HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Faszvagyokfaszvagyokfaszvagyok

2019.11.29. 17:02 :: Tobber

Beiratkoztam a B1.3. szintre.

Már most szorongok rajta! :D

Nincs is időm, ma is túlórázom még, szóval csak a hétvégit mertem bevállalni, nem is emlékszem már semmire, legalább egy hetet rá kell szánjak reggeltől estig a szabimból a tanulásra, heti négy óra egyben, leckék, gyakorlás, tanulás ezerrel, áááá! :D

Áprilisra el akarok jutni a B2 szint legelejére (azt nem merem ígérni magamnak sem, hogy majd belekezdek-e) és a spanyol nyelvvizsgának neki szeretnék feküdni jövőre.

Elég nagy motiváció?

 

komment

Faszvagyokfaszvagyokfaszvagyok!

2019.11.29. 16:34 :: Tobber

Beiratkoztam a B1.3. szintre.

Már most szorongok rajta! :D

Nincs is időm, ma is túlórázom még, szóval csak a hétvégit mertem bevállalni, nem is emlékszem már semmire, legalább egy hetet rá kell szánjak reggeltől estig a szabimból a tanulásra, heti négy óra egyben, leckék, gyakorlás, tanulás ezerrel, áááá!

:D

Áprilisra el akarok jutni a B2 szint legelejére (azt nem merem ígérni magamnak sem, hogy majd belekezdek-e) és a spanyol nyelvvizsgának neki szeretnék feküdni jövőre.

Elég nagy motiváció?

komment

Black friday

2019.11.28. 17:03 :: Tobber

Nem a black fridayt kell elítélni, meg a cégeket, akik ebben hasznot látnak, kapitalizmus van.

A nem tudatos vásárló a hülye, ha nem racionálisan költ. De még őt sem, mindenki csináljon, amit akar.

Hát ennyi röviden, hosszabban meg 12 000 Ft-tal olcsóbb a nyelvtanfolyamom, ha black fridaykor fizetem be. Gőzölő, ételpároló, ha nekem megéri, akkor veszek, figyelem az árakat két hónapja.

Már ha marad pénzem:

Az október közepi céges búcsúajándékot még öten nem fizették ki, 5 000 Ft. Még régebbivel is lóg 1-2 ember. Vettem a kollégáknak színházjegyet, 23 400 Ft, "utalnak azonnal". Azóta sem. Vettem búcsúajándékot jövő hétre, 20 000 Ft. Majd(!) megadja mindenki.

Egy másik cégünknél dolgozó srác szétégette a céges laminálónkat, majd bocsi és elsétált: könyvelőnk szerint vegyek újat saját pénzből, majd a cég megadja.

Hát nem tudom, ti hogyan álltok hó végén, nekem már a fenti kb. 50 000 Ft is kurvára hiányzik!!!!

Meg a karácsony aggaszt, négy gyerek van a családban, egyik évek óta ruhautalványt kap, mert azt kér, mindig egyeztetve vele, épp hol menő a tinidivat. Keresztgyerek ásványutalványt, amit velem(!) válthat be valamelyik börzén, mert akkor biztosítottam némi közös időt is vele. Két nagyon kicsinek majd anyjukkal egyeztetek, de mivel gazdag család, megvan mindenük négy példányban, kacatokhoz meg kicsi a lakás, inkább megbeszélem.

Felnőttekkel nem adunk semmit, a szüleimnek szoktam hangversenyekre, koncertekre jegyeket, meg Anyuval csapunk egy nagy csavargást a plázában és kérhet bármit. Az ékszerekészleteit kéne feldobnunk idén.

Macska. Jó, úgyis kapni fog valami finomat. A játékokhoz nagyon Maugli, enni szeret, de a tápjával szigorú vagyok alapesetben. Meg valami kényelmes fekvőhely sem ártana (az előző megvásároltba csak vadászni jár be. Persze az is jó)...

Kócosnak már megvan, Bével megyegyeztünk valami színházban. Cimbikkel szerencsére nincsen ilyen. Idén még főzünk egyet, táncolunk egyet (ők kettőt, de elvi aggályaim vannak :D), 1-2 társasozás, és végre vége az évnek. Szilveszterre már lestoppolt Kócos, utána még pár nap szabi. Ha végül jelentkezem a nyelvtanfolyamra (nem biztos), akkor arra 4-5 nap intenzív tanulás rámfér, sokat felejtettem.

komment

Morzsák

2019.11.26. 15:36 :: Tobber

Este annyira fájt a fejem, hogy erőtlenül feküdtem órákig a párnámra borulva.

