HTML

---

2012.02.26. 23:26 :: Tobber

Azta!

photo

http://www.flickr.com/photos/jessicasquiltingstudio/6324096958/in/photostream

 

komment

---

2012.02.26. 23:07 :: Tobber

Hű!

http://loveaffairwithmybrother.blogspot.com/2012/01/hopscotch-quilt.html

komment

---

2012.02.26. 21:41 :: Tobber

Morzsák:

- Visszatérő kulturális események, visszatérő ebédszünetezések TáncosTével, visszatérő kávézások, iszogatások, és nem utolsó sorban visszatérő bandázások.

- TCsV-vel még nem tisztáztunk mindent, de oldódik, végre sokat van itthon. És most láttam az új kocsiját, nagyon-nagyon szeretném már vezetni. Ő az, aki ha értemjön, már ül is át az anyósülésre, tudja, hogy imádom vezetni az autóit. Még pár hét és ezt is fogom!

- Sosem gondoltam, hogy egy japán ember szájából hallhatom a "pityókás" szót.

- Szerváltam két hatalmas szobanövényt, ha még nőnek picit, ki kell dobnom a kanapémat.

- Eszméletlenül jó a hajam, bár nem szelenagomez, nem farafószet, nem dzsoenkróford, de valahogy nagyon dögös hullámos. Mindig másképp sikerül behullámosítani.

- Őszhalántékkal megnehezedett a találkozás mindkettőnk igyekezete ellenére, ő vagy beteg, vagy konferenciázik, vagy külföldön tárgyal, vagy én vagyok tornákkal betáblázva. Kicsit elgondolkoztam némi kalandozáson. Eddig nem sok kedvem volt hozzá, de van egy fiatal pasi, aki évek óta nyomul és a napokban újrakezdte, meg egy szépséges pasi, akivel liezonoztam régebben és irogat, illetve van egy hűűűde típusú kollégám, aki viszont hűűűde családos, ő alapból kizárva, de mintha hájjal kenegetnének...

Egyelőre még nyugton vagyok, mert Őszhalánték minden tekintetben ideális, csak érne már rá.

- Gyúrok a biciklin, tegnap 8 km-t, ma 10 km-t tekertem le. Meg sem izzaszt, mert ellenállást még tilos rápakolnom. Nem is izomépítéshez kell, hanem hogy az ínpótlás szokja a sok hajlítást.

Még bedagad utána, de úgyis csizmás időszak van.
Azt mondják a régebben műtött tornatársaim, hogy kézzel kitapinthatóak a kapcsok. Hát, nekem ott még kemény duzzanat van, nem érzem.

komment

---

2012.02.24. 19:08 :: Tobber

Annyira, de annyira elmondhatatlanul boldog vagyok!!! :)))


Néha nevetek, néha pityergek az örömtől.

Gyerekkori heppem megfelelni mindenkinek, aki feladatot ad nekem, hogy dicséretet kapjak. Hisz apám poroszos nevelésének alapja volt, hogy nem dicsérünk még majd elbízza magát az egyébként jeles tanuló gyereke. El is érte, hogy sose legyek elégedett.

Ma munka előtt gyógytornán nagyjából sikerült kitornázni a vádli-hátsócomb között feszülő görcsöt, ami egy hete nem engedte teljesen kinyújtani a lábamat. Már csak a sípcsontom körüli hosszú duzzanatot kellene lejegelni hétvégén.

Gyógytorna után bementem a havi kontrollra a sebészemhez.

Megnézi, megforgatja, kiakasztgatja, tekergeti, hajlítgatja, nyomogatja a térdemet, majd azt mondja:

nagyon szép állapotban van a térdem már így négy hónappal a műtét után, remek.

De doktor úr, 7,5 hete volt a műtét!! :DDD

Hát ő ezt nem hiszi el.

Elnézést kér, de hát ez egy négy hónapja műtött szép állapotú térd! El sem hiszi, hogy idén vágott.

:))))))))))))

És igen és igen és igen!!! :))))

Mondom neki, hogy jó munkát végzett, de ő makacsul azt állítja, mindenkit ugyanúgy műt meg, ez az én érdemem, meg a hozzáállás, meg a torna, meg a genetika, meg minden.

