HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Röviden

2009.05.16. 12:46 :: Tobber

Ess vacsorát főzött, elmentünk világvégére eredeti környezetében vizsgálni a táncokat, hajnali fél négy felé haza, reggel ő dolgozik, én pakolok nála, majd szívroham, amikor benyit, hogy hazaugrott egy kávéra, aztán vettem végre fürdőruhát (nevetséges, F-es mellre örüljek, hogy találtam D kosarat! Két számmal kisebb, a rejtett merevítője nem is kényelmes, de szép, és sztem Ess-nek is tetszeni fog, látva a próbafülkék között várakozó férjek arcát...), három tunika táncra, új mobil, apróságok.

Múltkor egy LG mobilt szúrtam ki az újságosnál egy csajszinál, kinyomoztam a típust, találtam kártyafüggetlent. De ott csak acélszürke volt, az meg pirosan csodaszép.
De még így is gyönyörű, hát megvettem.
Itthon viszont látom, hogy mégis piros van a dobozban!!!!!! :)

Ma még vacsit főzök, tánc, holnap sokan túrázunk, táncolunk a mezőn (tiszta Jancsó-film), este még egy tánc.

komment

-

2009.05.15. 12:51 :: Tobber

Egyébként a faxom kivan a munkámtól éppen.

Két határidő jár le ma. Az egyik a HR munkája lenne, de lepasszolták ránk. Egy szívességet csinálok a tanácsadócégünknek, több tucat megbeszélést szervezek nekik, nem is a mi kollégáinkkal. Szívességből kell megszerveznem egy vezető interjúit, mert a HR rámpasszolta. Szívességből vidéki vezetőnknek nyomtatgassak, menjek el ide-oda, hozzam vissza, szkenneljek, merthogy ugye én Pesten. (Mellesleg van itt kollégája.) Szívességből foglalgassak videokonferenciát, mert neki nem megy. (Sokadszor megmutattam.) Próbálnék kétszer elhűlt ebédemből enni, mindig idejön valaki, csak egy apró szívességért, meg hogy mit eszem, miért nem mosolygok és mit akarunk főzni a céges szocializálódáson. Hagyjanak már dolgozni! Hangzavar van.

A fentiből egy sem feladatom, nem is főnökeim, mégis meg kell tennem a saját munkáim mellett. Túl jólelkű vagyok. (Ha itt lenne a főnököm, lazán mondanék nemet, mert ő megvéd, ha mószerolnak, de ő nincs itt.)

És a hab a tortán, szerda éjjel hányt kollegina lánya, ezért reggel egy sms fogadott, hogy mivel hányt, a héten már nem jön be dolgozni. Határidők, káosz idebent. A doki helyett eldönti, hogy otthon marad két napig, nagyi meg ott malmozik két utcával lejjebb. Az előbb hívtam, játszótereznek. EZÉRT kell otthonmaradni a gyereknek? Ezért nem lehet a nagyival inkább? Nekem ez akaratgyengeségnek tűnik. Olyan is a hölgy, elhízott, ápolatlan, nomeg nem véletlenül nincs ereje még egy diplomát sem szerezni. Nagyon unom, hogy két ember helyett tartom a frontot állandóan.

(És nem. Nem vagyok geci. Itt morgok. Vele nem éreztetek semmit. Nem akarom bántani. Biztos xar lehet, ha beteg a gyerek. Akárhányszor is egy évben. Úgysem tudom, milyen anyának lenni egyelőre. Bár ott ugrottam, amikor kioktatott, hogy egészséges, hogy tíz éve vmelyik gyerek minden éjjelt az ágyukban alszik. Mikor intimitás? Mikor keksz? Mikor tud a férjére, mint férj koncentrálni? Hogy tudják kialudni magukat?? Dehát az is egészséges, hogy az egyik gyerek soha nem eszik gyümölcsöt. Na igen.)

Gőz kint, irány a munka.

komment

Hurrá

2009.05.15. 11:39 :: Tobber

Tele van a város turistával! Végre!!! Tavaly kevesen voltak, idén még így szezon kezdetén is nyüzsögnek, juhéé!!!

komment

Net-rendező

2009.05.15. 10:47 :: Tobber

Ajánlok egy praktikus oldalt, a Google Readert. Ha sok blogot, weboldalt olvasol, ez jelzi, ha frissült.
Egyszer felviszed, hogy melyik oldalakat kövesse, és a listában kiemelkedik, amelyikben frissülés van.
Nekem a többi hasonló alkalmazás nem vált be, ez kényelmes, és egy fél órán belül látom, hogy írt valaki, nem kell állandóan böngészgetnem.

komment

BKV

2009.05.14. 19:11 :: Tobber

Mai bkv-s élményeim:

- 20 nyolcév körüli gyereket terelnek le a troliról, mire kórusban kezdték kiabálni: metróval megyünk, metróval megyünk! :)

- Egy kicsit bolond bácsi a metrón végig mondogatta, hogy milyen hülye ez a villamos!

