HTML

IT

2018.01.26. 13:55 :: Tobber

Az informatikánkat módszeresen nyírták ki az elmúlt tíz évben. Szétdarabolták, közben elvesztek egész folyamatok, feladatok, vagy ugyanúgy szétdarabolódtak, néhányat ránksóztak (még ez a legjobb), ezért követhetetlenül elkallódtak az igényeink, majd kiszervezték, majd kitelepítették, majd egy részét visszavettük, majd fél évente új vezető akar reformokat, amit a kidolgozás közepén abbahagynak.

Az értelmesebbje már rég elhagyta a céget, maradt a resztli, azoknak is kivették az eszközöket a kezéből.

Nagyjából úgy kell dolgoznunk (napi 8 órát gépen), nehogy szükség legyen rájuk, mert 10-ből 9-szer csak még nagyobb galibát okoznak. (Megesett, hogy egy szoftverben volt hiba, nem tudtam és kellett volna dolgoznom benne, felhívtam őket, még a sw nevét sem értette a support, le kellett betűznöm. Ezzel nem sokat érek, a felhasználói kézikönyvet én is le tudom tölteni (le is szoktam). De ezer ilyen történetem van és ticketem, amiket hetek-hónapok óta nem tudnak megoldani, sőt, tovább rontják (és nem azért hőbörgök, mert nem hozzá nem értő banda, hanem mert gondot okoznak és nem tudjuk a munkánkat elvégezni. Nyilván a vezetés a hibás, nem a mezei betanított munkás.)

Tegnap öt órát települt az O365 a gépemre második nekifutásra, ami sztem világrekord, mindegy, elfoglaltam magamat.

De hogy a főnökömet egy héttel előbb migrálták egy szerverre, mint engem, ezért egy teljes hétig nem tudok vele dolgozni, az rém amatőr!!!! Idióták. A fele munkám vele közös, ebből most semmit(!!) nem tudok csinálni, épp a belépése utáni felfokozott és feladatokkal teli hetekben! Ha mégis tudnának migrálni (bocs egy héten belül semmiképpen, de azért reménykedjél), akkor meg a többiekkel nem fogom tudni elvégezni a munkám másik felét.

Annyira korlátolt felfogásúak, akik ezt így leszervezték, nem gondolták át, vagy elfogadták a mi oldalunkról, elképesztő.

Az a legkevesebb, hogy O365 telepítés után zárolódott sokunk gépe, 32 perc volt a call centerünk elérése. Indok nincs. Dallamragadt ericclapton changetheworldje örökre.

Több helyen feljött az ablak, adjuk meg a vállalati azonosítónkat. Nyolc van. Nyolc. Végigtippmixeztük, mire rájöttünk, hol melyiket akarja, megy a körtelefon.

A legszebb, hogy a rettegett HR igazgatónknak a teljes levelezését és telefonon a mobilszámait sikerült egy új telepítéssel eltüntetni. Egyelőre nem tudják, mi a megoldás.

Hát van itt szakértés, kérem.

Ezek nem általános, kicsike bakik, amit gyorsan megoldanak, bár azokat sem tudják, de azt megoldjuk házilag, simán telepítek, mobilokat, notebookokat átrakok, kiskapukat találok házilag buherált programjainkban, senkitől nem tudunk segítséget kapni. A magyar supportunkat helyben leéptették (értsd egy padlódoboz aljzatot nem tudnak kiépíteni), igazgatók maguk installálják a kütyüiket, szerintem jópár munkaórát elvesz a vastagon fizetett vezetőink idejéből, gratulálok.

Két nagy gond van: nem ez a munkám, ami órákat tolódik, és nem vagyok informatikus és rohadtul utálom is ezeket a buherákat a valós munkám helyett. Mintha egy tanárnak minden óra előtt újra kéne festenie a táblát és megvárni, amíg megszárad. Hogy addig ketyeg az óra és a diákok várnak? Mindegy, ez a folyamat. Hogy a buszsofőröknek minden megállóban ellenőrizni kell az olajszintet? Nem baj, majd vár az utas. Hát, ránk is várnak. És pont nem érdekelnék a kifogásaim, hogy dehát nem működik a gépem...

komment

TNDR

2018.01.26. 10:46 :: Tobber

Gondolkoztam, hogy milyen érdekességeket meséljek a tinderes életről.

