HTML

Kalamajka :(

2009.05.14. 10:47 :: Tobber

"A Kalamajka együttes bejelentette visszavonulását, egészen pontosan fogalmazva a jövőben már nem fog heti rendszerességgel táncházat tartani.
Az Aranytíz táncháza (jogelőd Molnár utca) 33 éves. A 37 éves táncházmozgalom legöregebb, folyamatosan működő táncháza a mienk. Ebből 31 évet a Kalamajka neve fémjelzett (Fábián Éva – énekes, dr. Halmos Béla – prímás, dr. Dövényi Péter – kontrás, dr. Nagymarosy András – bőgős, s ne feledkezzünk meg, az időközben távozottakról sem: Berán István, Petrovits Tamás, Sipos János, Székely Levente).
Az évad utolsó táncháza 2009. május 23-án, szombaton lesz.
Ha ráértek, gyertek el, jelenlétetekkel köszönjük meg a Kalamajkásoknak ezt a 31 évet, valamint legyetek tanúi a stafétabot/ok/ átadásának az őszi évad házigazda zenekarai, valamint az Aprók tánca új foglalkozásvezetője részére.
Kérjük, segítsetek e hír terjesztésében!"

Nekem ők jelentették a táncházat évekig, sőt az első olyan szórakozási lehetőséget tizenévesen, ahová a szüleim bátran elengedtek. Nekem ez a táncház Ger. Az önfeledt éneklések, sok szép dallam Évától, mosolygó emberáradat, a tánc szeretete...
Sajnálom.

komment

süti beállítások módosítása