HTML

2008.01.27. 21:48 :: Tobber

Köszi, hogy aggódtatok! :D
Nagy szélvihar volt itthon, mi??
Nohát, Ausztriában szintén hatalmas! És mi a síelő elsőszámú ellensége? A szél. Merthogy akkor nem járnak a felvonók. (Gyk: gyalog kuvva fárasztó felmászni a legkisebb dombra is síbakancsban.) :)
Hajnalban taxihívás, olyan autót kérek, amibe befér 155 cm léc. Találka, kiosztott térkép: Semmering/Stuleck. Majd inkább menjünk Sankt Koronába, ott jobb a pálya. Majd telefon SK-ba telepített oktatótól, hogy SK-ban akkora szél- és hóvihar fél napja, hogy nincs áram (gyk: kell a felvonóhoz, ami kell ahhoz, hogy... lásd fent) és házak tetejét vitte le a szél. Akkor irány Stuleck, iszonyat oldalszélben, ömlő havasesőben. Felvonók: zárva. Buszsofőrnek lejárt a max. vezetési ideje, pihi. Addig helyiek nyúzása: melyik felvonó jár: Steinhaus. (Vagy csak azt mondta, melyik házban van a hütte???) :)
Oké, busz felkapaszkodik, tolatgat a hegyi úton utánfutóstul, fák az útra fordulva.

Már dél van. Felvonó tényleg megy. Kiszállunk, és a szél a buszhoz vág minket. De mi okosak vagyunk: majd a pályán nem lesz szél. Meg hóvihar. Volt. Ekkorát én még nem nagyon...
A vizes latyakos hóra esett némi friss, amitől az egész megindul a léc alatt, élvezhetetlen.
A felvonón úgy vágja az arcba a havat, mintha ezernyi jégből készült tű szúrkálna, majd a fájó bőrődre még fúj a szél és az arcodról lefolyó hólé (+alapozó+hajhab) annyira eltakarja a kilátást, hogy azt sem látod, hol kell kiszállni a felvonóból. (Gyk: Ha továbbmész, ocsmány bukta.) Síszemüveg? Azonnal behavazva.
Háromszor végigcsúsztunk a pályán, majd laza kanyarral a hütte elé siklottunk, inkább ettünk.
Akkor már a sapkánk, kesztyűnk, sálunk, pulcsink, nadrágunk, zoknink elázott, mindenkinek vizes mindene, a hajamból csavartam a vizet. Ekkor a szervezősrác körbejárt, hogy ugye menjünk hamarabb haza?? :)
Én még zakóztam egyet a hütte elázott kövén a síbakancsomban, buszra fel, indulás. Őőő, a hóba beragadt a busz, se előre, se hátra. Megtoltuk. A már szárazra cserélt nadrágunk lett csupa víz/sár, a busz nem indul. Osztrák kiabál, mindjárt jövök. És? A ház mögül bekanyarodott egy ratrakkal. :D
Busz kihúzva. Még rendőrök intettek le minket, belekötve minden papírunkba, majd a határon már huss - átjöttünk.
Taxihívás este: - Jó estét, X Tobber vagyok, egy autót szeretnék.
- Dehát ön nem reggel ment el síelni??
- :DD
- Azt hittük, csak egy hét múlva jön! Mi történt??
Még felajánlotta, hogy legközelebb a szitivel menjek Ausztriába, elvisznek szívesen... :))

Jól éreztem magamat... :)) 

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása