HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Játék

2014.01.29. 16:26 :: Tobber

Feladok egy rejtvényt. Tessék megoldani.

Segítségül kizárólag a cégnél lévő váltócipő és esetlegesen egy útnyi taxi használható fel, vagy amit magammal cipelek egy női retikülben.

Adott a mai nap, leesett a hó. Végre, így március 15-e után.

A kérdés: Milyen ruhadarabokat vegyek fel?

Mai teendőim:

7:45 már beöltözve (12 nm) erkély hótlanítása, meleg ruha, de nem beleizzadós az elvárt

8:10 negyed óra gyalog a tömegközlekedés, hó van, csúszik és hideg, ehhez rozoga a térdem ma, meleg ruha, hótaposóhoz illő elvárt

8:26 bkv-n meleg, rámizzadó ruházat, ha túl melegen öltöztem

8:40 nyolc-tíz perc gyalog a cégig, rámizzadt ruhában, tehát ne fújja át a levegő

9-17 h cégnél irodista öltözék az elvárt, amibe nem illik a vastag pulcsi, bélelt nadrág és a hótaposó sem, csini szoknya elvárt, adott esetben vékony nadrág, de annak a szára felázik a hó-bkv-hó kombótól

17:10 trendi étteremben vacsora havernővel, ahová nem illik hótaposóban és hozzá nem illő irodista ruhában bemenni

18:30 húsz perc bkv és tizenöt perc gyaloglás a hidegben haza

Itt van lehetőség ruhacserére, következő tipp jöhet, ha:

20:00 erkélyről hólapátolás, esetleg ház elől, ha még senki, nyakig beöltözve

20:30 kocsiról hó eltakarítása, ne ázzon át a ruházat, a kilógó pörgősszoknya a kabát alatt, innen már nem mennék vissza a tetőtérbe:

21:10 25 fokban táncolás pár órát, ehhez kényelmes cipő, pörgősszoknya és laza felső dukál

23:30 körül autóval de mocsokizzadtan haza

Nos tehát, milyen ruhadarabokat vegyek fel, ha mindegyik terepviszonyhoz alkalmazkodnom kell? Szoknyát? Nadrágot? Cipőt, vagy hótaposót? Dzsekit vagy kabátot? Elegánsan-sportosan-meleg-rétegeset? Mindenhol öltözzek át vécében?

Tippeket a jobb oldali emailcímre várok! :D

komment

Testteszt

2014.01.29. 06:29 :: Tobber

Most tartok ott, hogy amikor este Cukorfalattal néztük egymást a falitükrömben, akkor tetszett a testem egy szál szűk farmerban és nyitott férfiingben...

 


How the female model wears the shirt

(A kép története itt, szerintem nem kirekesztően szexista, ám szép.)

komment

Ez is, az is

2014.01.28. 23:19 :: Tobber

Azt gondoltam, egyoldalúan követem Kovtama blogját, de örülök, hogy kölcsönösnek tűnik. :)

Ő az a nő, aki velem totál ellentétes életet él (családanya kemény élethelyzetekkel, kert és vidéki élet szerelmes és egészen más könyveket, lakberendezést, bármit is kedvel), mégis hiteles és szimpatikus a saját szép lelkével és világával nekem.

Felkért erre a játékra, örömmel:

1. Linkeld be azt az embert a blogodba, aki felkért a játékra.
2. Ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
3. Pécézz ki 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukon, hogy ők a kiválasztottak. (és reméld, hogy nem szakítják meg a játékot.:)

Íme néhány téma, amit talán eddig itt nem írtam magamról:

Mérhetetlen kultúrsznob bírok lenni, ha képzőművészetről, komolyzenéről, irodalomról, színházról van szó, csak a legigényesebbet, semmi musical vagy nem szépíró. (Filmet nem nézek, az abszolút nem érdekel.) A négyből az első három családi vonal, a színházmánia a családban az én generációmban jelenik meg először.
Nem dobálózom vele, csendben élvezem.
De... és itt a titkom: mióta újra van tévém, imádom az Éden Hotel szintű realityt, illetve a lakásban mindig található egy nagyjából friss hot! magazin. Hopsz.

Mérhetetlenül tudok/tudunk röhögni azokon az első generációs értelmiségieken, akik elfelejtik, honnan jöttek, és a bor- vagy sajtszakértelmükkel próbálnak asszimilálódni, sőt, kitűnni. Oh, és az órájuk/kanapéjuk ára általában meghaladja a havi jövedelmük, sőt, szüleik fél éves jövedelmének összegét. Hogy hány ilyennel kellett randiznom! Nem nyűgöz le, azonnal átlátni, hogy mit is akar leplezni egy nagy autóval, luxus nyaralással és csak szánalmassá válik. Vállalja, honnan jött, ki ő, az emberi tudás, az imponál, meséljen a kvantumfizikáról vagy Bosch korát (XV. század, elképesztő!) megelőző festészetéről. Az szórakoztat és még fel is néznék rá.

Sokan nem tudják, de szoktam a korosztályommal is randizni, hiába is talál meg az elmúlt években az érettségi körüli korosztály. :D

Nagyon szeretem Budapestet, olvasni a helytörténeti érdekességekről, nézegetni a házak homlokzatát, felismerni régi fényképek helyszínét egy-egy kanyarból, toronyrészletből, bújni a retro-, fotós-, elemző-, hírblogokat a témában.

Ha a lábamon nem múlna, minden nap sokat sportolnék, ez kell a lelki békémhez. A fájdalom nem igazán, így az utóbbi évben csak heti két-háromszor megyek le és lájtosabb két órákat táncolok, pár hónapja az összes fellépőruhámat visszaadtam, ne is csábítson már a színpad, a szereplés.

A főnökeimnek szinte semmit nem árulok el a magánéletemről. Bár én ismerem az övéket. Egyikkel nyolcadik éve dolgozom napi szinten együtt, mégsem tud egyetlen pasimról, arról, hogy imádok kötni-varrni, azon is elcsodálkoznak, ha sütök-főzök, pedig azt is szeretem. A táncról, koriról tudnak. Néha puhatolóznak, de nekem ez így marad munkatársi.

Bár azt hiszem, nőies nőnek számítok (nem hordom a legújabb, tiniknek kitalált divatot*, de koromnak megfelelően: szoknya-blézer-ruhák, feltűnő fülbevaló, láncok, minimálsmink nélkül kb. sehová, lapockáig érő haj, nagy mellek, lakkozott köröm, divatújságok, sorakozó magassarkú cipők, és mocsokul kihasználom a női adottságaimat, ha szórakoztat vagy szebb almát kapok a zöldségesnél), de a lelkem mélyén megmaradt egy darabka a szülei kötelezte rövid hajú, nadrágos, duci tízéves lányból, sokszor nehéz felfogni, hogy már huszonéve nem. Innen is eredő (már elmúlt) étkezési zavarokról írtam régebben.

*Ja de, az új magasszárú, hóbanjárásra vásárolt, eddig abban ugye ki nem próbált cipőm hasonlít Cukorfalat (fiatal és pasi!) bakancsára.

+1 Kovtamának: és irtó sokat vasalok, a varrás az egyik hobbim, elengedhetetlen sajna! :D

 

Nem szeretnék senkire írásterhet róni, akinek kedve van, írjon hasonlót, linkelhet is, vagy blogtalan olvasók listája jöhet privátban. :)

komment

Nemnem

2014.01.27. 16:36 :: Tobber

Dekára ugyanannyi voltam ma reggel, jól van.

Cserébe azóta lement fél kiló.

Adtam vért.

komment

süti beállítások módosítása