HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Survivor 4.

2018.11.09. 19:31 :: Tobber

Tévéműsort kizárólag a Survivort és az Éden Hotelt, ha van. A többi nem érdekel.

Nincs tévém. Van netem. Ahol olvashatom a hogyvolt blogos vicces posztokat is utána, remek kommentekkel. Talán ez jobban is érdekel, mint a műsor maga. És mindig van egy erotikus filmes vagy fotókon szereplő, tavaly Klaudia, idén Balázs (ejj, nem gyenge... ;) ).

Idén kicsit unom, hogy Dávid érdekében rendszerint belenyúlnak a szerkesztők, de ez konkrét csalás. Ha követitek a műsort, klikk:

https://prohardver.hu/tema/re_vakegerke_survivor_4/hsz_402-402.html

:O

komment

Asztalos

2018.11.08. 11:03 :: Tobber

Hét éve novemberben ezidőtájt ugyanilyen időjárás volt, sortban olvasgattam a teraszon (Budapest).

Most azt nem tudok, mert bár sort van, de a féligkész kifutó elfoglalja a helyet, a kanapé darabokban, a napozószékeket összecsuktam.

Ááá, nagyon szuper lesz, pont, ahogyan elképzeltem. Mint egy galambház, hálós, magas, nagyon stabil. Az öt nagy polc már felszerelve. Azokra veszek maradék műfüvet, hogy kellemesebb érzés legyen a cicának és pofásabban nézzen ki. A felső polcokról ellátni egészen a Pilisig (mondjuk ez lehet, annyira nem izgatná), és az utcára, szomszédok kertjeire, messze el a kertvárosban. Biztonságban, a leugrás/elszökés veszélye nélkül kukkolhatja az embereket, állatvilágot, macskákat, kutyákat, sünöket, nyesteket, néha róka is kerül erre, és végtelen sok rigó, veréb, szarka, varjú, galamb, cinke, rovarok...

Az oszlopokra ráaggatok pár növényt, a kereten végigfuttatok egy izzósort, trendi lesz! A cica meg kedvére rohangálhat a jó levegőn, lesheti a madarakat, meg a világot, aztán ha unja, vagy fázik, majd bejön. :)

Jftr: A hidat Az A hidat kaszáltam, amikor a sokadik sorozatgyilkos is nyiszatolt, inkább belekezdtem a Ray Donovanba.

komment

Morzsák

2018.11.06. 19:27 :: Tobber

Ma felugrott Anyu, segített a teraszt rendbedobni a télre, meg az asztalos előtt.

Gondoltam, úgy egy óra lesz. Dehát Anyu az előszobájukat fél óra alatt söpri fel! (Nem, nem kastélyban laknak.)

5,5 óra lett belőle. Igaz, egész szép lett a végeredmény. Mivel nekem tilos poros dolgokkal foglalkoznom (és operákat énekelnem, komolyan, ezt a kettőt tiltotta a doki még hetekig, mondjuk egyelőre beszélnem is xar), ezért csak utasítgattam, meg tologattam a tárgyakat, mostam a rongyokat.

A 2 méteres óriáskanapét szétszedjük, hátha egy elemet ki lehet venni a közepéről, mert így nagyon nem fér majd el, úgy meg ideális mérete lenne. De közben beugrott apu a telekről (Anyuval önmagában is megfelelő kussbanmaradással lehet hosszabb ideig konfliktusmentesen, de apám pluszban hozzá elég idegölő), aki hosszan kifejtette megint, hogy mekkora barom vagyok, hogy macskám van (nem is értem az ellenérveit, a cicám meg a világ legkevésbé problémás macskája!), úgyhogy visszavágtam, hogy szerintem meg a telekre kétnaponta leautóznia felesleges és környezetszennyező és egy csomó pénz (2x60 km, át a fővároson, mert apám bizony átmegy csúcsidőben is a Körvasútsor-Kerepesi-Rákóczi-Kossuth-Erzsébet híd-BAH-csomópont-Osztapenkon! plusz sztrádamatrica, benzin), miért nem Csömörön van telkük itt a szomszédban. Szóval inkább elhallgattunk.

