HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Puha, meleg kuckó

2010.03.23. 13:14 :: Tobber

A lakásom. Öt éve épült, ideje kifestetni, átrendezni.

De ötletem sincs, milyen stílusra.

Napfényes.

Világos kőrisparkettám van. Gyönyörű és nagyítja a teret és egy vagyonba került, nem cseréltetném ki. Átpácoltatni sincsen kedvem.

A bútorok nagyrésze adott. Középbarnára pácolt amerikai konyha fémszínű konyhai eszközökkel, meleg faszínű könyvespolc, számítógépes szekrény, lehajtható étkezőasztal.

Változtatható színű kanapé, jelenleg drapp. Szeretem, nem kell lecserélni.

Adott egy terméskő falam, néhány fenyő színű bútor is. És nagy zöld növények.

A lámpák fekete kovácsoltvas-szerűek.

Azt tudom, miket nem szeretnék. Nem szeretem a sok dísztárgyat, a zsúfolt, fülledt tereket, csak a kevés csetreszes szobát, az lehet kuckós.
A másnál tetsző provance-i nálam cukorszirup a köbön, a minimál a másik véglet. Népies kizárva, sötét színű vagy antik bútorok pláne, rossz kedvre hangolnak.
Puha, otthonos, természetes anyagú, nagyon meleg hatású szobákat szeretnék, sok színnel, vidámsággal.
Ne legyenek éles sarkok, hajlamos vagyok mindennek nekimenni félálomban szemüveg nélkül, most épp a hajlatomban van egy tenyérnyi kék folt, lövésem sincsen hogyan szereztem.
És ne legyenek fehérek a falak, az gyerekkorom szegénységét juttatja eszembe, befejezetlennek, olcsónak érzem, esetleg tapétán tudnám elképzelni csak ezt a színt.
Legyen könnyen tisztítható a lakás, így a rusztikus fa, textil, függöny elfelejtve. Jelenleg nincs is függönyöm, minek. Befelé nem látnak, kifelé miért venné el a kilátás egy részét.

Nézegetek kaspókat, a sok növényem jobban mutatna abban, de ezek a nagyok min. 8-10 000 Ft darabja, ennyim nincsen.

Marad a szoba átfestése, átszínezése akár sötét színűre, amihez megy ez a sok fa, kő, növény. Színes, harsány legyen, vagy elegánsabb szürke, esetleg tapéta mintával?

Ötleteket, fotókat szívesen látok! :)

Ez tetszik, de kicsit unalmas:

--

 

komment

süti beállítások módosítása