- Láttam egy túszejtős bankrablás helyszínét tele rendőrrel, körbekerítve...

komment

Th

2009.05.14. 17:02 :: Tobber

Tegnap a táncházban Ess fél órát a kettővel ezelőtti ex-szel nevetgélt, 5 percet az utsó ex-et osztogatta, nagy a belterjesség.
És nem az igazi, nem tudom, miért...
Otthon nálam már igen, az jó, de közösségben nem.

komment

Hablaty

2009.05.14. 13:45 :: Tobber

Bekerülök a többezer ember által olvasott céges újságba névvel, mint kérdésfeltevő.
A HR kérése, hogy egy cikk témájával kapcsolatban tegyünk fel megválaszolandó kérdéseket.
A témát egyébként nem is értem, tehát hasból megírtam vissza ilyen válaszokat, hogy pl. mik az előnyei a régihez képest, milyen változások várhatóak, stb, ezek meg bevették, hogy értem, és kiválasztottak... :D

komment

Kalamajka :(

2009.05.14. 10:47 :: Tobber

"A Kalamajka együttes bejelentette visszavonulását, egészen pontosan fogalmazva a jövőben már nem fog heti rendszerességgel táncházat tartani.
Az Aranytíz táncháza (jogelőd Molnár utca) 33 éves. A 37 éves táncházmozgalom legöregebb, folyamatosan működő táncháza a mienk. Ebből 31 évet a Kalamajka neve fémjelzett (Fábián Éva – énekes, dr. Halmos Béla – prímás, dr. Dövényi Péter – kontrás, dr. Nagymarosy András – bőgős, s ne feledkezzünk meg, az időközben távozottakról sem: Berán István, Petrovits Tamás, Sipos János, Székely Levente).
Az évad utolsó táncháza 2009. május 23-án, szombaton lesz.
Ha ráértek, gyertek el, jelenlétetekkel köszönjük meg a Kalamajkásoknak ezt a 31 évet, valamint legyetek tanúi a stafétabot/ok/ átadásának az őszi évad házigazda zenekarai, valamint az Aprók tánca új foglalkozásvezetője részére.
Kérjük, segítsetek e hír terjesztésében!"

Nekem ők jelentették a táncházat évekig, sőt az első olyan szórakozási lehetőséget tizenévesen, ahová a szüleim bátran elengedtek. Nekem ez a táncház Ger. Az önfeledt éneklések, sok szép dallam Évától, mosolygó emberáradat, a tánc szeretete...
Sajnálom.

komment

Vihar után

2009.05.13. 16:18 :: Tobber

Nekem nem használnak a veszekedések. Sem gőzlevezetésre, sem helyzettisztázásra nem jók.
Elsőre a mozgás, másodikra a sok beszélgetés, mint hétvégén is. (Bevallása szerint ő még sosem beszélte meg ennyi dolgát nővel. Mindig elképeszt, milyen női voltak.)
Tegnap doki után nem volt kedvem táncolni, mire Ess kijelentette, hogy ha más programom lenne, menne, de ha én nem, akkor ő sem, mert mi összetartozunk.
Úgyhogy este szótlanul feküdtem az ölében, nincs kedvem kedvesnek lenni. Bár ő változott, amiket a fejéhez vágtam, abban próbált változtatni, nekem most elment ettől a kedvem.
Ma is találkozunk, pénteken, hétvégén is sok a program, de a kétségeim újra megerősödtek. Rossz a kedvem, na.

komment

85 kg

2009.05.12. 00:34 :: Tobber

Összetört a sok éve kedvenc üvegkriglim. Virágcsokor volt benne az erkélyen, levitte a szél. Fájt, ahogy az üvegcsörrenést meghallottam.
Ess-sel megvolt az első nagy veszekedésünk. Átjött, vacsora, majd elveszekedtük, hogy az a szitu, hogy már majdnem sokkal jobb, mint mindkettőnk eddigijei, de 1-2 apróság. No innen gyilkolás. Ő megnyugodott, én felhúztam magamat, és helyre kis helyrerakásokat tervezek.

