HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Magány

2014.04.03. 23:02 :: Tobber

Most rinyálni fogok, elmélkedni a mai elkeseredésemről, tessék elfelejteni később, jó?

Az életben két olyan helyzetet élek meg, amikor hirtelen eltűnnek az úgynevezett barátaim, hogy Bé kifejezésével éljek.

Az egyik, ha nyaralást tervezünk. Hirtelen nincs kivel.

Pedig igazán szerencsés vagyok, ha van sok pénzem, mehetnék TCsV+párjával, mindig nyúznak, csak nincs egy hónap szabim és 7-800 000 Ft-om. (Ám van topminőségű kislakásom Pest egyik legszebb utcájában. Inkább ilyenre gyűjtök. És onnan meg nem vágyom el drága nyaralásra, otthon is szép.) Vagy Té és Pé sokat utazik, az elmúlt években hat külföldi és számos belföldi útra mentem velük, csak most épp véges a türelmem.

T-vel terveztünk jövő hétre egy wellness-hétvégét, de lerokkantam, Holl-lal egy négy napos külföldet májusra, de lerokkantam. (Asszem az első lemondásának oka a második lerobbanásom volt, és fordítva.)

Tervben volt tíz nap nyári pihi egy tengerparton a hobbitársakkal, ők mennek, a hozzám közelállók nem, ha akarnék, szívesen látnak így is, így nem akarok.

A kreatív banda is tervez 3-4 hétvégét idén, de nem tudok annyit ülni, meg ők sem állnak hú de közel hozzám, bár bírom a fejüket, ők meg az enyémet pláne, ehh.

Bandázás nyáron? Biztosan lesz, de azokat még nem szervezzük.

Ugye úgy hangzik, mintha lennének barátaim? Mégsem megyek nyaralni.

A másik helyzet a betegség. Hirtelen eltűnnek az emberek, hirtelen érzem, hogy teher vagyok, pedig senkit, soha nem hívtam fel még, szívességet nem szoktam kérni, csak a térdszarakodás után, azt is csak feldobtam, akinek kedve van bevállalni, mert azt nem bírtam volna taxival anyagilag.

Pedig egy lerobbantnak két dolog esik jól: próbáljunk segítséget ajánlani, ha megtehetjük, és tudjuk a lúzerről, hogy őt az éjszaka közepén is lehet riasztani és hoz-visz bármit, mert néha megoldhatatlan kihívásba botlik, és főleg, hogy ne sajnáljuk. Azokkal nem szívesen állok szóba, akik úgy jelentkeznek be, hogy sajnálnak. Ne.

Erős ember vagyok, átmeneti az állapot, naponta megteszek mindent a javulásért, és nincsen betegségtudatom sem, állandóan elfelejtem, hogy nem csak hétvégén heverészek itthon. Akkor más se kezdjen, pláne csak megjátszásból, annyira sértő.

Ilyenkor gyönyörűen elválik, kinek milyen a jelleme. Van, akit nem bírok levakarni, mert már napok óta jönne, de fiúhavert egyelőre nem szívesen látok, amíg nem tudok rendesen tisztálkodni. Van, aki azóta eltűnt. Most nem tud nyekegni a saját bizalmas kis problémáiról, most nem vagyok jó hallgatóság, mert vissza is kéne kérdezzen, hát nem is hív.

Ma nagyon magányosnak éreztem magamat, sokat sírtam.

Aztán megtaláltam egy videót és ha van valaki, aki gyűlöli az ilyen semmitmondó, művészi értékkel nem rendelkező giccseket, az én vagyok, de belenéztem, és beletalált.

Aztán picsogtam egy sort keresztfiam anyjának emailben, akit ez annyira megdöbbentett, hisz engem mindig jó passzban lát, hogy letette a gyerekeket és felhívott fél órára, hogy felvidítson. Színházról beszélgettünk, sikerült neki.

De nem ez az én napom.

Jó, tudom, szexhiányom van de legalább most hadd sajnáljam már kicsit magamat! :)

 

komment

Döntés

2014.04.03. 17:41 :: Tobber

Néhány döntést előtte hajlamos vagyok sokszor körüljárni.

Egy belvárosi, (akkor) puccos étteremben, akkori törzshelyünkön a kedvenc ételemet levették az étlapról. Annyiszor kértem utána is a szakácsot, hogy készítse el nekem, hogy visszatették, tudtommal azóta is szerepel rajta.

És én akkor, tizenegy-két éve elhatároztam, hogy megsütöm magamnak. Puhatolóztam a pincéreknél a receptről, nyilván nem sokat tudtak, azt sem árulták el.

