HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

---

2010.05.08. 13:50 :: Tobber

Anyunak megengedtem, hogy az én sütőmben süssön. Felhív, hogy 40 perce betette 200 fokon a kevert tésztát, mikor lesz az már kész.

Őőőő, 170 fok körül szoktam 35 perc alatt, milyen alapanyagot tettél bele? Szokásos. A sütő a propeller vagy a jégkristály jelhez van tekerve? Őőő, inkább jégkristályhoz hasonlít.
Akkor te most mirelitet engedsz ki 40 perce. :D

Munka után egy táncoslánnyal elmentünk ismerős boltjába bikiniket tesztelni, felpróbáltam tizenötöt a méretemben (már ez is csoda ebben az országban, hogy 40E-sből van ennyi!), végigmondtuk, hogy melyik melltartó hol kényelmetlen, hol rosszul szabott, melyik bugyi kicsi/nagy/vékony/akármilyen.

Utána egy fagyis kávéval ünnepeltük meg, hogy kaptunk érte egy-egy kiválasztott bikinit! :D Persze ezt minden hónapban meg kell majd tennünk ám.

Citromsárga és világoskék anyagokból varrt napraforgós mintás bikini, igen!! :))
Anyunak megmutattam hazaérve, jé ebben kicsinek tűnik a melled! :D Ezt mesélem mindenkinek, de csak kiröhögnek.
(Mint az öt évvel ezelőtti kövér fotóimat is. Jeeszus, de vices! :) )

A boltos pasi egész nap hivogatott, már nem annyira szimpi, vagy csak megint előjött a hetero férfiakkal kapcsolatban érzett ellenérzésem, minek játszák meg az agyukat, amikor két perc alatt átlátni rajtuk? Áh, nem múlik ez a viszolygás.

Ba is hív, meg jönni akar értem, már nem veszem fel a telefonjait, nem válaszolok sms-ekre. Ja, ha fel kéne vállalni, hogy komoly legyen a kapcsolat, akkor menekülünk, de azért azt el kell mesélni, mekkora rántotthúst ebédelt, mi? Az előző nőjével is ezt csinálta, emlékszünk rá.

Este táncosokkal elmentünk koncertre, ahol nem volt közönség, így mi is inkább átmentünk egy étterembe táncolgatni, közben volt másfélévekezdő kezdő megsértődése (szvsz joggal, véletlenül futottunk csak össze és a tánccsoportból senki nem hívta), a másik helyen viszont ismét belebotlottunk, nem is jött oda hozzánk.

Én remekül éreztem magamat, kocsiban magyarnótáztunk külföldi ismerősünk kedvéért (a Részeg vagyok rózsám mint a csap az én számból hülyén jött ki a volán mögött), az asztalunknál egyre több ismerős jelent meg, ettünk-ittunk-táncoltunk, egy után indultunk, hazavittem embereket, egyikükkel pasikat elemeztünk még a ház előtt, ma meg nem bírtam felkelni megnézni főnököm fellépését itt a közelben, nincs kedvem térdelőszéket sem venni-bevinni céghez, táncolni sem este, sztem ma szabit veszek ki a pörgésemtől.

Úgyis van pár varrástervem, egy hímzés is illene a lakáshoz, el kellene kezdeni, két könyv vár, három magazin, csak étel nincs itthon.

És elgondolkoztam, hogy tényleg elfogadó vagyok? Egyik fiú szerint igen. Szerintem nem, azokat továbbra sem tudom elfogadni, akik hazudnak a világnak boldog párkapcsolatot, mögötte csak érdekekkel, társadalmi nyomásokkal. De ennek a fiúnak őszinte és szép a kapcsolata. Az egyik leggyönyörűbb pár, akiket valaha látta, szeretek rájuknézni.
Lehet, hogy elfogadó vagyok...

komment

---

2010.05.07. 12:19 :: Tobber

Ciki, nem ciki, Lawrence Block krimiket olvasok mostanában. Rájöttem, hogy annyi infó/inger ér egész nap, multicég feladatok, millió kolléga, táncon sokszáz ember, tánccsoport koreográfiájának minden lépéséhez tartozó utasítások, hogy este hazazuhanva a minimálkapacitású agyam képtelen befogadni nehezebb, vagy nem annyira érdeklő olvasmányokat.

Amióta nincs tévém, nincs hiradó-lakásátalakítás-modellkedős műsor, több idő marad rá.

