HTML

---

2011.07.15. 12:58 :: Tobber

Alkotói válságom van, nagyjából tonnányi alapanyagom van otthon mindennemű kézimunkázáshoz, nagyvonalakban is kb. 20 tételből áll a teendőlistám, néhány határidős, mégsem volt kedvem egyikhez sem.

Így gyurmáztam. Sosem gondoltam, hogy a 3D dolgok (szobrászkodás, faragás, ilyesmi) az én területem, de ez tetszik.

És szépségkirálynőválasztást néztem, magyar módra.

Gyönyörű lányok voltak, sok év legjobb felhozatala, akiket egyenfrizurába erőltettek, az egyensminktől alig lehetett őket megkülönböztetni, az arcukra volt száradva a bőr, gyanítom hogy egy hete tilos nekik enni-inni, irtó gagyi tánckoreográfiát adtak elő (ha nem megy, nem kell erőltetni a táncot, ebben semmi elegáns, királynős nem volt), rájukadtak egy strandruhát mint estélyi viselet, majd megnyerte a bibircsókos ronda fogsorú, nagyjából az egyetlen, aki nem volt Nő, max. bájoska.

Sajnálom, néhány nagyon szép lány semmit nem kapott, megérdemelték volna.

komment

---

2011.07.14. 18:44 :: Tobber

Internetes jóslást kértem a fokozódó nehézségeimre, végre megérkezett a segítő válasz:

"nos, meglátásom szerint a csícsakra-aura együttállás arra utal, hogy gyermekkorodban hangyák molesztáltak.

ez elképesztő hatással lehet az életed más területeire, a látens fideszrajongás is érthető így, ugyekedvestobber?

nagyon gyakran, hangsúlyozom nagyon gyakran a hasonlóan beholisztikázódott aurájú emberek akik hangyamolesztálásnak voltak kitéve balettművészi ambíciókat dédelgetnek.

de ez nem helyes!

mindenképpen egy alapos auratisztítást javaslok és merj bátran szembenézni a hangyákkal!"

Megnyugodtam.

komment

---

2011.07.13. 21:11 :: Tobber

Amikor már túl sok a hang a fejemben Amikor már túl sok az aggodalom az egészségem miatt, akkor teendőlistát készítek és pipálgatok, elvégzek halasztott feladathegyeket, rendetrakok az asztalon, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül állíthassam a kollégáknak, hogy nem tudom hol az anyaguk hogy ne vonja el apróság a figyelmemet.

És letisztult: nem félek a műtéttől. Talán attól igen, hogy ami most fáj, az ideiglenesen ennél is jobban fog.

 

komment

---

2011.07.12. 15:15 :: Tobber

Jó, úgyis festetem a lakást, legyen pink a korlát. Esetleg festek rá apróvirágos indákat.

A művirágon még gondolkozom, bár az ikeában meggyőzőek.

komment

---

2011.07.12. 13:27 :: Tobber

Állandó gondom az erkélyem otthonossá tétele. Szép nagy, bár aránytalanul hosszúkás, álomszép a kilátás hosszú fasorokra, a budai hegyekre, egyik része téglakorlátos, nem látnak be, a másik fele csőkorlátos, ott kukkolhatom az utcát, a sétáló embereket, sünöket, a szomszéd szettert. Kint egy összecsukható nagy asztal, két napozószék, de olyan üres mégis.

Nem kedélyes az erkély. A fala tégla, csini. Nagy üvegfelületek, belátni a lakásba, hangulatos. Még Ba-val felszereltettem egy szép lámpát, vidám.

De.

Textíliák eláznak, a minilakásomban pedig bent nem tudom tárolni azokat. Gondoltam már tárolóládákra, de 30 000 Ft-nál kezdődnek, és attól még a párnák-takarók beszívják a levegő nedvességét.

Aztán a növények. Napfelkeltekor odakacsint az első napsugár, majd egy nukleáris bomba fényével süt oda késő estig, hozzá jó huzatos is a terasz, ott aztán minden kiszárad, kiég, idén eddig egy óriás petúnia, egy bukszus, pillangóvirágok (pedig olyan szépen kezdtek virágozni), estikék mentek tönkre. Még a pampa(!)füvem is kiég, akárhogy locsolom. Elutazom két napra és elszárad. A sziklakerti növényeim élvezik egyedül ott, még csuda virágokat is hoznak, meg a tiszafám, ami tavasszal hoz bogyókat, kicsit meg van ott zavarodva. Most még büdöskével kísérletezem, de nemigazán szereti. Ez ugye édeskevés...
Próbálok egyforma, dombormintás cserepekbe ültetni, így kellemesebb az összhatás.

A hangulatvilágítás négy óriási üveg-bádog gyertyatartó, azt nagyon eltaláltam.

Nézegetem Dekorella, Mira, vagy Anzouya , sokak gyűjteményeit, sokat lementek, több könyvem is ad tippeket.

De mindhez sok növény, sok textil kellene, ami ott nem jön össze! :(( Kreatívkodni kéne, vízálló anyagokból, színes mintákkal. A dekorgumi és az igazán szép mintájú viaszkosvászon mozgat most meg, de nem jut eszembe semmi, ami ne lenne hótgiccses.

Jó lenne a hosszúkás erkély egyik végébe egy 120x200-as óriási emelvény, amire ki is lehet feküdni, lehet benne tárolni a lapátkákat, tápokat, cserepeket, de az nagyon drága lenne...

Vagy legalább a lakásban ki lehetne alakítani egy kuckót, ahol sok párnával komfortossá tennék egy részt, ahonnan látszana is a naplemente. De az ablak közelébe ilyen nem fér. Aki ismeri a lakásomat, adjon már tippeket!! :)

komment

---

2011.07.12. 11:34 :: Tobber

A féléves értékelésem is maximális a főnököm szerint, most vagy jól dolgozom (általában maximális minden célom értékelése), vagy megsajnáltak, hogy szteroidozva és egész nap cataflammal járok be.

De legálisan felrakhatom a lábamat, tök kényelmes.

És selyem nagyvirágos mélydekoltált drapp maxiruhában vagyok, ami simogat és mindenkinek tetszik és ez feldob. :)

Kárpótlás azért, hogy a tavasszal vett féltucatnyi magassarkúmat még fél évig nem hordhatom.

komment

---

2011.07.12. 11:22 :: Tobber

Sokat szídom itt aput (most egy politikust járatott le épp, engem is kínos helyzetbe hozva), de mivel hiszem, hogy a nyugdíjasoknak feladatot, felelősséget kell adni, hogy ne érezzék feleslegesnek magukat, ezért rászoktattam, hogy szokásos hétvégi bolhapiacozása alatt vadásszon nekem könyveket.

Csak kiejtem egy szerző nevét és legközelebb hoz tőle 4-5 könyvet, jócskán lealkudva*.

Mindkettőnknek szórakoztató.

*De a Csinevának csak az első kötetét tudta megszerezni. Ha valaki kölcsön tudná adni a resztlit, megköszönném.

komment

---

2011.07.11. 11:18 :: Tobber

Egy hónapon belül megműtenek.

Jönne valaki emailben sajnálgatni egy kicsit?

komment

süti beállítások módosítása