HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

---

2012.05.31. 18:09 :: Tobber

Nagyon sok impulzus ér, amit szeretek, de néha nagyon sok.

Nagyjából olyan, mintha egy kocsma közepén dolgoznék, non-stop pofáznak, telefonálnak, röhigcsélnek, engem be akarnak vonni, mintha egy ingyen szórakoztató asztal lennék, és sokszor egy mondatot nem bírok elolvasni, nemhogy gondolkodni rajta, és még hatan közbe is szólnak. Ma úgy a tizedik "mi baj van" kérdés (értsd nem nézek fel, hanem gépelek tovább, kétszer annyi munkát végzek, Kolleginát is helyettesítem) után közel jártam egy kiabáláshoz, de csak mosolyogva tájékoztattam őket, hogy dolgoznék és nem könnyíti meg, ha közbeszólogatnak, amikor szimultán 7-8 dologra kell koncentrálni.

Aztán a HR megint próbálkozik ránksózni a saját feladatukat, de úgy kértek meg, hogy még egy légyszíves sem volt az emailben, és nagyjából nem adtak meg semmi infót, csak hogy szervezzek le x emberrel interjút. Hogy milyen pozira, mennyi időre, kivel és miért én, azt nem tudom, és nem vagyok az asszisztensük.

Most komolyan örülök, hogy Kollegina tegnap egyet(!) hányt - semmi baja gyerekkel otthon van*, mert ő nagyon lecsap minden egyes nemgépelős percemre, amikor mondjuk végiggondolnék valami bonyolultabbat és csak nézem a monitort. És bizony, amint nem kattog a billentyű, akkor jön a vadidegen gyerekének osztálytársának a nemtommilyen betegsége, meg sok felesleges téma. Képtelenség itt koncentrálni, persze az eredményt 100%-osra és mihamarabb kérik.

Ma az épület másik végében hagytak valamit, majd idejöttek szólni nekem, hogy elmehetek érte, végeztek. Ezzel az erővel nem lehetett volna idehozni? :S

Komolyan, nekem ez a munkám nehézsége, hogy kizárni a világot, de ha kizárom, akkor erőszakosan be akarnak törni oda, képtelenség felfogni, ha valaki gépel, akkor nem szekálom, hogy mi van, hogy nem sztorizok amikor pofákat vág, ha meg megkérem, hogy menjen dolgára, akkor na ennek ma rossz a kedve kommenttel húz el és visszajön egy óra múlva, hogy jobb-e a kedvem...

Ettől lesz rosszabb.

És igen, a kollégáim nagyrészét nagyon szeretem, ők is engem, de én itt nem trécsközpont lennék.

* Nem a gyerek rosszullétének örülök, hanem hogy eggyel kevesebb az inger. De szombaton már mehet egy sportversenyre. Akkor most minek vannak otthon?

komment

---

2012.05.29. 11:41 :: Tobber

Pünkösdi hétvége:

Tavaly is pont ezekben a napokban volt hűvösebb, akkor lementünk, de most a telkünkre szerveződő napozós-strandolásos hétvégét kisebb programokra bontva áttettük a fővárosba.

Egy váratlanul érkezett fellépést úgyis el kellett vállalni a többieknek (már aki ott táncol) szombatra, így kényelmesebb.

Pénteken rendhagyó torna volt, délután és csak a mi csapatunk maradt a sportcsarnokban. Amíg a tornász kiment új beteget fogadni, addig mi szépen elbújtunk előle az egyetlen hátsó helyiségben, töküres csarnokra ért vissza. Kaptunk is érte, meg azért is, mert többet kommentálgattuk egymást mint a tornára koncentráltunk volna... :) Mindenki hullafáradt volt. És kaptam puszit az egyik fiútól. (Jó, ez ott vicces volt.)

Aztán elmentem táncot próbálgatni (eddig engedélyezve volt 10-15 perc, most épp tiltott de jól voltam), egész szépen megyeget, egyre többet, de még semmi felugrós, rotálós és a stílusom is elég robotos óvatos még.

Felköszöntöttem 20éves anyukáját (korban közelebb van hozzám mint a fia), aztán TCsV és 20 éves szórakoztatott, konkurens tánccsoport haverral nadrágon dobszólóztunk pörgősebb daloknál (ahol ugye nem táncolhatok).

Szombaton reggel kinyitottam az ajtót és ott találtam Anyu szeretetcsomagját, tele padlizsánkrémmel, almáspitével, törökszekfűvel, apu s.k. béliszével, utikönyvvel a nyaralásomhoz, új sótartókkal, a vitaminjaimmal, aprósággal. :) Meg a megérkezett csomaggal, egyik kézimunkás havernővel mindig küldünk egymás születésnapjára pár szép sort meg 2-3 saját készítésű ajándékot. Meghatódtam, csodaszép dolgokat küldött idén is! :)

Aztán szeretnék elnézést kérni az OBI vásárlóitól, ha nem találtak M4-es horganyzott anyacsavart, mindet felvásároltam.

Aztán elmentem egy kreatív tanfolyamra, ahol egy még nem ismert technikát sajátítottunk el (azaz én már próbáltam kitalálni, de otthon nehezen ment).
Mennyi az esélye annak, hogy a sok budapesti foltos bolt közül ugyanabból a kb. 1000 féle anyagot tartó boltocskából sikerül ugyanazt a színű/mintájú anyagot kiválasztanunk és vinnünk a tanárral?

Az elkészült ékszereket már fel is vettem, azzal mentem egy gyors ebédre, majd bandázni, majd megnézni a fellépését a csoportomnak, amiből semmit nem láttam, mert inkább bébiszitteltem az egyik lány kisfiát. Akivel összeragadtunk, utána a cukrászdában is én szórakoztattam.

Este TCsV főzött nekünk és már szűkebb körben bandázgattunk nála hajnalig.

Adtam magamnak egy fél nap alvást, délután ébredtem, négykor másztam ki az ágyból. Végre.

Jártam művházban, ahol életem legfinomabb fasírtos zsemléjét ettem.

Aztán őőőő nem volt kedvem szocializálódni többet hiába jelenktezett be kétóránként TáncosTé, a kedvem sem tökéletes, meg az állkapcsom vetekedve fájdogál a lábammal, úgyhogy szépen fekve befejeztem egy kis kötést, egy ékszerszettet és egy hímzést, amit dobozra is applikáltam, rendet raktam a cérnáim között...

Ma már tornával és felpörögve indult a nap! :)

komment

süti beállítások módosítása