HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

---

2011.11.26. 23:24 :: Tobber

Úgy érzem, elárultam Anyut. És ez nem hagy nyugodni.

Anyu segíteni akar a hitelemben. Évek óta rágja apu fülét a témával, hogy a félretett pénzük nagyrészét adják oda, hogy kifizessem a banki tartozásomat.

És tudom, hogy sokat veszekednek emiatt.

És a legidegölőbb, hogy ilyenkor nekemtámadnak, hogy én mondjam meg, mi legyen.

Nem tudom. Ha megerőltetem magamat, akkor tudom fizetni egyelőre (azon kevesek közé tartozom, akiknek volt annyi józan eszük, hogy forintban vettem fel és hogy csak akkora lakást vettem, amekkorát megengedhetek magamnak), hónapok óta turkálóból öltözöm, nem járok el az éjszakába, meggondolom, hogy a méregdrága menzánkon eszem vagy egy vajaskiflit ebédelek inkább. Két luxusom maradt: ha már nagyon sajog a csontom, akkor taxival megyek haza, illetve kéthavonta a takarítónő, mert asszem az átlagnál jobban szeretem a tisztaságot és ebben sokat segít, főleg mióta rokkant vagyok.

Cigi a mértékegységem: más dohányzik, egy hazataxizás 3 doboz cigi, a takarítónő kb. egy karton cigi, sztem egy dohányos nagyobb luxusköltést enged magának.

De nem vagyok megszorulva. Akkor a prémiumomból nem varrógépet, hajvasalót vettem volna, plusz még a gyógytornász-buli sem olcsó, de megengedem magamnak...

És nem akarom én megmondani, hogy bizonytalan gazdaságú országban két nyugdíjas nekemadja a pénzét. Nem tudjuk, mit hoz a közeljövő, de semmi fényes nem látszik. (Felhívna valaki, aki a fideszre szavazott? Elárulná, hogy még mindig komolyan gondolja-e?)

És ma a szépséges bunkózása után egy órával apám megint nekemszegezte a kérdést, hogy mit tegyenek. És azt mondtam, hogy nem akarom elvenni az ő megtakarításukat.

És ezzel elárultam Anyut, meg a harcot, amit otthon folytatott. És apu most felhasználja ellene, pedig annyit küzdött nekem.

Lelkiismeretfurdalásom van. De nem jöhettem ki jól, vagy nekik bizonytalanabb az anyagi helyzetük, vagy Anyut árulom el.

Hálátlan vagyok. Tudom.

komment

---

2011.11.26. 20:00 :: Tobber

Ma apám tökéletesen felcseszte az idegeimet egy perc alatt, mindig megtudom, hogy én csak hülye lehetek, két percen belül már remegtem és sírtam. Pedig tudtam, hogy igazam van. De nem adtam meg neki az örömöt, hogy lássa a kiborulásomat.

Téligumit kicseréltettük, jártunk nagycsaládi partin, ahol a keresztfiam vitte a prímet, Nagyikához felugrottunk kicsit, megint abszurd poénjai voltak, nem lehet nem röhögni rajta, majd tecsó pár téli alapholmihoz, Szomi kicsit szerelmes belém, de ezen hangosan röhögtem, estére még pár varrnivalót kitaláltam, ha már hiperszupercsoda varrógépet vettem a prémiumomból.

És kényszerű döntést hoztam (majd még visszavonom magamat ismerve):

Elmegyek az orvosomhoz megbeszélni az újabb térdműtétet.

Kifizetek 6-8 hét taxizást a céghez és haza*, kb. annyira jövök ki, mint táppénzzel veszítenék, viszont féltem a munkámat.

Mankózni a téli fagyban, kertvárosi el nem takarított járdákon izgi lesz, majd meglátom.

*Aki tudna jó magántaxist ajánlani, akit lefoglalhatok ennyi időre minden hétköznap reggel nyolckor és öt felé, az szóljon légyszi!

komment

---

2011.11.25. 19:13 :: Tobber

komment

---

2011.11.25. 14:13 :: Tobber

Tudom, hogy a munkám része lett a lelki tanácsadás, akárhogyis.

Ma egy tökös-csinos bő negyvenes kollegina szomorkodott nekem, hogy nem tetszik magának a tükörben, amikor belenéz reggelente. Ha dicsérem, nyalizásnak tűnik, pedig dögös csaj.