Statisztikákat tudnék gyártani, jellemekből kekszre levont következtetéseket dettó, a hülyék párbeszédéből (én csak tettetem(?) ) képernyőképeket küldözgetek barátoknak, mert vicces.

De az első gyűjteményem tuti az lenne, hogy "A fiúk, akiknek szebben van szedve a szemöldöke az enyémnél".

komment

Estém

2018.01.25. 11:32 :: Tobber

Bezuttyantam a pszicho foteljébe, megkérdezte, hogy vagyok, mondtam, hogy nekem semmi problémám, beszélgessünk most róla.

A szorongásoldót nagyjából elhagytam, napok óta egyet kaptam csak be. 45 perc után jutott eszembe, hogy ja, a szakításról, Judós3 múlt heti bejelentkezéséről el is felejtettem beszélni. Nem is akarom látni, csak fájna, ami cucca nálam van, visszaküldöm futárral.

Intimitásgondjaim akadnak, de Béká tiltakozik, hogy barátságosabb legyek vele.

Mindenkinek milliárdszor nagyobbak a gondjai az enyémnél. Egyik barátunk most várja a harmadik gyereket, halálosan fáradt, egy elvetélt, egyet fizikailag is bántalmaz a felnőtt testvére, Gé szív az exével, kolleganőm négy napja magas lázas, egy hányós vírussal fetreng lázasan, a kölykök szívnak a vizsgákkal, unokatesóméknál hasfájós a kicsi, a nagy meg 13 hónapos, az is elég hard core, ahogyan kinéznek.

Úgyhogy nem fogok panaszkodni.

Hazarohantam, hajatmostam, szárítottam, pakolásbalzsamolajhővédőhajfény, aztán ledőltem, mert csak este tizenegyre jött egy régi kis szeretőm. Fogalmam sincsen, hogyan hívtam itt, tuti Kismacska lehetett, mert az. Dekandens szépség, ahogy Bé az ilyen pasikat szokta hívni. Még mindig rendkívül fiatal és édes és lelkes, látta, hogy nincs új fotó az exszel, hát rámírt.

Amíg vártam, csetelgettem Bével, aki rólam a lenti Nirvana dalra asszociált… :D :D :D

A kölyök pont olyan profi tehetség, ahogy emlékeztem, maradt reggelig, ment suliba. Most lesz húsz, suli mellett két helyen is bedolgozik, nyáron két hónapot Angliában dolgozott és tökéletesítette az angolját, megvan a munkahelye suli utánra. Mellette megszerezte a játékvezetőit a sportjában, ahol a válogatottban is játszik, mellette hobbiból is sportol, tanul, ugye.

Pedig ha valaki hivatkozhatna arra, hogy nem sok inspirációt kap otthonról, hogy szorgalmas legyen, na az ő.

 

I'm so happy because today
I've found my friends
They're in my head
I'm so ugly, but that's okay, 'cause so are you
We've broken our mirrors
Sunday morning is everyday for all I care
And I'm not scared
Light my candles in a daze (hát én ezt mindig days-nek érettem Kurt kiejtésében, nem is értettem, net meg nem volt, hogy leguglizzam/altavistázzam)
'Cause I've found god
Hey, hey, hey

I'm so lonely but that's okay I shaved my head
And I'm not sad
And just maybe I'm to blame for all I've heard
But I'm not sure
I'm so excited, I can't wait to meet you there
But I don't care
I'm so horny but that's okay
My will is good
Hey, hey, hey

I like it, I'm not gonna crack
I miss you, I'm not gonna crack
I love you, I'm not gonna crack
I killed you, I'm not gonna crack

