HTML

---

2011.07.12. 13:27 :: Tobber

Állandó gondom az erkélyem otthonossá tétele. Szép nagy, bár aránytalanul hosszúkás, álomszép a kilátás hosszú fasorokra, a budai hegyekre, egyik része téglakorlátos, nem látnak be, a másik fele csőkorlátos, ott kukkolhatom az utcát, a sétáló embereket, sünöket, a szomszéd szettert. Kint egy összecsukható nagy asztal, két napozószék, de olyan üres mégis.

Nem kedélyes az erkély. A fala tégla, csini. Nagy üvegfelületek, belátni a lakásba, hangulatos. Még Ba-val felszereltettem egy szép lámpát, vidám.

De.

Textíliák eláznak, a minilakásomban pedig bent nem tudom tárolni azokat. Gondoltam már tárolóládákra, de 30 000 Ft-nál kezdődnek, és attól még a párnák-takarók beszívják a levegő nedvességét.

Aztán a növények. Napfelkeltekor odakacsint az első napsugár, majd egy nukleáris bomba fényével süt oda késő estig, hozzá jó huzatos is a terasz, ott aztán minden kiszárad, kiég, idén eddig egy óriás petúnia, egy bukszus, pillangóvirágok (pedig olyan szépen kezdtek virágozni), estikék mentek tönkre. Még a pampa(!)füvem is kiég, akárhogy locsolom. Elutazom két napra és elszárad. A sziklakerti növényeim élvezik egyedül ott, még csuda virágokat is hoznak, meg a tiszafám, ami tavasszal hoz bogyókat, kicsit meg van ott zavarodva. Most még büdöskével kísérletezem, de nemigazán szereti. Ez ugye édeskevés...
Próbálok egyforma, dombormintás cserepekbe ültetni, így kellemesebb az összhatás.

A hangulatvilágítás négy óriási üveg-bádog gyertyatartó, azt nagyon eltaláltam.

Nézegetem Dekorella, Mira, vagy Anzouya , sokak gyűjteményeit, sokat lementek, több könyvem is ad tippeket.

De mindhez sok növény, sok textil kellene, ami ott nem jön össze! :(( Kreatívkodni kéne, vízálló anyagokból, színes mintákkal. A dekorgumi és az igazán szép mintájú viaszkosvászon mozgat most meg, de nem jut eszembe semmi, ami ne lenne hótgiccses.

Jó lenne a hosszúkás erkély egyik végébe egy 120x200-as óriási emelvény, amire ki is lehet feküdni, lehet benne tárolni a lapátkákat, tápokat, cserepeket, de az nagyon drága lenne...

Vagy legalább a lakásban ki lehetne alakítani egy kuckót, ahol sok párnával komfortossá tennék egy részt, ahonnan látszana is a naplemente. De az ablak közelébe ilyen nem fér. Aki ismeri a lakásomat, adjon már tippeket!! :)

komment

süti beállítások módosítása