Egy pasikolléga  csak nekem elárulta, hogy csalja a feleségét, nem tudja mi legyen. Az első mondatom, hogy ne mondja el otthon. De már elmondta. És most nem érti, hogy miért van otthon dráma. És nem tudja, mit tegyen. Tudom, mit fog dönteni, de nem dolgom beleszólni. Szorítok nekik.

komment

---

2011.11.25. 14:11 :: Tobber

Unokatesómmal nosztalgiáztunk.

Én biztosan emlékszem, hogy ő volt gyerekkorunkban a bezzeg gyerek. Ő meg határozottan állítja, hogy én. (Az tuti, hogy nem az öccse. :D)

Ő négy évvel idősebb, bezzeg ő már bonyolultat is tudott kötni, hímezni. Bezzeg ő jó angolból (amiből 15 évesen nyelvvizsgáztam le, nem kellett órára sem járnom tovább, na mindegy), bezzeg ő fuvolázott (én az ország legprofibb népiegyüttesének utánpótlásában zenéltem évekig), bezzeg ő jogra járt (két közgazdászdiplomám van, az tényleg nem ér annyit :) ).

Ő arra emlékszik, hogy én zseni voltam matekból, meg hogy mennyi könyvet elolvastam, mindig velem piszkálták, hogy én vagyok a bezzeg.

És nekem a szüleim mindig hoztak a nagymamáékhoz túró rudit, amit persze ők is kaptak tőlük, de otthon sosem.

Hát igen, a gyerekkori bezzegek mély nyomot hagynak az emberben…

komment

---

2011.11.25. 13:48 :: Tobber

És akkor Őszhalánték tőle szokatlan módon hülye volt (azóta elnézést kért), én meg türelmetlen a térdfájás miatt, úgyhogy tegnap nem randiztunk. A tökéletes dramaturgiai érzékkel megáldott Ba ekkor jelentkezett, hogy hazavigyen-e.

Megkértem rá. Nem jött föl, nem láttam jópár hete és nem is akarok semmit, de ez most jólesett. Végülis szép lassan így meghálálja a sok neki főzött ételt. :)

komment

---

2011.11.22. 22:32 :: Tobber

Ja, egy ideje van új pasi az életemben: a keresztfiam. Lassan egy éves lesz, és egy kuncogó golyó az egész kölyök. Tegnap megpróbáltunk az anyjával nyugiban beszélgetni, dehát ezt így öten, szűkkörben sem sikerült. Mindegy, szombaton nagycsaládi evészet, jövő hétvégén Mikulás-buli lesz, jönnek.

Jé, mennyi időt vett el eddig a tánc!

komment

---

2011.11.22. 22:26 :: Tobber

Este összefutottam Ba ezer éves cimborájával. Hosszasan kifejtette, hogy mennyire igazam van, Ba töketlen. És nem bír dönteni, de akkor is rossz döntéseket hoz. És hogy csődbe viszi saját magát pár hónap alatt.

Én megmondtam negyed éve!* :)

Ba egyébként hivogat, hogy segít bevásárolni, meg hazavinni, meg kérhetek bármit.

Na igen.

Na nem.

Jelenleg tisztára pucolt palettával várom, hogy Őszhalánték meggyógyuljon.

 

*Igen, beszéltem vele. Nem, nem lehet vele beszélni.

komment

---

2011.11.22. 22:18 :: Tobber

Hát akkor belefogok. Amikor nincs szellemi energiám kreatívkodni, vagy épp beszélgetek másokkal, akkor is járjon a kezem.

És tonna alapanyag kell hozzá. És félszemmel is megcsinálom, nem kell a mintára figyelni. Csak 3-4 év kell hozzá. Szorítsatok.

A megígért tárgyakat készítem közben, meg a harmincas elképzeléslistám is fogy-szaporodik napról napra.

Igen-igen. Kicsit lassan gyógyulok. :D

komment

---

2011.11.21. 09:57 :: Tobber

De téééényleg van olyan vezető beosztású, diplomás, jócsaládból származó bő harmincas, értelmiségi férfi, aki SOHA nem használ óvszert, miközben bevallottan rendszeresen csalta az egyik volt barátnőjét?

Szegény exnői, szép kis tenyészetek lehetnek bennük. :(

komment

süti beállítások módosítása