I like it, I'm not gonna crack
I miss you, I'm not gonna crack
I love you, I'm not gonna crack
I killed you, I'm not gonna crack

I'm so happy 'cause today
I've found my friends,
They're in my head
I'm so ugly, that's okay, 'cause so are you,
Broke our mirrors
Sunday morning is everyday for all I care,
And I'm not scared
Light my candles in a daze
'Cause I've found god
...

komment

Amikor hangosan röhögök

2018.01.24. 17:22 :: Tobber

Kétértelműen Érthető Ám Komolyan Beszélő Kolléga telefonál:

-Hello, nagy nehezen kaptunk egy profilképet az ÚjNagyfőnöktől, hogy feltegyük a hírlevélbe. Hát ne tudd meg, mi volt rajta!!!!

-:D Na mi? :D

-Hát több furcsaság is volt a képen…

-:DD

-A színe is, de hogy egy mikrofon lóg ki a szájából…!

-:’DDDD

-Úgyhogy holnap átmennék, szeretnék róla készíteni egy szuper fekvő képet.

-:’DDDDDDDD

komment

ÚjD

2018.01.24. 17:06 :: Tobber

Romantikus, eleinte kedves, rózsák, bonbonok, pezsgő, bociszemek. Izgalmas diplomamunka, érdekes hobbik, normális életszemlélet.

Aztán beszélgetés közben feltűnt, hogy akármit mondok, meghazudtolja (bár ott sem volt, de "úgy nem történhetett"), megkérdőjelezi, bármi apróságot jól teszek-e (nem a hajadra kéne a parfümöt fújni, pedig télen oda szeretem 60 ruhában), kinevet, ha kérek valamit (igen, pattanásos leszek, ha összenyálaz, meg egyébként is, miééééért?), végül előjött némi rasszizmus és homofóbia és bár egyikben sem vagyok érintett, úgy felhúztam magamat, hogy korrekt nagybeszédet tartottam. Nem bírom a társadalmi normáktól eltérőek mit (ne) csináljanak kezdetű egybites gondolatfolyamot, nagyon nem, Judós3-ban benne volt a csírája, de hamar átbeszéltük, ez a srác már 26, talán megérthetne többet a világból (főleg, hogy sem meleget, sem zsidót nem is ismer).

Aszerint nekem, 41,8 éves vénkisasszonynak a "társadalom normái" szerint macskát kéne tartanom és b.szatla boldogtalanul, magányosan otthon kötögetnem.

F.szom.

Na jelentkezzen, aki ráismert benne apámra.

komment

Mindennapok

2018.01.23. 11:47 :: Tobber

Megvan az a klasszikus kérdés, hogy hogyan élhettem én valaha ezzel az emberrel?

:D

Dehát Judós3 egy tündéri, segítőkész, talpraesett, 0-24-ben imádós, szórakoztató, szépséges csodapasi volt.

Most meg egy kis szerencsétlen bénácska erősen hízásnak indulva, aki a szülei zsebpénzén tengődik a kisszobában 23 évesen.

Este a Papírkutyákat szórakoztattam a bukdácsolásával, nagy sikerrel. :)

A tinder a vizsgaidőszak vége - szorgalmi időszak kezdete előtt belendült, ráérnek a fiatalok. ÚjD-t szeretném lecserélni...

Ez is biztosan segít, a szorongásoldókból még napi hármat kéne szednem, de kétnaponta egyet szedek, elég. Nem akarok rákapni, és mihamarabb gyógyulni akarok.

Igaz, nem is frusztrálom szét magamat a munkán túl, kondizni sem megyek, diétásan sem étkezem, nem izgat, ha egy pasi jön vagy megy az életemből (úgyis visszatérnek :D), akár egész este csak csetelek vagyok olvasgatok. Semmiről nem maradok le, ha pihenek pár hétig.

Gé írta irigykedve, hogy neki hozzám képest dögunalmas az egyébként pörgős élete, szerintem meg nem.