Tegnap próba után olyan fáradtan értem haza, hogy csak reggel induláskor tűnt fel, hogy a szobám közepén áll egy takarítógép. Anyuék bedobták tegnap.
Éjjel négykor meg öt évvel ezelőtti élettárska, exPasi telefonált, mire felébredtem, letette. Gondolom véletlen, de nem bírtam visszaaludni, így a temetni veszélyes betörős gyilkosságok (igen, hajaz agatakrisztire) gyilkosára fény derült, mire a szobámra is.
Reggel összefutottam a nálam meg Anyunál takarító széki asszonnyal, aki látta pár fellépésvideónkat, és szerinte gyönyörűen táncolunk és tényleg szépek ennek a népnek a táncai, de miért éppen ezeket?? :D

Ezért:

 

Ha kevés az időd, az utsó 2 percet nézd meg, mi kb. ugyanezt táncoljuk, a fellépésünk kb. 15 perc lesz most. Öh.
Felhívnám a figyelmeteket arra a számolatlan dobogásra, ezt a videót NEM mutatom meg a derékdokimnak. :D

A széki asszonyt megnyugtattam, ma este magyart táncolok.

komment

---

2010.05.06. 22:28 :: Tobber

Ma fél nap szabira mentem, ami ömlő zuhéval kezdődött: feltűrt farmer, ahogy kislánykorunkban...

Csavarogtam, vettem parfümöt, könyveket, egy kaprinacit a próbákra.

Később hozzámcsapódott Hypin. A csapódási hely tulajdonosa el is kérte a mobilszámomat, majd már hívott is, kikérdezett, hogy van-e valakim, meg ki is vagyok... Khöm.

Aztán elmentem a leletekkel az orvoshoz, ott a felesége szórakoztatott egy órát a váróban, a végén elkérte az emailcímemet és mondvacsinált okkal rámuszította jóképű harmincas fiát. :D

A dokinál már nem ilyen vidám a helyzet, de nem kell műteni! Lehet, de inkább ne.

A derekamban egy idegpályát nyom valami izé. A térdemben már nem nagyon lesz reflex.
Ez egy állapot, el kell fogadjam, hogy sem sí, sem fallabda, küzdősportok soha többé, futás csak füvön, és csak amíg nem kezd fájni. Naponta kétszer 15-20 perc gyógytorna, szakember megtanít rá. Térdelőszéken ülés. Sok hátonúszás (amit imádok, de medencében mindig elkapok valamit, marad a nyár és természetes vizek). Porcerősítők méregdrágán. A súlyom már oké, de teherbeesés előtt fogyjak, hogy ennél sokkal több teher ne legyen majd a gerincemen.

DE:

A tánc felejtős.

Idáig elfogadva minden, itt alkudozni kezdtem. Ha most 3-4 hónapig úgyis táncszünet van, addig húzzak bele a gerinctartó izomzat erősítésébe, ha szeptemberre jobban tart és újrakezdve nem fáj, akkor maradhat. De csak amíg nem fáj.

Szerinte a nők ezt jobban be tudják tartani, menni fog.

Aztán végszónak két óra táncpróba, mert hétvégén fellépünk.

Hazafelé egy gyönyörű-mercis pasi bámult, kerülgetett, aztán mögékerültem és lefordultam, nem nagyon vágyok most pasikra.

Ez úgy tűnik nekik nem szúrt szemet. :D

A lenti bemutató Hypinről így szól, ha nem tudnátok elolvasni:

HYPIN

Szeret a kertben füvezni. Vagyis a gyomot meghagyja, a füvet kitépkedi. Vigyázat! Ha kelet felé néz, tikkel. A kávét mindig két csepp szappannal issza.

Imádom Fércművek stílusát, tehetségét! :))))

komment

---

2010.05.06. 19:01 :: Tobber

Szeretném bemutatni új lakómat, ő Hypin. A többit olvassátok el magatok:

-

 

Szerencsét hoz nekem.

komment

---

2010.05.06. 12:52 :: Tobber

15 magyar kreatívkodó blogja van a google readeremben elmentve, egyik csodásabb dolgokat művel mint a másik.

Nekem KELL egy varrógép, ennyit nem bírok kézzel! :)

És egy tanfolyamba is szerelmes vagyok, de sztem azt műkörömmel nem tudnám csinálni, brühü.

komment

---

2010.05.06. 12:22 :: Tobber

Tegnap este pszichológia kiselőadást tartottam telefonban Ba-nak, és ismét felhúztam magamat rajta. Újabb ellentmondás persze.

De pms-em lehet, mert ma egy beszélgetés így fejeződött be, hogy jó, megcsinálom, én lettem itt mindenki csicskása. Új, vidékről feljött kollegina kiskirálynőnek érzi magát és ugráltat. Pedig csak a két ügyvezető a felettesem, ki is kötötték, hogy más dolgait ne intézzem, mert rámszoknak.

Eddig kedves voltam (nem értem, miért tart mindenki annak, sztem nem vagyok), mindenkinek mindent megtettem, de pms-em van, legalább morgok.

És híztam, mert fáj és akkor eszek.

komment

---

2010.05.05. 15:00 :: Tobber

Tegnap táncpróba, TCsV-vel előtte meghitt beszélgetés (és hozzá is eljutott az info, hogy 18évessel mi régóta izélgetünk, amiről csak 18éves és én nem tudunk, soha eszünkbe sem jutna), utána hatalmas vihogás, mert neki még jobban be van állva a háta, ő nem is táncol most. És mi zártuk az ajtót, battyogunk a lépcsőn, kiesik a kezéből a kulcs egy lépcsőfokkal lejjebb.

