim szerint, akik az idióta éves kérdésekre, hogy milyen munkaerőnek tartanak, 100%-ban ötöst adtak. A szakmai mentorom 100%-ot a céljaimra.

Szerintem csak szeretnek.

Ennyi a jó.

 

 

komment

süti beállítások módosítása