HTML

És esett

2018.04.27. 14:25 :: Tobber

Az a jó a hoki szurkolótáborban, hogy normális.

Persze nyilván mindenki jobban csinálná, mint a válogatott, és bizonyára hallgatnak a játékosok a bekiabálásokra.

De amikor veszít a csapatunk, akkor is végigálljuk csendben az ellenfél himnuszát.

Amikor megverjük a lengyeleket, egy aréna skandálja felállva, hogy Polska-Polska.

Tavaly egy jégkoronggálán a magyarok góljain örvendeztek a lengyel szurkolók, mi az övéken.

A metrón szomorkodva összenéztünk velük.

Gyerekkoromban sosem találkoztam lengyelekkel, meg azt sem tudom, miért nem halt ki a dwa bratanki mondás, de úgy tűnik, ha találkozunk, így érzünk.

Nagy kedvencem volt a lengyel ösztöndíjas két éve.

komment

Napok

2018.04.25. 12:22 :: Tobber

Csetelek a vizsgálatain túl lévő kolléganővel, holnap műtik, a kemot még meglátják. Délután felhívott, próbáltam megnyugtató és hasznos dolgokat mondani (összeszámoltam, 3 év alatt műtöttek négyszer). Este írt a főnöke, ő mit tud. Nagyon szurkolunk.

---

A piac tele van gyümölccsel, virággal.

Egyik vezetőnk a kertjében szedett orgonát és elhozta Pestre nekünk, hát nem kedves?

---

Színházőrült kolléganő szerint tegnap standing ovation volt a darab végén, amiről mi félidőben leléptünk, annyira gagyi volt. Tuti másik Richárdot láttunk.

---

Tegnap 3,5 órát pakoltam este. Kb. 2 nm szabadult fel. Azaz a káosz helyett most rendezett halmokban áll, ruhák Anyunak, testvéreinek, kolléganőknek bizsuk, játékok, pár zsák szemét. Csak azt tettem a szekrényeimbe, amit tuti használni fogok.

komment

Morzsák

2018.04.24. 17:16 :: Tobber

Kizárólag a cégnél vagyok számítógép előtt (épp elég a hiperszuper legújabb szoftvereink dömpingjéből, pláne azok állandó hibáiból!). A tinder PC platformját óvatosan, de használom bent.

A Viber miért nem képes egy letöltés nélküli oldalt készíteni? Egy hivalati állásfoglalást nem lehet letölteni automatikus jelentés nélkül, ezt pláne. Annyira gagyi cég. Mármint ők.

Ma újabb fél órát voltam telefonban az IT-nkkal, távoli eléréssel. A második szintű megoldócsoport sem találta a megoldást a gondomra (ők mind betanított call centeresek), végre egy informatikuslány kézbevette, 10 perc alatt megoldotta. Jé.

---

Tegnap álldogálok a hokimeccs szünetében a következő kör sörért, a Bé család lemaradt valahol. Előttem egy tök részeg harmincas hosszan bámulja a melleimet.

-Tetszik a mezem, ugye?

Tovább bámulva helyeselt.

---

A hokimeccseken a szurkolótábor igazi kincs. Mindenki nemzeti színekben, felsők, sálak, sapkák, meglett férfiak arcfestéssel, kiskölykök névreszóló mezben. (Illetve Bé decens fehér csipkeblúzban, piros blézerben.)

Hihetetlen hangulat, vidámság, éneklés és taps. A metrómegálló zeng a rigmusoktól. Meg a metrószerelvények is. Nagyon. Békések népség, sok-sok nő és gyerek.

Vadidegenek megszólítják egymást, tegnapelőtt a pasi az utcámban, tegnap egy testnevelés tanárnő szólított le. Életében először járt hokimeccsen, mert a régi tanítványai elhívták, azóta már válogatottak. Imádta, jön máskor is.

Hát ezért is szeretjük a jégkorongot. Meg a sport, a hótamatőr nosztalgia és a kócos, fogatlan kanadaiak miatt.

Egyik kedvenc kolléganőm hívott elmenet, hogy menjek át velük nótázni a szurkolófaluba, de arra már nem maradt energiám.

A mai kazah-brit meccsre bevitt volna Hokis, de korán van és nem is igazán érdekel.

Éjjel még irogatott, hogy mit is csinálok... Hm.

Tulajdonképpen csak annyit akartam írni, hogy imádok Budapesten élni! :D

komment

F.sz.m

2018.04.23. 15:35 :: Tobber

Múlt héten egy újabb megugorhatatlan kihívást okoztam az IT-nak (bocs, hogy dolgoznék, igaz miattuk nem megy!), a sokadik szintű megoldócsoport sem tudja a kibogozni és SOS-en dolgoznom kéne vele!

Csütörtökön 62 percig voltam vonalban és babrálták távolból a gépemet. Értsd, annyival tovább kell dolgoznom. Azóta beszéltünk néha, eredmény nuku, reggel írtak, hogy hívtak és ha nem veszem fel, lezárják a ticketemet, pedig NEM hívtak, mert a telefonom kiírná.

A januárit sokadszor sem oldották meg és lezárták megoldottnak. Többször is.

Botrányosan xar a rendszer.

Ma kb. 2,5 órát szerencsétlenkedtek egy másik rendszerrel, a vezetőink a tárgyalókban ülve vártak és hót ciki az egész!

Kérdés, mikor tudnék dolgozni, a saját munkámat elvégezni.

És közben csörög a telefon valami sürgőssel, non-stop pofáznak itt, ajtót csapkodnak, itt vitáznak, a fejem fölött beszélgetnek Kolleginával, mintha nem is emberek lennénk.

---

Délben jön egy cset Judós3-tól, hogy mizujs. Ledöbbentem.

Tehát akkor látott tegnap.

Fél éve nem bírta megkérdezni, mizujs. Úgyhagyott ott, hogy egyik nap imádat, másik nap csomagolás.

Visszaírtam, hogy lakásfelújítok, majd ha visszahozzák a cuccokat, az övéit is (1-2 póló, nyakkendő), szólok. Mizu vele?

Köszi, semmi különös.

Hát ennyiben maradtunk.

Esélyes, hogy este újra összefutunk? Nem akarok.

komment

süti beállítások módosítása