A pszicho szerint meg ingervadász vagy mi vagyok, hogy mindig keresem az újdonságot, és azokra rápörgök. Szerintem csak unalmas az élete, ha valaki nem így él... :)

Ma leültünk mindent átbeszélni ÚjNagyfőnökkel, kiderült, hogy a régi Kisfőnököm az ő főnöke volt előttem, és remek röhögős-nosztalgiázós sztorizásba ment át a megbeszélés. Ritka nagy fazon volt az öreg, az biztos!

komment

Ma

2018.01.22. 13:04 :: Tobber

Telepítenem kell az új Office365-öt, két óra. Már töltöm a mobilomat, vagy 15 tindertalálattal kell zsonglőrködnöm.

ÚjD pénteken, tegnap is átjött. Nem kedves igazán, mondjuk Judós3 után senki nem az.

Tettem valamit, amit meg kellett, de irtó lelkiismeretfurdalásom van miatta, mondjuk meg is nyugodtam, és nem én kezdtem a nemkorrektkedést, ez meg ki sem derül, szóval letudtam egálra.

Pedig annyi szemétséget tudnék csinálni, de nem vagyok az az alkat! De ha bárkinek gonoszkodni támad kedve, hívjon fel bátran, kiváló ötleteim vannak.

Pénteken az ömlő esőben teszteltem az új dzsekimet, 15 perc alatt nem ázott be egyáltalán, imádom. Egyik szomszédcsaj jelezte, hogy az alattam lévő lakásba költözik, amíg felújítanak, bocsika. A kalapálás nem zavar, de jó tudni, hogy halkabbak legyünk, lefelé nem szigetelt a hálóm. Éjjelre jött ÚjD, szombat reggel Cs-t költöztettük, amiről Pével feltettünk egy összebújós képet, hát felpezsdült a levelezésem! :D Jópáran megkérdezték, hogy-hogy, meg gratuláltak, még a szomszéd is, a céges liftben is. Utána egy jót pogácsáztunk a dobozok között sztorizgatva, a nap sütött a jéghideg lakásban és olyan nagyon jó volt.

(Hipomán, tudom.)

Évek óta nem vettem blúzt, mert nem szeretek vasalni, bementem a CundA-ba, ahol 8-9 000 Ft-ért olyan elszabott nejlon förmedvények voltak, hogy kiájultam a boltból. Oké, akkor legyen Van Graaf. Hatalmas leárazásokat lehet kifogni utolsó darabokra. És láss csodát, ami blúzt még októberben kinéztünk Judós3-mal, épp az én méretemben volt akciós. Meg akkor már vettem még egyet.

ÚjB lemondta az estét, viszont Hokis felvetette, hogy meccs után, ha nem nagyon fáradt, felugrik. Kértem, hogy majd hívjon, és bealudtam. Hívott is, hogy hullafáradt, meggyőztük egymást, majd máskor.

Reggel szépen felvettem a sportmelltartót, kondicuccot, amikor Béká megtiltotta, hogy elmenjek vele kondizni, és meggyőzött. Azért délre elolvadt a csúszós hó jó része, Anyuéknál ünnepi ebéd, Anyu virág helyett étcsokis kávészemeket kért, én meg a szokásos sztrádamatrica helyett az összeget. Ez a helyzet most.

Estére ÚjD ígérte magát, hogy majd együtt sütit sütünk, én előkészítettem mindent, de aztán nem volt kedve. Majd megcsinálom magamnak.

A hétre szándékosan nem tervezek semmit, megpróbálok a nettől is távol maradni.

Munka sok, de nincs kedvem.

komment

Jaj

2018.01.22. 12:20 :: Tobber

Egyik havernőnk elvetélt. Hát mit lehet erre reagálni? :( Felajánlottam, hogy hívjon, írjon, találkozzunk, dehát erre nem lehet okosat mondani.

 

komment

süti beállítások módosítása