Neten keresgéltem, hasonlót találtam csak magyarul, angolul, olaszul.

Ma, így az elhatározás után némi idő elteltével kipróbáltam.

Tudom már, mit kell módosítsak a tökéletességhez, de ez így is kibszott finom! Holnapra készült, lassan a felét megettem már.

Óóóóó!

Ui.: Megérte ennyit agyalni rajta (azért egy évtized alatt máson is agyaltam azért!), hiszen ide 12 perc sétára található a legközelebbi éttermük.

komment

Daily House

2014.04.02. 23:31 :: Tobber

Ma is néztem Houseokat.

Meglátásaim:

-5-6 évem telt azzal, hogy ilyen típusú, zseniálisan okos, öntörvényű, középkorú férfiakért rajongjak. Szexik, kifinomult a humoruk és átlépnek kispolgári korlátokat.

Aztán rájöttem, hogy ők vonzóak, de nekik egy fiatalabb nő egoépítésre kell. A korral előrehaladva egyre jobban. Nem én számítok, hanem a kapcsolat ténye és az egyéniségük bálványozása*. (Tudom, melyikőtök kezdett el hevesen bólogatni!**) Dehát pasitémában szeretem a szélsőségeket.

-House szintén használ tévéadás rögzítőt (szetboksz), ami a tévézés legjobb találmánya, bármit rögzíthetsz és neked megfelelő időben nézheted (reggeli vasalás-fogmosás-sminkelés közben háttérnek tökéletes), a reklámokat áttekerheted és még a netes letöltésnél is jobb ha lusta vagy kivinni a laptopot és összekötni tévével/hangfallal reggelente.

A dokinál felvett műsorok:

New Yankee Workshop, egy kockásinges amerikai asztalos barkácstippjei, Wilson le is döbben rajta
Monster Truck
Narancsvidék
Spongyabob
éééés a Fekete vipera. Amiben Laurie is szerepelt még brit humoristaként. Hihihihihiiii.

 

*Ettől még a 30-42 korosztálytól kapok hidegrázást...

**Gondoltatok már olvasótalálkozóra? Nem hiszem, hogy sokan vagytok, megismerhetnétek egymást. Akit én sem ismerek, írjon már magáról egy emailt!

---

Nem vagyok valami összeszedett, bocs. Aki szerint másfél hónap táppénz azzal telik, hogy sorozatokat nézek és bütykölök, nem téved sokat, emellett ma elsétáltam a plázáig, bevásároltam, mert sétálni lehet, bár cipekedni nem, meglestem, mi a picsát mit flexel a flexes szomszéd: téglákat vág félbe, hosszában, egyébként nem építkezik, mostam kézzel, főztem, recepteket terveztem, adtam be injekciót, olvastam és rinyáltam Őszhalántéknak, hogy képtelen vagyok hajatmosni, de szerinte 1 cm-es hajjal is tetszenék neki. Ja, és szunyókáltam három órát. Végülis beteg vagyok, vagy mi.

komment

Plusz

2014.04.02. 16:00 :: Tobber

A fájdalomtűrésemet pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy 1,5 napja elfelejtettem bevenni a fájdalomcsillapítót meg az izomlazítót. Nem direkt.

komment

Választás

2014.04.02. 15:10 :: Tobber

Odáig le tudok battyogni, szeretnék választani. A netes teszt szerint 82%-ban a DK és a Liberálisok nézeteivel értek egyet. Legkevésbé a Fidesszel és a KDNP-vel. Apám szégyellne.

Azért inkább végigolvasok mindenkit szép sorban, úgy döntök.

Nem lehetne kérni, hogy akik 1. nem itt adóznak, 2. akiknek fingjuk nincs, hogy mi megy az országban vagy kikre adják a voksukat, azok ne menjenek el szavazni?

Értékelnénk.

komment

Fokozatok

2014.04.02. 14:23 :: Tobber

Annyira fájt a hátam, hogy nem vettem észre, hogy megjött. Én.

komment

Sluggish days

2014.04.01. 12:46 :: Tobber

Houset folytattam. Utánanéztem egy kislánynak, olyan tehetségesen játszott, kiderült, Emmy-t is kapott érte, azóta sztárocska. Ismerős volt egy pasi, régi másik kedvenc filmemben szerepelt, épp pár hónapja néztem újra (igen, ez nálam sűrű filmnézés), oszt kiderült, hogy a Sex és NY-ban is volt, aminek a light változatát végigpörgettem anno, de nem ugrik be. Mondjuk a sorozatot sem bírtam, erőltetett volt és az én pár évvel ezelőtti magánéletem nagyságrendekkel érdekesebb, mint azé a négy nőé együtt. :)

Sorozattippeket még mindig várok, lehet abszurd, vagy szitkom, nyomozós vagy családi, csak ne legyen fantasy, ezoterikus vagy meghamisított történelmi, ezeket elunom két perc alatt.