Felcsesz, hogy 42 évesen még mindig mindenhez hülye vagyok és megkérdőjelezik, nekem mi a jó. Ha kettejükön múlna, mindent helyettem döntenének el az ételemtől a lakásomig. Mivel így neveltek, ezért bőven felnőtt koromban kellett elhinnem, hogy a saját életemben jogom van saját döntéseket hozni mondjuk a kerti bútorom színéről.

Meg hogy ne tartsam magamat hülyének.

Szerintem a pár évtizedes tréning miatt vagyok jó alázós munkahelyen, pozikban. Csak a fizetésre kell gondolnom.

Anyu ma rámkiabált, hogy milyen ragtapaszt teszek fel, nem azt kéne és már indult is a másikért. (Valójában semmilyet nem kéne, meg ugye a tapaszallergiámtól sebes körben a varratnál, de a pakolgatásnál szállt a virágföld pora, és az tiltott.)

És a szapulást persze nem csak én hallgatom, hanem a fél családnak mesélik, így ők is totál elcseszettnek tartanak. És mivel minimális infót szivárogtatok magamról, ezért a nagyrészét apám hozzákölti a maga übermensch stílusában, ergo ha most megkértem Anyut segíteni: akkor háziatlan vagyok. És akkor az évente négyszer látott rokon bácsik megjegyzéseiből esik le, hogy rólam az terjeng, hogy nem vagyok házias, nem főzök/takarítok, EZÉRT nem vagyok férjnél. Ja igen, az is terjeng, hogy nagy ivós vagyok, főleg töményet. Én. Még egy pohár bort is havonta egyszer, egy-egy jéger dettó, dobálom ki a félig ürült üveg piákat vendégségek után, amikor megunom kerülgetni. Az sem tűnik fel nekik, hogy autóval megyek (és szállítok) minden családi bulira??? Azt meg inkább hagyjuk, hogy a munkámról mit gondolhatnak, apám sem tudja. Aztán mindig úgy kapok cserepes virágot rokonoktól, hogy direkt olyat választottak, amit még én is életben tudok tartani. Egy időben szép balkonkertem volt és a fél lakásom egy dzsungel, milyen életképtelen hülye kép terjedhet rólam?????

Néha hallom, ahogyan viccesen beszélnek rólam teljesen alaptalan dolgokat, de sem eszközöm, sem energiám felesleges harcokhoz, gondoljanak, amit akarnak.

---

Mint kiderült, apu a volt kollégás találkozón mesélte el mindenkinek a műtétemet meg a részleteket (nem is tud részleteket!!!), Anyu a tágabb családot hívta körbe, meg a barátnőit. Ezerszer beszéltem velük, hogy ne osszák meg az életemet mindenkivel. Pont letojják, én mit kérek, vagy mi lenne etikus.

Néha úgy érzem, mintha a bábjuk lennék, ami jó alap, ha kifogyna a beszédtéma.

---

Rokonok. Mindig örömmel emlékszem egy 3 évvel ezelőtti rokoni esküvőre, ahol odajött kb. az összes 70+ néni és megdicsért, hogy okosan teszem, nem házasodom, mert az öregedő férfiak, háááát tudom...

Aztán odajött egy bácsi, hogy miért nem megyek férjhez, megy az idő blabla. Én meg elég jól bírom a lealázást, meg a hülyének nézést, úgyhogy elcsodálkozott, amikor visszakérdeztem, hogy miért, mi a jó abban? És nem tudott válaszolni. :) Jóóó, persze, hogy van jó benne! :)
De nekem a szabadságom ritka fontos, megéri plusz erőfeszítést, ami az egyedüléléssel jár.

---

...és ha most minden bejelentkező jönni fog a karantén után, akkor nem is leszek egyedül egy darabig. :D :D :D Igaz, közülük csak Kócos hiányzik, de úgyis zh időszaka van.

---

Már tegnap is tépázta az idegeimet az Anyuval összezártság, a 4 óra várakozás, nem evés, két hét kekszhiány, a pms ÉS hogy a prof felkapta a vizet, miért kérdezem, amit kérdeztem (KETTŐ kérdésem volt össz-vissz, 1. mikor kondizhatok, 2. miért így alakult végül a műtét <- na ezt nem értette), hiszen a kollégái már mindent(!) elmagyaráztak nekem!

