HTML

-

2009.09.20. 18:20 :: Tobber

Tegnap reggel még sütit is sütöttem, bár az eredeti receptre kicsit sem hasonlított, de a táncosoknak ízlett...

Ma meg korábban érkeztem szüleim párizsi gépe elé, ezért kiültem a reptéri teraszra napozni, újságot olvasni, gépeket bámulni.

Kicsikoromban apukám többször vitt ki oda, de most élveztem igazán.

Szüleim persze egymás szavába vágva sztorizgattak azon az úton, ami ugye rövidebb. Ugye. ;)

Nekem meg hallgatni kellett, mert apu anno megtiltotta, hogy 23 évesen Párizsba menjek pár napra, ezért titokban jártam ott. Majdnem elszóltam magamat.

És ismerem a humorukat: percekig röhögtek azon, hogy egy nevükkel feliratozott kartonlappal vártam rájuk.
Hát ilyen a családi humor mifelénk.

Most megyek táncolni, TCsV már írt, hogy ugye megyek.
Remélem, csak ketten leszünk+zenekar...

komment

-

2009.09.19. 19:24 :: Tobber

Most elsétáltam az autómosóba.

Olvasd el mégegyszer, másodszorra már vicces.

Kb. mint a megy a csiga hazafelé. (Sztem ez egy jó vicc. Egyébként meg pár órával korábban már jártam ott, kocsit leraktam, hogy kárpittisztítsák, mert soknak éreztem rajta a duplacsokis magnum, egy fél liter lightkóla és egyéb nassok foltjait, viszont vizes ülésen sem szivesen vezettem volna haza és akkor nem lett volna hol megszárítani, utcán nem hagyhatom nyitva, ott meg szépen kiszellőztették és pár órát élvezhette, hogy izmos pasik kényeztetik, simogatják, hátatmosnak neki.)

Délelőtt meg csodás idő volt, B. táncegyüttes (és tagja vagyok, igeeeen!) fellépése, hivatalos operatőr lettem. Szépek, ügyesek, aranyosak.
És TCsV az első pasi, aki megdicsérte a cipőmet. Egy magasszárú ezüst adidast.

komment

-

2009.09.19. 17:42 :: Tobber

Nekem ez a szám az ősz:

 

komment

-

2009.09.19. 17:40 :: Tobber

Nagyikámmal beszéltem ma, izgult, hogy Párizst elöntötte a víz.

- Nagyi, te még mindig tornázol reggelente?

- Hát persze, 92 éves vagyok, a hallásommal van csak baj.

komment

rapszódia

2009.09.18. 19:27 :: Tobber

Nesze ismerősök, próbáljátok kitalálni a hangulatomat!

Elbőgtem magamat hétközben, elbőgtem magamat a tévéostrom archiv filmkockáit nézvén, elbőgtem magamat ma tehetetlenségemben, mert egy folyamatban gyakorlatilag csak én végeztem el a feladatomat, a többi 4 nem, ezért a lényeg nem jött össze, hiába ezer utasítás, úgyhogy azután, hogy a héten a hr leszúrt a felületességért, amikor épp a precizitás miatt küldtük át az anyagot, a könyvelésünk köremailben leszúrt, hogy állnak a számlák nálam, amikor egy kanyi számla nem állt, a mait már nem hagytam szó nélkül, szépen megírtam az ügyvezetőnek, hogy asszem életemben először, de eszkalálom a problémámat, "betelt a pohár" subjecttel.

Kiakadtam tegnap, amikor visszajutott hozzám, hogy miket terjeszt rólam Ess mindenkinek, aki meghallgatja. Pedig tulajdonképpen rá negatív, hihi.
TCsV nagyjából 20 percig próbálta kiszedni belőlem, mi bajom, már a többiek szóltak ránk, hogy talán táncolni is kellene a próbán.

Aztán jönnek a röhögős percek, pölö éjjel még a táncházban a két szőke nő, ma zugló falu bevásárlóközpontjában GörisTé. Nem mellesleg a milyen az új barátnőd kérdésre a válasza: modell. Jesszus, de férfi vagy!
Megnevettetett még egy kisfiú a trolin, a kollégák, akik szerdán meg akartak győzni, hogy menjek velük inni, egy szintén pár hete egyedülálló vicces kollegina, akivel überelgettük egymást, hogy kinek lesz szánalmasabban szingli a hétvégéje. Ő nyert:

Hazamegy a szüleihez megünnepelni a kutyájuk születésnapját.

Kirobbant belőlünk a röhögés, bár helyes ötlet és családösszetartó, de továbbfűztük a témát, hogy vajh' a kutya hogyan bontja ki a masnit az ajándékán, meg milyen bénán fogja elfújni a gyertyát a tortáján, Béká szerint meg előugranak majd a kanapé mögül, és azt kiáltják, "meglepetés".

 

Hú, lehet, hogy pihenni kéne a hétvégén?

komment

-

2009.09.18. 12:12 :: Tobber

Öregszem. Táncpróba és másutt táncház után kimelegedve semmi lelkierőm nem volt tökhideg vízben zuhanyozni, cicamosdás maradt.
Régen ezt lazán megoldottam, nem okozott gondot...
Szomi már felajánlotta, hogy járhatok hozzá zuhanyozni. :)
Közben már megbuheráltam a cirkómat.

komment

-

2009.09.16. 10:40 :: Tobber

Neeeem, nem fáj a térdem, csak megroppant és széltében megnőtt hirtelen.

//

TCsV a tegnapi próbán kitalálta, hogy lépjek fel velük MOST szombaton. Őőőő, maradnék a november közepi első verziónál.