Fogat mosni is alig bírtam kicsoszogni. :(

A macska nem szokta meg, hogy este ekkora nyugi van, ezért ő kezdett nagyelőadásba valami irtó fontos dologról az ágyam mellett (nem engedem fel az ágyra!), aztán csapkodta kicsit a szekrényajtót az ágy mellett, majd kipakolta egy fiókomból a ruhákat. Kértem, hogy halkan csinálja.

Tegnap a tárcám volt leborulva, szanaszét a kártyáim, meg a csap lefolyója kiszedve, abban turkálgatott.

Csillogó fülbevaló nem maradhat a helyén, ha ő arrajár.

Azért szeretem. :D

Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, mióta velem lakik a macsek. Igaz lehet, hogy hat a lélekre a jelenléte, kedvessége, meg az egészséges énközpontú leszaromsága...

---

Ha már rongy a fejem, legalább szépen kisminkeltem magamat. Dicsérik is a folyosón ezerrel.

---

December elsején kezdek hivatalosan a Monstre Projektben, de már vannak feladataim. Szerintem több köszönömöt és dicsérő szót kaptam ezalatt a projektvezetőtől (ex-rotációs főnökömtől), mint a Nagyfőnökömtől két év alatt.

Szerintem baromság nem visszajelezni egy dolgozónak, hogy akkor majd jobban igyekszik.

Épp fordítva.

(Igaz, múlt héten egy vidéki középvezető idejött, hogy most ad nekem egy negatív kritikát: nincsen szabad tárgyaló az épületünkben.

Hát, még csak facility-s sem vagyok, de nincs is jogom emeletet húzni a házra, meg hát mi a fax közöm van nekem ehhez... Középsőujj.)

---

Felmondott az egyik szépreményű liebling üdvöskénk és senki(!) nem jelentkezett a pozícióra. Győzködöm az egyik aljamunkát végző kis kedvencemet, hogy pályázza meg. Így azért elég nagy az esélye, hátha.

komment

Céltudatosság

2019.11.25. 15:40 :: Tobber

Volt időm hajnalban agyalni, ha már felriadtam a fejfájásomra.

Sosem tartottam magamat céltudatosnak.

De ha végiggondolom, majdnem minden elképzelésemet sikerült végigvinni.

Szóval akár hátradőlhetnék és élvezhetném. :)

komment

Morzsák

2019.11.25. 11:42 :: Tobber

Eladó egy vadregényes kertes házikó az utcánkban.

Egy überkedves mininéni lakott benne. Öreg volt, picike, mindenkivel leállt csacsogni.

Ha termett valami a kiskertben, azonnal ajánlgatta.

Mindig beszélt a férjéről, repülőgépmérnök volt. Büszke volt rá, így pozícionálta magát is. Gyerekek szerteszét a világban, ő egyedül.

Gondolom, hogy meghalt szegény, rég nem láttam, a házat meghirdették. A fotókon egy hetvenes-nyolcvanas évek óta ki sem festett, hengermintázott falú lakás, 40 éves bútorok, öreg csillár, megkopott fekete-fehér családi portré az ágy fölött.

Felújításra szorul minden. Így 80 millióért hirdetik.

Nincsen ma repülőgépmérnök, aki meg tudná fizetni.

---

Két hetes múlt a fejfájásom, lassan ünneplünk.

---

A hétvége legflowbb pillanata, amikor a hűségkártyáim vonalkódját beolvasom a telefonomba.

---

Néha felmerül a gyanú, hogy Pintér Béla szórakozik velünk. De vicces legalább.

---

Van már színházjegyünk jövőre is, beszerveztünk még egy hétvégét a kreatív lányokkal idénre, telik a naptáram erősen, nomeg a három hét szabi alatt jó lenne utazgatni kicsit. Kinéztem megint egy várost, ahová elugranék egy napra repülővel. Marha fárasztó, de engem ez szórakoztat és még sosem utaztam egy napon Boeinggel és Airbusszal is.

komment

süti beállítások módosítása