HTML

He?

2018.03.02. 15:39 :: Tobber

Üldögélek az asztalomnál, majszolgatom a tízórai mandarinjaimat, Kollegina mesél.

A férjének három helyen van trombózisa.

Fél évvel fiatalabb nálam.

Állítólag a mozgásszegény életmód. Meg a magas vérnyomása. Meg már volt sok műtétje, mert mindig annyira begyulladtak a belei. És nagyon el van hízva.

És látom, miket esznek.

És elhangzik a mondat: Lehet, hogy ez már egy jel, hogy változtatnunk kell. Naívan visszakérdeztem, hogy életmódot? Dehogy, lakhelyet, ki kell költözünk a városból és egészségesek leszünk.

Ja.

---

Holnaptól visszaállok egy egészségesebb életre, okos ember más kárán. = K.rvára meg vagyok hízva. Tudom, a gyógyszer, de ez nem ment fel. Csak semmi lelkierőm önmegtartóztatni, kimerült vagyok.

---

Na megyek lerázni a popup fiúkat, reggel megint bejelentkezett három régesrégi exszerető, meg két agyatlan új. Mensi miatt nem sok a kedvem, egyedül Kismacska jöhet, Hokis, ÚjM és a Testnevelésiegyetemista a köhögésem miatt leállítva, ÚjS maga beteg két hete.

komment

:D

2018.03.01. 15:07 :: Tobber

Na hányan kezdtetek ráguglizni? :D

komment

Ja

2018.03.01. 15:00 :: Tobber

Ja, egyébként mesélte anno, hogy osztálytársak voltak a sportgimiben, dehát annyi mindent beszélt! Az a fiú mindig csak csacsogott. :D

Szép osztály.

---

Ma reggel a metrón már annyira undorítóan köhögtem, hogy könnyes szemmel fuldokolva leszálltam az egyik állomáson, kihörögtem magamat, majd felszálltam a következőre. Tuti taxival megyek ma haza.

Otthon maradnék kifeküdni, de most Kollegina férjének lett trombózisa, szal ismét egyedül nyomom majd bent, nem tom meddig.

Mondjuk enyhén sántít a dolog, anno amikor t. gyanú volt nálam (nem az volt), p.silni nem engedtek ki felállni és vitt a mentő (a horrorisztikus Honvéd ügyeletre 8-10 órát várni, hogy aztán leb@sszanak, hogy rossz kórházba mentem), nemhogy visszaengednék dolgozni azonnal. Na, kívánom a legjobbakat.

komment

Azta

2018.03.01. 10:52 :: Tobber

A pillanat, amikor Liu Shaolin Sándor mutogatja a tablóképét és Judós3 rajta van.

 

komment

Nincs nagy cél 2018-ra

2018.02.28. 21:31 :: Tobber

Lehet, hogy a több hete-hónapja tartó betegség/kialvatlanság mondatja velem, az is lehet, hogy az év végi depressziós fázis miatt eresztettem le, vagy megöregedtem.

De idénre semmi nagy célt nem akarok.

Semmit.

Gyűjtögetem a kicsiny megtakarításomat, mert nevetséges, mennyire nincsen rendes pénzügyi hátterem, ami egyébként f.szság, mégis így látom (ingatlanok, kisautóm, nyugdíjelőtakarékosság, fővárosi nagymulti bérsáv feletti fizu, mind-mind szuper magyar viszonylatban, de mások bakker sokmilliókat tartanak a számlájukon az én koromban, házat építtetnek, meg több hetes luxusutakra járnak! Még a 24 éves exfodrászom is).

Kifestetem a lakást (vagy megkérem Bét, mert legutóbb remekül szórakoztunk, de úgy érzem, most nincs ideje rá).

Talán eljutok B1-B2.1 szintre stabilan spanyolból.

Vidám programokra megyek, már amikor nem jön keresztbe munka.

Pihenek sokat.

Elegem van a végtelen negatív/semleges ingerekből, szégyellem, de kissé a magaskultúrából, ahol mélyenszántó, persze zseniális darabokat nézünk/könyveket olvasunk, aztán napokig rágom magamat fiktív emberek nyomorán. Meg a szépíró nyomorán. Néhány Pintér Béla után hónapokig. Mondjuk három hasonló jegyünk van a következő hetekre! :D

Elég azokból az emberből, akiket nem én választok magam köré.

A betegségekből.

A pasikból.

Csalódtam, akinek megnyíltam.

Meg kell tanulnom érzelmek nélkül kezelni minden kapcsolatomat emberekkel, munkával, tárgyakkal.

Mindig mindenkit fontosabbnak kezeltem magamnál.

Annyira irigylem az önző embereket, hogy mernek azok lenni. :(

Fáradt vagyok, boldogságot szeretnék békében, rohanások nélkül.

komment

Naptár

2018.02.28. 11:59 :: Tobber

Nézegetem a naptáromat, vidám kis programok lesznek!

A héten barátokkal főzögetés. A következő hetekben kvíz este, Nagyika szülinapja, sok-sok spanyol, wellness három nap, színház kulisszabejárás, több színházi előadás, mind nagyon színvonalasnak tűnik, családos húsvét, választás (must), hoki VB heti bérlet, keresztfiam névnapozás, nagykoncert.

De jó lesz feltöltődni!

komment

Grr

2018.02.28. 11:47 :: Tobber

Tegnap túlóra, mindenki a nyakamban, tökömtele köhögés, ha ma Kollegina nem lenne szabin, be nem jöttem volna.

Késő este hazabattyogva és totál áthűlve megláttam, hogy senki fel nem emelte a hólapátot a 12 lakásos társasházban, se a pasik, se a fiatalok, a hó meg ömlik, úgyhogy betettem a vásárolt sokadik üveg köptetőmet a lépcsőházba és nekiálltam a -8 fokban sötétben fél órát havat lapátolni/söpörni a kerti úton meg a társasház előtt. Irtó csúszós (jégszerű) a lépcsőnk, úgyhogy azt a környezetbarát szórósóval felszórtam (még én vettem anno, jobb, mint egy negyedik térdműtét vagy egy másik ház előtt pár hete akkorát csúsztam, hogy azóta leszakad a derekam), aztán tetőteraszt is letoltam.

A bőröm csodaszép lett! Lehet, hogy a köhögésemnek nem tett jót, de imádom csinálni. Télbuzi vagyok, na.

---

Dehát azért nagyon fázom.

És ritka tenyérbemászó, amikor az autós kollégáknak (garázstól garázsig, se hideg, se latyak, se lökdösődés) csiniminiben azon van képük nekünk rinyálni, hogy tíz perccel hosszabb volt a 20 percnyi útjuk. A finom meleg autóban üldögélve, zenét hallgatva, emberektől min. egy méterre.

Legutóbb Kollegina visszaböffintette, hogy mi meg a csúszkálunk, a busz lefröcsköl köbméternyi sárral, hering a bkv és hideg van, erre empatikus vezetőnk visszaszólt, hogy akkor öltözzetek melegebben.

(Anyád.)

Nincs is jobb a metróban átmelegedve, csatak izzadva negyed órát sétálni a hideg télben.

Plusz a cégnél legyél elegáns kisblúzban, magassarkúban, mindig gyűrött vagyok és a vastag nadrág hülyén néz ki kiscipővel.

---

Erre egyik (másik) kolléganőm bejelenti, hogy elmegy négy hónapra fiznélküli szabadságra, és hátizsákkal bejárja közép-Ázsiát (végre valaki nem Thaiföldre megy).

Ő is 10+ éve van a cégnél, ő sem akar elszakadni tőle, hát így oldja meg. Hasonlón hezitálok, 3-4 hónapig kikapcsolni a stresszből, az ugráltatásokból, igazságtalanságokból, új élmények, új környezet, kevesebb pisaszagú hajléktalan.

---

Ja, Judós3 ismét megcsörgetett egyszer a munkaidőm közepén, pont mint egy hete, ha akartam volna sem tudom felvenni.

Egy hete ugyanekkor ugyanígy.

Egyszer.

Ha akar valamit, ne a munkaidőben (tudja vajon, mi az??) hívjon, vagy írjon rám, hogy hívjam vissza, vagy mit is akar. Gondolom, a cuccait, és anyuka cseszteti az ebédnél...

Még mindig otthon él, még mindig nem dolgozik, havi kb. tíz-tizenkét darab edzést ad (cca. 30e Ft bevétel).

---

Én meg úgy számoltam, hogy a héten már nem lesz aktuális a keksz, mégsem jött meg, úgyhogy ma talán nyugiban tudok tanulni, gyógyulni.
Viszont ívben osztom a vissza-visszatérő s.ggfejeket, szemétkedőket, megbízhatlanokat, agresszíveket. Akadt, akit már letiltottam, megtalált más úton, hogy randizzunk. Soha. Nagyonlétra tavaly elfelejtett eljönni egy randira, hétfőn meg írt, hogy bocsi, viszont aznap jó. Hát őt is elküldtem, most írom épp Kommandósnak, akik jól ismerik egymást. :)
Napi 1-2 hasonló mindig akad.
Sem időm, sem kedvem ilyenekkel foglalkozni, szerintem még így is túl cizelláltan küldöm el őket...

komment

IT

2018.02.26. 16:16 :: Tobber

És újranyitották a ticketemet. És újra lezárták, mert meg van oldva.