//

Ha már felkérések: El jelentkezett, hogy legyek a mozgalmuk arca, mert erős, intelligens, női húzóerőre van szükségük. Hát én még a róka és a holló, meg a bókokkal kicsalogatott sajtos sztorit vizionálom. Persze ettől még lehetnék az arcuk, van idevágó diplomám is*, de nem akarok.

//

Nem tudom, miért gondolják az emberek, hgoy szeretek szerepelni, múlt héten a hr győzködött, hogy legyek a ceremóniamesterük egy vezetői találkozón.

//

Ja, próbálom a pozitívat kiszedni a céges helyzetből, pl. a főnökeimet akkor is bírom, meg közvetlenek, meg egyik épp ma jelentette ki, hogy azért szeret, mert egyenesen kimondom, amit gondolok (konkrétan kifejtettem neki, hogy előírhatnák, hogy kolleginával milyen ruhát hordjuk, majd miért kérdésére bevallottam, hogy számítanék a cégtől némi ruhapénzre).

* Mármint nem arcot adó diploma (bár az is), hanem kommunikálós-médiásos, szal menne

komment

Anyu megkapta a digitális gépemet

2009.09.16. 10:36 :: Tobber

Mai sms Anyutól: "ezen hogyan kell zummólni?"
Felhívtam, elmondtam.
- Köszi, akkor most közelebb hozom a Mona Lisát!

Irigy-irigy. :)

komment

-

2009.09.15. 16:08 :: Tobber

Asszem eljött az a ritka pillanat, hogy nem szeretek itt dolgozni.
Tegnap hat kolléga egy gesztustalan vonással akkora bunkó volt, hogy az a hét, aki vigasztalni próbált utána sem tud kárpótolni.
Ma a bevallottan lázas és torokfájó Kollegina órákra itt ült mellettem nagyjából az arcomba hajolva, mert ezt az ügyet szerinte csak ma lehet elintézni. Nem baj, a fél cég úgyis influenzás.
Szellőztetni nem lehet a rossz levegőt itt, csak egy olyan ablakon át, ami 10 méterre és nem közvetlenül erre van, azt meg pár perc után becsukta a főnök. Nem akarok beteg lenni, amikor végre táncegyüttesbe mehetek.
Kollégák előjöttek januári adatokkal, amiket továbbítottam, mire én kaptam hosszas lebaxó levelet az illetékestől, hogy hogyan gondolom, és legyek kedves kevésbé felületesen dolgozni.

Itt eltört a mécses.

komment

-

2009.09.14. 21:03 :: Tobber

Még 3 napig fennhagyom.

//

Átugrottam Anyuhoz, a kocsiból kiszállva Dris állt az utcán, míg beértünk az ajtón, már hangosan röhögtem a szövegén. Imádtam a humorát.

//

És nem is említem a csodaszép villámlásokat és izgalmas dörgéseket, amik az éjszakai illetős beszélgetést körítették?
És kétszer volt áramszünet. Igen. Nem röhög!

//

- 5 000 km után majd ki kell cserélni a sebváltóban az olajat.
T: - A sebváltóban van olaj????

- A katalizátorról lepattogott egy kevés porcelánburkolat, az zöröghet a kipufogódobban.
T: - És azt nem lehet onnan a kipufogócsövön keresztül kiporszívózni?

Tobber autójának friss zöldkártyája van.

komment

-

2009.09.14. 12:22 :: Tobber

Magyarkodás.

Szerintem találó szó a jelenségre, én 10 évvel ezelőtt azért hagytam abba a magyar táncházazást és járok más népekére, mert ott mélymagyar álgondolatokat és közhelyeket és kicsit sem rejtetten rasszista elméleteket kellett hallgatnom, ha akartam, ha nem.

Most fogalmazta meg találóan egy erdélyi táncoktató, a szöveget betettem ide:

http://tobber-elete.blog.hu/media/image/200909/

Érdemes végigolvasni...

komment

-

2009.09.14. 10:28 :: Tobber

Elmentem táncolni. Új helyen a pénteken is zenélő zenekar.
15 perc késésemmel is egyetlen táncos voltam. A zenekar ujjongott, hogy végre van kinek játszani, de szóltam nekik, hogy iszogassanak csak tovább. Ott találtam viszont Tánccsoportvezetőt (nevezzük TCsV-nek), akinek felvetettem, hogy gyakorolhatnánk addig a koreográfiát. Szerinte meg átmehetnénk az oda 1 km-re lévő másik táncházba, ahová valszeg a többiek is elcsábultak. Meggyőztem, hgoy gyakorolnunk kell, egy órát kettesben ugráltunk, miközben a zenekar egészen más dallamokkal hangolt be. Nem volt zavaró. Aztán még a kocsiban kutattunk cd-k után, amikor megérkezett még 8-10 ember, ennyien táncoltunk. Bármit kérhettünk.
(Mint ahogy TCsV-től is, aki mindenféle hízlaló dologra akart meghívni a büfében.)
Asszem kezdenek rólunk szólni a pletykák, mert annyit nyüzsög körülöttem. Nem, nincsen alapja.
Reggel még elugrottam fodrászhoz, úgyhogy amíg nem esik az eső, láthattok egyenes és hosszú hajjal. (Fotót este iwiwre felteszem elrettentésül, így tök pici a fejem. :D)

 

És itt hívnám fel a figyelmet a Kétfarkú Kutyapárt legutóbbi zseniális poénjára. (www.mkkp.hu)

komment

süti beállítások módosítása