Addig vigasztalásul megnézegettem M tavalyi fürdőruhás fotóit rólam 85 kg körüli koromból, megnyugodtam. Annyira már nem vagyok kövér. Visszamentem az idei minimumra, utolsó tervezett futam, van rá 17 napom.

komment

Gumiszőnyeg és ölelések - Updated

2009.05.11. 13:10 :: Tobber

Péntek:
Ess vidéken dolgozott, így táncház Zé2-vel, M is jött, bratyizott, táncolt, jó volt, na.
Majd Zé2-nek el kellett rohanni, és mivel aznap ő volt a sofőröm, köszönés nélkül jöttem el. Később elküldtem pár smst, hogy bocs a gyors távozásért. Mire M visszaírt: Megszoktam. Mit? Hát hogy kedves vagy, majd belémrúgsz(!). Visszakérdeztem, hogy ha smst írok utána, hogy bocs, de sietnem kellett, akkor miért nem gondolkozik el rajta, hogy pont azért írtam, hogy ne rúgjak bele. Áh!

Bemutatás:
Szombat szépülés és főzés, munka után ebéddel vártam Esst, majd rohanás egy táncházba, ahol nagyon be akart mutatni pár barátjának. Utána átmentünk egy másik táncházba, de már csörögtek ránk, hogy eddig sikeresen elkerült exnője pont ott van. (Akiért élt-halt, a nő meg ezt évekig kihasználta, ő pedig nehezen - ha egyáltalán - lábalt ki belőle. Azon sokat agyaltunk csajokkal, hogy azért nem jár Ess most több tházba, mert ott van exnő, vagy azért, mert akkor elkerülhetetlen pl. a szitu, hogy hazavitesse magát vele (hisz nem tudott rólunk). Valszeg a második.)
A kocsiban végig lelkiztünk, hogy melyikünknek nagyobb az izgalom, aztán rájöttünk, hogy ez a nőnek lesz rossz. Aki igazán megdöbbenve vett tudomást rólunk, kiakadt, haza is rohant utána hamar (de metró már nem járt, tehát arra várhatott, hogy Ess fogja hazavinni. Pech).
Először mocorgott a bogár a fejemben, hogy Ess csak neki demonstrál, hogy nesze, túl vagyok rajtad, de mivel máshol is figyelmesen viselkedik, meg ölelős, ezért túltettem magamat rajta.
A kocsiban hazafelé végigbeszéltük a szitut, ugyanúgy látja, mint én. Elmondtam a félelmeimet, elmondta, mit tegyünk ellene.
Elmesélte, hogy neki szokatlan, hogy egy nő ennyire figyelmes legyen vele (ő még így is figyelmesebb nálam!), ezért elnézést kér, ha néha még nem tudja úgy lereagálni, mint kéne. Nagyon igyekszik.
És úgy tűnik, beváltam, mert most már az összes th-ba jönni akar mostantól, jippí!

Vasárnap:
mire (újra) felébredtem, nemcsak hogy megsétáltatta a kutyát, de ott gőzölgött a friss kávé túrófelfújttal és eperszemekkel az ágy mellett. Azért hogy normálisat is egyek, kint várt egy smilie-vá dekorált tükörtojás is.
És a meglepetés, nemcsak a saját kocsiját porszívózta ki hajnalban, hanem (épp morogtam neki előző nap, hogy koszos) az én kocsim összes gumiszőnyegét lemosta, szárította, visszapakolta.
Hát erre ébredtem vasárnap.
Bevásárlás, majd bográcsozás ismerősökkel, kerti csacsogás (igaz, Ess nagyjából az ölemben aludta végig), kutyázás, iszonyú sok és finom kaják, napsütés, madarak, haletetés a kistóban, szitakötő párzási szokások figyelése és vita, hogy honnan jön az állatka neve.
Este még elmentünk táncházba a változatosság kedvéért, ahol M gyűlölködő arccal várt és amikor odamentem hozzá, végigmért és köszönés nélkül arrébbment.
Tőlem!
Ma reggel Ess nem mert felébreszteni: azt ígértem neki, hogy mindig megkávézom vele hajnalban, majd visszaalszom úgyis. Ma kihűlt kávé várt az ágy mellett, valszeg elkészítette, hogy együtt isszuk meg, de nem volt szíve felkelteni...

Esst és a köztünk lévő kapcsolatot ha jól átgondolom, most már mindenki tudja és bár a kétségek megvannak, halványulnak, mert a hétvégén is nagyon figyelmes és kedves volt.
Ma nálam angolozás és lecsó. (Béká, ha hozol kistányért, elvihetsz egy adagot.)
És nekem megszokhatatlan, hogy férfiak mennyire tudnak örülni egy éjjel két perc alatt összeütött melegszendvicsnek!

komment

süti beállítások módosítása