HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Snitt

2019.10.31. 12:03 :: Tobber

Tegnap éjjel hazavitt egyik kolléganőm a bisztróban iszogatás után. Ültünk ott huszan, akik valaha egy célért dolgoztunk, ebből hárman maradtunk meg a régi cégnél. :(

Jó volt velük, már lebeszéltük a következőt.

Megkörnyékezett két vezető, hogy javasolnám-e Kolleginát egy pozira, határozottan igen, de hogy elvállalja-e ő, aki utálja a változást… Hááát.

Mától sok-sok egyedüllétes énidő. Este bevásárolok, epilálok, aztán csak kreatívkodás-olvasás-alvás. Végre.

Szombaton elugrunk TCsV-vel egy éttermet kipróbálni, délután játszunk egyet a cimbikkel, aztán vissza a kis nyugalom szigete lakásomba. El vagyok maradva a tervekkel.

Hétfőn csak mozgás, kedden elvisszük a cicám anyukáját dokihoz a megmentős lánnyal, neki nincs autója, a macsek meg köhög. Szerdán Kócos, aki sajna ma elutazik, alig látjuk egymást. Csütörtökön irány a világ vége, csak miénk a ház, flow, nevetés meg minden.

komment

Neked mi a biztonsági ételed?

2019.10.30. 16:27 :: Tobber

Neked mi a biztonsági ételed? :)

Tuti mindenkinek van olyan, amit gyorsan megfőz/megrendel, és sosem fáj tőle a gyomra, laktatja, de nem nehezedik el, stbstb.

Nekem ez a nettó 3 perc ráfordításos étel a Barilla üveges paradicsomszósza (tartósítószermentes, mindenmentes, 60 kcal egy deci, van kétdecis kiszerelésben, és nem pancsolom össze a konyhát, mint ha magam dobnám össze), fokhagyma, akár kicsi kolbász alá, durumtészta, max. 1-2 szelet lapkasajt (utánom a szagos sajtokat).

Nem egy ótküzin, de mindig tökéletes a maga egyszerűségében.

Vennem is kell, akármennyit hazacipelek, megeszem.
Pastasauce Basilico

komment

Énidő

2019.10.30. 16:14 :: Tobber

Annyi énidőt szánok a hobbikra és kultúrára, hogy a befordulós énidőm elmarad. :D

Elhatároztam, hogy a workshopunk után pár hétig nyugi. A város úgyis őrület lesz, a környékem három fő bevásárlóközponttal két hónapon keresztül alkalmatlan közlekedésre. Én meg kialvatlan vagyok, sosem készülök a karácsonyra, dekorálni meg a macska miatt nem fogok, és le vagyok maradva vagy tíz könyvvel és két hónap Forbes-szal.

És három új kreatív hobbit is kitaláltam, nézegetem a metrón az oktatóvideókat, tudok mindent, csak lenne rájuk időm.

És akkor szembejön egy új tanfolyam, amire be KELLETT jelentkezzek még novemberre, szóval ez nem jött össze!

:D

Felment talán, hogy az egyik új hobbihoz kapcsolódik.

Na mindegy, ma iszunk, búcsúzunk, aztán a tervezett éjjeli tánc helyett szépen bedőlök az ágyba, a holnapot meg kihúzom valahogyan. Megpróbálok maximum 5-6 feladatot meghagyni jövő hétre, mindent be kellene fejeznem ezerrel. Olyan tempóban ömlenek be az új feladatok, nem fogom másképp bírni.

komment

Morzsák

2019.10.29. 13:09 :: Tobber

Pénteken színház előtt maradt időm beugrani a Biohairbe. Kissé jobban megvágta, mint akartam, de szemüveg nélkül semmit nem látok. Mindegy, jól néz ki, csak ebben a párában 24 órán belül 3x húztam ki és kanyarog össze-vissza.

Viszont nem volt időm otthon hajatmosni előtte. És nekem nagyon fáj a fejbőröm, ha mossák a hajamat. Mindig. Annyira utálom, nem tudok vele mit kezdeni, nem használok fixálót, ha lehet, semmi nem ér hozzá, mégis.

A Uriage érzékeny samponnal mosok, egyelőre a pénztárcám sem értékeli.

Kiderült, hogy a fodrászcsaj kiválasztott és külön engem kért, mert egész nap férfi hajakat kellett vágjon, láthatóan élvezte bodorítani az enyémet.

És mivel olyan fejem van, hogy mindenki azonnal megoszt mindenfélét velem, hát elmesélte, ahogyan a gyerekek rátaláltak a kedves nagynéni gésagolyóira.

---

Egy kolléganőmtől kaptam a hajolajából, félek használni...

---

De én is vonzom az ilyen sztorikat, tegnap későn odaszédelegtem a non-stop pékhez, éhenhalok. A jóképű harmincas mondja az árat, nyújtok egy marék aprót, hogy "kivenné nekem, ha megkérhetem?". Hát, somolygott, míg távoztam.

---

A pénteki színház szuper volt Csoma Judittal, nagyon szeretem azt a nőt, kár, hogy alig játszik.

Utaztam már vele a földalattin, de nem mertem hozzászólni.

Celebspotting: ma reggel Gálffi László jött szembe, őt sem merném megszólítani.

(Kicsi a világ: Anyu ma a saját nővérével futott össze a Deák káoszában.)

---

Szombaton hajnalban felkeltem, majd rájöttem, ha így folytatom, kidőlök, visszaaludtam délig.

Takarítás, stb., jött is Kócos. Annyira édes pasika! Hozott finomságokat, sütött reggelit, kényeztette a macskát.

Ejj, de igaza volt Müzlinek, hogy naponta legalább 2x15-20 percet rá kell szánni (a cicára, nem Kócosra), mert meghálálja. Nagyon sokat fejlődött, a kis suta, tenyeres-talpas kóbor felnőttből egy szelíd, simulékony, nagydumás cukiság lett.

---

Vasárnap társasoztunk a cimbikkel, bárcsak több napból állna a hétvége, mert így pihenni nem marad idő.

Tegnap már helyettesítettem, sok munkám volt. Főnököm meg is köszönte a szépséges anyagot, amit összeraktam, így gondolta.

Kaphatnék több hasonlót (feladatot és visszaigazolást is), nagyon szerettem.

Most is összerakok épp egy anyagot, az is izgi.

Hazarohantam, majd vissza az esőben, kvízeztünk a fiúkkal egy hatalmasat, imádtam (=jó voltam. Az marhára frusztrál, ha nem tudok valamit. Főleg, ha spanyol vonatkozású).

Ma végre pihennem kell, azaz hajat festeni, epilálni, bevásárolni, holnap iszogatunk egyet a kollégákkal, aztán a következő napokban szeretnék az alkotós workshopizére készíteni pár érdekességet.

komment

süti beállítások módosítása