Kertvárosban (alias Eperjesi a Csapd le csacsiban) csend, mi? A házbanlakó gyerek kilenctől zongorázott. Egyelőre még mindig nem élvezhető a játéka. Tíztől az utcában flexelni kezdett a kényszeres. Azóta a távolban tűzoltók (vagy mentők konvojban?), közelben egy házriasztó, nyikorog egy deszka az erkélynél, búg egy fűnyíró (ilyenkor mit?), repülők, de egyébként nyugodt környék, nyíló virágok, csicsergő madarak, meg minden.

 

komment

Egy nap

2014.03.31. 17:54 :: Tobber

Nahát úgy telik el egy nap otthon pihegve, hogy reggel van időm minden blogot és portált elolvasni, közösségi oldalt böngészni. Aztán leadni a rendelést szülőknek, akik beszerzik, sértődötten tudomásul veszik, hogy nem oda szeretném, ahová ők kitalálták, egy ideig még próbálok észérveket hozni, aztán rövidrezárni annyival, hogy az én lakásom. Ahonnan apám állandóan el akar kunyerálni dolgokat, illetve nem vesz olyat, amit szeretnék, mert neki van otthon egy nem olyan, de neki tetsző. Mondom, az én lakásom és egy hőmérőről van szó. Lábtörlőt már nem is merek kérni, azt sem kapnék, vagy nem olyat, az tuti!

Aztán lecsesz, hogy nem locsolom a virágokat, majd amikor óvatosan jelzem, hogyugye mozgáskorlátozottan nem TUDOM, akkor leszid, hogy így tönkremennek. De nem locsolja meg.

Oké, apám megsértődve el (a legszebb hangnememben beszélek hozzá, úgyhogy sztem Anyu húzta fel és rajtam éli ki), aztán Anyu kezd bele a mindennapi ténykedésébe, amit senki nem kér, sőt, 6-8-szor kérem, hogy NE csinálja, mert magam is meg tudom, mert nem sürgős és zavar. Nem hagyja annyiban, itt úgy kell lennie, ahogy szerinte nekem jó, figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy én mást kérek.

Ígér sütést, de tulképp fáj a keze, ezért csak elmondja, mit hogyan csináljak, ennyit a mai fekvésről, dagasztok és formázok. Állati finom lesz mindkét féle! Kikísérleteztünk egy új diétás édességet, az sem kutya.

Végülis csak ülnöm tilos.

Kint elrendeztem mindent, végre van lehetőség pihenni, le is dőlök egy kicsit.

Szerkesztettem mintákat körzővel, vonalzóval, kivágtam többtucat sablont, olvastam, telefonálgattam, cseteltem, sikerült pult alól (webáruházban van pult alatt?) szereznem többet a kedvenc anyagomból és holnap hozza is a futár, átírtam a recepteket Anyu zseniális ötleteivel, és lassan jön Greg House.

Kicsit fáradt vagyok így itthon pihengetve.

Na megyek egy új receptet kipróbálni.

komment

Sorozatok

2014.03.31. 09:21 :: Tobber

Most, hogy van időm sorozatokat bámulni, felfedeztem az örök kedvenc 20 percnyi sosem látott részét, egyik Houseban egy később befutottabb sorozatszínésznőt, egyet, aki két sorozatban is ugyanazt a karaktert játszotta, de nem promóciós célból, vagy cameo, ilyesmi, megöregedve egy régi kedvenc filmem szereplőjét, 22 év után rájöttem egy amerikai Music TV-n látott reklám szóviccére, közben készülnek a kreatívkodások, szigorúan azok, amikre sajnáltam az időt, mert valszeg a szekrénynek gyártom azokat, de imádom a technikáját, a készítését magát. Kábé olyan, mint a főzés mint hobbi, jó készíteni az ételt, de nem marad hosszú távú nyoma.

Egyébként minden cuccomat a fióknak gyártom, amit nem ajándékozok el hogy más fiókjában álljon mert más kérte pont azt pont úgy.

És nagyon vicces a Doktor House, kár, hogy azok a hülye eü-s történetek is benne vannak, kicsit zavar.



komment

süti beállítások módosítása