HTML

Karanténmorzsák

2020.04.23. 12:52 :: Tobber

Rosszul érzem magamat, hogy kint halálos vírus kaszál, én meg merem néha jólérezni magamat.

Oké, előtör a szorongás és negyedik napja fáj a fejem, mint kb. minden áprilisban, még jó, hogy kb. 200 adag kávé van tartalékban.

---

Háborúhoz hasonlítják az emberek a szitut, nem normálisak! Csak otthon kell maradni. Van mit enni, inni, áram, fűtés, nem lőnek, nem hullik nukleáris eső az égből, tiszta víz jön a csapból és az állam is úgy-ahogy működik. Nem kell menekülni, rejtőzködni, nettó otthon kell maradni, aki csak tud, és bízni a tudományban, hogy lesz gyógyszer és vakcina.

Egyik havernőnk vezet egy kutatócéget, izgalmasakat mesél. Van előrelépés.

---

Kiborítottam úgy fél zacskó lisztet, hogy akkor fele kenyér, fele lángos, oszt valahogy kizárólag lángos lett belőle.

Marha sok.

Én szeretem négy napos ropogósan is, sósan, édesen, kávé mellé, elnyammogom.

---

Ma van a leadási határidőm, mindenki készültségben, és még este rámírt a főnök, hogy mi sztahanovisták vagyunk, úgyhogy az opcionális anyagomat IS leadjuk, még szerencse, hogy napokig fényesítgettem.

---

Idegesít, hogy mikor hívnak valami váratlannal, megoldhatatlannal, de egyelőre semmi extra.

---

Érdekesség, hogy olyan a benti vonalas telefonom, hogy nem csak az asztalon csörög, hanem a gépemen is kicseng skype-ra. Hasznos most.

---

Asszem, én vagyok a cégnél A Parás.

Hat hete nem voltam boltban. Háromszor mentem el itthonról, egy iroda, kétszer szülők, távolról, maszkban-kesztyűben.

A házhozszállítás eszement profi Pesten, épp Marks & Spencer pástétomot tervezek a lángosra kenni. :D

Étteremből nem merek semmit, de boltokban mára is van időpont, kb. bármi kapható (oké, az én bevásárlókosaram alapja a tojás-bacon-zöldség-gyümölcs, nem extrák). Bespájzolva Domestosból, szappanból, tamponból és cicakajából. A tepsim, felsőim, bikinim is megjött, a muskátlimat, belátástakaró nádat és a melltartóimat várom.

Itthon nem vagyok hajlandó azokat a páncél szivacs-drót szörnyeket hordani, aztán ajánlotta valaki a Bellinda easy bra-ját, hogy az meglepően jól tart ekkora méreteket is.

Kipróbáltam. Igaz. Rendeltem még.

(Azért lesem a plasztikai csoportokat és ISZONYÚAN irigykedem, hogy nemcsak szépek, de melltartó nélkül is stabilak az implantosak. Irigy.)

---

Végre nem a tetőm mögött érkezett az Antonov-124-es, szerintem a fél kerület kint leste, gyönyörűség!

---

Délig lehet a teraszon üldögélni, utána annyira erős a nap és a meleg, hogy redőny le. Gyerekkoromban, nagyszülőknél engedték le mindig délutánra, ők le is dőltek "csendespihenőre", mi unokatesók ilyenkor csendben olvastunk, puzzléztunk. Akkor is szerettem a csendet, meg ezt a fénycsíkozta félhomályt.

---

Méghogy hosszú életűek az energiatakarékos izzók! Nincs két éve, hogy áthelyeztettem és új lámpákat intéztem a lakásba, új izzókkal. A fürdőben mostanra kiment a plafonon mindhárom égő, (a másik, régi lámpa tönkrement, semmit nem láttam, majd járvány után megcsináltatom). A nappaliban kettő új izzó kiégve mostanra. Ez akárhogyan is nagy szám!

Ma felmásztam a fürdőben leszedni a búrát és szedett-vedett itthon lelteket behelyezni. A nappaliban van elég fény, este sem világítok ezerrel.

---

Minden kollégám elhűl, hogy nincs tévém, rádióm. Zenét sem hallgatok. Tegnap kivételt tettem, Schubert darabokat játszott Érdi Tamás a Zeneakadémia oldalán.

Schubert a kedvenc zeneszerzőm, hatással van a lelkemre, Érdi Tamást is szeretjük. A cica odakucorodott és boldog fejjel szunyókált mellettem.

Amikor Bével egy Vásáry Tamás vezényelte (végigdumálta) hangversenyen voltunk, elmesélte az öreg, hogy Kocsis Zoltán egyetlen emberrel szeretne a mennyben találkozni, az Schubert.

Mert a kedvence volt.

Sosem tudtam.

Remélem, találkoztak.

komment

Karantén 37. nap

2020.04.20. 19:48 :: Tobber

Vasárnaponként pár órát skype-olunk a cimbikkel.

Hétfőnként kvíz skype-on.

Kedden spanyoltanfolyam zoom-on.

Szerdán honfoglaló.

Szombaton/vasárnap online randi Kócossal.

Szervezzük az egyik cimbi nyári nagy születésnapját, optimistán.

A munkámban sok a határidő, aztán egy nagy cunami után ijesztően nagy nyugalom várható jövő hónapban.

Szorongok, megtartanak-e. Számolom a végkielégítést 13 évre, csak azzal ellennék kb. évvégéig, ha nem találnék mást és nem nyúlnék a megtakarításokhoz. De nem szívesen aggódnék ezen járványhelyzetben.

Mindenki tippelgeti, mikor lehet visszamenni. Addig hogyan alakul át a 30-40 főnyi menedzsment. És hogy megnövekedett létszámmal melyik irodaházban férünk el a városban. Én szeretem a változást, szívesen költöznék, ha lehet, közelebbi irodába, több home office-szal. Nézegetem a Budapest-térképet, mi jönne be nekem. Valahol metróközelben, de nem a sűrűjében a 2 000 Ft-os menüs menzákkal.

Ti tudtok most modern, üres, hatalmas irodaházat üresen?

komment

Karanténromantika

2020.04.20. 19:18 :: Tobber

Letelt a két hét, Kócos szabin volt és nem ment sehová. Mielőtt újra munkábaállt, nálam töltött négy napot.

És nagyon jó volt.

Végre ölelkezni, emberrel beszélni.

Sokat-sokat sütöttünk, palacsintát, kalácspudingot, giroszt, kipróbáltuk az új lukacsos pizzasütőlapot egy pizzával és egy langallóval.

És végig figyelt rám, mert csak én tudok kelt tésztát sütni.

Rám sosem figyelt ennyire senki. Gondoskodott, körülugrált.

Bújtunk fél napokat az ágyban, társasoztunk a tetőteraszon a naplementében, közösen zuhanyoztunk, egerésztünk a macskával.

1991-ben jelent meg Amy Grant videója a lenti popszámmal. És közel harminc (jessszusoooom!) évvel később még mindig élénken élt bennem a klip hangulata.

Ahogyan a fiúval csak nevetgélnek, fekszenek a földön és narancsot dobálgatnak. Mert ők csak úgy élvezik egymás társaságát...

Nem tudom, ez meddig fog tartani (legközelebb 4 hét múlva találkozhatunk, a két éves évfordulónkon), de nagyon-nagyon kiélvezem.



komment

süti beállítások módosítása