Vaskos pénzeket vesznek fel tőlünk.

Az életben nem végzem el azt a feladatomat!

Ma egész nap kocsmahangzavarban dolgozunk, nincs kettő perc csend, gépnél ebédelek, közben határidő van, de már feladtam, hogy időben hazainduljak, úgyhogy ide irogatok, másra nem bírok koncentrálni.

komment

2018.02.26. 13:24 :: Tobber

"Miért sajnálod? Mást sem csinál egész évben, mint a kis hülye srácokkal vagánykodik, meg este partizik :)"

:DDDDDD

komment

Morzsák

2018.02.26. 12:26 :: Tobber

Ja igen. Megírtam a bénázó srácnak, hogy az nem szex, amit csinált. Vagy maximum állókép. Építész, úgyhogy kifejtettem kicsit a mechanikáját, a technikai alapokat (döbbenet, hogy valaki ennyire nem érez rá 25 évesen!), ajánlottam neki filmet, amiben ügyes a pasi és megkértem a fiút, hogy ne a nőt nézze... :D

Azt hittem, letilt, de röhögve megköszönte és nem haragszik. :D

---

Felrobbanok az IT-n. Mintha szellemi fogyatékosok garmadájával kéne leveleznem! Reggel megint lezárták a hetek óta elfekvőben lévő ticketemet, hogy megoldották (NEM oldották meg!), majd újranyittatom, ismét lezárják és küldenek egy screenshotot, hogy nézzem meg, meg van oldva.

És arról küldenek képet, hogy a hibás rendszerhez adtak engedélyt! Mindig jeleztem, hogy melyikhez igen, melyikhez ne, mit hibáztak el.

F.szom kivan, lehet, hogy sok felkiáltójelet tettem most a legutóbbi levelembe. Mindig asszertív vagyok, de hogy január eleje óta nem tudok azzal dolgozni, az már seggs.g. És még mindig utolsó prioritásba tettek vissza.

---

Azt gondoltam, hogy nehezen fogom viselni a hétvégét, akkor indulnak a nagy családos-barátos síelésre Judós3-ék, amire én is regisztrálva voltam és nagyon szerettem volna fent a hegyekben túrázni, wellnessezni, ha már síelnem tilos. :(

De. Látom a neten, hogy őt sem vitték el. :O

Komolyan megsajnáltam a srácot, egész évben ezt várta.

Agyalok az okokon, elege lett a családnak, hogy ők tartják el és nem dolgozik? Vagy a kutyákra kell vigyáznia? Vagy a sulija? Dehát mind megoldható lenne. :( És akkor miért hívott egy hete, ha nem a síöltözet miatt? Pénz kellett volna? Vagy a másokat nem, engem valamiért imádó dobijukra kéne ránéznem? Hát, nem is értem, bár lehet, hogy már nem is akarom.

 

komment

Hétvége

2018.02.26. 11:50 :: Tobber

Csütörtökön-pénteken munka után széttanultam az agyamat, hátha valami emlékmorzsa előjön a spanyolból. (Csütörtökön este nyolcra poroszkáltam haza a melóból túlórázás után, enyhén kifacsarva álltam neki.)

Szombat reggel csinibe vágtam magamat, majd négy órán keresztül próbáltam előkaparni a gimis nyelvtanórák homályos tudását, négy órát nyelvészkedtünk. Még magyarul is megizzasztanak ezek a fogalmak. Értékelem én, hogy ilyen szinten vagyunk, de szívesebben venném, ha ki tudnék nyögni három összefüggő mondatot.

Nem vagyok egy bölcsész alkat, na.

A ház előtt várt Bé. Az utcán, csomagtartóból átöltöztem melegbe, kimentünk BéZséje meccsére és remekül szórakoztunk. Inkább egymással dumcsizva, mint a meccsen, de öröm volt látni BéZséje bottal akasztásait. Nem tudjuk, szándékosak voltak-e. :D

Hiányzik a jég.

Hazafelé hívott Hokis (hehe), hogy mit is csinálok. Épp pihentem volna, hát átjött 2-3 órára. Kicsit sokat van nálam mostanában.

Vasárnap reggel gyönyörűen kitakarítottam, konyhát fertőtlenítettem, a szennyeskosárból az utolsó ruhadarabot is kimostam, égőt cseréltem, virágokat ápoltam, tanulgattam, és mivel most meg kutyául köhögök, úgy elfáradtam, hogy kettőkor ledőltem aludni (ééén), és késő este ébredtem fel.

Lehet, hogy kimerültem az elmúlt hetekben.

komment

süti beállítások módosítása