HTML

Pihenős hétvége

2014.08.03. 21:17 :: Tobber

Szombati sokáig alvás.

S.k. omlós sülthús reggelire friss egzotikus kávéval.

Felkockázott dinnye, jegeskávé felváltva.

Kedvenc édességemet kifőztem.

Göris régi haverral cseteltem.

Szépültem.

Az erkélyre kucorodva cigiztem a furcsa napsütésben, miközben a katasztrófafilmbe illő távoli felhőket, esőfüggönyt csodáltam a tetőteraszon. Fölöttem villámok cikáztak a gyorsan érkező felhők között, számoltam a dörgésig eltelt időt. Hozzám csak pár csepp ért el. (http://index.hu/belfold/2014/08/02/jegeso/)

Este pityeregtem a Túl a barátságon-on. Nem mintha ismernék ilyen melegszerelmet, de szép. És szomorú H. L. halála.

Ma reggel TCsV-nél kávéval kezdés, irány a strand, addigra a nap is kisütött, a tó is meleg, végre úszhattam. Régóta elsinkófálom a doki parancsát, de semmi kedvem a nő- vagy a bőrgyógyászaton kikötni az uszoda miatt.

Próbáltam olvasni, de nehezen kezelhető közlésrohammal szembesültem.

Kedvenc étterem.

Pesten nagybevásárlás. Kizárólag olyan alapanyagokat, ételeket vettem, amiket iszonyúan szeretek és beleférnek a diétába. Semmi kísérletezés, új íz felfedezése. Most nem.

Hajmosás, körömlakk, kezdődik a biznisz.

komment

Azértis

2014.08.01. 20:44 :: Tobber

Néha makacs vagyok és maximalista. Újra konfitáltam.

Most nagyon finom lett!

 

 

komment

Remek napok!

2014.07.31. 22:21 :: Tobber

Nem is lett olyan finom, ennél jobbat is tudok főzni.

Mindenki megtalál a fájdalmával, egy kolléganőm pozícióját megszüntetik, nekem sírt, egy mocsok rosszul van, de projekt, ezért bentmaradt, rossz volt nézni, egy elpanaszolta, hogy ő is megszívja, hogy mindenki családos körülötte, ezért neki kell állni a sarat ilyenkor, meg iskolaszünetekben, egy ma elmegy, lelkileg fáraszt ez a sok baj, ami most körülöttünk felgyülemlett. Mocsokul! Főnökeim is szórakoztattak ma, a Nagyfőnök huszonéves fiával lelkiztem egy órát, Kollegina válságot él át, szegénykém, ezt nem kívánom neki, egy ügyfél is megtalált a gondjával, úgy érezte, hogy én vagyok a megoldóembere. Jól látta, megoldottam, csak nem dolgom. Egy kedves kolléganő jött, hogy menjek le vele, amíg cigizik, mert kivan, de nem akartam otthagyni a főnökeimet, nem mellesleg nincs sok erőm most ennyi ember bajára okosat mondani, aznap már meghallgattam egy pasiproblémát és két titok lett rámbízva, illetve Csinikolléga épp engem szórakoztatott, amikor exe megjelent, szép műsor volt. (Izé, a lány új pasija állandóan odajár, de titkolják, hogy együtt vannak, ezért hülye alibiket talál ki a srác, miközben nem kérdem. Illene szólni neki, hogy tudom, hogy elkerülje a további kínos magyarázkodásokat?) Ma a benti torna is elmaradt. Levezetésül ismét pakoltam, takarítottam az irodánkban, Kollegina is belejött, nagyokat nevetgéltünk közben, miket nem találtunk!

És akkor még a zombik is megtalálnak, akik észre sem veszik, hogy szavakkal is lehet alázni, mert ugye ő férfi, hát neki lehet, hisz smileyval írt. Lásd még klinikai pszichiáter Isoldét a verbális erőszakról:

http://isoldeolvas.wordpress.com/2013/09/08/patricia-evans-szavakkal-verve-szobeli-eroszak-a-parkapcsolatokban/

Részlet, érdemes az egész posztot elolvasni. Meg Isoldét úgy általában is:

"A szóbeli bántalmazás azt jelenti, amikor a párkapcsolat egyik tagja – jellemzően a hatalmi pozícióban lévő tag, nyugati társadalmakban ez jellemzően a férfi – szekálja, kritizálja, cseszegeti a másikat. Megjegyzéseket tesz rá, leértékeli, lehülyézi, kigúnyolja. Azt gondolnánk, hogy phhh, ugyan már, szavakkal nem lehet kárt okozni, jó, most egy kis kritizálás, mit kell attól egyből sírni meg könyvet írni róla? Azt is gondolhatjuk, hogy az, hogy a párkapcsolatban a férfi hatalmi pozícióban van és nyugodtan alázhatja az asszonyt, az teljesen normális, több száz éve így van, asszony verve jó, kifejezett haladás, hogy ma már nem verjük, csak úgy szóban baszogatjuk. Ez nyilván világnézet kérdése. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy az évekig, minden nap elszenvedett cseszegetéstől a nők depressziósak lesznek meg szorongóak, ha gyerekkorban kezdjük, akkor személyiségzavarosak is. Ráadásul a szóbeli bántalmazás sok esetben az évek során súlyosbodik, míg végül valódi verés lesz belőle. Ezek tények."

Az is tény, hogy az elkövetőnek eszébe sem jut, hogy a sértés következménye, ha nem tűrjük, sőt, csírájában elfojtjuk.

Ez a blog továbbra is gőzkieresztés. Nem fedi le a teljes életemet, mint a facebook oldalam sem. Ide panaszkodni, levezetni járok, mert a napi káoszban, soktucat emberi kontaktusban felőrlődnék, ha nem adnám ki.  Egyébként pontosan ezért tartok szeretőt is két komoly kapcsolatom között.

Most megtalált valaki, akinek szimpatikus voltam a FB alapján, bloggal meg nem. Hát, biztosan vannak egy agysejtes nők, akik néma mosollyal tűrnek, én ehhez már önálló vagyok.
Sajnálom, mert a két képet összevegyítve a város egyik legjóindulatúbb, legjámborabb emberét lehet kipuzzlézni.

komment

Napi mikrodráma

2014.07.30. 21:11 :: Tobber

Elvesztettem egy szelet fokhagymát konfitálás közben.

komment

Megtettem

2014.07.29. 18:12 :: Tobber

Hazafelé szoli, hátha jobb lesz a kedvem, dinnyecipelés, hátha..., gondoltam, sétálok egyet, de vizes cipőben a tócsás úton térdig vízfelszívott szoknyában monszunszerű páratartalom mellett valami rémálom volt sétálni, a hajamtól a bugyimig minden vizes lett. Zuhany. Légkondi páraelszívó módban. Várakozás, két órával később egy óra séta a környéken.

Még mindig feszült voltam.

Bejöttem a céghez és nagytakarításba kezdtem. Behasaltam az asztal alá is mindent kipakolni, a három irodaasztalom közül kettővel végeztem, meg majd' az összes polccal, iszonyat sok irat, nyomtatvány van egy bürokrata nagyvállalatnál, átválogattam, mi kell ezekből. Polcot portalanítottam, benti edényeket átsúroltam, főnököm tábláját átmostam, billentyűzet, telefon, kb. két köbméter szemetet gyártottam, közben dolgoztam és ekönyvolvasó tanácsokkal láttam el T-t (Té aki Pével, T akivel én néha őőőő flörtölök vagy hogy, meg kéne különböztetni őket), kollégák lelkét értelmeztem, Csinikolléga fiával beszéltem és húdejó pasi lett, és próbáltam okosakat mondani.

És főleg alig ettem ma.

Kicsit jobb.

komment

Hétfő :(

2014.07.28. 17:14 :: Tobber

Napi félreolvasás:

- tíz perc (=precíz)

???

-  Az életcél 44 innovatív felhasználási módja (= Ételecet...)

Elgondolkodtatóbb az én verziómban.

---

Kicsi a világ rovatunkban pénteken egy gyerekkori havernőt láttam a facebookon egy ismerős képén felbukkanni, utána egy órával később a harmincéve nem látott anyukáját a metrómegállóban, majd délután egy programajánlóban a bátyja arca ugrott fel.

Kicsi a világ rovatunkban elmélkedek a fiúknak, hogy TCsV gépe hová érkezett és épp onnan indul egy ismerősöm a világ másik végére rá pár percre. Pé: Jé, az unokatesóm is ott dogozik. És annál a cégnél. És kiderült, közvetlen kollégák az én ismerősömmel.

Hát ennyi izgalom elég is volt hétvégére, a pólós fiúk gyengék, a lányok ügyesek, a Hungaroringet nem tudom, ki nyerte, a tényt is csak a ferraris baseballsapkás turisták tömeges felbukkanásából következtettem ki.

El kell mennem mozogni, mert idegesítem magamat és még a takarítás sem segített, de szar a kedvem és nagyon fáj a hátam.

komment

süti beállítások módosítása