Hát a lófszt.

Most hallottam először, hogy mi is történt a műtétnél, senki nem magyarázott róla. Megjegyzem, ő sem eddig!

Sőt, az altatóorvosommal nem is találkoztam, azt sem tudom, ki volt. Amikor már nagyon motyogtam az ápolóknak műtét előtti este, hogy tuti senki nem kérdez ki az altatás előtt, akkor beküldtek egy éjszakás altató orvost (vagy beöltöztették az éjszakai portás bácsit, passz!), hogy az kérdezzen ki.

Nem igazán ez a protokoll.

Gyanítom, az igazgató úr (=aki műtött) ezekről nem tud. Végül elmagyarázta egyébként.

Szóval közhelyesen bedobtam egy fél Snickert utána. És tényleg segít, ha éhes vagy.

---

Az általános, hogy az embert bejelöli az egyik ápoló a facebookon? :D Én mondjuk a vezetéknevét sem tudtam...

---

Ma két futárcucc is megérkezett, hurrá.

---

Ha már net: bejelentkeztem egy amerikai iparművész itthoni mesterkurzusára pár hét múlvára. Megérkezett a fizum a táppénzem, ja.

---

Na, ki szokott még macskás háztartásban horgolni? :D

Cica. Guruló pamutgombolyag. Fityegő fonalak. Csillogó mozgó horgolótű.

Megbabonázva nézi, majd odakapkod, beleharap, tépné a fonalat. :D

---

Eddig két csillagot meghorgoltam a téli ablakdekorhoz, de nagyon nem tetszik. Átnéztem a rajzos leírást. Úgy csináltam. Átnéztem a szövegest. Dettó. Jó a tűméret. De nagyon béna.

 

Learn how to make sushi Ingredients: NoriSmoked salmon seaweed Rice for sauce First, gently roll rice and Damn! You've spoiled it! salmon insidé the nori and.. Likeeverything you do. The sushi's like your life. You do everything wrong Nobody loves you. You start a lot of things but never finish anything.
:D
(https://knowyourmeme.com/photos/1216152-how-to-make-sushi)

komment

Kicsi a világ

2018.11.05. 22:49 :: Tobber

Tíz nap után taxival kimerészkedtem kontrollra.

Elmagyarázta a prof a műtétet végre és gyönyörűen javulok, szóval ha akarok, jövő héttől dolgozhatok.

Megyek is!

Elhal az agyam a horgolgatástól. Soha nem fogom megérteni a kreativitásukból élő embereket. Pedig nekem abból több jutott, mint észből! :D

Elsőként érkeztem, ÍGY kellett négy teljes órát várnom fszom.

Az egészségügyben direkt szivatják a betegeket? Bonyolult egy papírnaptár vagy ne adj Isten google naptár 15 perces beosztásokkal?

Persze szövettan nincs, újra sorba kell majd állni. (???)

Találkoztam két táncos ismerőssel, egy kollégával, meg egy szobatárs hölgy adott két puszit, hogy vigyázzak magamra.

Imádok belekukkolni más könyvébe. És ráguglizni a szövegtöredékből, ha izgalmas.

Mellettem egy jólöltözött férfi angol nyelvű verseket olvasott.

Azta!

William Carlos Williams verseket!!!!!

Megdobbant a szívem.

Olvas még bárki szépirodalmat?

Annyira utálom a szellemi hanyatlást, mindenkinél csak kétes szerzők önsegítő könyvei, meg gagyi romantikusok a lapos életűeknek, geekek a geek könyvekkel (jó, az nem gáz, csak ne állítsák, hogy sokat olvasnak. :) Az nem ezt jelenti...)

Aztán végigaludtam a napot, holnap Nagy Teraszrendezés, apám elkapja a lepottyanókat.

Jó, lassan válaszolok minden levélre, bocsi! :)

 

screenshot_20181105-142051_google.jpg

komment

süti beállítások módosítása