Kb. 1,5-2 hónappal rövidült így le az átlagosan 7-8 hónapos rehabilitáció, a szokásosnál jóval hamarabb, augusztus-szeptember helyett már júliusban belemerülhetek a sportba, komolyan a táncba, akár fel is léphetek még nyáron.

Majdnem a nyakábaborultam örömömben.

Azt mondta, hogy ő nagyon ritkán látott ilyen szép gyógyulást, nem véletlenül tévedett a kétszer annyi időt tippelve.

Persze ettől még nem gyógyult oda minden a helyére, úgyhogy óvatosan, tilos a hirtelen mozgás, rotálás.

A fájás normális, lassan fog elmúlni.

És persze ne merjem abbahagyni a sok gyógytornát, ha táncolni szeretnék, kb. nyár közepére érem el a régi mozgásspektrumot, egyelőre biciklizni csak óvatosan és szobában, úszni még tilos, futni húsvét körül, a síelésről pedig az előző véleményétől eltérően majd beszélhetünk 3-4 hónap múlva, az még úgyis ráér télig.

Te jó ég, akkor mégsem tilt el végleg a síeléstől?

Mindent, de mindent megtettem amit ő és a gyógytornász mondott, úgy látszik, megvan az eredménye.

Ilyenkor még havi kontrollra kellene menni, de én simán ráérek két hónap múlva.

Ma végre át tudtam tekerni a biciklipedált teljesen, annyira hajlik a lábam. Elsőre 3 km-t mertem csak bicajozni, naponta növelem majd.

Maradok eminens betege, köszi doktor úr, köszi gyógytornászlány!

komment

---

2012.02.23. 12:05 :: Tobber

Kicsi a világ. A mellettem tornázó pasi telekszomszédja apu unokatesójának. Ismeri a gyerekeket, a 13 unokát, apám faluját.

Kinyitom a heti bulvársajtót, két gyerek fotója néz szembe velem, rájuk vigyáztam 12-13 éve elég sokat. Egész nagy melákok lettek. És normálisnak tűntek, pedig első szitteléseim egyike voltak.

És megvalósulhat egy régi vágyam. Újra Újlipótvárosba költözhetek.

Hehe.

komment

---

2012.02.21. 13:21 :: Tobber

Finom muszakát betömtem, megint ez jön:

http://www.nosalty.hu/recept/toltott-padlizsan-6-fustolt-tarjas

Nem diétás, mert még fáj a fejem, addig eszem, irtó laktató és nagyon nyami!

Bekerül a recepteskönyvembe.

És ha egyszer errejárna egy aranyhal és csak egyet kérhetnék, nem tudnék dönteni, hogy a hányingert szüntesse már meg (ez független a kajától), vagy hogy legalább néha-néha ne ébredjek fel az éjszaka közepén a váratlan fájdalomtól. Kialvatlan vagyok ettől...

A szobabicaj nem megy, annyira még nem hajlik be a lábam, ma megint megpróbálom a gyógytornász iránymutatásával, hátha.

A gyógytorna még mindig jó. A lányka kemény, de vicces, a bordásfal-sorstársakkal végig beszélgetünk, gyorsabban elmegy az idő. Meg bíztató, hogy a legtöbbnél nekem jobban megy, kevésbé fáj, pedig én vagyok a legfrissebb műtött.

Juj, nagyon fáj sokaknak, főleg a csonthártya amit megtépünk minden tornán, meg a gyakorlatok megfeszítik a kapcsok körül, meg a fel-felszakadó letapadások, a csontbafúrt lukak sem gyógyulnak hamar, ez az időjárás sem tesz jót állítólag a gyulladásos betegeknek.
Az meg gyulladni fog pár hónapig, amíg szépen helyrekerül minden. És már csak harmadöklömnyi a bemélyedés a combizmom helyén, bíztató.
Nézegetem a neten, hihetetlen a szervezet, a beültetett szalagot mostanra már be is fonta erecskékkel, van benne-körülötte vérellátás. Izgalmas. :)

Közben beindult a szociális életem, élvezem, csak még nem sok erőm van hozzá. De kafa!

komment

süti beállítások módosítása