HTML

Hétvége

2018.07.02. 14:53 :: Tobber

Szombaton lementünk (most épp családi) kerti partizni/babázni a Velencei-tóhoz. Én vittem a szüleimet, akik külön-külön is komoly Muppet-showt művelnek, de együtt rálicitálnak egymásra.

Főleg, hogy valami karambol miatt dugó volt az M7-esen. Minden szombat délelőtt ez van. Ki kell várni, aztán majd megindul. A dugófigyelőm így is 42 percre kalkulálta az érkezést Érdtől, szerintem nem rossz.

Erre apám mellettem dühöngött, hogy ő még sosem került dugóba itt (nyilván, kedd délben megy le a telekre, nem hétvégén), hülyék a kamionosok, a motorosok, meg a leállósávban elhajtók és nehogy beengedjek bárkit a felhajtósávról (de!), Anyu percenként frissítette az Útinformot(!!!!), hogy hőböröghessen, hány órakor volt a baleset, hány autó ment össze, mi a helyzet, ami semennyire nem lendítette előre a dugót, én meg csak üldögéltem ablakon kikönyökölve és élveztem a napsütést, a szellőt, meg hogy összevigyorgunk a szomszéd autósokkal: ez van.

És 40 perc alatt tényleg leértünk. Nem tudnak már kimozdítani a lelki egyensúlyomból...

A kapuban várt egyik unokatesóm a kétévessel, nagyon elérzékenyültem, mi vártuk itt a szülőket péntek délutánonként nagymamáék előtt, nagypapával az árokparton hülyéskedve. Negyven éve.

Kimondani is durva, mennyire régen volt.

Egyedül akartam kicsit kószálni a tó körül, felmenni az új kilátóba, enni egy túrógombócot a Halászcsárdában, inni egy kávét a kilátós teraszon, autókázni a nádasnál, de így szülőket kellett Pestre dobni, merthogy kezdődik a meccs.

Mindegy, megyek máskor.

Pedig a nyugdíjas diplomata rokonbácsi (84) annyira vicceseket sztorizott a kiküldetéseiről, a kubai nagykövetséges, rumivós történetein nagyon röhögtünk. Bírom a pasit, sztem élénkebb szellemileg, mint én. :D

Vasárnap meg összekaptam a külsőmet, meg éjjelre átjött Kócos, akibe szerelmes a cica, pontosabban a cipőjébe, azon fetrengett (a srácnak egy 30 kg-os kutyája van, azt érezhette?).

Olyan szép reggeli látvány egy fiatal, kockahasú férfi a nappalimban, amint körbeudvarolja a szép cica...

Elrohantam endokrinológiára munka előtt, mert az éves vizsgálaton a doki kitalálta, hogy gond lehet a pajzsmirigyemmel, nézessem meg. Felírtak kb. 20 összetevős vérvételt, terheléseseket, UH-t. Ezt állja a céges biztosításom, a mammográfiát, amit a nőgyógyász írt fel, azt nem. Még böngészem a szerződést, szerintem benne van a csomagban.

A hangulatjavítóról azonnal le akar állítani a doktornő, hát most melyik orvosnak higgyek? Inkább szeretnék neki.

komment

süti beállítások módosítása