Egymásra nézünk tétován, felvihogunk. Merthogy oda tuti nem tudunk lehajolni. Vissza kellett hívni egyik csoporttársat, hogy vegye már fel. Járókerettel gyorsan felkaptuk volna.

Ba jött értem és nem tudom az illemet, hogy a már kirakott exem ha hazavisz mert teper, akkor fel kell-e hívnom a lakásba pár percre köszönetképp, vagy miért.

Volt gyerekszobám, hát felinvitáltam tíz percre. No ő egy órát sztorizgatott a nemérdekel kollégáiról, látszott hogy nincs kinek elmesélje, többször jeleztem, hogy csatak izzadtan a 3 óra szaunamelegű teremben ugri-bugri után jólesne, ha mehetnék lenyújtani/zuhanyozni, de neki mesélnie kellett, meg kifejteni, hogy 18éves és TCsV is le akar feküdni velem, amiről csak mi hárman nem tudunk és különböző okok miatt nem is sanszos. Enni nem adtam neki.

Aztán szokás szerint ellentmondásba keveredett, egyik mondatában még iszonyú fárasztó volt a két napos vevőtalálkozójuk, egy perce sem volt hívni, majd pár mondattal később már sztorizott, hogy hétfőn délután ezt-azt látta a tévében, amikor pihenőidejük volt a hotelszobában. Nem, nem kötelező hivogatnia, csak ne sajnáltassa már magát. Meg ne hazudozzon.

És nem érti, miért nem veszek tévét. Mert 1. nem érdekel, 2. van jobb hely, ahová a pénzem tehetem, ha pl. nem találjuk meg a varrógépemet, akkor oda sokkal inkább. 5-6 éve nem varrtam azzal a géppel, mert kézzel szoktam és most eltűnt. Pedig van pár tervem.

komment

---

2010.05.04. 17:25 :: Tobber

Jé, megérkezett az első pozitív vélemény Ba-ról, egyik unokatesóm, találkozott pár családi bulin vele:

"Szóval ne add fel, a lényeg, hogy hős vagy, meg merted lépni a kipakolást, majd most kiderül, hogy mennyit érsz neki. Én rettenetesen szurkolok, hogy úgy alakuljon a történetetek, mint a mienk, mert nagyon megszerettük Ba-t, imádom az ilyen közvetlen, kedves, jó humorú pasikat.

Szóval ügyes, és szerencsés legyél!"

Jé!
Most, hogy írja, az egyik Beugrós társasozásnál nagyon előjött a humora, tényleg! Meg a gyerekekkel is vicces volt.

komment

---

2010.05.04. 17:00 :: Tobber

A KDNP ismét akcióba lendül, hogy vasárnap zárva tartsanak a boltok. Merthogy szegény alkalmazottak.

Mi vaaaan?

Aki kurvának megy, ne csodálkozzon, ha...

Az orvosok meg tiltakozzanak, nem nyúlnak a páciensekhez, mert cseppfertőzhet? A bányász napfényt igényel a D-vitaminja miatt? A karmester csendet igényel a koncentráláshoz? A recepciós tetőtéri irodát, mert ott stresszmentesebb?

Ezt a szakmát választani lehet. Nem kötelező. Aki itt dolgozik, ennek tudatában tette.

Nem mellesleg vagyunk pár millióan, akik vasárnap nem dolgozunk, tudnánk vásárolni => Áfát fizetünk => állami bevétel.

Ha kevesebben jelentkeznek eladói állásba, mert a vasárnapi munka hátrány, akkor több az elkérhető bér is.

Vasárnap? A nevében is vásár...

Timúr és csapata kit akar megmenteni?

 

komment

---

2010.05.04. 12:12 :: Tobber

Az estémet Ba gondolok rád-os sms-e dobta fel, engem meg a kézimunkázás.

Ba hazavitt tévéjének ottragadt konzolját leszereltem a falról, a randa tiplik helyére filcvirágot "ültettem".

Bocs, mobillal készült fotó:

--

 

komment

---

2010.05.03. 15:46 :: Tobber

Virág kreppbe csomagolva csokornak álcázva, Anyu arcán rémület, megnyugtatom hogy ez az allergiások könyve szerint sem allergizál, filcvirágot megnéz, örül.

De még nem találtam meg az egyéni kézműves-karakteremet, ez egy szimpla virág lett, látszik hogy a Fércműveket olvasom mostanában. :D

-

És érdemes elesett nőt játszani, szombaton Ba masszírozgatta a hátamat, vasárnap táncon 18éves a nyakamat, vállamat miközben szintén nem egyedi dekorációkat varrogattam, ma reggel a masszőrcsajszi.

És a hungárián láttam egy motorost, aki mögé egy nagy plüssmalacka volt ültetve-odakötve.

komment

süti beállítások módosítása