HTML

Tavaszi karantén

2021.03.09. 10:54 :: Tobber

Ha tavaly március 12-én olyan sms jön, hogy holnaptól home office ÉS egy évvel később március 9-én tökéletesen egyedül vagyok az irodaépület száz fős emeletén, kuvvára beparáztam volna.
Kinyomtatom, amit fel kell adjak, megeszem a finom menzás kéttojásos rántottámat, ahogyan régen és hazamegyek a nap totális közepén.
A szomszédban van állateledeles, onnan viszek a cirmosnak valami finom tápot és póló-kissortban dolgozom tovább.
Soha nem hittem volna el, ha ezt valaki előre mondja.
Az egy másik élet volt.

komment

Tavaszi morzsák

2021.03.08. 15:08 :: Tobber

Beoltottak Astra Zeneca első körrel.

Egyik este 18:31-kor csörög a háziorvosom, hogy a tizes csomagolásból egy penicillinérzékeny miatt megmaradt egy adagjuk, sorban hívja a hatvan alatti egészséges listát, de senki nem vette fel (privát szám, csoda, hogy én felvettem). Odaérek-e úgy, hogy még fél órát várnom kell utána és hazaérek a kijárási tilalom előtt? Gyalog mentem, úgy siettem. Futottam, na, megoldottam. Másnap láz, azóta is néha fájó ízületek, ezek várható mellékhatások. A második várhatóan 4 hétre, pedig az új kutatások szerint 12 hétre jobb a hatékonysága.

Szüleim visszautasították a kínait, szerdán apu megy Pfizerre, Anyu elkíséri, hátha megkaphatja a vakcinát ő is.

---

Apu eljárt a privát bőrgyógyászomhoz, basaliomákat műtöttek le róla. Állítólag a gyerekkori napozás is lehet az oka, állandóan a mezőkön lógott a haverokkal. Kicsit megijedtem. Van sokféle betegségre hajlam a családban, de 99%-ban endokrin bajok. Bével megrendeltettem egy minőségi fényvédőt, jobban fogok figyelni. Napközben 10-20 percre, 1-1 telefonra ki szoktam ülni a napra a teraszra, pedig az is lehet veszélyes.

---

Itt olyan hétköznapi izgalmak vannak még, mint autó átiratás (eredetiségvizsgálat, törzskönyv, forgalmi, kötelező-casco törlés, új kötés). A kocsit hátul kicsit már meg is húzták állás közben, de elengedtem a témát, akkor meghúzták és kész. Az otthoni parkolásit nemtom még, mert egyelőre ingyenes (fun fact: egy utcával lejjebbtől fizetős, ezért az is kap ingyenes 2 000 ft-os parkolási engedélyt a közeli zónában (nem nagy, sajna), akihez kiszorulnak az ingyen parkolók).

Egyébként most sikerült kétszer úgy mennem a céghez, hogy ingyen parkoltam az utcán a méregdrága körzetben, szóval nekem bejön az ingyen parkolós vírusmegelőzés, nem találkozom csúcsidőben a metrón ÉS metrópótlón a tömeggel. (Ma nem írom le többet, hogy ingyen.)

A lényeg, hogy szép, erős, gyors autó, jó vezetni. Hétvégén Kócossal bementünk a városba sétálni három órát, mini idegenvezetést tartottam neki, szerintem sok izgalmat rejtenek a pesti öreg házak.

Aztán bekevertük a falam színét, néhány helyen javítani kell a festéket a nappaliban, hát az fél órás móka volt. De nem volt kedvünk felkenni, ráér.

---

Egy coachtanonc keres gyakorlásra alanyokat, jelentkeztem mára, van némi elakadásom, úgy érzem. Semmi drámai, csak izgalmas lenne tudni az okát.

---

És ha már elakadás: van értelme ismétlésként lentebbi szintű online nyelvtanfolyamra jelentkezni, mint amit már elvégeztem tavaly? Totál felejtem a nyelvtant, a fülem kettéáll és nem sikerül jól ragoznom bonyolultabb eseteket. Sőt.

---

Addig könyörögtem a szüleimnek, hogy rendeljenek házhoz a közeli kedvenc éttermükből az imádott csülökből, hogy fél év után rávették magukat.

Azóta heti kétszer onnan rendelik a menüt, meg disznótorost, meg borjúlábszárat. Fotózzák, küldik boldogan.

Hát miért kellett ennyit könyörögni? :D

---

Találkoztam Papírkutyákkal a játszón, Papírkutyus nagyon vagány mászókabajnok. Beszereztük a tavaszi kertészkedős alapokat az obiban, meg egy gyönyörű filodendront.

---

Nőnapra a kollégák videót készítettek, volt céges vezetős online beszélgetés a témában, a postás raffaellot adott az új hajvasalóm mellé. Amire még rá kéne érezni, vagy majd menni fog a hővédő sprayvel, ami úton van a desztvízzel együtt? Nehéz kérdések.

Nőnapon elgondolkozom, kik mutattak mintát az életemben. Anyu az elképesztő érdeklődésével, mindenről tudni akar, mindent megtanul, kipróbál, használja. Nagymamáim az értelmes és gondoskodó nők képével. Szomszéd néni, aki a világ természetességével élte a pörgős szingli életét. Már nem élő osztálytárs, aki mert bátran kiállni értünk, de közben bájos és szerethető harcos volt. Okos, olvasott, izgalmas nőkkel vagyok körülvéve a mindennapokban. Ki tudja, hány száz ember befolyásolja az életünket naponta…

komment

süti beállítások módosítása